Chelsea – West Ham 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Pondelok 08.04.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase mali pár náznakov šancí aj hostia, ale jednoznačne ovládli dnešné malé londýnske derby futbalisti Chelsea. Mužom zápasu sa stal belgický hráč Eden Hazard, ktorý v 90. minúte zvýšil na 2:0 a definitívne svojím druhým gólom rozhodol o víťazstve Chelsea, ktorá sa v tabuľke posúva na priebežné tretie miesto.

    Ďakujeme za pozornosť, dobrú noc. (22:53:09)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    N'Golo Kanté potiahol akciu smerom po osi ihriska a chcel to presúvať na ľavú stranu k Hazardovi, ale tento pohyb už nevyšiel.
     
    90+2
    West Ham si teda inkasovaním tohto gólu definitívne pochoval akékoľvek nádeje na zisk bodu z dnešného londýnskeho derby. Hráči boli po väčšinu času bezzubí, pár náznakov tam bolo, no zatiaľ to na Chelsea nestačí.
     
    90+1
    Rozhodcovia zároveň k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty. Tréner hostí Pellegrini môže využiť ešte jedno svoje striedanie.
    90. Eden Hazard (CHE) - 2:0
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Chelsea zrejme pečatí svoje dnešné víťazstvo na Stamford Bridge. Šikovný mäkký center došiel z kopačky Barkleyho na EDENA HAZARDA, ktorý si loptu pristavil a zakončil tvrdou strelou k pravej žrdi. Hazard je jednoznačne mužom dnešného stretnutia.
     
    89
    Hazard posunul loptu na útočnej polovici Pedrovi, ktorý ešte dával krížnu prihrávku. Nabiehal mu tam Giroud, ale aj s použitím sklzu bol prikrátky.
     
    88
    Dobrým úmyslom to myslel Anderson, ktorý hľadal centrom Arnautovića, no lopte výrazne chýbala presnosť.
     
    87
    Z nasledujúceho rohového kopu si The Blues príležitosť nevytvorili. Kladivári nemohli pokračovať v akcii, loptu získali domáci a pokračujú v jej držaní.
     
    86
    Emerson spolupracoval na ľavej strane s Hazardom a potom ponúkol center do šestnástky, kde sa ukazoval Pedro spoločne s Giroudom. Z tohto ešte zakončenie nebolo, ale po ďalšej akcii, ktorý vyvolal Hazard prišla dobrá prihrávka pre Girouda, ktorý to zblízka napálil do Fabiańskeho.
     
    85
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Callum Hudson-Odoi, prichádza Pedro.
     
    84
    Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga až príliš váhal s rozohrávkou a napokon za zdržiavanie hry dostáva žltú kartu.
     
    83
    Marko Arnautović po následnej štandardke sa dostal k hlavičkovému zakončeniu. Nasmeroval svoju hlavu priamo na Emersona West Ham získal roh. Z rohového kopu pálil potom nepripravený Balbuena, no z vnútra vápna sa mýlil.
     
    82
    West Ham stále nedokáže nájsť recept na dobre pracujúcu defenzívu Chelsea. Tento raz si Cesar Azpilicueta v súboji s Andersonom pomohol lakťom a dostáva žltú kartu.
     
    81
    Hudson-Odoi odcentroval loptu z rohovej zástavky. Posielal to na hranicu vápna, kde stál pripravený Rüdiger, ale k spracovaniu lopty sa neprebojoval.
     
    80
    Dobrá prihrávka Davida Luiza po ľavej strane došla na kopačku Emersona, ktorý vymyslel center, no nejak nič pre defenzívu súpera neznamenal.
     
    79
    Takmer dokonalá akcia Chelsea. Prihrávku si na pravej strane spracoval Hudson-Odoi, ktorý ponúkol krížnu prihrávku pred pravú žrď, kde už smeroval Barkley, ale neskoro zasiahol loptu.
     
