Den Haag – Excelsior 3:1 (kon.) | Willem II – Eindhoven 0:3 (kon.)
koniec
Willem II Tilburg
0:3 (0:2)
PSV Eindhoven
cz Štvrtok 25.04.2019, 20:45 • Willem II Stadion, Tilburg • Holandská Eredivisie • 32. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že PSV Eindhoven vyhrál na hřišti Willemu II Tilburg jednoznačně 3:0 a opět se dotáhl na Ajax Amsterdam, jenž v úterý vyhrál doma s Arnmemem, takže oba celky mají dvě kola před koncem shodný počet bodů, se s Vámi loučí a hezký čtvrteční večer nebo noc přeje Tomáš Lysý. (22:36:14)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3
    Střely na branku: 0-6
    Zásahy gólmanů: 3-0
    Střely mimo: 2-5
    Držení míče: 42% – 58%
    Rohy: 0-7
    Fauly: 13-10
    Ofsajdy: 0-0
    Žluté karty: 1-1
    Červené karty: 0-0.
     
    Ve druhém poločasu si PSV hlídal vedení z minut 31. – 37., kdy se hosté dostali do dvoubrankového vedení nejprve hezkou akcí Donyella Malena a poté hlavičkou Michala Sadílka. Stáhnout dvoubrankové vedení je proti defenzívě PSV těžké, jelikož Eindhoven inkasoval v dosavadních 31 zápasech jen 24 branek. A další vychytanou nulu zapsal Jeroen Zoet dnes, jelikož Tilburg si vůbec nevěděl s defenzívou soupeře rady a během devadesáti minut nevystřelil ani jednou na branku. Když navíc v 65. minutě přidal po hezké kombinaci s Donyellem Malenem třetí gól Steven Bergwijn, jenž prostě musel trefit volnou branku, bylo rozhodnuto. Hosté měli i další šance, ale své vedení již nezvýšili i kvůli tomu, že měl gólman Woud dobře postavenou tyčku – 0:3.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zápas se dohrává na obranné polovině Tilburgu, který hosté nepustí k míči.
    90+1. Tyč po střele Pereira
     
    90+1
    Tak v závěru zápasu stálo při brankáři Woudovi i trošku štěstí. Dumfries poslal z pravé strany přihrávku do vápna přesně na nohu Gastóna Pereira, jenž vystřelil. Jenže svojí střelou trefil jen levou tyčku, od které se čutora odrazila přímo do klečícího gólmana domácího celku.
     
    90
    Ve druhém poločase budou nastaveny tři minuty.
     
    89
    Předposlední minuta základní hrací doby se právě rozběhla a na levé straně byl zastaven Gakpo, který už se s míčem dostal do autu.
     
    87
    Dva odkopy PSV dopředu a pryč, to je jednoznačný signál směrem ke gólmanovi Eindhovenu Jeroenu Zoetovi: My ti to čisté konto pomůžeme udržet.
     
    86
    Tak přece jen se na hřišti trošku přitvrzuje, do Luuka de Jonga naskočil zezadu Jordens Peters. Tohle si naopak od situace před několika sekundami zpět, ve které byl de Jong nevinně, mohl domácí bek odpustit.
     
    85
    Na hřišti leží Pol Llonch, domácí záložník. Nyní se nejednalo o žádný úmysl nebo faul. Luuk de Jong bojoval o míč, Llonch si do něj naběhl a poté ještě špatně dostoupl na levé chodidlo. Troška pověstného kelenu všechno napraví.
     
    84
    Vynucené střídání, Hirving Lozano jde z placu a místo něj přichází na závěrečných zhruba deset minut Gastón Pereiro.
     
    83
    Tohle by mohlo být pro PSV do zbývajících dvou zápasů hodně zlé. Mexický forvard, který letos stihl za PSV již 17 branek ve 29 zápasech, je odnášen na nosítkách do útrob stadionu.
     
