Liverpool – Huddersfield Town 5:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
5:0 (3:0)
Huddersfield Town
Piatok 26.04.2019, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose z predohrávky 36. kola anglickej Premier League, v ktorej sa stretnú Liverpool FC a Huddersfield Town. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Liverpool FC

    Domáci ešte stále bojujú o titul, boj oň už ale nemajú vo svojich rukách a musia čakať na zaváhanie Manchesteru City. Liverpool stráca tri kolá pred koncom súťaže na svojho súpera jeden bod, City ale čakajú papierovo slabší súperi, proti ktorým sa dá očakávať plný bodový zisk. „The Reds“ sa tak môžu stať jedným z najväčších paradoxov histórie súťaže, pretože za celú sezónu prehrali len raz a i tak im reálne hrozí, že titul nevyhrajú. Liverpool aktuálne ťahá sériu šiestich výhier za sebou, pričom ešte v priebehu apríla postúpil po ďalších dvoch výhrach vo štvrťfinále Ligy majstrov nad FC Porto do semifinále tejto súťaže. Doma je Liverpool jediným neporazeným tímom Premier League a proti poslednému Huddersfieldu je tak jasným favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Fulham – Liverpool 1:2
    Liverpool – Tottenham 2:1
    Southampton – Liverpool 1:3
    Liverpool – Chelsea 2:0
    Cardiff – Liverpool 0:2
     
    Huddersfield Town

    Tragická sezóna hostí sa chýli ku koncu a hráči Huddersfieldu sú možno i radi, že už bude za nimi. Hostia už majú totiž dlho istý zostup, keďže na 17. Brighton strácajú tri kolá pred koncom priepastných 20 bodov a sú jasne poslední. Za celú sezónu vyhrali len trikrát a získali len 14 bodov, čo už teraz bude s istotou jeden z najhorších bodových ziskov nejakého tímu za celú históriu súťaže. Hostia za celý kalendárny rok 2019 získali len štyri body a aktuálne ťahajú sériu siedmich prehier za sebou. Okrem toho majú jasne najhorší útok, keď za 35 ligových kôl dokázali streliť len 20 gólov, a druhú najhoršiu obranu (69 inkasovaných gólov). Dnes ich na Anfield Road pravdepodobne čaká futbalové peklo, domáci bojujúci o titul si totiž nemôžu dovoliť žiadne zaváhanie.

    Posledných 5 zápasov:
    West Ham – Huddersfield 4:3
    Crystal Palace – Huddersfield 2:0
    Huddersfield – Leicester 1:4
    Tottenham – Huddersfield 4:0
    Huddersfield – Watford 1:2
     
    Vzájomné zápasy

    Keďže Huddersfield hrá v Premier League len druhú sezónu, tak sa dnes oba tímy stretávajú štvrtýkrát. Vzájomná bilancia hovorí jasne v prospech Liverpoolu, ktorý všetky zápasy vyhral s celkovým skóre 7:0. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil výhrou Liverpoolu v Huddersfielde 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Henderson (C), Keïta – M. Salah, Sturridge, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Milner, Origi, Matip, Joe Gomez.

    Huddersfield Town: Lössl – Smith, T. Kongolo, Schindler (C), Durm – Stankovič – Grant, Bacuna, Hogg, Mbenza – Mounié.
    Náhradníci: Coleman – Daly, Diakhaby, Zanka, Löwe, Kachunga, Pritchard.

    Rozhodca: Friend – Hatzidakis, Wilkes.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Domáci Liverpool bude hrať vo svojich tradičných červených dresoch, hostia v modrobielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Liverpool dal gól!
    Bleskový úvod Liverpoolu! Stankovič prihral hneď po rozohrávke na Salaha, ktorý vysunul do šestnástky NABYHO KEÏTU a ten strelou po zemi poslal loptu od pravej tyče brány Huddersfieldu do siete. Na gól sme čakali len 15 sekúnd!
    1. Naby Keïta (LIV) - 1:0
     
    3
    Liverpool spustil na svojho súpera hneď od začiatku oheň a síru. Salah si potiahol loptu do šestnástky a vystrelil, jeho pokus pod brvno vyrazil gólman hostí Lössl.
     
