Izrael – KĽDR 9:3 (kon.) | Island – Mexiko 8:1 (kon.)
koniec
Island
8:1 (2:0, 6:1, 0:0)
Mexiko
cz Štvrtok 25.04.2019, 03:00 • Pista de Hielo Santa Fe, Mexico City • Majstrovstvá sveta - 2. Divízia, sk. B • 3. kolo
Partner:
     
    S konstatováním, že Island získává do tabulky divize 2B další tři body, když poráží zatím poslední domácí tým Mexika 8:1, se s Vámi loučí a hezký čtvrtek přeje Tomáš Lysý. (05:23:14)
     
    Nejlepší hráči zápasu:
    Mexiko: Hector Majul
    Island: Dennis Hedström.
     
    Pořadí divize 2B po třech hracích dnech:
    1. Izrael, 9 bodů, skóre 20:9
    2. Island, 6 bodů, skóre 19:7
    3. Nový Zéland, 6 bodů, skóre 16:9
    4. Severní Korea, 3 body, skóre 12:21
    5. Gruzie, 3 body, skóre 9:17
    6. Mexiko, 0 bodů, skóre 5:18.
     
    Ve třetí třetině již branka nepadla, takže Island nenavýšil své vedení 8:1 po dvou třetinách. Šance samozřejmě hráči z této krásné evropské země měli, jenže ty zůstaly bez využití i díky tomu, že Mexiku zachytal brankář. Opravdu, do třetí třetiny vystřídal Andrese de la Garmu jeho kolega Sebastian de la Vega a jasně si řekl o místo pro další zápas, ve kterém se Mexiko utká s lídrem skupiny Izraelem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Do situace dva na dva ujel Hector Majul, zřejmě jeden z nejlepších hráčů Mexika na turnaji, ale jeho pokus byl zblokován a po závaru před brankou Hedströma se už skóre nemění.
     
    59:38
    Hned po buly před Vegovou brankou přichází další icing Mexičanů.
     
    59:31
    Zakázané uvolnění Mexika.
     
    58:40
    Vzápětí se k Sigurdssonovi dostal puk v předbrankovém prostoru, ale ani on nepřekonal de la Vegu, který tak drží stále čisté konto.
     
    58:19
    Sigurdsson vyslal do úniku Račanského, který svedl důrazný souboj o puk se soupeřem, který ho nakonec stihl rozhodit a islandsko-český forvard se do zakončení nedostal.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:59
    Jenže nepřesná kombinace Islandu končí ofsajdem.
     
    57:46
    Gonzalezovo nahození zastavuje za brankou Hedström a vedoucí tým tak může znovu zaútočit.
     
    55:38
    Mexičané měli šanci na kosmetické snížení, ale pokud jednoho z jejich hráčů končí na jistém Hedströmovi a poté se Island osvobozuje na zakázané uvolnění.
     
    53:11
    Pokus Gunnara Arasona z vrcholu levého kruhu opět sráží jistý Sebastian de la Vega a obránce Islandu tak ke třem asistencím zatím branku nepřidává.
     
    52:41
    Aron Knutsson zkoušel při svém průniku po levé straně kličku mezi kruhy, ale obránce ho vystál, a tak se útočník čtvrté islandské formace ke střele nedostal.
     
    51:58
    Další dobrý zákrok Sebastiana de la Vegy a řekl bych, že o jedničce Mexika na další zápas proti Izreali, lídrovi turnaje, je jasno.
     
    51:30
    Blondalovu střelu od modré zblokoval Julian Ramirez, ale Island i tak zůstává v útočném pásmu u kotouče.
     
    50:29
    Výborná akce Alana Benabiba, který ukázal ofenzívní schopnosti. Z levé strany se ze středního pásma prodral až před branku – po hezké kličce si najel mezi kruhy a oklamal bránící dvojici soupeře. Svůj výpad ale nezakončil tak, jak by si představoval, snižujícím gólem.
     
    49:41
    Mexiko hraje v pěti.
     
    49:33
    Už to vypadalo, že se domácí tým podruhé úspěšně osvobodí, ale znovu přišlo nedůsledné vyhození a možná trošku šťastný odraz pro Islanďany, kteří tak udrželi pásmo.
     