    81
    Bohužel Hirving Lozano stále leží na hřišti a nevypadá to s ním vůbec dobře. Na druhou stranu není se čemu divit, zákrok na něj také nebyl na pohled vůbec hezký.
     
    80
    Hirving Lozano dostal zezadu pořádně naloženo přes nožky od protihráče a přes minutu ležel na trávníku. Až poté hosté, kteří byli v držení míče, balon zakopli a špílmachrovi hostí se tak mohou věnovat medici.
     
    79
    A aby nebyli domácí s druhým střídáním zkrátka, nyní stahují Daniela Crowleyho a na jeho místo přichází Karim Coulibaly se snahou dát alespoň čestnou branku svého týmu.
     
    78
    Ještě před jeho rozehráním proběhne v týmu PSV druhé střídání, kdy na plac přichází Erick Gutiérrez a vymění Pabla Rosaria.
    78. Dumfriesova šance
     
    78
    Denzel Dumfries si při útoku hostí sběhl do pokutového území a z pravé strany vyslal přes obránce střelu na vzdálenější tyč, kterou na poslední chvíli srazil Woud na rohový kop.
     
    76
    To je báčko. Hráči PSV si již dnešní zápas užívají a vyměňují si na půlící čáře jednu přihrávku za druhou.
     
    74
    Stejně tak se po dlouhém centru Daniela Crowleyho nedostal k míči před vápnem ani Alexander Isak. Je mi forvarda Willemu II trošku líto. Naběhá kvanta metrů, ale užitek žádný, zejména i kvůli oněm nepřesným přihrávkám.
     
    73
    Luuk de Jong vyhrál hlavičkový souboj a sklepával míč na Gakpa, který ale udělal první tři kroky pomalejší než soupeř a k balonu se nedostal.
     
    72
    Jedna nahrávka, druhá a pak naprosto nepřesný centr Daniela Crowleyho do vápna. Už je vám asi jasné, proč Jeroen Zoet v dnešním utkání stále nemusel zasahovat.
     
    72
    A nyní dokonce přichází faul Eindhovenu. To je vítaná chvilka pro Tilburg, kterému se dnes nedaří.
     
    70
    Tak se po delším čase domácí dostali – a hlavně dostali s míčem – na polovinu soupeře.
     
    68
    Střídání také v ekipě hostí. Steven Bergwijn, jenž vymyslel a zakončil gól na 3:0, přepouští místo na hřišti pro Cody Mathése Gakpa.
     
    67
    Mládenče, takhle určitě ne. Kdybys radši nesimuloval, ale pokusil se vystřelit. Příležitost z vápna jsi měl dobrou. Možná i tohle řekl hlavní sudí Dennis Higler k záložníkovi PSV Angeliñovi, který se snažil pár dní po Velikonocích vykoledovat penaltu. A k tomu mu sudí ještě ubalil žlutou kartičku.
     
    67
    Nejen na defenzívu se tak mohou soustředit hráči Eindhovenu. Mají jasně navrch a bylo by pro mě možná i překvapením, kdyby dostali další z pouhých 24 branek, které inkasovali v dosavadních 32 zápasech.
    65. Steven BERGWIJN - 0:3
     
    65
    PSV právě vstřelilo branku!
    A nejen na ní. Nyní mohl Michael Woud jen tak bezmocně rozhodit rukami. Bergwijn potáhl míč středem hřiště a našel Donyella Malena, který se vyhnul ofsajdové pasti. Sám tvůrce akce STEVEN BERGWIJN si hned po přihrávce naběhl dopředu, Malen přihrál lehce za sebe a pro útočníka hostí nebyl problém zakončit do volné branky.
     
    64
    Průběh zápasu hostům zcela vyhovuje. Během šesti minut od 31. do 37. minuty se ujali dvoubrankového vedení a nyní se mohou soustředit na jistou defenzívu.
     
    63
    Alexander Isak srážel centr do vápna hlavou na svého spoluhráče, zřejmě Mariouse Vrousaie, když před něj vlétl jako utržený vagon Denzel Dumfries a doslova mu míč odkopl od nohy.
     
