Tampa Bay – Columbus 1:5 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Winnipeg – St. Louis 3:4 (kon.)
San Jose – Vegas 3:5 (kon.) | Washington – Carolina 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
Washington Capitals
4:3 (2:1, 0:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 2:0
Carolina Hurricanes
cz Sobota 13.04.2019, 21:20 • Capital One Arena, Washington • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům toho nejlepšího hokeje. Základní část NHL je už minulostí a na řadu nyní přišel vrchol, a sice boje o Stanleyův pohár. Prostřednictvím tohoto textového online přenosu se zaměříme na druhý čtvrtfinálový duel ve Východní konferenci, a sice mezi týmy Washington Capitals a Carolina Hurricanes.
     
    Washington Capitals

    Hráči Washingtonu Capitals skončili ve Východní konferenci na třetím místě se ziskem 104 bodů a mohou tak snít o obhajobě Stanleyova poháru. Připsali si osmačtyřicet výher a čtyřiatřicetkrát prohráli. I letos ukazují svou sílu a prahnou podruhé za sebou získat nejcennější trofej, která je v hře v play-off NHL. Podaří se Ovečkinově partě dosáhnout na metu nejvyšší znovu? O tom je ještě předčasné hovořit, však vyřazovací boje jsou teprve v začátku.

    Nejproduktivnější hráči ZČ

    Alexandr Ovečkin – 89 bodů (51+38)
    Nicklas Bäckström – 74 bodů (22+52)
    Jevgenij Kuzněcov – 72 bodů (21+51)
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny Hurricanes si play-off, do kterého postoupili ze sedmého místa ve Východní konferenci, vysloveně budou užívat. Do vyřazovacích bojů se totiž dostali po dlouhých devíti letech. Letos se tak konečně dočkali a pomalu, ale jistě si místo mezi elitními týmy vybojovali. Šestačtyřicetkrát zvítězili a šestatřicetkrát odešli z ledu jako poražený tým. Tahounem byl rozhodně český brankář Petr Mrázek, jenž tak Carolinu táhl svými dobrými výkony mezi třemi tyčemi.

    Nejproduktivnější hráči ZČ

    Sebastian Aho – 83 bodů (30+53)
    Teuvo Teravainen – 76 bodů (21+55)
    Nino Niederreiter – 53 bodů (23+30)
     
    1. zápas série – 1:0

    První zápas série mezi oběma týmy vyzněl lépe pro úřadující majitele Stanleyova poháru, kteří ve svém teritoriu zvítězili 4:2. Výhře dali základ už v prvním dějství, které vyhráli 3:0 díky dvěma trefám Bäckströma a jednou se trefil Ovečkin. V prostředním dějství se skóre nezměnilo. Až ve třetí třetině se Carolina dočkala. Dvěma góly Svečnikova blízko po sobě se dostala Washingtonu na dostřel jediné branky a byla zpátky ve hře. Avšak v závěrečné powerplay inkasovala gól do prázdné klece, o který se postaral Eller a Washington se tak radoval ze zisku prvního bodu. V dnešním duelu bude chtít Carolina sérii srovnat, naopak Caps prahnou po dalším bodu. Čeká nás každopádně další velmi zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4:2 (3:0; 0:0; 1:2)
    Branky a nahrávky
    : 10. Bäckström (Carlson, Orpik), 14. Bäckström (Kuzněcov, Carlson), 19. Ovečkin (T. Wilson, Carlson), 60. Eller – 46. Svečnikov (Wallmark, D. Hamilton), 48. Svečnikov (Wallmark, Faulk)

    Rozhodčí: Trevor Hanson, Brad Meie – Jonny Murray, Tony Sericolo

    Diváci: 18 506
     
    Československá stopa v utkání

    Dmitrij Jaškin (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Michal Kempný (WSH)

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR) – farma
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Jensen, Carlson, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Hagelin – Connolly, Eller, J. Vrána – Stephenson, Dowd, Burakovsky.

