Den Haag – Excelsior 3:1 (kon.) | Willem II – Eindhoven 0:3 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
0:3 (0:2)
PSV Eindhoven
cz Štvrtok 25.04.2019, 20:45 • Willem II Stadion, Tilburg • Holandská Eredivisie • 32. kolo
Predzápasové kurzy
    90+1. Tyč po střele Pereira
     
    90+1
    Tak v závěru zápasu stálo při brankáři Woudovi i trošku štěstí. Dumfries poslal z pravé strany přihrávku do vápna přesně na nohu Gastóna Pereira, jenž vystřelil. Jenže svojí střelou trefil jen levou tyčku, od které se čutora odrazila přímo do klečícího gólmana domácího celku.
     
    84
    Vynucené střídání, Hirving Lozano jde z placu a místo něj přichází na závěrečných zhruba deset minut Gastón Pereiro.
     
    83
    Tohle by mohlo být pro PSV do zbývajících dvou zápasů hodně zlé. Mexický forvard, který letos stihl za PSV již 17 branek ve 29 zápasech, je odnášen na nosítkách do útrob stadionu.
     
    79
    A aby nebyli domácí s druhým střídáním zkrátka, nyní stahují Daniela Crowleyho a na jeho místo přichází Karim Coulibaly se snahou dát alespoň čestnou branku svého týmu.
     
    78
    Ještě před jeho rozehráním proběhne v týmu PSV druhé střídání, kdy na plac přichází Erick Gutiérrez a vymění Pabla Rosaria.
    78. Dumfriesova šance
     
    78
    Denzel Dumfries si při útoku hostí sběhl do pokutového území a z pravé strany vyslal přes obránce střelu na vzdálenější tyč, kterou na poslední chvíli srazil Woud na rohový kop.
     
    68
    Střídání také v ekipě hostí. Steven Bergwijn, jenž vymyslel a zakončil gól na 3:0, přepouští místo na hřišti pro Cody Mathése Gakpa.
     
    67
    Mládenče, takhle určitě ne. Kdybys radši nesimuloval, ale pokusil se vystřelit. Příležitost z vápna jsi měl dobrou. Možná i tohle řekl hlavní sudí Dennis Higler k záložníkovi PSV Angeliñovi, který se snažil pár dní po Velikonocích vykoledovat penaltu. A k tomu mu sudí ještě ubalil žlutou kartičku.
    65. Steven BERGWIJN - 0:3
     
    65
    PSV právě vstřelilo branku!
    A nejen na ní. Nyní mohl Michael Woud jen tak bezmocně rozhodit rukami. Bergwijn potáhl míč středem hřiště a našel Donyella Malena, který se vyhnul ofsajdové pasti. Sám tvůrce akce STEVEN BERGWIJN si hned po přihrávce naběhl dopředu, Malen přihrál lehce za sebe a pro útočníka hostí nebyl problém zakončit do volné branky.
    51. Zákrok Wouda na Bergwijna
     
    51
    Krásná situace na čtyři doteky. Schwaab dal míč dopředu na Dumfriese, ten nahrál na de Jonga, jenž ještě vyslal do brejku Stevena Bergwijna. Útočník PSV se již řítil sám na Michaela Wouda, který ale celý úmysl přečetl a byl u míče dříve. Ale zákrok to byl riskantní, jeho pád pod nohy útočníkovi z deseti procent zaváněl penaltičkou.
     
    46
    Jedno střídání v domácí ekipě. Z placu odešel Driess Saddiki, kterého vystřídal Freek Heerkens.
    37. Michal SADÍLEK - 0:2
     
    37
    PSV právě vstřelilo branku!
    Myslel jsem si, že tato branka jde jednoznačně na vrub gólmana domácích Wouda, který šel z branky ven, aby vyboxoval míč, ale máchl rukama naprázdno. Jenže před ním totiž centr lízl svojí hlavou český záložník MICHAL SADÍLEK a proto nemohl brankář Tilburgu na tuto jemnou "teč" reagovat.
    31. Donyell MALEN - 0:1
     
    31
    PSV právě vstřelilo branku!
    Stačila jedna jediná povedená situace a Eindhoven jde do vedení! DONYELL MALEN si po přihrávce před vápnem krásně poradil s obráncem, píchl si míč kolem jeho levé strany a z pravé ho předběhl. Rázem tak byl před brankou a ukázal dobrou a hlavně přesnou střelou křížem k pravé tyči Wouda.
     
    23
    Dobrý rohový kop Angeliña šel přímo na hlavu Luuka Jonga, který střelu od země poslal těsně vedle pravé tyče branky Wouda.
     
    19
    Po dlouhé době jsme viděli, že někdo chtěl ohrozit branku. Alexander Isak si navedl míč středem hřiště k vápnu a před ním vystřelil k pravé tyči, kterou ale minul o zhruba metr.
     
    18
    Nyní se už hostům kombinace povedla. Angeliño dal z levé strany do vápna přízemní centr, který se odrazil na nohy Hirvinga Lozana. Jenže útočníkovi PSV se míč zamotal mezi nohy a jeho slabá střela šla do zámezí. Možná i trošku tečovaná od jednoho z domácích hráčů, ale bude to jen odkop od branky, ač se tedy hráči Eindhovenu i trenér hodně zlobí.
     
    6
    Rozehrání nakrátko ale domácím vůbec nevyšlo a ti se museli extrémně rychle vracet, aby stihli protiútok PSV dva na dva, posléze s vyztuženou obranou ještě o jednoho spoluhráče. Ale přišel špatný centr hostí.

    Tomáš Lysý

    Góly: 31. Malen, 37. Sadílek, 65. Bergwijn

    Karty:   67. Angeliño (PSV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:10.
    Willem II Tilburg: Woud – Dankerlui, Peters, Meißner, Lewis – Llonch, Crowley (79. Coulibaly), Anita – Vrousai, Isak, Saddiki (46. Heerkens).
    Náhradníci: Brand – Heerkens, van den Bogert, Tapia, Coulibaly, McGarry, Akkaynak.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario (78. É. Gutiérrez), L. de Jong, Sadílek – Lozano (84. Pereiro), Malen, Bergwijn (68. Gakpo).
    Náhradníci: Room – Abuchlal, Ihattaren, Teze, Pereiro, Hendrix, Behich, Sainsbury, É. Gutiérrez, Gakpo, Mauro Júnior, Rigo.

    Rozhodca: Dennis Higler