    4
    Hostia sa prvýkrát pokúsili tiež zahroziť. Po prihrávke z ľavej strany strieľal Stankovič, van Dijk jeho strelu zablokoval na rohový kop.
     
    5
    Hostia rozohrali roh katastrofálne a po slabom centri na prednú tyč získali domáci loptu pod svoju kontrolu. Namiesto rýchleho protiútoku zvolili tentokrát postupnú kombináciu.
     
    6
    Hostia vyrovnali obraz hry. Po centri Hogga strieľal z prvej Mbenza, i jeho strelu však zablokoval Virgil van Dijk.
     
    7
    Alexander-Arnold obral Mbenzu o loptu, potom sa ale zamotal s ňou pri bránkovej čiare a nechtiac ju poslal na rohový kop hostí.
     
    8
    Domáci majú loptu a nikam sa neponáhľajú s rozohrávkou. Hrací predmet si posúva obranná štvorica domácich pred vlastnou šestnástkou.
     
    9
    Salah pri prechode na polovicu Huddersfieldu prišiel o loptu a hneď fauloval protihráča. Hostia okamžite rozohrali a z pravej strany posielal Mbenza nebezpečný center pred Alissonovu bránu. Jeden z domácich obrancov tečoval loptu do autu.
     
    10
    Po krátkej kombinácii na ľavom krídle sa ocitol v ofsajde útočník Huddersfieldu Mounié. Hostia sa rýchlo vracajú dozadu, aby domáci nemohli rýchlo zaútočiť.
     
    12
    Hostia majú znovu loptu na svojich kopačkách, domáci ich ale aktívnym presingom držia na ich polovici. Modrobielym sa nedarí prechod na útočnú polovicu.
     
    13
    Hostia tiež napádajú rozohrávku domácich veľmi vysoko a úspešne. Stankovič zachytil Wijnaldumovu prihrávku a vysunul na ľavom krídle Durma.
     
    14
    Po narážačke s Grantom získali hostia už svoj tretí rohový kop v zápase.
     
    15
    Tento rohový kop bol rozohraný lepšie, i tak ale center domáca obrana odvrátila. Následne sa Liverpool pokúsil o rýchly protiútok, ktorý ale trochu sebecky nevydarenou strelou zakončil Salah.
     
    16
    Domáci sa po dlhej dobe usadili na útočnej polovici a po zablokovanom centri z ľavej strany získavajú i oni svoj prvý rohový kop.
     
    17
    Center Alexander-Arnolda letel na dobre si nabiehajúceho van Dijka, ktorý poslal loptu spred Stankoviča nad bránu Huddersfieldu.
     
    18
    Strely: 4:2
     
    19
    Tlak domácich sa začína stupňovať. Postupnou kombináciou sa Liverpool približuje k šestnástke Huddersfieldu a všetci hráči hostí sú teraz za loptou.
     
    20
    Salah sa skúšal presadiť z pravej strany indiviuálne, avšak bez úspechu. Maného následná strela bola zablokovaná, lopta sa ale znovu odrazila k hráčom Liverpoolu.
     
    21
    Hostia konečne získali po dlhej dobe loptu, vôbec sa im ale nedarí prechod do útoku. Po nevydarenom nákope získal loptu van Dijk.
     
    22
    Liverpool tak môže pokračovať tam, kde skončil – v postupnej kombinácii na útočnej polovici.
     
    23
    Liverpool dal gól!
    Domáci využívajú svoj tlak! Robertson ideálnym centrom z ľavej strany našiel medzi obrancami Huddersfieldu trestuhodne neobsadeného SADIA MANÉHO, ktorý z ideálnej pozície poslal hlavou loptu do siete.
    23. Sadio Mané (LIV) - 2:0
     
    25
    Držanie lopty: 56 % : 44 %
     
    26
    Liverpool sa neuspokojil druhým gólom. Salah prihral do šestnástky hostí Sturridgeovi, tomu ale lopta pri spracovaní odskočila. Nasledovať bude odkop od brány Huddersfieldu.
     
    27
    Van Dijk sa pokúsil o prekvapivý nákop na Salaha, proti nemu ale dobre vybehol brankár hostí Lössl, ktorý loptu bez problémov chytil.
     
