Brno – Sparta Praha 3:3 (kon.)
koniec
FC Zbrojovka Brno
3:3 (3:1)
AC Sparta Praha
cz Utorok 09.04.2019, 15:00 • MěFS Srbská, Brno • Juniorská liga sk. A – Čechy (CZ) • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstoupila do závěrečné fáze soutěže, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Zbrojovka Brno a AC Sparta Praha.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Fotbalisté Brna se po základní části umístili na třetí pozici, což jí logicky zajistilo účast ve skupině o titul. Zbrojovka dohromady nasbírala pětatřicet bodů, přičemž manko na první Slovácko činilo sedm bodů. Domácí celek tohoto zápasu letos prohrál pouze v šesti případech, což není vůbec špatná bilance. Zbrojovka má už za sebou jedno utkání v rámci skupiny o titul, které příliš nevyšlo. Dlouhou dobu to vypadalo na bezbrankovou remízu proti Olomouci, avšak v poslední minutě hrací doby rozhodl o zisku tří bodů olomoucký Matoušek. Brno tak bude chtít toto zaváhání dnes napravit.
     
    AC Sparta Praha

    Na opačné straně stojí jednoznačný lídr soutěže, kterým je Sparta Praha. Pražané se pochopitelně umístili na první pozici své skupiny, za celou dobu prohráli pouze ve třech případech. Sparta si jistotu prvního místa zajistila s velkým předstihem, možná i proto nezvládla poslední ligové utkání, ve kterém nestačil na pražskou Slavii. I Sparta má za sebou první zápas v rámci skupiny o titul, na domácím stadionu se utkala s nevyzpytatelnou Plzní, která se po čtyřech minutách dostala do vedení, avšak soupeř stačil do konce poločasu zvrátit stav ve svůj prospěch, což vydrželo až do závěrečného hvizdu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Kotula, Kroutil, Mach, Kříž, Jurásek, Nomilner, Moučka, Blažík, Zikl, Šural (C)
    Náhradníci: Mrázek, Kropáček, Holman, O.Doubravský, Pyš, T. Doubravský

    AC Sparta Praha: Kotek – Ambler, Penc, Sváta, Čajkovský, Palečko, Sláma, Cabadaj (C), Prokopec, Traoré, Abdelkader
    Náhradníci: Pecháček – Flak, Tasić, Hájek, Alhassan

    Rozhodčí: Popelák – Bureš, Kotala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    2
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali standardní situaci pro Zbrojovku, na kterou si na hranici malého vápna naskočil Blažík, jenž zakončoval vedle.
     
    2
    Brno právě vstřelilo branku!
    Tak to je hodně rychlá start do zápasu! Jeden z domácích se prohnal po levém křídle, aby následně poslal přihrávku do pokutového území, kde přesně zakončoval MIROSLAV KROUTIL. Sparta tak bude muse dotahovat!
    2. KROUTIL - 1:0
     
    3
    Na zemi skončil právě Kroutil, avšak o nedovolený zákrok se dle sudího nejednalo. Brno táhlo další nadějnou akci, kterou včas zastavil Sváta.
     
    4
    Na pořadu dne byl úvodní rohový kop pro Brno, který přinesl menší zmatek. Sparta nakonec další šanci soupeře přečkala, Kotek bude moci vykopávat.
     
    5
    Domácí Šural fauloval v těsně blízkosti pokutového území Prokopce, za což si vysloužil červenou kartu. Navíc soupeř bude zahrávat standardní situaci.
     
    6
    K oné rozehrávce se nakonec postavil Paečko, jehož tvrdá rána skončila na dobře postavené zdi. Vzápětí se Mach snaží vyvézt míč na druhou stranu.
     
    7
    K provedení autového vhazování se postavil domácí Kotula, který si pro spolupráci vybral Kříže, jenž nenavázal na přesné počínání svého kolegy.
     