    62
    Není se čemu divit, že domácí ještě nemají ani jedno střelecké ohrožení branky Jeroena Zoeta. Proč? Nyní už mohli alespoň dva hráči kolem vápna střílet. Jenže to je samá kudrlinka, kličička, nahrávečka, až se pomyslné ucho technických fines utrhne.
     
    61
    Je až neskutečné, jakou sílu v pažích má Denzel Dumfries. Během deseti minut házel snad pátý aut a vždycky to vypadá jako menší centr.
     
    60
    Po dlouhém nákopu od Wouda vybojovali míč na středové čáře domácí hráči, jenže ta přihrávka. Přesně jak z učebnic fotbalových nepřesností. Aut pro hosty.
     
    59
    Donyell Malen byl už s míčem maličko v zámezí, jak ukazuje asistent a jak píská sudí. Problém je, že střelec prvního gólu PSV poté balon ještě lehce odkopl a za toto by asi měla následovat kartička žluté barvy.
     
    58
    Alexander Isak dostal po levé straně naprosto přesný dlouhý míč po zemi, jenže se u rohového praporku ukličkoval a tím celá akce skončila.
     
    58
    Jasný faul, protože kdyby nyní jeden z hráčů hostí neuskočil, šlo by o ukázkovou kosu zavánějící lehčím zraněním. Asi tak by se dal popsat zákrok Pola Llonche ve snaze vybojovat míč kopaný.
     
    57
    Dumfries hodil dlouhý míč do pokutového území, kde na něj ale jeho spoluhráči nedosáhli.
     
    56
    Michael Wood by možná trošku vyplašen, že musí hrát z první, jelikož proti němu vystartoval napadáním Steven Bergwijn. Jeho odkop tak šel přesně do autu ke střídačkám.
     
    55
    Domácí rychle uzmuli míč a jdou dopředu, jenže jejich akce skončila špatnou přihrávkou za půlící čárou. Podobně na tom pak byli i hosté a opět domácí. Přesnosti je nyní jako šafránu.
     
    53
    A vzápětí přichází dva rychlé rohy Eindhovenu z levé strany. Po druhém z nich domácí obrana odpaluje míč pryč a Denzel Dumfries předvede autové vhazování.
     
    52
    Další zákrok Wouda, tentokrát po střele hostí z hloubi pole, při které se míč roztočil jak dětská káča.
    51. Zákrok Wouda na Bergwijna
     
    51
    Krásná situace na čtyři doteky. Schwaab dal míč dopředu na Dumfriese, ten nahrál na de Jonga, jenž ještě vyslal do brejku Stevena Bergwijna. Útočník PSV se již řítil sám na Michaela Wouda, který ale celý úmysl přečetl a byl u míče dříve. Ale zákrok to byl riskantní, jeho pád pod nohy útočníkovi z deseti procent zaváněl penaltičkou.
     
    50
    Faul také od domácích znamená, že PSV zůstane na své polovině u míče. A rozhodně nemusí jeho hráči nikterak spěchat.
     
    50
    Centr do vápna ale nenašel adresáta, další centřík v podání Heerkense se změnil v jakousi svíčku, která krátce před desátou večerní napomohla přisvítit světlům na stadionu.
     
    49
    Asistent sudího správně signalizoval, že přesně před jeho ostřížím zrakem zajel Michal Sadílek šlapáčkem do Thomase Meißnera a je z toho přímý volný kop domácích z pravé strany.
     
    48
    Vzápětí však přišla nepřesná přihrávka na útočníky hostí, jenže Freek Heerkens soupeři míč jako na zlatém podnose vrací – špatným nákopem.
     