    28
    Ďalší útok domácich zakončil strelou zo strednej vzdialenosti Salah, pokus bol ale hodnotný len pre štatistikov. Letel totiž výrazne mimo bránu hostí.
     
    29
    Strely: 6:3
    Strely na bránu: 3:0
     
    30
    Domáci zvyšujú rýchlo počet svojich striel. Rýchly útok Liverpoolu zakončil strelou z hranice šestnástky Sturridge, jeho pokus bol ale asi ešte nepresnejší, než predošlý Salahov pokus.
     
    31
    Hosťom sa v tejto časti zápasu vôbec nedarí udržať loptu pod kontrolou. Modrobieli ju držia len v trvaní sekúnd a pod tlakom okamžitého presingu domácich ju rýchlo odkopávajú.
     
    33
    Obliehanie šestnástky Huddersfieldu pokračuje. Lovrenov nákop odvrátila obrana hostí a Salahova prihrávka na Maného sa vôbec nevydarila. Loptu vráti do hry z autového vhadzovania Smith.
     
    34
    Schindler sklzom vypichol na pravom krídle loptu Salahovi do autu. Ani tentokrát ale hostia loptu nezískali a naďalej sa musia brániť.
     
    35
    Hostia sa konečne dostali k šestnástke domácich, sami sa ale pripravili o nádejnú pozíciu. Hogg si spracoval vysokú loptu rukou.
     
    36
    Robertson skočil v súboji o loptu na nohu Smithovi, obranca hostí ale bude v poriadku.
     
    38
    Opakuje sa to stále znovu a znovu, ale Liverpool jednoznačne herne dominuje. Tabuľkový rozdiel medzi obomi tímami rozhodne nie je náhodný.
     
    39
    Mané si potiahol po pase Lovrena loptu do šestnástky, spätná prihrávka na Salaha sa mu ale vôbec nevydarila. Mbenzu následne taktickým faulom podrazil v strede poľa Keïta.
     
    40
    Liverpool po faule na Wijnalduma získal priamy kop na útočnej polovici.
     
    41
    Center Alexander-Arnolda sa stal ľahkou korisťou pre brankára hostí Lössla. Výkop sa mu ale vôbec nevydaril a lopta skončila u Robertsona.
     
    42
    Mané si prevzal loptu pred šestnástkou Huddersfieldu, jeho prienik ale zastavil trochu krkolomným spôsobom na zemi Smith. Robertsonov center potom skončil až pri rohovej zastávke.
     
    43
    Obrovská šanca Liverpoolu! Mané uvoľnil na ľavej strane Robertsona, ktorý prihrával pred bránu na Salaha. Egyptskému útočníkovi sa strela nevydarila a Hendersonova dorážka potom letela nad bránu hostí.
     
    44
    Durm sa z ničoho nič dral do šestnástky Liverpoolu, jeho center ale zastavil Lovren, ktorý okamžite založil protiakciu domácich.
     
    45
    Bacuna získal loptu v strede poľa a nakopol ju na hrot na Mouniého, brankár Alisson dobre prečítal hru a loptu skorým vybehnutím chytil.
     
    45+1
    Liverpool dal gól!
    Alexander-Arnold nádherným pasom vysunul od nábehu pomedzi obrancov Huddersfieldu MOHAMEDA SALAHA, ktorý lobom ponad vybiehajúceho brankára Lössla poslal loptu priamo do siete.
    45+1. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bol úplne pod kontrolou Liverpoolu a skóre 3:0 je plne zaslúžené. Hostia sa nedostali v podstate k ničomu a väčšinu času sa hra odohrávala na polovici Huddersfieldu. Aj keď domáci veľa gólových príležitostí nemali, tak takmer všetky dokázali premeniť na góly. Uvidíme, či sa niečo v druhom polčase zmení, zatiaľ to totiž vypadá na veľký debakel hostí.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Stankoviča podrazil v strede poľa Keïta. Hostia sa po nákope dostali k šestnástke Liverpoolu, zatiaľ ale nevymysleli pred Alissonovou bránou nič nebezpečné.
     
    48
    Už je ale obraz hry späť pri najčastejšom obraze z prvého polčasu. Domáci majú loptu pod kontrolou a hostia neúspešne behajú za hráčmi v červených dresoch.
     