    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Foegele, Wallmark, Mäenalanen.

    Rozhodčí: Jean Hebert, Steve Kozari – Kiel Murchison, Greg Devorski.
     
    Zaplněná Capital One Arena ve Washingtonu už nedočkavě vyhlíží druhý duel série mezi domácími Capitals a hostujícími Hurricanes. Vše už je připraveno a za chvíli budeme moci začít.
     
    Ještě ale na řadu přijde samozřejmě americká hymna.
     
    Do utkání zasáhnou také dva čeští hokejisté. Na straně hostů bude brankoviště hájit Petr Mrázek a na té domácí pak útočník Jakub Vrána.
     
    Jako hlavní rozhodčí budou utkání řídit Jean Hebert a Steve Kozari a na čarách jim budou asistovat Kiel Murchison a Greg Devorski.
     
    Po krátké reklamní pauze by už mělo samotné utkání začít. V zámoří je zvykem, že duely začínají později, než je stanoven oficiální čas začátku zápasu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Nicklas Bäckström vyhrál úvodní vhazování a Capitals se hned vydali do útočného pásma. Toma Wilsona však zastavilo postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma.
     
    00:27
    Mrázek si hned připisuje první zákrok zápasu. Těsně před ním tečoval kotouč Nicklas Bäckström, avšak český brankář ve službách Caroliny pohotově zasáhl a nechal hru přerušit.
     
    00:55
    Na druhé straně to zkoušel nenápadnou střelou Sebastian Aho. Finský šikovný útočník však na Holtbyho nevyzrál.
     
    01:21
    Z levé strany vyslal nebezpečnou střelu Brooks Orpik, jeho pokus byl sražen jen před Petra Mrázka, následná další domácí střela už šla mimo.
     
    01:59
    Před Mrázkem to znovu vřelo, další pokus vyslali domácí hokejisté, ale znovu si vylámali zuby právě na českém brankáři.
     
    02:32
    Do rychlého protiútoku šla Carolina, střela Slavina od modré čáry neměla gólové parametry a puk skončil vysoko nad brankou Washingtonu.
     
    03:07
    Od úvodních minut je k vidění o oboustranně útočný a rychlý hokej a to se musí nezaujatému divákovi líbit.
     
    03:37
    Washington právě vstřelil branku!
    A hned vidíme první branku zápasu. Z pravého kruhu pálil Alexandr Ovečkin, jeho pokus pak těsně před odkrytou brankou Mrázka poslal za jeho záda NICKLAS BÄCKSTRÖM – 1:0. Domácí se tak velmi brzy ujímají vedení. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    03:37 Nicklas BÄCKSTRÖM - 1:0
     
    04:52
    Hosté se ocitli před brankou Washingtonu, založili pohlednou akci, ale poté se dopustili faulu a budou hrát v oslabení. Naopak domácí si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    04:52
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Trevor van Riemsdyk – 2 min., sekání).
     
    05:00
    Hrozba pro všechny týmy, Alexandr Ovečkin, pálil typicky z levého kruhu, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Následně pak se Carolina osvobodila a poslala puk do neutrální zóny.
     
    06:05
    Po další nepřesné střele Capitals získali hosté kotouč a ten okamžitě letí znovu až před domácí branku. Washington tak musí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    06:25
    Wilson se natahoval po posunutí puku Ovečkinem. Měl to ale na dlouhou hůl a nakonec černou gumu získali zase hosté, kteří se rychle osvobozují.
     
    06:52
    Hurricanes jsou v plném počtu.
     
    07:14
    Niederreiter nevybojoval za brankou Capitals puk a ten získali zase právě domácí hráči. Hned se vrhli do další útočné akce, ta však končí dalším ofsajdem.
     
    07:33
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    07:36
    Christian Djoos spěchal za pukem v útočném pásmu, v rohu kluziště ho však dojel soupeř a Carolina následně pak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    08:07
    Faulkův pokus od modré čáry skončil na zadním mantinelu a poté ho získali na svou stranu domácí hráči. Ti už s pukem na svých hokejkách míří opět do útočného pásma.
     
