Rheindorf Altach – Mattersburg 2:1 (kon.) | Hartberg – Wacker 0:2 (kon.) | Rapid Viedeň – Admira Wacker Mödling 3:0 (kon.)
koniec
TSV Hartberg
0:2 (0:2)
FC Wacker Innsbruck
cz Sobota 30.03.2019, 17:00 • PROfertil ARENA (Hartberg) • Rakúska Bundesliga • O udržanie
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Úvodní sestavy:

    TSV Hartberg: Faist – Blauensteiner, Huber, Siegl, Rasswalder – Cancola – Flecker, Kainz, Tschernegg, Kröpfl – Rep.
    Náhradníci: Sallinger – Ilić, Sanogo, Schubert, Sittsam, Diarra, Tadić.

    FC Wacker Innsbruck: Knett – Schimpelsberger, Perić, Maak, Klem – Satin, Kerschbaum, Henning – Dieng, Dedić, Horvath.
    Náhradníci: Hankič – Durmus, Freitag, Harrer, Kiprit, Maranda, Rakowitz.

    Rozhodčí: Ebner – Brandner, Weiss.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Dlouhý balon domácí celku musel výběhem řešit Christopher Knett, jenž dobře vyběhl. Hostující celek pak zazmatkoval v rozehrávce a Hartberg bude kopat roh.
     
    3
    Centr od rohového praporku mířil někam k penaltovému puntíku, ovšem přišel útočný faul.
     
    4
    Do dnešního střetnutí nastoupil TSV Hartberg v modrých dresech, naopak Wacker Innsbruck zvolil bílou barvu.
     
    5
    Kombinaci na levé straně končí po zajímavé přihrávce Saschy Horvatha. Domácí obránce zvolil skluz, po kterém odkopl balon do zámezí.
     
    7
    Wacker právě vstřelil branku!
    Hostující celek to nyní sehrál výborně a raduje se z úvodní branky v zápase! Zlatko Dedić přistrčil míč na lépe postaveného MURATA SATINA, který zamířil přesně do levého spodního rohu branky. Zakončení z hranice vápna bylo velmi dobře umístěno, a tak Florian Faist nezasáhl.
    7. Murat SATIN - 0:1
     
    10
    Musím přiznat, že toho moc na zeleném pažitu nevidím, jelikož kamera je umístěná proti sluníčku.
     
    11
    Innsbruck vypracoval střelecký pokus z nějakých třiceti metrů. Pokus mířil doprostřed branky, kde se nacházel Florian Faist, který pokus na dvakrát lapil.
     
    13
    Na centr si před branku naběhl Zlatko Dedić, jenž zamířil do obránce. Míč pak mířil mimo hrací plochu, což se snažil znemožnit Florian Faist, ale ani on ho neudržel ve vyznačeném prostoru.
     
    15
    Hartberg se snažil o další kombinaci na polovině soupeře, ovšem dlouhá přihrávka zamířila mimo hrací plochu. Hráčům v modrých dresech se moc nedaří v útoku.
     
    17
    Wacker právě vstřelil branku!
    Cheikhou Dieng pronikl do vápna a s velkou námahou jej udržel na hrací ploše, jelikož byl atakován. Přesto zvládl přihrávku před branku, odkud se hlavou prosadil ZLATKO DEDIĆ. Innsbruck je v dnešním zápase daleko lepším celkem.
    17. Zlatko DEDIĆ - 0:2
     
    20
    Domácí publikum se zlobí, když na hranici vápna upadl jeden z domácích hráčů. Rozhodčí byl momentu velice blízko a ukázal, hochu vstávej, nic to nebylo.
     
    21
    Pas za obranu dostal aktivní Zlatko Dedić, který byl sice atakován, ale přesto zakončil. Ovšem proti němu vystartoval Florian Faist , který celou akci pádem pod nohy soupeře zneškodnil
    21. Zlatko Dedić (WCK)
     
    23
    Innsbrucku se podařilo odcentrovat z levé strany hrací plochy, ale vysoký balon opustil hrací plochu. Následuje odkup od branky Hartbergu.
     
    25
    Hartberg získal výhodu standardní situace, která byla zleva zahrána na zadní tyč, kam si nabíhal jeden z domácích hráčů. Ovšem Innsbruck nepříjemnou situaci zažehnal.
     
    26
    Zlatko Dedić si středem navedl míč až za hranici velkého vápna, kde už byl soupeřům příliš blízko, a tak zakončil jen do jednoho z nich.
     
    28
    Wacker je v dnešním střetnutí lepším celkem, hosté jsou často u balonu a na polovině soupeře. Tentokrát se přihrávka doleva nepovedla, a tak TSV bude vhazovat.
     
    29
    Přihrávku na pravou stranu šestnáctky dostal Christoph Kröpfl, jenž přihrál zpátky na střed hrací plochy. Zpoza vápna zakončil Tobias Kainz, jehož pokus mířil asi metr nad břevno.
    29. Tobias Kainz (HBG)
     
    31
    Díky dnešnímu vedení Innsbruck opustil poslední příčku a aktuálně pod sebe poslal Admiru a Altach. Hosté jsou dvoubrankovým vedením nabuzeni.
     
    32
    Domácí Hartberg byl u balonu a přišly přihrávky zpátky, hráči v modrých dresech míč ztratili a následně i faulovali.
     
    34
    Před šestnáctkou byl faulován Zlatko Dedić, který si chtěl obhodit soupeře. Standardní situaci bude rozehrávat Roman Kerschbaum, ale sudí řeší ještě strkanici hráčů.
     