    8
    Sparta se konečně dostala k souvislejší práci s míčem, načež se Sláma drzým způsobem dostal až k hranici pokutového území, kde číhal početný blok.
     
    9
    Včas dokázla zakročit Blažík, který odkopem na jistotu našel u postranní čáry Kroutila. Jeho celek navštívil šestnáctku, jenomže Zikl na míč nedoskočil.
     
    10
    Pražané se opět dostali na druhou stranu, kde se Abdelakder daleko s míčem nedostal. Brno opět pouze odkopávalo, avšak Penc nepřesně rozehrával.
     
    11
    Hned dvě autová vhazování obstaral domácí Kotula, který raději jednal na jistotu, neboť si vybral Šuala, jenž do rozehrávky zapojil také brankáře Flodera.
     
    12
    Domácí brankář musel z branky, neboť se za míčem řítil rychlonohý Abdelkader. Floder to zvládl na jedničku, posléze rozehrál výhozem na Nomilnera.
     
    13
    O rozehrávku z vlastní poloviny se staral hostující Penc, který přenášel hru na pravou stranu, kde zasahoval Jurásek. Hosté budou moci vhazovat.
     
    14
    Cabadaj se dostal s míčem ke středovému kruhu, odkud zkoušel přenášet hru na pravou stranu, což mu nevyšlo. Posléze nedovoleně fauloval Zikl.
     
    15
    Moučka se sympatickým způsobem dostával až k hranici pokutového území, kde ještě spolupracoval se Ziklem, který blok protihráčů nepřekonal.
     
    16
    Směrem dopředu to zkoušel Traoré, který narazil do dobře postaveného Kotuly, od kterého se míč odrazil do zámezí. Další aut pro celek z Prahy.
     
    17
    Polovysoký pas se snášel podél autové čáry na Kroutila, který ho nedokázal ideálně zpracovat. Čajkovský se postaral o provedení dalšího autu.
     
    18
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do překvapivého vedení o dvě branky! Nepovedenou malou domů totiž vystihl aktivní MIROSLAV KROUTIL, který pelášil sám na brankáře. Kotek proti němu vyběhl, avšak domácí střelec ho v poklidu obešel a poté zakončil do prázdné branky.
     
    19
    Brno právě vstřelilo branku!
    Pražané v krátkém časovém sledu inkasují potřetí! Tentokráte hosté nezachytili drzý průnik v podání Kroutila, který se s míčem dostal až k blízkosti malého vápna, odkud ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na DAVID JURÁSEK, který bezpečně uklidil balón.
    19. JURÁSEK - 3:0
     
    21
    Žlutou kartu dostává Martin Palečko (AC Sparta Praha).
     
    24
    Celkem dlouho se nehrálo, neboť u postranní čáry měl zdravotní problémy Nomilner. Už se opět pokračuje ve hře, střídat by se tak nemělo.
     
    25
    Tentokráte přišel nedovolený zákrok v podání napadajícího Abdelkadera, který poslal k zemi Juráska. Brno bude rozehrávat od středového kruhu.
     
    26
    Přenesení hry směřovalo na levou stranu, kde číhal osamocený Traoré. Hostující křídelník si neporozuměl s Palečkem, který se pohnul špatným směrem.
     
    27
    Hlavní sudí přerušil hru, z důvodu slunečného počasí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin.
     
    28
    Krátká přestávka je u konce, může se tak pokračovat ve hře. Pokračovalo se volným kopem z hostující poloviny, Palečko přiťukl zpět na kolegu Svátu.
     
    29
    Málo prostoru měl kolem sebe hostující Sláma, který nepřesně přihrával na nevýrazného Prokopce. Pražané se směrem dopředu i nadále trápí.
     
    30
    Opět se nehraje, tentokráte na zemi zůstal ležet domácí obránce Blažík, který si vyžádal lékařské ošetření. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    31
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, které obstaral domácí Kotula. Jeho celek se hodně rychle dostal k opačné šestnáctce, kde vybojoval standardku.
     