    08:42
    Mrázek mohl být tentokráte v klidu, neboť pokus Toma Wilsona byl hodně nepřesný a skončil jen vedle branky Caroliny. Obrana Canes tak získává kotouč do své moci.
     
    09:10
    Ahova teč skončila na Holtbym, ten posunul puk obraně a domácí jdou znovu do útočné akce.
     
    09:26
    Washington právě vstřelil branku!
    A je z toho už druhá branka v síti Caroliny. Jevgenij Kuzněcov uvolnil T. J. OSHIEHO, jenž si projel mezi dvěma obránci až před Mrázka, kterého pak stahovačkou z bekhendu prostřelil kolem jeho pravého betonu – 2:0. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Matt Niskanen.
    09:26 T. J. Oshie - 2:0
     
    10:22
    Rozjetí domácí hráči nepovolili hostům zaútočit před Holtbym a hned na to se jali do akce.
     
    10:32
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brett Connolly – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:32
    Následuje další komerční přestávka. Po ní budou svou první přesilovou hru hrát hosté z Caroliny.
     
    11:08
    Hosté už se usadili v pásmu soupeře, kde začínají roztáčet přesilovkový kolotoč. Zatím však domácí odolali a hned po první střele poslali puk až před Petra Mrázka.
     
    11:44
    Od modré čáry střílel Teuvo Teräväinen, jeho pokus byl sražen mimo a následně pak se domácí celek opět osvobozuje a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    12:32
    Také Washington své oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    12:48
    Zakázané uvolnění Washingtonu a hra se stěhuje před branku Bradena Holtbyho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Carolina získala prakticky zadarmo útočné pásmo.
     
    13:06
    Lucas Wallmark byl dobře postavený v mezikruží a klepal si o přihrávku, ale té se nedočkal. Domácí pak sebrali puk a už zakládají další akci.
     
    13:46
    Hosté ji však překazili a vrátili se na chvíli do útočného pásma zpět, avšak před Holtbym nevyslali žádnou střelu.
     
    14:07
    Ani domácí hokejisté nic před Mrázkem nevymysleli a ztratili touš. Ten poté postupně zavezli do teritoria Washingtonu zase hosté. Pokusí se tak o akci, která by mohla vést ke kontaktní brance.
     
    15:20
    Svečnikov si sjel před Holtbyho, nechal puk Wilsonovi, který zblízka chtěl kotouč prostrčit k pravé tyči domácího brankáře. Ten však utěsnil místo a zasáhl. Poté nechal přerušit hru.
     
    15:20
    Po další reklamní přestávce se tak bude vhazovat v pásmu Washingtonu, konkrétně po pravici Bradena Holtbyho.
     
    15:30
    Hosté si opět počínali v útočném teritoriu nepřesně, ale pásmo udrželi a znovu hrozí před domácí klecí.
     
    15:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se dostali domácím na dostřel jediné branky, gól ještě musel potvrdit videorozhodčí. LUCAS WALLMARK přiťukl puk, který z levého kruhu posunul před domácí branku Slavin a ten prošel mezi betony Bradena Holtbyho, jenž se v brankovišti otočil kolem své osy – 2:1. Asistence: Jaccob Slavin a Warren Foegele.
    15:54 Lucas WALLMARK - 2:1
     
    16:24
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., faul loktem).
     
    17:36
    Carlson dostal nabito od Niderreitera, avšak jeho nebezpečná střela se za jeho záda nevešla. Nicméně hosté stále operují před jeho brankou.
     
    18:11
    Až nyní se z tlaku hostů domácí vymanili a poslali puk až před Petra Mrázka. Hosté tak začínají další akci od jeho branky.
     
    18:24
    Ovečkin je na ledě a domácí tým je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hosté po kontaktním gólu ožili a neustále se tlačili před brankou Holtbyho. Ten však zatím drží těsné vedení svého celku.
     