    48
    Hosté mají míč pod kontrolou a provedou vhazování autem Angeliña.
     
    46
    Jedno střídání v domácí ekipě. Z placu odešel Driess Saddiki, kterého vystřídal Freek Heerkens.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:46.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 0-2
    Střely na branku: 0-2
    Zásahy gólmanů: 0-0
    Střely mimo: 1-3
    Držení míče: 35% – 65%
    Rohy: 0-4
    Fauly: 4-2
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    Hodně dlouho se v prvním poločasu zdálo, že skončí bez branek. Úvodních třicet minut totiž nepřineslo mnoho světlých fotbalových okamžiků, vyjma pár náznaků. Jenže poté bylo během šest minut vše zcela jinak. Ve 31. minutě se prosadil po hezké finese Donyell Malen, který si obhodil protihráče a přesně zakončil. O šest minut později pak Hirving Lozano nacentroval míč z pravé strany z lajnové čáry do pokutového území, gólman Tilburgu Woud chtěl míč vyboxovat, jenže před ním jej lehce trkl hlavou na branku Michal Sadílek a zvýšil vedení hostí na dvě branky – 0:2.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Tak dlouho hrál u pravého rohového praporku Marious Vrousai se soupeřem kličkovanou, až doběhl jeho spoluhráč a záložník Willemu II byl rázem bez míče.
     
    44
    V prvním poločase se nebude nastavovat nad rámec hrací doby vůbec nic.
     
    42
    Po něm se k míči dostal na pár sekund nehlídaný Luuk de Jong, jehož nebránil, ale pouze stínoval Alexander Isak. de Jong se opřel do míče, ale mířil nad branku.
     
    42
    Střela Angeliña z vápna byla tečována domácími a nyní se PSV již správně dožaduje rohového kopu.
     
    40
    Nyní přešli domácí s míčem do jakési, v posledních deseti minutách pro ně, autonomní oblasti, kde ale vydrželi mít kontrolu nad pumlíčem zhruba deset sekund včetně doby psaní tohoto příspěvku.
     
    40
    Marně počítám, kolikrát se Tilburg od vedoucího gólu PSV z jednatřicáté minuty dostal na půlku soupeře. Prsty na rukou zasloužilého dřevorubce by vystačily...
     
    38
    Zdá se, že už první poločas výrazně napověděl o tom, že se PSV opět dotáhne v čele tabulky na vedoucí Ajax. I když ještě pár minut zpět byl stav vyrovnaný a na hru Eindhovenu nebyla úplně krásná pokoukaná.
    37. Michal SADÍLEK - 0:2
     
    37
    PSV právě vstřelilo branku!
    Myslel jsem si, že tato branka jde jednoznačně na vrub gólmana domácích Wouda, který šel z branky ven, aby vyboxoval míč, ale máchl rukama naprázdno. Jenže před ním totiž centr lízl svojí hlavou český záložník MICHAL SADÍLEK a proto nemohl brankář Tilburgu na tuto jemnou "teč" reagovat.
     
    36
    Proč se nyní Damil Dankerlui zlobí, to je mi záhadou. Hirving Lozano, který hraje velice dobře, si kolem něj píchl míč a domácí záložník soupeře jednoznačně prošlápl.
     
    35
    Po narážečce mezi Angeliñem a Bergwijnem centroval druhý uvedený zleva do vápna, ovšem obrana Tilburgu byla tentokrát pozorná a míč odvrátila.
     
    34
    Opět je tu postupná kombinace Eindhovenu se zadními přihrávkami s tím rozdílem, že nyní už hosté vedou o jednu branku a mohou být klidnější.
     
    33
    Hráči Eindhovenu rázem získali na jistotě a zatím se zdráhají pustit soupeře alespoň za půlku.
    31. Donyell MALEN - 0:1
     
    31
    PSV právě vstřelilo branku!
    Stačila jedna jediná povedená situace a Eindhoven jde do vedení! DONYELL MALEN si po přihrávce před vápnem krásně poradil s obráncem, píchl si míč kolem jeho levé strany a z pravé ho předběhl. Rázem tak byl před brankou a ukázal dobrou a hlavně přesnou střelou křížem k pravé tyči Wouda.
     