    78
    Anderson si nepríjemne natiahol svoj sval. Ratovať ho prišiel aj Rüdiger a trochu mu zrejme dohovoril.
     
    77
    N'Golovi Kantému príliš nevyšiel úmysel na útočnej polovici. Najmä nedošlo k výmene lopty, ku ktorej zrejme plánovane malo dôjsť.
     
    76
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Gonzalo Higuaín, prichádza Olivier Giroud.
     
    75
    Po predchádzajúcom nedovolenom zákroku sa k zahrávaniu štandardky dostal David Luiz. Napálil to však len priamo do múru. Po následnom rohovom kope sa Chelsea opäť nepresadila.
     
    74
    Treba zdôrazniť, že v zápase sledujeme minimum nedovolených zákrokov, a tak rozhodca Kavanagh toho veľa nemá na práci. Zatiaľ udelil len jednu žltú kartu.
     
    73
    David Luiz pohodlne posunul loptu na Emersona a Chelsea sa snaží pozične ovládnuť územie obrannej polovice West Hamu.
     
    72
    Barkley si vymieňal loptu s Jorginhom a potom si nabiehal do medzery za obrancami. Domácim táto kombinácia nevyšla, hostia si postrážili vlastnú šestnástku.
     
    71
    Obiang si pýtal rohový kop po tom, čo odpálil loptu z pravej strany. Ukázalo sa však, že žiaden dotyk lopty od futbalistu The Blues nebol zaznamenaný.
     
    70
    Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Mark Noble, prichádza Pedro Obiang.
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ruben Loftus-Cheek, prichádza Ross Barkley.
     
    69
    Eden Hazard opäť raz protihráčom v tomto londýnskom derby ukázal svoju rýchlosť a potom vysúval po ľavej strane Higuaína. Argentínčan preniesol hru k Hudson-Odoiovi, ale ukázalo sa, že bol v ofsajde.
     
    68
    Balbuena posunul loptu na ľavú stranu Andersonovi, ktorý prenechával Cresswellovi. Situácia napokon končila prihrávkou Andersona, ktorý to prihrával z ľavej strany, no namieril to priamo do rukavíc Arrizabalagu.
     
    66
    Na útočnú polovicu sa vysunul takmer úplne osamotený Eden Hazard. Sekundoval mu len Ogbonna. Hazard však dlho váhal a premárnil správny moment.
     
    65
    Hostia zahrali center nakrátko. Anderson prenechával loptu Cresswellovi. Skončilo sa to centrom, ktorý odhlavičkoval preč Rüdiger.
    64.
     
    64
    Šikovnú akciu vymysleli aj domáci. Loftus-Cheek sa uvoľnil s loptou, bežal smerom k šestnástke a vysunul ulicovou prihrávkou Hazarda, ktorý zakončoval z predklonu a trafil priamo Fabiańskeho ruky.
     
    63
    Dobrú možnosť mal na kopačke Aaron Cresswell, ktorý si spracoval loptu po nie veľmi dobrej hlavičke Rüdigera. Pálil ihneď z vnútra vápna a ľavú žrď tesne minul!
     
    62
    Priazeň divákov na Stamford Bridge je zatiaľ rozhodne naklonená domácim. Fanúšikom Chelsea sa zápas páči, ich tím totižto nepretržite vedie od 24. minúty.
     
    61
    Neľahké to mal na pravej strane Fredericks, proti ktorému stál v súboji Hazard. Belgičan odolával, napokon však súboj neustál a padol.
     
    60
    Aktívny Loftus-Cheek bol bránený pozorne Riceom, ktorý sa rýchjlo vracal vypomáhať defenzíve a urobil aj dobre. Prienik domáceho futbalistu sa podarilo zastaviť.
     
    59
    West Ham má teraz k dispozícii sériu autových vhadzovaní na útočnej polovici. Zahrávať to bude Cresswell a ponúka loptu Snodgrassovi, ktorý sa zatiaľ od svojho príchodu na začiatku druhého polčasu príliš k šanciam nedostal.
     