    19:42
    Hagelin byl v ofsajdovém postavení a vrátil tak kotouč zpět do obranného pásma. V závěrečných vteřinách první periody tak budou domácí u puku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a viděli jsme tři branky. Dvakrát se nejprve prosadili domácí hráči, kteří se dostali do slibného náskoku. Hosté však dokázali snížit na rozdíl jediné branky a vrátili se tak zpátky do zápasu. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně ve 22:15.
     
    Střely na branku: 7 – 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hned v úvodu druhé třetiny byli domácí v ofsajdové pasti a hra byla přerušena. Bude se tak vhazovat ve středním pásmu blíže brance Caroliny.
     
    21:11
    Ferland fauloval před domácí brankou a hráči Washingtonu si zahrají další přesilovou hru.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Micheal Ferland – 2 min., hákování).
     
    21:25
    Ovečkin na Mrázka vyslal nebezpečnou střelu, brankář Caroliny si ale poradil a následně pak se hosté osvobodili a pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    21:55
    Hostům se znovu povedlo dostat kotouč do středního pásma a opět se tak dokázali osvobodit.
     
    22:19
    Alexandr Ovečkin zase nepříjemně střílel na Mrázka, ten po jeho pokusu vytěsnil puk betonem do bezpečí. Nicméně domácí stále drží útočnou třetinu.
     
    23:04
    Nicklas Bäckström se napřáhl na pravém kruhu, Slavin ale jeho pokus zastavil a pomohl brankáři Caroliny, jenž nemusel zasahovat.
     
    23:11
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    23:53
    Connolly nebezpečně pálil na branku Caroliny, Petr Mrázek však dokázal pohotově zasáhnout a dalším zákrokem podržel svůj tým!
    23:53 Mrázkův zákrok proti Connollymu
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Micheal Ferland – 5 min. + trest ve hře, zásah do hlavy nebo krku).
     
    25:30
    Hosté začali dlouhé oslabení vyhozením puku až před domácí branku a poprvé se tak dokázali osvobodit.
     
    26:45
    Domácí zatlačili svého soupeře v jeho pásmu a operují dlouho před Mrázkem, ten však zatím drží svůj tým a šetří cenné vteřiny vyhozením puku mimo.
     
    27:01
    Jakub Vrána střílel z pravého kruhu a Mrázek proti němu vytasil další zákrok. V souboji dvou českých hráčů tak uspěl ten na straně Caroliny, mezi třemi tyčemi.
     
    27:38
    Další Mrázkův zákrok, po něm mu však spadla helma po zásahu pukem a už jsou u něho lékaři. Doufejme, že bude český brankář v pořádku.
     
    28:04
    Mrázek je v pořádku a hra tak pokračuje dále. Před ním se znovu zjevil Alexandr Ovečkin, jenž na něho vyslal další střelu. Ta ale končí na dalším jeho zákroku.
     
    28:18
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (T. J. Oshie – 2 min., hákování).
     
    28:18
    Přesilovka domácích končí, Oshie dostává dvě minuty za hákování a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    28:34
    Sebastian Aho zavezl puk do útočného pásma podél levého mantinelu, ale nakonec jeho spoluhráči před Holtbym nezahrozili.
     
    29:00
    Na druhé straně musel ale hasit nebezpečí znovu Mrázek, který zastavil střelu Dmitrije Orlova. Hra je přerušena a následuje další komerční pauza.
     
    29:09
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    29:11
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., vysoká hůl).
     
    30:18
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    31:11
    Washington je v plném počtu
     
    31:36
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:36
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Dougie Hamilton – 2 min., faul loktem).
     
    33:12
    Domácí zavezli do útočného pásma kotouč a chvíli se zdrželi před Mrázkovou brankou. Obrana soupeře však puk vytěsnila do středního pásma a domácí tak musejí začínat akci znovu.
     