    48:54
    Islanďané nyní roztočili před brankou Mexika pořádný kolotoč s několika přihrávkami, ale ani to nakonec nestačilo k využití přesilové hry.
     
    48:15
    Další dobrý zákrok de la Vegy, tentokrát z pravé strany.
     
    47:46
    Mexičané již hrají ve čtyřech.
     
    47:41
    Hector Carrero prodlužuje oslabení pořádajícího týmu turnaje 2B divize mistrovství světa. Útočník Mexika usedne za katr kvůli podrážení.
     
    47:35
    Islanďané stále kombinují v útočném pásmu, ale nedaří se jim vstřelit branku. Viditelně unavení Mexičané se dopouští dalšího faulu.
     
    46:54
    Střela Kristinssona z levého kruhu byla sražena. Poté to ze stejné pozice zkusil také Hafthor Sigrunarson, ale na bližší tyči dokázal zasáhnout Vega.
     
    46:38
    Až nyní se Islanďané usazují před Vegovou brankou.
     
    46:19
    Vzápětí přichází další nepřesná kombinace Islanďanů, která končí zakázaným uvolněním.
     
    46:04
    Začátek přesilovky se svěřencům trenéra Vladimíra Kolka nepovedl, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    45:46
    A šanci předvést to bude mít i nyní, jelikož Tyler Chavez u střídaček zbytečně poslal na mantinel hráče soupeře a dostává dvě minuty za držení protihráče.
     
    45:25
    Vignir Arason se od modré opřel do kotouče, ale jeho pokus dokázal Vega opět vyrazit. Zdá se, že tento gólman by mohl nastoupit do dalšího zápasu Mexika od začátku, pokud bude podávat takové výkony.
     
    44:50
    Hector Majul si najel z pravé strany do blízkosti branky a zkusil střelu na bližší tyčku, kde byl pozorný Dennis Hedström.
     
    43:57
    Vedoucí tým hraje v plném počtu.
     
    43:47
    Závěr přesilovky Islandu se dohrává před jeho brankou.
     
    43:01
    A hle, de la Vega si hned připisuje dobrý zákrok proti gólové střele Andriho Mikaelssona z kruhů a Islanďan tak svůj čtvrtý gól na turnaji nepřidává.
     
    41:57
    Ani do třetí třetiny nevstupují Mexičané zcela dobře. Budou totiž hrát po podrážení Luise Cruze dvouminutové oslabení.
     
    40:01
    Poměrně pochopitelné střídání gólmanů v mexické brance. Osm branek bylo na Andrese de la Garmu až příliš, jeho místo na posledních dvacet minut převezme Sebastian de la Vega.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:51.
     
    Druhá třetina sice začala snížením Mexika na 1:2, když se trefil nejproduktivnější hráč týmu Hector Majul, jenž z pravého kruhu dorazil do branky odražený pokus Sierry. Ale to bylo ze strany domácího týmu naprosto vše. Poté začala jeho destrukce Islandem. V čase 25:42 využil přesilovou hru Andri Mikaelsson, po šťastném odrazu puku na Sigrunarsona. Za dalších 21 sekund přišel další výhodný odraz kotouče pro Island. Gunnar Arason mířil z otočky vedle, ale od zadního mantinelu se puk dostal přímo na hůl Bjarkiho Johannessona a ten se z otočky nemýlil.

    Zkázu Mexika dokončil třetím gólem během necelých dvou minut Axel Orongan, který se po zmatcích před brankou prosadil dorážkou z předbrankového prostoru. Aby toho nebylo málo, týž hráč poté využil po Sigurdssonově přihrávce přesilovku pět na tři a Mexiko inkasovalo počtvrté za 3 minuty a 27 sekund. Poté byl brankostroj Islandu na chvíli zastaven, ale jen do konce druhé třetiny. Ve 36. minutě se po Račanského přihrávce prosadil v přesilovce střelou od modré z první Robert Palsson a 10,8 sekundy upravil na dosavadních 8:1 parádní střelou a zkompletovaným hattrickem Andri Mikaelsson.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:49 Andri MIKAELSSON - 8:1
     
    39:49
    Island právě vstřelil branku!
    Krásná branka ostrovanů! ANDRI MIKAELSSON kompletuje hattrick, když ujel po levé straně, z kruhu vypálil a trefil se nádherně pod víko. Brankář de la Garma sice zkusil zákrok, ale byl bez šance. Bez asistence.
     