    58
    Po ľavej strane dopredu vybiehal svojimi prienikmi známy Eden Hazard, ale bol eliminovaný a k streleckej možnosti sa neprepracoval.
     
    57
    Kanté sa takmer zbavil Ricea a posúval loptu na Loftusa-Cheeka, ktorý je v posledných sekundách zápasu jedným z najaktívnejších článkov na ihrisku.
     
    56
    Veľmi umne vyzerala aj nasledujúca akcia v podaní domácich hráčov. Naštartoval to po pravej strane Azpilicueta, ktorý prihral pred šestnástku Higuaínovi. Ten prenechával a vyzval k strele Loftusa-Cheeka, ktorý strieľal, no napálil to len do rukavíc Fabiańskeho.
     
    55
    West Ham po predchádzajúcej streleckej možnosti zahrával ešte aj rohový kop. Výraznejšie sa však z neho hostia nepresadili.
     
    54
    Anderson zastavil pohyb protihráčov v strede poľa. Rozbehol sa dopredu už Arnautović, ktorý naservíroval prihrávkou dozadu Manuelovi Lanzinimu, ktorý aj pálil, no výborný Arrizabalaga inkasovaniu zabránil.
     
    53
    Chelsea podnikla rýchly protiútok, na ktorého začiatku bol kľúčový pohyb Kantého. Posunula sa lopta na ľavú stranu k Hazardovi, ktorý centroval, ale pokus bol zblokovaný a Chelsea získala roh. Hazardov pokus skončil priamo v rukaviciach poľského brankára West Hamu.
     
    52
    Arnautović sa chcel pretláčať za nakopnutou loptou od brankára Fabiańskeho, ale proti rozhodnému a rozvážnemu Luizovi nemal nárok.
     
    51
    Hazard spoločne s Higuaínom až príliš dlho váhali a čakali na vypracovanie lepšej streleckej pozície. Argentínčan to už určite mohol poslať na bránku, no neurobil tak a o loptu za šestnástkou prišiel.
     
    50
    Loftus-Cheek posúval loptu na ľavú stranu Emersnovi, ktorý urobil pár rýchlych krokov a ihneď sa dostal na útočnú polovicu.
     
    49
    Po nedovolenom zákroku hráča West Hamu môže loptu z voľného kopu odkopávať brankár Kepa Arrizabalaga, ktorý zatiaľ v doterajšom priebehu zápasu nemal veľa práce.
     
    48
    Ruben Loftus-Cheek predviedol svoje technické kúsky na útočnej polovici a posunul loptu na ľavú stranu Edenovi Hazardovi. Jeho následné zakončenie smerovalo tesne vedľa protiľahlej žrde.
     
    47
    Hazard prihrávkou po ľavom krídle naštartoval pohyb Emersona, ktorý sa už dostal k bránkovej čiare a napokon zahrával spoza nej. Odkopávať teda bude brankár Łukasz Fabiański.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa hosťujúci tréner Pellegrini rozhodol urobiť jednu zmenu. Javiera Chicharita Hernándeza vymenil v zostave Snodgrass. Chelsea pokračuje v pôvodnej jedenástke.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase mala územnú prevahu domáca Chelsea, ktorá aj držala loptu omnoho viac ako súper. Eden Hazard v 24. minúte predviedol svoje futbalové umenie a po sóle otvoril skóre stretnutia.
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Na útočnej polovici vybiehal za loptou Cresswell, ale proti Rüdigerovi sa mu nepodarilo nič podniknúť. Rozhodcovia nadstavili jednu minútu.
     
    44
    Spolupráca nevyšla hosťom. Po pravej strane sa vysúval Fredericks, ale nedosiahol na prichádzajúcu loptu.
     
    43
    Z vnútra pokutového územia posielal centrovanú loptu N'Golo Kanté smerom na Higuaína, ktorý sa však ocitol v tesnom ofsajdovom postavení.
    42.
     