    33:36
    Carolina se ubránila a nyní je už kompletní. Hned se dostala do zakončení, avšak Ahova střela šla jen mimo tři tyče.
     
    33:48
    Hned na to zaútočili domácí znovu a Mrázek musel jít do dalšího zákroku. Po něm se pak hosté opět osvobozují a šetří cenné vteřiny z oslabení.
     
    35:16
    Na ledě je Ovečkinova formace a vhazuje se před Mrázkem, konkrétně po jeho levé ruce. Domácí tak mají šanci znovu před ním zahrozit.
     
    35:33
    Nestalo se tak a hosté vyvezli puk směrem do útočného pásma, kde však na Holtbyho nevyslali střelu. Místo toho zakládají od jeho branky další akci hráči Washingtonu.
     
    35:38
    Další komerční přestávka.
     
    36:10
    Nyní se musel mezi třemi tyčemi zaskvět Braden Holtby, který si poradil s nebezpečnou střelou hráčů Caroliny. Domácí tak bleskově otočili hru na druhou stranu.
     
    36:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno. Na konci prostředního dějství se tak začíná znovu od začátku. Williams střílel od modré čáry a kotouč se odrazil od zadního mantinelu k SEBASTIANU AHOVI, který našel skulinku u pravé tyče Holtbyho a ten se poté odrazil a skončil za jeho zády – 2:2. Asistence: Justin Williams a Jaccob Slavin.
    36:49 Sebastian AHO - 2:2
     
    38:13
    Domácí se hned pokusili o akci, ale po ní nijak zvlášť Mrázka neohrozili. Hosté tak ještě po zisku puku mohou zamířit před Holtbyho.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:27
    Svečnikov nahodil puk před domácí branku, kde se snažil o teč Slavin, ale ta byla nepřesná.
     
    39:47
    Jakub Vrána na druhé straně vyslal přízemní střelu, po níž však zasáhla obrana hostů. Nedopustila tak, aby se domácí celek dostal znovu do vedení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. V ní padl jeden jediný gól, a sice až v jejím závěru. Hostům se povedlo srovnat stav zápasu a vymazali tak své manko, když se prosadil u pravé tyče Holtbyho Sebastian Aho. Ve třetí části hry se tak bude začínat od nuly a uvidíme, zda jeden z týmů strhne vedení na svou stranu. Máme se ještě určitě na co těšit. Třetí dějství začne přibližně ve 23:15.
     
    Střely na branku: 23 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Jaccob Slavin se dostal do prostoru mezi kruhy a nepříjemnou střelou nechal vyniknout Holtbyho. Ten po svém dalším zákroku hru přerušil.
     
    40:45
    Po nepřesné akci hostů se k puku dostali zase domácí a zamířili před Petra Mrázka. Střela Nica Dowda skončila jen na jeho zákroku.
     
    41:41
    A další zákrok Petra Mrázka. John Carlson si sjel mezi kruhy a jeho následný pokus kryje na své hrudi znovu brankář Caroliny.
     
    42:04
    Bäckström vyslal puk na rozjetého Alexandra Ovečkina, druhý jmenovaný však neudržel puk a rázem tak bylo po další slibně se rodící akci Washingtonu.
     
    42:47
    Agilní Slavin se ocitl opět před brankou Holtbyho, jeho další střela se otřela o jeho pravý beton. Poté Holtby poslal puk znovu svým spoluhráčům, kteří míří do útočného pásma.
     
    44:14
    Domácí se znovu vrhli do útočného pásma a zatápěli před brankou Mrázka. Jenže ten opět drží svůj tým a nepouští domácí na další gólový rozdíl.
     
    45:05
    Tváří v tvář Holtbymu nyní neuspěl Brock McGinn, který ho nadvakrát překonat nedokázal.
     
    45:44
    Hosté znovu zahrozili před domácím brankářem, Andrej Svečnikova zblízka svou bekhendovou střelu poslal jen těsně vedle Holtbyho branky.
     