    30
    U míče jsou tak zase hosté, jenže jejich kombinace je hodně zdlouhavá. Žádný moment překvapení, přihrávky většinou dozadu. Ač jsem velký fanoušek fotbalové Sparty, tak mi dnešní hra PSV cosi připomíná.
     
    29
    Tak se i stalo, jenže centr Anity skončil na prvním hlavičkujícím hráči PSV.
     
    29
    Hosté faulovali u půlící čáry a z levé strany asi půjde prudký centr do vápna.
     
    28
    Rosario si u pravého praporku pustil míč kolem sebe a vzápětí odcentroval na Lozana, který z dobré pozice ani nevystřelil. Nedlouho poté prošel míč do vápna na Luuka de Jonga, který si jej tak dlouho rovnal na střelu, až mu jí zblokoval jeden z domácích na roh.
     
    26
    Angeliño opět v akci. Znovu si na levé straně zaběhl za obranu, ale nacentrovat se mu nepodařilo ani napoprvé, ani napodruhé. I když ve druhém pokusu možná figurovala ruka protihráče ve vápně. Těžko říct, sudí si určitě video brát nebude.
     
    25
    Musím se opakovat, ale v prvních pětadvaceti minutách najdeme snad jen jednu nebo dvě situace, které za něco stály. Zbytek se do fotbalových análů zcela jistě nezapíše.
     
    24
    Už jsem chtěl napsat, že se domácí také derou dopředu, ale Anita byl na středu hřiště jemně strčen soupeřem a upadl. Myslel jsem, že sudí bude pískat, ale opak je pravdou.
     
    23
    Dobrý rohový kop Angeliña šel přímo na hlavu Luuka Jonga, který střelu od země poslal těsně vedle pravé tyče branky Wouda.
     
    23
    Angeliño dával jemný bochánek na Lozana, který si sice udělal místo, ale poté míč odhlavičkoval Fernando Lewis na roh a zbořil při tom i samotného Lozana.
     
    22
    Ti však mezeru v obraně PSV nenašli, takže domácím nezbylo nic jiného než centr do vápna, který si bez problémů stahuje Jeroen Zoet.
     
    21
    Další postupný útok Willemu, tentokrát vede míč po pravé straně Alexander Isak, který jej rychle předal na střed pro své spoluhráče.
     
    20
    Donyell Malen absolvoval dva tři tvrdé střety s hráči soupeře a také něco inkasoval, ale sudí ve všech případech hru pustil.
     
    19
    Po dlouhé době jsme viděli, že někdo chtěl ohrozit branku. Alexander Isak si navedl míč středem hřiště k vápnu a před ním vystřelil k pravé tyči, kterou ale minul o zhruba metr.
     
    18
    Nyní se už hostům kombinace povedla. Angeliño dal z levé strany do vápna přízemní centr, který se odrazil na nohy Hirvinga Lozana. Jenže útočníkovi PSV se míč zamotal mezi nohy a jeho slabá střela šla do zámezí. Možná i trošku tečovaná od jednoho z domácích hráčů, ale bude to jen odkop od branky, ač se tedy hráči Eindhovenu i trenér hodně zlobí.
     
    16
    Dlouhou přihrávku po zemi by Luuk de Jong patrně nezastavil, ani kdyby očekával to, jak bude prudká. Na tváři trenéra hostí se začínají objevovat z dnešního utkání a zejména kombinace PSV první vrásky.
     
    15
    Isak si krásně naběhl na dlouhý centr do vápna, ale opět ho zradilo finální zpracování celé akce, proto mu balon utekl do zámezí a bude z toho jen odkop od branky.
     
    14
    Propagační střela Luuka de Jonga končí v náručí gólmana Wouda. Ale je pravda, že zkoušet se to musí.
     
    13
    Opět Donyell Malen. Nyní se snažil zastavit přihrávku na levou stranu ještě před čárou, ale to se mu o něco nepovedlo. I tak však vybojoval autové vhazování.
     