    42
    Po rohovom kope Edena Hazarda nastal v malom vápne menší zmätok, keďže lopta sa na chvíľu ocitla v moci nikoho. Potom to chopil do rúk brankár Fabiański.
     
    41
    Po pravom krídle sa dopredu vysunul Callum Hudson-Odoi, aby potvrdil ofenzívny potenciál seba a svojho mužstva. Jeho zakončenie smerovalo ponad Fabiańskeho bránku.
     
    40
    Center z ľavej strany vo vápne z kopačky Edena Hazarda mieril priamo do rúk brankára Lukasza Fabiańskeho.
     
    39
    Jorginho úspešne zabojoval v súboji proti Andersonovi. Chelsea vyťažila loptu a môže útočiť znovu.
     
    38
    Chelsea zatiaľ má trochu značnejšiu prevahu v držaní lopty. Zo strany The Blues je to oproti kladivárom o 16 percentuálnych bodov viac.
     
    37
    Cresswell sa rozhodol loptu vrátiť po ľavej strane, ale to mu nevyšlo. Rýchly prtoiútok naštartovali domáci. Higuaínova kľúčová prihrávka smerom na Kantého nebola úspešná.
     
    36
    Fredericksov prienik po pravom krídle bol rázne zastavený Emersonom a West Ham získal vôbec svoj prvý rohový kop. Hlavičkovať sa snažil Ogbonna, ale nepresadil sa.
     
    34
    Higuaín si nespracoval prihrávku na hranici pokutového územia, chcel ju možno posunúť Kantému, ale bez lopty na kopačke sa to nedalo.
     
    33
    Na pravej strane sa ešte na lopte udržal Hudson-Odoi a tak môžu domáci pokračovať v posúvaní guľatého predmetu.
     
    32
    Chelsea zatiaľ má prevahu na útočnej polovici a hráčom sa darí držať aj dobré pozičné postavenie. Hľadať recept na defenzívu The Blues sa bude hosťom hľadať zrejme ťažko.
     
    31
    Cresswell musel loptu po neúspešnej spolupráci so spoluhráčmi prenechať futbalistom Chelsea, ktorí zahrajú aut.
     
    30
    Fredericksovi sa za pokutovým územím ukázal Chicharito. Loptu však krížom presúval na Andersona. Hráči West Hamu potom o ňu rýchlo prišli.
     
    29
    Svoju ekvilibristiku opäť predvádzal Eden Hazard. V súboji bol však tiesnený Arnautovićom a Fredericksom. Padol, penalta sa pískať ale nebude.
     
    28
    O prienik sa pokúšal Felipe Anderson, ktorý však rozhodne nenapodobnil Edena Hazarda.
     
    27
    A Chelsea vďaka strate lopty od súpera môže rozbiehať ďalšiu akciu. Centrovať sa pokúšal Hazard, ktorý našiel v priestore pred bránkou Gonzala Higuaína a ten z ostrého uhla zakončil do žrde.
     
    25
    Obrancovia a asi štyria hráči West Hamu nechali Hazarda si svojvoľne presadiť svoje kľučky a nechať ho prejsť a urobiť zo seba kužele. Hazard predviedol naozaj to, v čom je maximálne dobrý.
    24. Eden Hazard (CHE) - 1:0
     
    24
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa dostávajú do vedenia v stretnutí, a to presne chceli. Fantastické kľučkovanie a svoju veľkosť potvrdil belgický hráč EDEN HAZARD, ktorý vymiešal protihráčov na hranici šestnástky a svoju sólojazdu zakončil strelou k ľavej žrdi.
     
    23
    Poľský brankár Fabiański vykopol loptu vcelku presne až ku Felipemu Andersonovi. Ten však o loptu vďaka pozornej práci protihráčov prišiel.
     