    49
    Hendersonovi sa vôbec nevydarila narážačka s Robertsonom a prihral priamo na kapitána hostí Schindlera. Domáci ale loptu rýchlo získali späť.
     
    50
    Wijnaldum pasom zo stredu poľa našiel za obranu Maného, ktorý sa snažil, podobne ako Salah pri treťom góle, prelobovať brankára hostí. Trochu si však zavadzal so Sturridgeom a loptu poslal nad bránu Lössla.
     
    51
    Mounié pri dopade zo vzdušného súboja skočil na nohu van Dijkovi. Domáci obranca sa ťažko zdvíha zo zeme, signalizuje však na striedačku, že bude v poriadku.
     
    52
    Z ničoho nič mali hostia obrovskú šancu! Lovren odkopol loptu do Bacunu, od ktorého sa odrazila pred odkrytú bránu domácich. Grantovi potom chýbalo pár centimetrov na to, aby pred ňou loptu zasiahol.
     
    53
    Bacuna sa po nákope z vlastnej polovice ocitol v ofsajde. Domáci získavajú čas a priestor na rozohrávku.
     
    54
    Sturridge strelil gól, i on však bol v ofsajde a gól neplatí! Pri Salahovej strieľanej prihrávke sa ocitol o jeden krok za obranou Huddersfieldu.
     
    55
    Hra sa teraz trochu otvorila. Bacuna napriahol zo strednej vzdialenosti a tvrdým pokusom donútil Alissona vyboxovať loptu do bezpečia.
    55. Juninho Bacuna (HUD)
     
    56
    Strely na bránu: 4:1
     
    58
    Alisson odkopol loptu po malej domov nevydareným odkopom priamo do autu. Domáci však bleskurýchle získali loptu späť a pokračujú v postupnej kombinácii.
     
    59
    Liverpool sa už posunul na polovicu hostí a naďalej si červení posúvajú loptu krátkymi prihrávkami.
     
    60
    Keïta si sám potiahol loptu k šestnástke a spoza nej vystrelil. Bohužiaľ pre domácich sa jeho strela zakrútila smerom od brány, a tak skončila mimo Lösslovu svätyňu.
     
    62
    Robertson ďalšou úžasnou prihrávkou našiel Salaha, ktorý si prehodil Kongola a z voleja vystrelil. Bránu Huddersfieldu minul len tesne. Krásny futbalový moment!
     
    63
    Držanie lopty v druhom polčase: 80 % : 20 %
     
    64
    Mounié sa previnil v krátkom časovom slede dvomi faulami. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    65
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Steve Mounié, prichádza Chris Löwe.
     
    66
    Liverpool dal gól!
    Ďalší klinec do rakvy Huddersfieldu! Henderson centrom z pravej strany na zadnú tyč našiel voľného SADIA MANÉHO, ktorému stačilo do ideálneho centru len nastaviť hlavu a poslať loptu k vzdialenejšej tyči brány hostí.
    66. Sadio Mané (LIV) - 4:0
     
    68
    Liverpool ani za stavu 4:0 nemá dosť. Obliehanie pokutového územia Huddersfieldu pokračuje.
     
    69
    Van Dijk prudkou hlavičkou sklepol loptu na Robertsona, ľavý obranca Liverpoolu ale nedokázal loptu zastaviť na hracej ploche. Hostia sa však znovu nedokázali udržať na polovici domácich.
     
    70
    Hostia sa tak pokúsili začať postupný útok od vlastných obrancov, avšak po nevydarenom nákope Kongola skončila lopta u van Dijka.
     
    71
    Hostia sa snažia aspoň o čestný úspech, nedarí sa im ale vôbec usadiť na polovici Liverpoolu. Nákop Smitha skončil v rukaviciach brankára Alissona.
     
    73
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Daniel Sturridge, prichádza Xherdan Shaqiri.
     
    73
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    74
    Durm sa rozbehol dopredu po ľavom krídle, narazil ale na červenú stenu, cez ktorú sa nedokázal dostať ani k centru.
     
    75
    Salah spadol po súboji s obrancom, faul si ale nevykoledoval. Získal však aspoň rohový kop.
     
    76
    Striedajúci Oxlade-Chamberlain si po prihrávke na pravú stranu zasekol obrancu a ocitol sa sám pred vybiehajúcim gólmanom Lösslom, brankára hostí ale zblízka len trafil.
     
