Parma – Turín 0:0 (kon.) | Juventus – AC Miláno 2:1 (kon.) | Sampdoria – AS Rím 0:1 (kon.)
koniec
FC Parma
0:0 (0:0)
FC Turín
cz Sobota 06.04.2019, 15:00 • Stadion Ennia Tardiniho (Parma) • Talianska Seria A • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Federico Dimarco, přichází Alessandro Bastoni.
     
    90
    Coby hříšník se do statistik zápasu zapíše také Juraj Kucka (Parma). Sice se mu to vůbec nelíbí, ale že si k zisku míče pomohl nedovoleně, je prostě fakt.
     
    88
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Marcello Gazzola, přichází Matteo Scozzarella.
     
    86
    Daniele Doveri pokračuje v rozdávání žlutých karet. Za podražení jednu obdržel Armando Izzo (Turín FC).
     
    85
    Po vítězné trefě se sápal také Belotti, který zevnitř vápna jen těsně přestřelil! Jak vidno, turínský tlak s blížícím se koncem narůstá.
    82. Vittorio Parigini (TUI)
     
    82
    Nadějně vypadající brejk skončil důležitým zákrokem brankáře! Okamžitě poté, co odvrátili centr z přímého kopu, roztáhli hosté hru doleva. Parigini oběhl bránícího Gazzolu a nakráčel rovnou do vápna, Sepe zachoval chladnou hlavu a svižný projektil nadvakrát zneškodnil.
     
    77
    A další prohřešek. Do karetního mariáše se rozhodl přidat Francisco Sierralta (Parma). Sudímu Doverimu vůbec nezávidím, dnes má opravdu spoustu práce.
     
    75
    Že se hraje bojovný fotbal, dokumentuje situace ze 75. minuty. Simone Zaza (Turín FC) v souboji o míč udeřil loktem Gagliola a stal se celkově šestým potrestaným hráčem utkání – 2:4.
     
    72
    Avizované střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Fabio Ceravolo, přichází Luca Siligardi.
     
    66
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Cristian Ansaldi, přichází Simone Zaza.
     
    64
    Pořádně rušno bylo také na opačné straně, kde Berenguer (Turín FC) nechal míč prosvištět kolem tyče! Na tribunách to jenom zašumělo.
     
    63
    Tahle promarněná šance může domácí tým hodně mrzet! Po rohovém kopu se v předbrankovém prostoru dostal do zakončení Gagliolo, ale balon netrefil vůbec čistě. Na programu dne je výkop brankáře.
     
    60
    Děj zápasu se přesunul k autové čáře, kde Cristian Ansaldi (Turín FC) podrazil Rigoniho. Počet karetních trestů se nám začíná nebezpečně zvyšovat.
     
    57
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Tomás Rincón, přichází Vittorio Parigini.
     
    57
    Velice nešetrně si v nerovném souboji se dvěma protihráči počínal Andrea Belotti (Turín FC) a za skluz vůči jednomu z nich inkasoval žlutou kartu.
     
    52
    Parma se poprvé osmělila až v 52. minutě. Pořádnou bombu sestrojil Dimarco, ale Sirigu ji spolehlivým zákrokem dokázal zneškodnit.
     
    50
    Respektu k soupeři vůbec nehleděl Marcello Gazzola (Parma). Běžícího Ansaldiho v nepřerušené hře strčil do zad a vykoledoval si za to žlutou kartu.
     
    49
    Turínští fotbalisté měli třetí velice slušnou šanci jít do vedení! Baselli došel k levému rohu vápna, před obráncem zakličkoval a pak málem vymetl vzdálenější šibenici. Chyběl opravdu kousek.
    28. Álex Berenguer (TUI)
     
    28
    Druhá turínská gólovka! Poté, co si Ansaldi udělal z obránců tréninkové kužele, předložil balon do výhodné pozice Berenguerovi. Nebezpečná rána zpoza vápna, mířící k levé tyčce, donutila Sepeho k zákroku na zemi.
     
    22
    Ve vzdušném souboji si pomohl loktem. A dostal za to žlutou kartu. Svědomí zpytuje Riccardo Gagliolo (Parma), který bolestivě zasáhl Ansaldiho.
     
    21
    Bylo jen otázkou času, kdy hosté nějakou šancí zúročí svou územní převahu. A stalo se tak právě teď! Před hranicí vápna převzal balon Baselli a nechal ho proskákat kolem levé tyčky!
     
    3
    Následoval roh. A po něm rychlý brejk, který zastavil Tomás Rincón (Turín FC) jen za cenu žlutého faulu. Velice brzké napomenutí...

    Lukáš Jasoněk

    Góly:

    Karty:   22. Gagliolo (PRM), 50. Gazzola (PRM), 77. Sierralta (PRM), 90. Kucka (PRM) – 3. Rincón (TUI), 57. Belotti (TUI), 60. Ansaldi (TUI), 75. Zaza (TUI), 86. Izzo (TUI)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:21.
    FC Parma: Sepe – Gazzola (88. Scozzarella), Sierralta, Iacoponi (C), Gagliolo – Kucka, L. Rigoni, Barillà – Sprocati, Ceravolo (72. Siligardi), Dimarco (90+3. Bastoni).
    Náhradníci: Brazão, Frattali – Bastoni, Dezi, Diakhatè, Gobbi, Pepín, Scozzarella, Schiappacasse, Siligardi, Štulac.

    FC Turín: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Moretti – De Silvestri, Meïté, Rincón (57. Parigini), Baselli, Ansaldi (66. Zaza) – Berenguer – Belotti (C).
    Náhradníci: Ichazo, Rosati – Bremer, Damascan, Djidji, Kone, Parigini, Singo, Zaza.

    Rozhodca: Doveri – Posado, Di Iorio