    46:06
    Po dalším přerušení hry následuje další komerční přestávka.
     
    46:21
    Aho neudržel puk v útočném pásmu, k němu se dostali domácí hráči a zamířili hned na druhou stranu. Před Mrázkem však vystřelit nedokázali.
     
    47:02
    Foegele se snažil vyhodit puk z obranného pásma, to se mu nepovedlo a Capitals tak zůstali stále v útočné třetině.
     
    48:08
    Carl Hagelin se neprosmýkl mezi obranou hostů a kotouč tak do útočného pásma nezavezl.
     
    48:43
    Niederreiter přišel o kotouč a Ovečkin táhne další akci svého celku. Hosté se tak musejí mít na pozoru.
     
    48:55
    Washington právě vstřelil branku!
    A sám Ovečkin poté svou přihrávkou našel na pravém kruhu volného TOMA WILSONA, jenž se poté táhlou střelou nemýlil a prostřelil Petra Mrázka – 3:2. Capitals tak strhávají vedení opět na svou stranu. Asistence: Alexandr Ovečkin a Nicklas Bäckström.
    48:55 Tom WILSON - 3:2
     
    50:31
    Další šance domácích. Orlov se ocitl před Mrázkem, zvedl puk, ale nakonec si hostující brankář poradil a kotouč zastavil.
     
    51:28
    Capital One Arena opět byla slyšet. V ní to jen zahučelo po další nebezpečné akci domácích. Ti tak po vedoucí brance notně ožili a prahnou po dalším gólu.
     
    51:58
    Následuje další komerční přestávka.
     
    52:09
    Ovečkin spěchal za pukem do útočného pásma, sekundoval mu však Svečnikov a ten černou gumu dostal pod kontrolu. Hosté si tak mohli zase oddychnout.
     
    52:22
    Svečnikov pak na druhé straně chtěl tečovat puk před Holtbym, ale to se mu nepovedlo. Následně pak ho zaskočil spoluhráč, jenž nechal domácího brankáře znovu zakročit a hra je přerušena.
     
    52:57
    Kuzněcov se dostal zpoza branky až před Mrázka, se zakončením to už bylo horší. Jeho pokus šel mimo tři tyče.
     
    53:15
    Brett Connolly od levého mantinelu poslal puk do mezikruží, kam si sjížděl Lars Eller, ale jeho svižná rána byla zastavena obranou Caroliny.
     
    53:49
    Jordan Staal na druhé straně svou přízemní střelou ohrozil Holtbyho, ten však dokázal zakročit a nepustil kotouč za svá záda.
     
    54:24
    Následuje další komerční přestávka. Po ní budou mít hosté k dispozici přesilovou hru a velkou šanci na srovnání stavu skóre.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:30
    Aho okamžitě po buly v útočném pásmu vystřelil, puk však obrana Washingtonu srazila do bezpečí a nakonec se došoural do středního pásma.
     
    54:52
    Holtby postrčil holí puk po střele Faulka a dostal ho do bezpečí. Následně na něho hosté vyslali další střelu, kterou zastavil a pozastavil hru.
     
    55:00
    Carolina právě vstřelila branku!
    Přesně pět minut před koncem třetí části hry hosté využívají přesilovou hru a je znovu vyrovnáno. Střela Hamiltona od modré čáry byla tečována holí JORDANA STAALA a díky němu se tak opět začíná od začátku – 2:2. Asistence: Dougie Hamilton a Andrej Svečnikov.
    55:00 Jordan STAAL - 3:3
     
    56:16
    Ovečkin to nyní chtěl vzít na sebe, ale jeho pokus z levého kruhu šel jen vedle Mrázkovy branky.
     
    56:36
    Slibná akce domácích končí ofsajdem a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    57:09
    Brett Connolly zblízka ťukl do kotouče, ale ten se odrazil od brusle obránce hostů a skončil jen v rohu kluziště.
     