    12
    Angeliño si poradil s centrem na hranici vápna, byť po první hlavičce nebyl úplně orientován. Druhá už mu vyšla, takže gólman Jeroen Zoet může míč stáhnout do rukavic.
     
    11
    Zdálo se, že Bergwijn získal míč jen díky jeho nepřiměřené tvrdosti. Sudí ale nepíská a tak hráči PSV mohou jít na vhazování.
     
    10
    Hosté zkouší postupný protiútok a stopeři PSV si vyměňují balon mezi sebou.
     
    8
    Dobrá práce Malena, který vybojoval na levé straně míč a dostal se až k vápnu. Přihrál na Lozana, od něj šel míč přes Rosaria až na Malena, jehož střela na bližší tyč postrádala patřičnou razanci.
     
    7
    Hosté opět zahráli na malou domů a ze zaplněných tribun stadionu se k nim snáší pískot. Ale rychle se PSV přesunulo na druhou stranu a po špatném odkopu gólmana Wouda vybojovalo aut.
     
    6
    Rozehrání nakrátko ale domácím vůbec nevyšlo a ti se museli extrémně rychle vracet, aby stihli protiútok PSV dva na dva, posléze s vyztuženou obranou ještě o jednoho spoluhráče. Ale přišel špatný centr hostí.
     
    5
    První faulíček. Ačkoliv se Daniel Schwaab hodně zlobí, že se Alexandera Isaka ani nedotkl, opak je pravdou a domácí mají přímý volný kop ze zhruba třiceti metrů.
     
    4
    Lozano nejprve připravil malou domů pro gólmana a poté přesprintoval prakticky celé hřiště, aby si naběhl dopředu na centrovaný míč. Ten mu ale uskočil od nohy i vinou horšího zpracování.
     
    3
    Posledních dvacet sekund jsme sledovali nakopávanou, která šla ruku v ruce s hlavičkovanou. Nezáživná pasáž hry byla ukončena odpískaným faulem jednoho z hráčů hostí.
     
    2
    Také domácí se poprvé propracovali do blízkosti pokutového území, kde se ale obrana hostí stihla rychle zformovat a odkopnout míč na druhou stranu.
     
    1
    Hodně rychlý začátek zápasu. Steven Bergwijn kombinoval na vápně s Pablem Rosariem, ale druhému jmenovanému nakonec odskočil míč od nohy.
     
    1
    Hosté provedli výkop a hned přišel centrovaný míč do vápna, u kterého byl jako první gólman domácích Michael Woud.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Willem II Tilburg: Woud – Dankerlui, Peters, Meißner, Lewis – Llonch, Crowley, Anita – Vrousai, Isak, Saddiki.
    Náhradníci: Brand – Heerkens, van den Bogert, Tapia, Coulibaly, McGarry, Akkaynak.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario, L. de Jong, Sadílek – Lozano, Malen, Bergwijn.
    Náhradníci: Room – Abuchlal, Ihattaren, Teze, Pereiro, Hendrix, Behich, Sainsbury, É. Gutiérrez, Gakpo, Mauro Júnior, Rigo.

    Rozhodčí: Dennis Higler.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    PSV – Tilburg 6:1 (1.9.2018)
    Tilburg – PSV 5:0 (10.3.2018)
    PSV – Tilburg 4:0 (30.9.2017)
    PSV – Tilburg 5:0 (9.4.2017)
    Tilburg – PSV 0:0 (19.11.2016).

    Eindhoven naposled vyhrál na hřišti Willem II před necelými pěti lety, když si v srpnu 2014 odvezl z Tilburgu vítězství 3:1.
     
    Mírnou výhodou pro Eindhoven může být i to, že se Tilburgu doma opravdu nedaří. Zaujímá až 12. místo z osmnácti celků, když během 15 dosavadních zápasů doma vyhrál jen šestkrát, dvakrát remízoval a sedmkrát prohrál při skóre 24:27. Ovšem v posledních pěti zápasech dokázal Tilburg doma hned čtyřikrát zvítězit!