    38:48
    Ale délka přesilové hry byla jen sedm sekund, protože Gonzalo Hagerman zbytečně podrazil soupeře a síly na ledě se do konce druhé třetiny srovnají.
     
    38:38
    Mexiko si dokázalo vypracovat přesilovou hru po tom, co Solvi Atlason podrážel soupeře.
     
    38:05
    Po nápřahu Vignira Arasona od modré toho de la Garma zřejmě moc neviděl, ale i tak dokázal kotouč vytěsnit mimo tři tyče.
     
    37:54
    Orongan výborně posunul puk před branku na Roberta Sigurdssona, který měl ale trošku horší zpracování kotouče a proto nedokázal ihned vystřelit. Pak už se defenzíva Mexika srovnala a puk zblokovala.
     
    36:57
    Výsledek druhé třetiny v poměru 5:1 hovoří naprosto jednoznačně, kdo je na ledě stadionu v Santa Fe pánem. Mexičané tak i po třech zápasech budou mít nula bodů a s jejich záchranou 2B divize to nevypadá vůbec dobře.
    35:01 Robert PALSSON - 7:1
     
    35:01
    Island právě vstřelil branku!
    Destrukce Mexika pokračuje, je zde další gól Islandu v přesilové hře. Orongan vyslal puk na modrou pro Račanského, který podél této čáry jemně přihrál ROBERTU PALSSONOVI. Ten tak měl ideální možnost na střelu z první, která skončila až v síti. Asistence: Miloslav Račanský, Axel Orongan.
     
    34:34
    Island je v pěti hráčích.
     
    34:23
    Je to tak, 11 sekund se bude hrát čtyři na čtyři a poté přijde mexické oslabení po tom, co Tyler Chavez napadl soupeře.
     
    34:21
    Stejně jako nyní a ještě se bude vylučovat. Zřejmě za hrubost, která byla od jednoho mexického hráče v útočném pásmu.
     
    33:50
    Gonzalo Hagermanovi se až napodruhé podařilo zatáhnout puk přes útočnou modrou, ale jeho nahození sbírá soupeř a Island se opět osvobozuje.
     
    33:18
    Nyní to ale jako přesilová hra Mexika vůbec nevypadalo, Island dokázal chvíli udržet puk ve svém útočném pásmu.
     
    32:34
    Za pozdní dohrání si půjde sednout na trestnou lavici také Orri Blondal a je zde přesilovka pro Mexičany.
     
    31:25
    Najerovo nahození z levého kruhu kryje bezpečně Hedström, takže jakékoliv potyčky před jeho brankou jsou poměrně zbytečné.
     
    30:32
    Hectorové Carrero s Majulem jeli z pravé strany proti jednomu hráči soupeře, ale nedokázali se dohodnout na kombinaci tak, aby si jeden z nich vytvořil vyloženou brankovou příležitost.
     
    29:51
    Mexiko hraje v plném počtu.
    28:09 Axel ORONGAN - 6:1
     
    28:09
    Island právě vstřelil branku!
    Během minuty a čtyřiceti sekund dává AXEL ORONGAN svojí druhou branku v dnešním utkání a byl to gól poměrně snadný, protože ho z pohledu gólmana u levé tyče branky našel v přesilovce pět na tři přihrávkou Sigurdsson. Pro osmnáctiletého forvarda týmu Skautafélag Akureyrar bylo maličkostí trefit polovinu odkryté branky. Asistence: Robert Sigurdsson.
     
    27:51
    Přesilová hra Islandu bude dvojnásobná, Santiago Sierra v útočném pásmu trošku nešťastně vystřelil puk mimo hřiště a za zdržování hry dostává dvě minuty.
     
