Fínsko – Kanada 3:1 (kon.) | Rusko – Nórsko 5:2 (kon.) | USA – Slovensko sk 1:4 (kon.)
Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Nórsko
Piatok 10.05.2019, 16:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine Rusi strelili jeden gól, postaral sa oň Gusev, no v jej závere inkasovali dvakrát z hokejok Valkvae Olsena a Holosa. Nóri tak prikrášlili výsledok a prehrávajú s veľkým favoritom turnaja 2:5. To je odo mňa na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok piatku, držme všetci večer palce slovenským hokejistom. (18:27:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:13
    Dadonov poslal k ľadu nórskeho korčuliara, obíde sa to bez vylúčenia.
    57:47 Jonas Holös (NOR) - 5:2
     
    57:47
    Nórsko dalo gól!
    Pozor na to, Nóri strieľajú aj druhý gól. JONAS HOLOS vystrelil bez prípravy od modrej čiary, je možné, že Vasilevskij toho veľa nevidel cez Gavrikova a márne máchol lapačkou do vzduchu.

    Asistencia: Andreas Martinsen
    56:07 Thomas Valkvae Olsen (NOR) - 5:1
     
    56:07
    Nórsko dalo gól!
    THOMAS VALKVAE OLSEN si to vynahradil o pár sekúnd neskôr, keď zúžitkoval prihrávku Reichenberga spoza brány, trafil to presne do vinkla, Vasilevskij bol bez šance a čistý štít si tak v tomto zápase neudrží.

    Asistencia: Alexander Reichenberg
     
    55:36
    Valkva Olsen sa dostal do veľkej šance na ľavej strane, mieril to do hornej časti brány, ale aj s týmto si ruský brankár dokázal poradiť.
     
    55:23
    Závar pred Haukelandom, ten následne likviduje aj strelu Malkina, Nóri sa ubránili v početnej nevýhode vôbec po prvýkrát v tomto zápase.
     
    54:40
    Pekná ruská kombinácia, puk už ale neprešiel na Guseva, ktorý by bol vo veľmi dobrej pozícii.
     
    54:23
    Prvá časť presilovky nič zaujímavé a nebezpečné nepriniesla.
     
    53:20
    Vylúčenie v tíme Nórsko (Olimb 2 min. podrazenie).
     
    53:16
    Ruské prečíslenie 2 na 1 riešil Gusev prihrávkou na Kučerova, ktorý netrafil, no bol faulovaný.
     
    52:24
    Rusi opäť trávia penzum času v útočnej tretine. Puk si zobral Ovečkin, vytvoril si streleckú pozíciu a z pravého kruhu vystrelil do Haukelandovej lapačky.
     
    51:49
    Nesterov nastreľoval puk na teč Dadonovovi, ktorý ho len tak lízol, ale puk nezmenil smer a Haukeland si situáciu následne postrážil.
     
    51:23
    Po strele Plotnikova si na puk siahol Haukeland, puk skryl v lapačke. Kovaľčuk je už späť z trestnej lavice.
     
    50:48
    Rusko sa bez problémov bráni a vyváža puk.
     
    49:59
    Rusi mohli zaútočiť v oslabení, Barabanov manévroval s pukom, no Kaprizov bol rýchlejší a vošiel do útočného pásma skôr, píska sa ofsajd.

    Daniela Mesíková

    Góly a asistencie: 9. Dadonov (Malkin, Kučerov), 15. Anisimov (Grigorenko, Orlov), 29. Kučerov (Sergačov), 30. Dadonov (Malkin, N. Gusev), 42. N. Gusev (Kučerov) – 57. Valkvae Olsen (Reichenberg), 58. Holös (Martinsen)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Sergačov, Nesterov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, S. Plotnikov, Andronov – Kovaľčuk (C).
    Nórsko: Haukeland (Holm) – Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Reichenberg, Bull – Olden, M. Olimb, P. Thoresen – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Trettenes, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Kristiansen.