    PSV naopak ztrácí na Ajax zejména venku. Zatímco na domácí ploše je neporazitelný a vyhrál 15 ze 16 zápasů (onen jediný zápas byl remízový), venku to Eindhovenu nejde tak dobře jako jeho amsterdamskému soupeři a získal 31 z 45 možných bodů při bilanci 9 výher, 4 remízy a 2 prohry.
     
    PSV Eindhoven:
    Již několik kol zpětně je jasné, že boj o mistrovský titul v nizozemské lize se zúžil pouze na dva týmy – PSV Eindhoven a Ajax Amsterdam. Ještě pět zápasů zpět měl Eindhovem všechno velice dobře rozehrané a nad svým soupeřem vedl o pět bodů. Jenže přišla porážka proti AFC Ajaxu na jeho hřišti 1:3 a za další dvě kola remíza 3:3 na hřišti Vitesse. Slibný náskok tak byl rázem pryč. Eindhoven může nyní akorát těšit, že proti Ajaxu má lepší vzájemný zápas, když doma porazil Ajax výsledkem 3:0. Nyní bude muset na hřišti nepříjemného Tilburgu vyhrát, aby opět bodově dostihl Ajax.

    Poslední zápasy Eindhovenu:
    PSV – Den Haag 3:1
    PSV – Graafschap 2:1
    Arnhem – PSV 3:3
    PSV – Zwolle 4:0
    Ajax – PSV 3:1.
     
    Willem II Tilburg:
    Někdejší klub bývalého českého internacionála Tomáše Galáska bojuje o účast v evropské lize. Tři kola před koncem má na svém kontě 44 bodů a patří mu osmé místo. Z této pozice cesta v nizozemské lize do evropských pohárů samozřejmě nevede, ale sedmá pozice dává možnost účasti v kvalifikaci o Evropskou ligu. Na sedmé místo totiž ztrácí Tilburg jen tři body se čtvrtečním domácím zápasem proti PSV k dobru. Willemu pomohlo, že v rámci 32. kola oba soupeři před ním, tedy Vitesse i Heracles, prohráli. Tilburg má v posledních kolech slušnou formu, když za předešlých pět zápasů prohrál jen jednou a získal 10 bodů z patnácti možných.

    Poslední zápasy Tilburgu:
    Excelsior – Tilburg 1:1
    Tilburg – Zwolle 2:0
    Tilburg – Ajax 1:4
    Heracles – Tilburg 3:4
    Tilburg – Sittard 3:2.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u 32. kola nizozemské Eredivisie, která je tentokrát natažena do více hracích dnů. Již v úterý dokázal Ajax Amsterdam doma porazit Arnhem 4:2 a je tedy jasné, že pokud se na něj chce PSV Eindhoven v boji o mistrovský titul opět bodově dotáhnout, bude muset ve čtvrtek na hřišti Willem II Tilburg, osmého celku tabulky, jakkoliv vyhrát. Utkání startuje přesně ve 20:45 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Tomáš Lysý

    Góly: 31. Malen, 37. Sadílek, 65. Bergwijn

    Karty:   67. Angeliño (PSV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:10.
    Willem II Tilburg: Woud – Dankerlui, Peters, Meißner, Lewis – Llonch, Crowley (79. Coulibaly), Anita – Vrousai, Isak, Saddiki (46. Heerkens).
    Náhradníci: Brand – Heerkens, van den Bogert, Tapia, Coulibaly, McGarry, Akkaynak.

    PSV Eindhoven: Zoet – Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño – Rosario (78. É. Gutiérrez), L. de Jong, Sadílek – Lozano (84. Pereiro), Malen, Bergwijn (68. Gakpo).
    Náhradníci: Room – Abuchlal, Ihattaren, Teze, Pereiro, Hendrix, Behich, Sainsbury, É. Gutiérrez, Gakpo, Mauro Júnior, Rigo.

    Rozhodca: Dennis Higler