Chelsea – West Ham 2:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Pondelok 08.04.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase mali pár náznakov šancí aj hostia, ale jednoznačne ovládli dnešné malé londýnske derby futbalisti Chelsea. Mužom zápasu sa stal belgický hráč Eden Hazard, ktorý v 90. minúte zvýšil na 2:0 a definitívne svojím druhým gólom rozhodol o víťazstve Chelsea, ktorá sa v tabuľke posúva na priebežné tretie miesto.

    Ďakujeme za pozornosť, dobrú noc. (22:53:09)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    N'Golo Kanté potiahol akciu smerom po osi ihriska a chcel to presúvať na ľavú stranu k Hazardovi, ale tento pohyb už nevyšiel.
     
    90+2
    West Ham si teda inkasovaním tohto gólu definitívne pochoval akékoľvek nádeje na zisk bodu z dnešného londýnskeho derby. Hráči boli po väčšinu času bezzubí, pár náznakov tam bolo, no zatiaľ to na Chelsea nestačí.
     
    90+1
    Rozhodcovia zároveň k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty. Tréner hostí Pellegrini môže využiť ešte jedno svoje striedanie.
    90. Eden Hazard (CHE) - 2:0
     
    90
    Chelsea dala gól!
    Chelsea zrejme pečatí svoje dnešné víťazstvo na Stamford Bridge. Šikovný mäkký center došiel z kopačky Barkleyho na EDENA HAZARDA, ktorý si loptu pristavil a zakončil tvrdou strelou k pravej žrdi. Hazard je jednoznačne mužom dnešného stretnutia.
     
    89
    Hazard posunul loptu na útočnej polovici Pedrovi, ktorý ešte dával krížnu prihrávku. Nabiehal mu tam Giroud, ale aj s použitím sklzu bol prikrátky.
     
    88
    Dobrým úmyslom to myslel Anderson, ktorý hľadal centrom Arnautovića, no lopte výrazne chýbala presnosť.
     
    87
    Z nasledujúceho rohového kopu si The Blues príležitosť nevytvorili. Kladivári nemohli pokračovať v akcii, loptu získali domáci a pokračujú v jej držaní.
     
    86
    Emerson spolupracoval na ľavej strane s Hazardom a potom ponúkol center do šestnástky, kde sa ukazoval Pedro spoločne s Giroudom. Z tohto ešte zakončenie nebolo, ale po ďalšej akcii, ktorý vyvolal Hazard prišla dobrá prihrávka pre Girouda, ktorý to zblízka napálil do Fabiańskeho.
     
    85
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Callum Hudson-Odoi, prichádza Pedro.
     
    84
    Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga až príliš váhal s rozohrávkou a napokon za zdržiavanie hry dostáva žltú kartu.
     
    83
    Marko Arnautović po následnej štandardke sa dostal k hlavičkovému zakončeniu. Nasmeroval svoju hlavu priamo na Emersona West Ham získal roh. Z rohového kopu pálil potom nepripravený Balbuena, no z vnútra vápna sa mýlil.
     
    82
    West Ham stále nedokáže nájsť recept na dobre pracujúcu defenzívu Chelsea. Tento raz si Cesar Azpilicueta v súboji s Andersonom pomohol lakťom a dostáva žltú kartu.
     
    81
    Hudson-Odoi odcentroval loptu z rohovej zástavky. Posielal to na hranicu vápna, kde stál pripravený Rüdiger, ale k spracovaniu lopty sa neprebojoval.
     
    80
    Dobrá prihrávka Davida Luiza po ľavej strane došla na kopačku Emersona, ktorý vymyslel center, no nejak nič pre defenzívu súpera neznamenal.
     
    79
    Takmer dokonalá akcia Chelsea. Prihrávku si na pravej strane spracoval Hudson-Odoi, ktorý ponúkol krížnu prihrávku pred pravú žrď, kde už smeroval Barkley, ale neskoro zasiahol loptu.
     
    78
    Anderson si nepríjemne natiahol svoj sval. Ratovať ho prišiel aj Rüdiger a trochu mu zrejme dohovoril.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 24. E. Hazard, 90. E. Hazard

    Karty:   82. Azpilicueta (CHE), 84. Arrizabalaga (CHE) – 11. Ogbonna (WHU)


    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (70. Barkley) – Hudson-Odoi (85. Pedro), Higuaín (76. Giroud), E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Christensen, Giroud, Kovačić, Pedro.

    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Noble (C) (70. Obiang), Rice – Anderson, Lanzini – Arnautović, Chicharito (46. Snodgrass).
    Náhradníci: Adrián – Diop, Masuaku, Nasri, Obiang, Lucas Pérez, Snodgrass.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Cook, Hatzidakis