    22
    Chelsea si vybojovala svoj prvý center v stretnutí. Hlavičkovať sa snažil Azpilicueta, ale do príležitosti sa neprebojoval. Všetko vyriešil brankár Fabiański.
     
    21
    V kombinácii si Chicharito nerozumel s Arnautovićom a skončilo sa to získaním lopty zo strany The Blues.
     
    20
    Priamočiaru prihrávku si na útočnej polovici nespracoval Chicharito Hernández a lopta sa ocitla na kopačke Antonia Rüdigera.
     
    19
    Center z ľavej strany z kopačky Ogbonnu mal smerovať ku Cresswellovi. Spolupráca futbalistov West Hamu bude pokračovať po nasledujúcom aute.
     
    18
    Rüdiger sa počas hlavičkovania nepríjemne zrazil so svojím spoluhráčom Davidom Luizom. Došlo medzi nimi k nedorozumeniu a už Luiza riešia tímoví ošetrovatelia.
     
    17
    V súboji si faulom pomohol rakúsky krídelník Marko Arnautović. Lopta je vrátená futbalistom v modrých dresoch. Domáci si vypracovali center, loptu posielal z pravej strany Azpilicueta, ale neuspel.
     
    16
    Eden Hazard bol po druhýkrát v centre pozornosti futbalistov West Hamu a druhýkrát bol faulovaný. Tento raz sa previnil Rice. Potom sa do šikovnej streleckej možnosti dostal N'Golo Kanté. Pálil spoza vápna a letelo to asi meter alebo pol metra ponad brvno.
     
    15
    Arnautović si na pravej strane spracoval prihrávku od Fredericksa. West Ham sa snaží prebrať kontrolu nad loptou a získať územnú prevahu.
     
    14
    Nakopávaná lopta z pravej strany z kopačky Marka Arnautovića skončila iba na protihráčovi. Rakúšan sa nepresadil.
     
    13
    West Ham rozbieha novú útočnú akciu z hĺbky vlastnej polovice. Musia si však hráči dávať pozor na rýchly pressing od hráčov Chelsea.
     
    12
    Po predchádzajúcom incidente získala Chelsea priamy kop na bránku. Jeho zahrania sa ujal Emerson, ktorý pálil tesne ponad brvno. Brankár Fabiański teda nemusel zasahovať.
     
    11
    Higuaín v protiútoku naštartoval Edena Hazarda, ktorý už vybiehal pomaly do samostatného úniku. Bol však faulovaný Angelom Ogbonnom, ktorý za jednoznačný faul dostáva žltú kartu.
     
    10
    Hostia mali možnosť na protiútok. Felipe Anderson vybehol po ľavom krídle. Sekundoval mu však výborný stopér Rüdiger a zbavil ho lopty.
     
    9
    Jorginho preniesol loptu na pravú stranu, kde si ju pohybom vypýtal Hudson-Odoi. Dostal však nepresný pokus a West Ham môže vhadzovať aut.
     
    8
    Dopredu sa po pravom krídle rozbehol Declan Rice. Bol však výborne bránený protihráčom a o loptu následne aj vďaka dobrej defenzívnej práci Jorginha prišiel.
     
    7
    Novú akciu Chelsea začína z obrannej polovice Rüdiger, ktorý už centrom preniesol ťažisko hry na Emersona.
     
    6
    Lopta smerom na Higuaína nebola veľmi presná, a tak sa argentínsky útočník k zakončeniu neprepracoval.
     
    5
    Kanté si na útočnej polovici nerozumel s Hazardom. Mohla sa črtať príležitosť na protiútok. Na trávniku sa však ocitol faulovaný Chicharito a pohyb hostí bol zbrzdený práve týmto incidentom.
     
    4
    Ogbonna loptu z priestoru pri postrannej čiare vrátil späť brankárovi Fabiańskemu. Oba tímy začínajú v tomto stretnutí veľmi obozretne a opatrne.
     