    27:09
    Mexiku nevychází ve druhé třetině zhola nic, za pozdní dohrání dostává svě minuty Luis Cruz.
    26:29 Axel ORONGAN - 5:1
     
    26:29
    Island právě vstřelil branku!
    Před mexickou brankou byl menší závar a kotouč na hůl dostal AXEL ORONGAN, který zblízka dorážkou překonal dnes popáté gólmana Andrese de la Garmu. Mexičané jsou nyní zralí na ručník. Mimochodem osmnáctiletý hokejista Islandu již letos reprezentoval svůj tým na MS hráčů do 18 let divize 3A a juniorském šampionátu divize 3 a během 10 zápasů za oba turnaje zaznamenal 29 bodů, což je hodné jména útočníka americké juniorské soutěže WSHL v týmu Dallas Snipers. Bez asistence.
     
    26:03
    Mexičané zažádali o oddechový čas.
    26:03 Bjarki JOHANNESSON - 4:1
     
    26:03
    Island právě vstřelil branku!
    Další branka po šťastném odrazu pro Island. Andresson našel mezi kruhy volného Gunnara Arasona, který z otočky vystřelil. Netrefil prostor branky, ale od zadního mantinelu se puk odrazil kolem levé tyčky Garmovy klece na volného BJARKIHO JOHANNESSONA, jenž bekhendem z velkého úhlu propašoval kotouč znovu do branky a Gunnar Arason si tak připisuje dnešní třetí asistenci. Asistence: Gunnar Arason, Ulfar Andersson.
    25:42 Andri MIKAELSSON - 3:1
     
    25:42
    Island právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před koncem přesilové hry přichází šťastná branka Islandu, ale i ta se počítá. Alberto Luis de la Vega zastavil před brankou nahození soupeře a chtěl důrazně vyhodit kotouč přes všechny čáry. Trefil ale jen napadajícího Sigrunarsona, který zpracoval kotouč, posunul jej na pravou stranu před branku pro ANDRIHO MIKAELSSONA a ten se z pokleku nemýlil. Asistence: Hafthor Sigrunarson.
     
    25:22
    Islandu se zatím nedaří ohrozit branku Mexika, nyní se domácí tým opět osvobodil vyhozením puku.
     
    23:44
    Před mexickou klecí vznikla menší potyčka mezi Robertem Sigurdssonem a Jorge Ortizem. Domácí hráč jí vyprovokoval, proto dostává dvě a dvě minuty za hrubost, kdežto Islanďan jen dvě minuty.
    23:16 Hector MAJUL - 2:1
     
    23:16
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    První střela Santiaga Sierry byla hodně nebezpečná, ale Hedström dokázal proti jeho pokusu z vrcholu levého kruhu zasáhnout. Útočník Mexika se tak znovu dostal k puku a vypálil. Od hokejky zřejmě Vignira Arasona se kotouč dostal na pravý kruh pro HECTORA MAJULA, který si kotouč zpracoval a poté propálil přesouvajícího se Hedströma. O zápletku je tak postaráno. Asistence: Santiago Sierra.
     
    23:02
    Island hraje opět v plném počtu.
     
    22:38
    Mexičané nyní chvilku kombinovali v útočném pásmu, ale sami se nepřesnou přihrávkou připravili o kotouč.
     
    21:01
    Tak nakonec jsou z toho dvě minuty pro Orriho Blondala za hákování. Divím se tedy, že nyní nepřišlo na řadu trestné střílení.
     
    21:01
    Jenže nepohlídali si rychlý protiútok soupeře, po kterém jel sám na branku Hedströma útočník Alan Benabib. Už to vypadalo, že byl hákován, čímž bu bylo znemožněno lepší zakončení, ale sudí Tzirtziganis je jiného názoru a nechává hru plynout dále.
     
    20:49
    Islanďané za soupeřovou klecí dobře napadají rozehrávku soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:51.
     