    32
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Palečko, přichází Kristian Flak.
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Čajkovský, přichází Pavel Hájek.
     
    32
    Nakonec si žlutý kartónek vysloužil hostující Sváta, který před šestnáctkou fauloval Kříže. Na pořadu dne bude standardní situace pro Zbrojovku.
     
    32
    Zraněný Blažík již nemůže pokračovat ve hře. Trenér Dostálek posílá do hry Martina Kropáčka.
     
    33
    Rozehrávku si nakonec vzal na starost Nomilner, který to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho pokus ale směřoval vysoko nad branku.
     
    34
    Kotek tak zasahovat nemusel, naopak odkopával od své branky. Sparta opět přišla o balón, protiútok soupeře přinesl zakončení kousek vedle branky.
     
    35
    Rozehrávka cvičeným signálem nabídla hlavičkový pokus v podání Kotuly, jenž hlavičkoval nepřesně. I tak domácí opět zahrozili, Sparta by měla začít hrát.
     
    39
    Pokutový kop pro Spartu, v šestnáctce totiž fauloval brankář Floder, který rovněž vyfasoval žlutou kartu.
     
    40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je sníženo, Sparta střílí důležitou brank! K rozehrávce pokutového kopu se postavil kapitán TOMÁŠ CABADAJ, který zamířil k pravé tyči, zatímco se brankář Floder vydal k opačné konstrukci.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Rázem tu máme pořádnou zápletku, Sparta se totiž dostala ke kontaktní brance. Před malým momentem zůstal ležet na zemi Kroutil, o nic vážného se nejednalo.
     
    43
    Kroutil nakonec sportovním gestem vrátil míč svému soupeři, který ihned založil kontr po pravém křídle, kde si dalším faulem pomohl napadající Hájek.
     
    45
    Domácí obrana nyní zaspala, do nadějné šance se dostal Traoré, jehož rána z úhlu putovala kousek vedle branky. Zbrojovka přečkala těžký moment!
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Prokopec si dokázal tělem ustrážit míč, načež se sám ocitl na zemi, což nedovolený zákrok nepřineslo. Konec prvního poločasu se blíží.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který byl skutečně hodně zajímavý. Hned v samotném úvodu utkání šlo Brno do vedení, avšak krátce poté byl vyloučen domácí Šural, jenž fauloval v těsně blízkosti pokutového území. Kdo čekal, že Sparta bude dominovat, tak musel být zklamán. Domácí si totiž připravili další dvě branky, přičemž z pokutového kopu korigoval hostující Palečko. Druhý poločas tak bude ještě hodně zajímavý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu skončil na zemi hostující Kroutil, který svému celku zajistil standardní situaci, jenž nepřinesla nic nebezpečného.
     
    49
    U postranní čáry číhal naprosto osamocený Sláma, který se poté odvážil k prudké přihrávce na Prokopce, avšak tento úmysl zhatil pozorný Kropáček.
     
    50
    Posléze se míč dostal do moci brankáře Flodera, který vyhazoval míč do strany. Ještě předtím to nebezpečným projektilem zkoušel hostující Traoré.
     
    51
    Tentokráte se kolmice snášela do volnějšího prostoru, kam jako první přispěchal Prokopec, jehož první dotyk s míčem skončil na protihráči. Hosté budou vhazovat.
     
    52
    Úvodní vteřiny přinášejí drtivý tlak Sparty, která před malým momentem opět zaměstnala Flodera, jenž byl pozorný. Záhy Jurásek nekompromisně odklízel míč.
     
    52
    Po odpískání se do sebe pustila dvojice Kroutil – Hájek, hlavní sudí oba "kohouty" ocenil žlutou kartou.
     
    53
    S vypětím všech sil odehrál míč hostující Penc, který špičkou kopačky odkopl před napadajícím Ziklem. Kotek raději rozehrával na jistotu po zemi.
     
    54
    Přetažený centr ještě zachytil na hrací ploše jeden z hostů, načež se Sparta dostala zpět k šestnáctce, kde před Traorém zasahoval Nomilner.
     