    78
    Shaqiri našiel centrom na zadnú tyč opäť úplne voľného Maného, ktorý poslal loptu zblízka hlavou do tyče. Domáci útočník bol centimetre od hetriku.
     
    80
    Domáci získali priamy kop. Center Salaha sa dostal na zadnú tyč k voľnému Lovrenovi, ktorý zblízka minul bránu. Gól by ale i tak neplatil, chorvátsky obranca stál v ofsajde.
     
    81
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Erik Durm, prichádza Alex Pritchard.
     
    83
    Liverpool dal gól!
    Deštrukcia Huddersfieldu pokračuje! Robertson si nabehol na ľavom krídle na krásnu kolmú prihrávku od spoluhráča a loptu ešte posunul do bránkoviska nabiehajúcemu MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý ju poslal bez problémov do odkrytej brány.
    83. Mohamed Salah (LIV) - 5:0
     
    84
    Lovren nádherným nákopom hľadal dvojicu Salah – Mané, útočníci Liverpoolu si ale skôr zavadzali a Smith im loptu odhlavičkoval na rohový kop.
     
    85
    Rozohrávka rohu sa domácim nevydarila, podobne však dopadol rýchly protiútok Huddersfieldu. Liverpool s prehľadom kontroluje zápas, ktorý už určite skončí jeho jasným víťazstvom.
     
    86
    Domáci už trochu vypúšťajú záver a hostia sú konečne schopní držať loptu dlhšiu dobu na svojich kopačkách. Červení ich už ani zďaleka nenapádajú zďaleka tak aktívne, ako predtým.
     
    87
    Striedanie v tíme Huddersfield Town: z ihriska odchádza Isaac Mbenza, prichádza Elias Kachunga.
     
    88
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza Joe Gomez.
     
    89
    Striedajúci Kachunga sa okamžite zapojil do hry zablokovaným centrom z ľavej strany, ktorý obrana Liverpoolu využíva na okamžité otočenie hry.
     
    90
    Utrpenie Huddersfieldu bude trvať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Salah si peknou individuálnou akciou naviedol loptu po pravej strane do šestnástky, zasekol si naraz dvojicu obrancov a vystrelil tesne nad Lösslovu bránu.
     
    90+2
    Salah má zjavne dosť síl i v nadstavenom čase. Najprv si potiahol loptu znovu cez dvojicu obrancov k šestnástke hostí a prihrávkou našiel Shaqiriho, ktorého center však bol zablokovaný.
     
    90+3
    Na záver prichádza ešte strela Maného z hranice šestnástky Huddersfieldu, ktorá končí mimo Lösslovu bránu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Skóre 5:0 nepotrebuje asi žiaden komentár. Liverpool dominoval už od úplného začiatku, keď Keïta strelil dokonca najrýchlejší gól histórie Liverpoolu FC. Hostia sa za celý zápas nedostali takmer k žiadnemu ohrozeniu Alissonovej brány, naopak domáci mali zápas pevne pod kontrolou a postupne pridávali jeden gól za druhým. Vďaka tejto výhre sa Liverpool znovu posunul na prvé miesto o dva body pred Manchester City, ktorý má zápas v Burnley k dobru. Hostia budú už s určitosťou na konci sezóny poslední.
     
    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 7:1.
    Strely mimo: 12:2.
    Rohy: 4:4.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 5:14. (23:09:13)
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

    Michal Sadlek

    Góly: 1. Keïta, 23. Mané, 45+1. M. Salah, 66. Mané, 83. M. Salah


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 12:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:14.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold (88. Joe Gomez), Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (73. Oxlade-Chamberlain), Henderson (C), Keïta – M. Salah, Sturridge (73. Shaqiri), Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Milner, Origi, Matip, Joe Gomez.

    Huddersfield Town: Lössl – Smith, T. Kongolo, Schindler (C), Durm (81. Pritchard) – Stankovič – Grant, Bacuna, Hogg, Mbenza (87. Kachunga) – Mounié (65. Löwe).
    Náhradníci: Coleman – Daly, Diakhaby, Zanka, Löwe, Kachunga, Pritchard.

    Rozhodca: Friend – Hatzidakis, Wilkes

    Diváci: 53 249