    První třetina je za námi. Ze začátku byli Mexičané aktivnější, ale jejich veškeré snahy uťal přesilovkovým gólem Andri Mikaelsson, který se prosadil rychlou střelou z kruhů po přihrávce Gunnara Arasona od modré. O pět minut později, ve třinácté minutě, přidal gól také rodák z Vlašimi Miloslav Račanský, který v mládeži v ČR nastupoval za Havlíčkův Brod. Hokejista, který od sezony 2013/2014 hraje a pracuje na Islandu a je zároveň asistentem trenéra u islandské osmnáctky a dvacítky, pohodlně dorazil puk po tom, co de la Garma vyrazil střelu Gunara Arasona z pravé strany – 2:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V poslední sekundě ještě ujel možná už trošku nekoncentrované obraně Islandu centr druhé lajny Mexika Jorge Perez, ale jeho zakončení do levé šibenice přesné nebylo a lapačka Hedströma tak nemusela zakročit.
     
    19:42
    Jednoduché nahození Sigurdssona se stalo kořistí de la Garmy, který puk jednoduše kryje. Nač si komplikovat hru.
     
    19:36
    Docela by mě zajímalo, z jakého důvodu se nyní nehraje. Nedokáží to sdělit ani komentátoři zápasu, kteří jsou jinak od prvního klání na turnaji divize 2B hodně veselí a věnují se všemožným tématům od hokeje po Iron Maiden.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá poslední minutka hry.
     
    18:25
    Robert Sigurdsson mohl zvýšit vedení svého týmu. Na útočné modré totiž přijal ideální pas od spoluhráče a řítil se sám na Andrese de la Garmu, který jeho zakončení k levé tyči přečetl a vyrazil puk.
     
    17:56
    Island hraje v plném počtu.
     
    17:28
    V situaci dva na jednoho čekal Hafthor Sigrunarson přihrávku od spoluhráče, která také přišla, ale hráč Islandu s číslem 15 nedokázal zpracovat puk a dobrá šance tak vychází do ztracena.
     
    17:02
    Hráči v bílém se osvobozují a posílají kotouč do středního pásma.
     
    16:27
    Tahle rána od modré v podání Gonzala Hagermana již měla velice slušné parametry, stejně tak jako následný zákrok Dennise Hedströma, švédského rodáka z Vaxjö, který chytá za Island již od roku 2007.
     
    15:56
    Bjorn Jakobsson oslabuje svůj tým, když se čtyři minuty před koncem první třetiny dopustil nedovoleného bránění.
     
    15:25
    Pětice Mexičanů dokázala konečně poslat puk do středního pásma a osvobodit se tak z tlaku soupeře.
     
    14:41
    Nahození Gunnara Arasona z vrcholu levého kruhu si tentokrát mexický gólman pohlídal a puk vyráží.
     
    14:11
    Další zakázané uvolnění Mexika, které po docela slušném začátku hraje od první branky hodně ustrašeně.
    12:36 Miloslav RAČANSKÝ - 2:0
     
    12:36
    Island právě vstřelil branku!
    Nevyužitá přesilová hra přichází Mexičany hodně hodně draho. Islanďané zavezli kotouč do útočného pásma a z pravé strany střílel agilní Gunnar Arason, který měl prsty již v první brance svého týmu. Jeho pokus sice de la Garma ještě vyrazil, ale jen před sebe. V tomto prostoru byl MILOSLAV RAČANSKÝ a na šampionátu zapisuje svůj třetí bod, když s dorážkou neměl český rodák problémy. Asistence: Gunnar Arason.
     
    12:08
    Island hraje v plném počtu.
     
    11:44
    Hector Majul dostal puk mezi kruhy a byl před brankářem na chvilku sám, ale z gólové pozice nedokázal Dennise Hedströma překonat.
     
    10:15
    Hned po buly následovala střela jednoho z Mexičanů od modré, kterou si Hedström pohlídal.
     
    10:08
    Kristjan Kristinsson u boxu časoměříčů poslal na hrazení soupeře a může být rád, že dostal jen klasický dvouminutový trest – za podrážení.
     
    09:21
    Přesilová hra Islandu končí, nebyla z kategorie těch povedených.
     
    08:53
    Mexiko se osvobozuje vyhozením.
     
    08:15
    Během první minuty přesilové hry Island nikterak výrazně de la Garmu neohrozil.
     