    55
    Tohle už byla tutovka! Traoré zavezl míč do pokutového území, zpětnou přihrávkou našel volného Flaka, jenž trestuhodně přestřelil domácí svatyni.
     
    56
    Je tu další nedovolený zákrok, tentokráte u postranní čáry fauloval domácí Mach. Sparta bude rozehrávat standardní situaci, ke které se staví Flak.
     
    57
    Jednalo se o nadýchaný centr, který v pokutovém území dokázal za sebe prodloužit Kříž. Jako první se k volnému míči dostal Penc, jenž pálil vedle.
     
    58
    Vracející se Hájek nakonec fauloval protihráč, byl to vcelku zbytečný zákrok. Brno si také přichystalo standardku, který našela pouze hlavu Amblera.
     
    58
    Je tu pořádný malér pro Zbrojovku! Hodně zbytečně zajel do protihráče domácí Kroutil, který tak vyfasoval druhou žlutou kartu. Brno bude dohrávat bez dvou vyloučených hráčů!
    58. Červená karta po 2. žluté
     
    59
    Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času, domácí celek to budem ít hodně složité. Navíc soupeř z Prahy bude zahrávat standardku z velkého úhlu.
     
    60
    I tentokráte si vzal rozehrávku na starost aktivní Flak, jehož prudký centr skončil na noze Kotuly, který nekompromisním způsobme odkopl balón.
     
    61
    Traoré je nyní hodně aktivní. Před malým momentem to zkoušel manévrem do pokutového území, jenomže následnou přihrávku vystihl protihráč.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Zbrojovka je stále na vlastní polovině. Nyní byl v souboji o míč úspěšnější Flak, který vybojoval další aut.
     
    63
    Mohlo být sníženo! Za pokutovým územím měl hodně času na zakončení Hájek, jehož ránu dokázal domácí brankář na poslední chvíli vyrazit.
     
    64
    Za obranu soupeře si dokázal seběhnout Prokopec, který poté zpětnou přihrávkou našel naběhnuvšího Flaka, jenž v tísni zamířil nad branku soupeře.
     
    65
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází Marcel Pyš.
     
    66
    Sparta opět obléhá pokutové území soupeře, avšak k ničemu vážnějšímu to zatím nevede. Domácí hráči jsou v kompletním počtu u svého vápna.
     
    66
    Sparta právě vstřelila branku!
    To bude ještě hodně zajímavá koncovka zápasu! Sparta tak dlouho okupovala pokutové území soupeře, následovala kolmice na naběhnuvšího JAKUBA SLÁMU, který prudkou ránou překonal Flodera, jenž byl zcela bez šance na zákrok.
    66. SLÁMA - 3:2
     
    71
    Sváta se postaral o rozehrávku volného kopu z vlastní poloviny, načež se hra přesunula k opačné šestnáctce, kde se daleko s míčem nedostal Abdelkader.
     
    72
    To nebylo vůbec špatné. Za pokutovým územím si navedl míč na střelu domácí Zikl, který pálil do rukavic brankáře Kotka, jenž ihned rozehrál.
     
    73
    Jak tomu bylo v prvním poločase, tak i v tom druhém je nařízena krátká pauza. Stále totiž panuje slunečné počasí.
     
    73
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané srovnávají krok! Zpětná přihrávka směřovala na Flaka, kterému se sice nepovedlo zakončit dle představ, což ale hrálo do karet RADIMU PROKOPCOVI, jenž bezpečně zasunul míč do prázdné branky. Začíná se opět od začátku!
    73. PROKOPEC - 3:3
     
    74
    Tohle bude ještě hodně zajímavá koncovka, Brno totiž promarnilo tříbrankové vedení, najednou je na koni hostující celek, jenž před malým momentem srovnal.
     
    75
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Filip Holman.
     