    57:41
    Nyní se zaskvěl Mrázek, když zastavil teč Bäckströma v jeho těsné blízkosti. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    58:13
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje znovu před jejich branku. Vhazovat se bude po pravici Holtbyho.
     
    58:25
    Proti Wilsonovi se opět zaskvěl Mrázek, který tak hodně podržel svůj tým dalším zákrokem.
     
    59:00
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:19
    Vhazovalo se ve středním pásmu, blíže hostující brance. Domácí se pak dostali před Mrázka, kterého však svou střelou neohrozili.
     
    59:50
    Domácí jsou v držení kotouče, ale spíše to vypadá, že se v této části hry nic nestane a dojde na prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla a na řadu tak přijde první prodloužení. Nyní se už nehraje na rozstřel, ale jeden z týmů musí rozhodnout. Uvidíme, zda se tak podaří hned v první nastavené části. Ta začne přibližně v 0:10.
     
    Střely na branku: 32 – 28
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí jsou u kotouče a míří hned do útočného pásma. Pokusí se hned v úvodu ohrozit Mrázkovu branku.
     
    60:52
    Niederreiter na druhé straně dal o sobě vědět, nakonec jeho pokus Holtbyho neohrozil.
     
    61:18
    Tom Wilson střílel z pravé strany, ale branku Mrázka neohrozil. Nicméně domácí se stále drží v útočném pásmu.
     
    61:48
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé a zápas je u konce. Už ve druhé minutě prvního prodloužení našel zpoza branky hostů volného BROOKSE ORPIKA Kuzněcov a prvně jmenovaný pak svižnou střelou vymetl roh Mrázkovy branky – 4:3. Domácí se tak po druhé výhře doma ujímají v sérii vedení 2:0 na zápasy. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a T. J. Oshie.
    61:48 Brooks ORPIK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec na začátku prodloužení přeci jen udeřili domácí a podruhé na svém ledě Carolinu porážejí. Nyní se celá série stěhuje na led právě Caroliny, která bude usilovat o srovnání nepříznivého stavu této série. Sledovali jsme pohledný hokej, skóre se měnilo ze strany na stranu, nakonec se domácí tým radoval v nastavené hrací době.
     
    Střely na branku: 33 – 28
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 506 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Brooks Orpik (WSH) 1+0
    2. Nicklas Bäckström (WSH) 1+1
    3. Jordan Staal (CAR) 1+0
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:46

    Petr Mrázek (CAR) 29 zákroků, 4 góly, 87,9%
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek noci a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (00:27:02)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 4. Bäckström (Ovečkin, Orlov), 10. Oshie (Kuzněcov, Niskanen), 49. T. Wilson (Ovečkin, Bäckström), 62. Orpik (Kuzněcov, Oshie) – 16. Wallmark (Slavin, Foegele), 37. Aho (Williams, Slavin), 55. J. Staal (D. Hamilton, Svečnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Jensen, Carlson, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, Hagelin – Connolly, Eller, J. Vrána – Stephenson, Dowd, Burakovsky.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (McElhinney) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, H. Fleury – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, J. Staal (A), Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Foegele, Wallmark, Mäenalanen.

    Rozhodca: Jean Hebert, Steve Kozari – Kiel Murchison, Greg Devorski

    Diváci: 18 506
    Washington 3 4 Carolina
    #1 Piatok 12.04.2019 • 01:30
    Washington - Carolina 4:2
    #2 Sobota 13.04.2019 • 21:20
    Washington - Carolina 4:3 koniec po predl.
    #3 Utorok 16.04.2019 • 01:00
    Carolina - Washington 5:0
    #4 Piatok 19.04.2019 • 01:00
    Carolina - Washington 2:1
    #5 Nedeľa 21.04.2019 • 02:25
    Washington - Carolina 6:0
    #6 Utorok 23.04.2019 • 01:00
    Carolina - Washington 5:2
    #7 Štvrtok 25.04.2019 • 01:30
    Washington - Carolina 3:4 koniec po predl.