    3
    K rozohrávke sa dostal hosťujúci brankár Fabiański, ktorý to zahrával smerom na Felipeho Andersona. West Ham získal aut na útočnej polovici.
     
    2
    Hudson-Odoi sa chcel preukázať svojimi šikovnými kľučkami, ale počas svojho prieniku z krídelného priestoru o loptu prišiel.
     
    1
    Úvodného výkopu sa chopili futbalisti West Hamu United. Konkrétne sa o začiatok duelu postaral Javier Chicharito Hernández. Hostia nakopli loptu dopredu, dostali ju však len za postrannú čiaru. Do styku s loptou sa teda môžu dostať domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme pripravené v šatňovej chodbe. Chelsea nastúpi na dnešný zápas v modrých dresoch a West Ham v rudočervených.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek – Hudson-Odoi, Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Christensen, Giroud, Kovačić, Pedro.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Noble (C), Rice – Anderson, Lanzini – Arnautović, Chicharito.
    Náhradníci: Adrián – Diop, Masuaku, Nasri, Obiang, Lucas Pérez, Snodgrass.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Cook, Hatzidakis.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní dohrávky 33. kola anglickej Premier League, v ktorej uvidíme malé londýnske derby medzi Chelsea FC a West Ham United. Stretnutie sa začne o 21:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Chelsea FC
    Chelsea po včerajšej prehre jej konkurenta z Arsenalu si je vedomá svojej aktuálnej pozície v tabuľke a o možnosti posunúť sa nahor. Chelsea totižto je momentálne na piatom mieste so ziskom 63 bodov a v prípade víťazstva by sa The Blues dostali už na tretiu pozíciu a zosunuli by Tottenham a Arsenal. Chelsea má v tabuľke skóre 55:34 a patrí k tímom, ktorý v doterajšom priebehu inkasovali najmenej gólov. Zverenci trénera Maurizia Sarriho budú chcieť nadviazať na úspešné víťazstvá nad Cardiffom 1:2 a nad Brightonom 3:0 a zvíťaziť aj na Stamford Bridge proti odolnému West Hamu.

    West Ham United
    Súper Chelsea zo západnej časti Londýna je v tabuľke na tom o niečo horšie a podáva striedavé výkony. The Hammers alebo kladivári majú v tabuľke Premier League momentálne 42 bodov a sídlia na 11. priečke. Ich skóre je záporné, a to 41:48. West Ham naposledy v dueli anglickej futbalovej súťaže podľahol Evertonu 0:2 a vybojoval domáce víťazstvo v divokom zápase s Huddersfieldom 4:3.

    Absencie
    Tréneri oboch tímov nemôžu počítať s niektorými hráčmi. Väčší lazaret je na strane West Hamu, kde by mala trénerovi chýbať až pätica hráčov, a to Caroll, Reid, Sánchez, Wilshere a Jarmolenko. Z domácej strany je otázny štart Alonsa a jednoznačne na duel nemôžu nastúpiť van Ginkel a Ampadu.

    V tejto sezóne pôjde o druhé vzájomné meranie síl. V tom predchádzajúcom sa v Upton Park-u zrodila bezgólová remíza 0:0. Uvidíme, aký bude mať priebeh druhé vzájomné stretnutie. Prajem vám príjemné sledovanie a pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 24. E. Hazard, 90. E. Hazard

    Karty:   82. Azpilicueta (CHE), 84. Arrizabalaga (CHE) – 11. Ogbonna (WHU)


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (70. Barkley) – Hudson-Odoi (85. Pedro), Higuaín (76. Giroud), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Christensen, Giroud, Kovačić, Pedro.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (70. Obiang), Rice – Anderson, Lanzini – Arnautović, Chicharito (46. Snodgrass).
    Náhradníci: Adrián – Diop, Masuaku, Nasri, Obiang, Lucas Pérez, Snodgrass.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Cook, Hatzidakis