    76
    Floder obstaral odkop od své branky, přičemž v hlavičkovém souboji dokázal uspět Kropáček. Krátce poté si Zbrojovka vybojovala autové vhazování.
     
    77
    O provedení se postaral obránce Nomilner, který si jako adresáta vybral střídajícího Holmana, na kterého míč vůbec nedoletěl. Sparta zakládá protiakci.
     
    78
    Flak se nakonec s míčem dostal až k rohovému praporku, kde dokázal oslovit Pence, jehož nepříjemný centr nakonec odvracela domácí obrana.
     
    79
    Po delší době se nám opět připomněl Traoré, který se manévrem na levou nohu dostal přes protihráče, načež na jeho přihrávku reagoval Prokopec, jenž trefil soupeře.
     
    80
    Taktický faul domácích, po kterém měla Sparta problémy s rozehrávkou. Jednalo se o rozehrávku daleko od místa přestupku, což domácím rozhodně nevadí.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Sparta i nadále dobývá domácí hradbu. Pro Brno by byl bod výhrou, ještě ale nepředbíhejme.
     
    82
    Tutovka pro Spartu! Domácí obrana nezachytila náběh Abdelkadera, který obešel brankáře, jenomže míč z brankové čáry vykopl domácí Jurásek.
     
    83
    Aby toho nebylo málo, tak po rohovém kopu následovala hodně tvrdá rána pouze do vzdálenější brankové konstrukce. Brno má pořádně štěstí!
     
    84
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Tomáš Dobrovodský.
     
    85
    Po delší době se na útočnou polovinu dostali domácí, kteří alespoň na malý moment zaměstnali obranu soupeře, která ale neměla sebemenší starost.
     
    87
    Zbrojovka dokonce zahrávala standardní situaci, avšak přímý pokus úplně minul branku. Kotek nezasahoval, nyní bude rozehrávat od své branky.
     
    88
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Adam Nomilner, přichází Ondřej Doubravský.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90+1
    Ještě jedna žlutá karta, vyfasoval jí hostující Penc, který nedovoleným zákrokem přerušil akci soupeře.
     
    90+2
    Zbrojovka nyní zmáčkla soupeře, nečekaný konec zápasu.
     
    90+3
    Sláma si naváděl míč na centr, který posílal k zadní tyči, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 3:3. Ačkoliv Brno vstupovalo do druhého poločasu za dvoubrankového vedení, tak nakonec tento náskok promarnilo. Klíčovým momentem bylo vyloučení domácího Kroutila, který svůj celek poslal do devíti. Rázem měla Sparta drtivou převahu, díky které se dostala do řady šancí, přičemž dvakrát skórovala. Na vedoucí branku měl pražský celek ještě hodně času, avšak domácí nakonec prohru nepřipustili. (16:50:18)

    David Suchý

    Góly: 2. Kroutil, 18. Kroutil, 19. Jurásek – 40. Cabadaj (pen.), 66. Sláma, 73. Prokopec

    Karty:   39. Floder (BNO), 52. Kroutil (BNO) – 21. Palečko (SPA), 32. Sváta (SPA), 52. Hájek (SPA), 90+1. Penc (SPA)   58. Kroutil (BNO)   5. Šural (BNO)


    FC Zbrojovka Brno: Floder – Kotula, Šural (C), Blažík (32. Kropáček), Nomilner (88. Doubravský) – Kroutil, Mach, Kříž (84. Dobrovodský), Moučka, Jurásek (65. Pyš) – Zikl (75. Holman)
    Náhradníci: Mrázek, Kropáček, Holman, Doubravský, Pyš, Dobrovodský

    AC Sparta Praha: Kotek – Ambler, Penc, Sváta, Čajkovský (32. Hájek), Palečko (32. Flak), Sláma, Cabadaj (C), Prokopec, Traoré, Abdelkader
    Náhradníci: Pecháček – Flak, Tasić, Hájek, Alhassan

    Rozhodca: Popelák – Bureš, Kotala

    Diváci: 80