    07:21
    Další možnost pro Island, nejproduktivnější hráč Mexika Hector Majul odchází na trestnou lavici na dvě minuty kvůli sekání.
    07:04 Andri MIKAELSSON - 1:0
     
    07:04
    Island právě vstřelil branku!
    Island jde do vedení, což je přesně to, co Evropané potřebovali. Sigrunarson vyhrál buly a poslal rychle puk na Gunnara Arasona na modrou, zatímco si mezi kruhy rychle sjel ANDRI MIKAELSSON. Ten také dostal přihrávku právě od Arasona, což bylo pro celou akci stěžejní, jelikož rychle vystřelil a puk zapadl za de la Garmu. Od buly uplynuly sotva tři sekundy. Asistence: Gunnar Arason, Hefthor Sigrunarson.
     
    07:00
    A po dalším icingu se puk znovu stěhuje před branku de la Garmy.
     
    06:33
    Pískáno je další zakázané uvolnění na straně Mexičanů.
     
    06:11
    Islanďané v útočném pásmu spíše honili kotouč po mantinelu a brzy o něj také přišli.
     
    04:56
    O zakázané uvolnění se nejedná, aktivní Carlos Gomez dojel rychle kotouč. Poté přišla dvě nahození ze strany Alberta Luise de la Vegy, přičemž druhé bylo poměrně nebezpečné a nadělalo Hedströmovi trošku problémy.
     
    03:47
    Dobrá šance také na druhé straně. Kotouč proskočil mezi kruhy na Arona Knutssona, kterého podobně jako před chvilkou Gomeze zradilo horší zakončení a trefil jen nohy protihráče.
     
    03:17
    Islanďané zatím v rozehrávce rozhodně nepůsobí klidným dojmem, ve vlastním obranném pásmu častokrát zbytečně zmatkují a dávají soupeři příležitosti.
     
    02:05
    Po velkých zmatcích s rozehrávkou Islandu se puk před brankou evropského týmu dostal na hůl Carlose Gomeze, který byl ale tak překvapen, že lepší zakončení neukázal a nakonec mu kotouč přeskočil přes hokejku.
     
    01:32
    Po zakázaném uvolnění Mexika se hra znovu dostala před gólmana hostitelské země. Islanďané chvilku kombinovali v útočném pásmu, ale puk jim poté uskočil za modrou a je pískán ofsajd.
     
    01:01
    Útočí tak zase Islanďané. Ingvar Jonsson pálil od modré, avšak na jeho pokus viděl brankář de la Garma a pohodlně puk chytá.
     
    To samé udělali také Mexičané, kteří se rychle dostali od vlastní klece na druhou stranu. Před brankou Hedströma vznikl menší závar, který ale gólman Islandu bez potíží vyřešil.
     
    00:05
    Islandďané vyhráli buly a hned nahodili puk na de la Garmu, který ale kotouč pokryl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Hedström (Sigurbergsson) – Palsson, G. Arason, Blondal, Thorsteinsson, Jonsson, Andresson, V. Arason, Gudnason – Sigurdsson, Račanský, Orongan – Mikaelsson, Leifsson, Sigrunarson – Kristinsson, Johannesson, Jakobsson – Knutsson, Atlason, Arnason. Trenér: Vladimír Kolek

    Mexiko: de la Garma (S. de la Vega) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, A. de la Vega, Ortiz, Duenas – Gomez, Sierra, Majul – Chavez, Perez, Cruz – Benabib, Carrero, Smithers – Ramirez, Najera, Lunares. Trenér: Diego de la Garma

    Rozhodčí: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup.
     
    Mexiko:
    Mexičané na domácím šampionátu zatím příliš nezáří a jejich cílem bude vyhnout se pádu do třetí divize, přičemž už v uplynulém roce měli namále. Tehdy získalo Mexiko v 3. divizi pouhé tři body, stejně jako KLDR a Lucembursko, a v minitabulce těchto tří týmů je zachránila hlavně výhra 3:1 nad Lucemburčany, jenž jsou letos tedy v předposlední výkonnostní kategorii.

    Ani letos ale Mexiko nehraje úplně oslnivě a v prvním utkání padlo proti Novému Zélandu 2:7. Pro Mexičany byl tak velice důležitý souboj ve druhém hracím dnu s Gruzií, jelikož oba celky svůj první zápas vysoko prohráli a naopak Izrael, Island a Nový Zéland mají rozhodně výraznější ambice než sestup. Jenže Mexiko sice dokázalo v první třetině srovnat gruzínské vedení, pak však dvakrát inkasovalo a byť Hector Majul rychle snížil, vyrovnat se už domácím hokejistům nepodařilo.

    Svěřenci trenéra Diega de la Garmy tak balancují nad sestupem. Na druhou stranu je pravda, že po dvou hracích dnech vede Izrael se šesti body a týmy na druhém až pátém místě – tedy Island, Nový Zéland, Severní Korea a Gruzie – mají tři body. Mexiko ale potřebuje už nutně získat body a proti Islandu to nebude nic jednoduchého. Pro celý tým ani pro nejproduktivnějšího hráče Hectora Majula, jenž má během dvou zápasů tři body (2+1).

    Zápasy na turnaji:
    Mexiko – Gruzie 2:3
    Nový Zéland – Mexiko 7:2.
     
    Island:
    Hokejisté z ostrova, který má něco přes 300 tisíc obyvatel, v uplynulém roce sestoupili z divize 2A, když skončili na posledním místě. Po sedmi letech tak Island spadl zpět do divize 2B, kterou hrál naposledy v roce 2011 v Záhřebu. Je tedy jasné, že cílem Islanďanů je opětovný návrat do skupiny divize 2A (čtvrtá výkonnostní kategorie).

    Jenže tým pod vedením dvojnásobného českého hokejového mistra s Duklou Vladimíra Kolka v úvodním vystoupení padl. V souboji dvou týmů, které se chtějí rvát o postup, totiž prohrál s Izraelem (který trénuje Robert "Bobby" Holík) 3:6 a výrazně si tak zkomplikoval cestu zpět do vyšší divize. Islanďané sice ve třetí třetině snížit na 3:4, ale poté dvakrát inkasovali do prázdné klece. Poté ale Islanďané jasně skolili KLDR 8:0 a budou doufat v zaváhání Izraele.

    Zajímavostí je, že za tým hraje i český útočník Miloslav Račanský, jenž na Islandu zároveň pracuje, již několik let hraje tamní ligu a získal i islandské občanství. Po dvou zápasech má na kontě 2 body. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Robert Sigurdsson, který ve dvou zápasech nasbíral pět bodů (3+2).

    Zápasy na turnaji:
    Island – Severní Korea 8:0
    Izrael – Island 6:3.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u třetího hracího dne mistrovství světa divize 2B, které se pro letošní rok uskuteční v Mexiku. Ve středu večer a v noci jsou na programu dva zápasy, v noci na čtvrtek, ve 3 ráno českého času, pak třetí kolo uzavře souboj Islandu proti domácímu Mexiku. Favoritem jsou hokejisté ze země ohně, ledu a vody, kteří v uplynulém roce sestoupili z divize 2A.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 8. Mikaelsson (G. Arason, Sigrunarson), 13. Račanský (G. Arason), 26. Mikaelsson (Sigrunarson), 27. Johannesson (G. Arason, Andresson), 27. Orongan, 29. Orongan (Sigurdsson), 36. Palsson (Račanský, Orongan), 40. Mikaelsson – 24. Majul (Sierra)


    Island: Hedström (Sigurbergsson) – Palsson, G. Arason, Blondal, Thorsteinsson, Jonsson, Andresson, V. Arason, Gudnason – Sigurdsson, Račanský, Orongan – Mikaelsson, Leifsson, Sigrunarson – Kristinsson, Johannesson, Jakobsson – Knutsson, Atlason, Arnason. Trenér: Vladimír Kolek
    Mexiko: de la Garma (41. S. de la Vega) – Hagerman, Ugarte, Colas, Gonzalez, A. de la Vega, Ortiz, Duenas – Gomez, Sierra, Majul – Chavez, Perez, Cruz – Benabib, Carrero, Smithers – Ramirez, Najera, Lunares. Trenér: Diego de la Garma

    Rozhodca: Tim Tzirtziganis – Justin Cornell, Lasse Dahlerup