    35
    Při rozehrání přímého kopu Roman Kerschbaum uklouzl, a tak jeho pokus skončil v rukavicích brankáře, který tentokrát nic složitého řešit nemusel.
     
    37
    Peter Tschernegg přispěchal do souboje s Romanem Kerschbaumem. Domácí hráč si v souboji poranil nohu a na zelený pažit míří lékařský tým.
     
    38
    Vypadá to, že Peter Tschernegg bude potřebovat vystřídat. Na trávník spěchají už také záchranáři s nosítky, hráč dál leží.
     
    39
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Peter Tschernegg, přichází Fabian Schubert.
     
    41
    Hartberg rozehrával rohový kop, jenž byl na první tyči odvrácen. Druhý roh dopadl podobně, ovšem Innsbruck poslal tentokrát míč do hrací plochy.
     
    42
    Poté se do souboje s brankářem vydal střídající Fabian Schubert. Christopher Knett byl v souboji úspěšnější, když míč vyboxoval.
     
    43
    Innsbruck se potřetí radoval z gólu, ovšem tentokrát není uznán pro ofsajd. Radost Zlatka Dediće byla tak zbytečná.
     
    45+1
    K postranní čáře přistoupil čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+2
    Zpoza vápna se napřáhl Murat Satin, jemuž se zakončení vůbec nepovedlo. Slabý pokus zamířil jen metr vedle levé tyče.
     
    45+4
    Za obranu mířil Fabian Schubert, ale pas na něj byl hodně nepřesný a skončil jen v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Za krásného slunečného počasí se Innsbruck po prvním poločase raduje z dvoubrankového vedení. Hráči hostujícího celku byli daleko lepším celkem, který kombinoval na soupeřově polovině a za tří šancí se hned dvakrát radoval. Naopak Hartberg byl v útoku neviditelný, a když přišel náznak šance, zhatila ji nepřesná přihrávka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Christoph Kröpfl, přichází Zakaria Sanogo.
     
    48
    Domácí celek převádí kombinaci, kterou se dostal na polovinu soupeře, Ovšem u postranní čáry byl zastaven Zakaria Sanogo, ovšem TSV bude vhazovat.
     
    49
    Na pravé straně byl faulován Zakaria Sanogo, jenž vybojoval standardní situaci. Ovšem centr na hranici malého vápna odvrátila obrana Wackeru.
     
    50
    Standardní situace na druhé straně byla odvrácená k hostujícímu hráči. Ten se sice nacházel hodně daleko od brány, přesto zakončil. Ovšem Florian Faist se nemusel ani pohnout.
     
    54
    Další střelecká pokus zpoza vápna vyprodukoval Murat Satin. Jenže míč proletěl jen vedle pravé tyče domácí branky.
     
    55
    Na přihrávku zprava si na malé vápna naběhl atakovaný Zlatko Dedić. Nejaktivnější hráč na zeleném pažitu nezamířil přesně.
     
    55
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Michael Blauensteiner, přichází Youba Diarra.
     
    56
    Cheikhou Dieng postupoval přes dva soupeře na pravé straně, kde byl jedním z nich faulován. Domácí celek tak nabízí Innsbrucku další volný kop.
     
    57
    Centr zprava byl přetažen na zadní tyč, odkud přišla hlavička vedle. Hráči v bílých dresech hrají opravdu dobře a dnes si vítězství zaslouží zaznamenat.
     
    58
    Středem hřiště postupoval celkem snadno Bryan Henning, který až do zakončení udělal všechno správně. Ovšem jeho nepřesný pokus už za moc nestál.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Tobias Kainz (TSV Hartberg).
     
    61
    Žlutou kartu dostává Murat Satin (FC Wacker Innsbruck), jenž pozdě přistoupil do souboje, v němž soupeře poslal podražením na zelený pažit.
     
    62
    Innsbruck vybojoval rohový kop, který rozehrál Sascha Horvath. Jenže centr na první tyči odvrátila domácí obrana.
     
    64
    Také Hartberg si vyzkoušel standardní situaci, ovšem ani další centr od praporku nepřekvapil hostující obranu. Míč pak centrem poslal do vápna ještě Zakaria Sanogo, ale Christopher Knett se ve vzduchu vyšrouboval nejvýše.
     
    66
    Čas domácímu celku rychle utíká, Innsbruck opět hrál na polovině soupeře, ale dlouhý pas skončil jen v moci brankáře.
     
    67
    Přihrávku na levou stranu hranice šestnáctky převzal Cheikhou Dieng, jehož technická střela zamířila do břevna domácí branky. Florian Faist byl nyní pasován do role diváka.
    67. Cheikhou Dieng (WCK)
     
    68
    Skvělou prací se prezentoval Zakaria Sanogo, který i se štěstím překonal dva bránící hráče. Poté ale přihrál na Fabiana Schuberta, jenž předání míče na levou stranu pokazil.
     
    72
    Zakaria Sanogo oživil hru domácího mužstva, ale tentokrát se mu centr zprava nepovedl. Míč mířil jen vysoko nad branku, od které se bude jen odkopávat.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Sascha Horvath (FC Wacker Innsbruck), který zezadu podrazil pronikajícího Floriana Fleckera.
     
    74
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Bryan Henning, přichází Christoph Freitag.
     
    75
    Rozehrání standardní situace bylo rozehráno lišácky! Míč totiž přímo z centru dopadl na břevno, pak zamířil mimo hrací plochu.
     
    77
    Domácí celek se probojoval do pokutového území, kde jeden z hráčů neměl dost odvahy k zakončení. Místo toho zvolil jen nepřesnou přihrávku na hranici šestnáctky.
     
    79
    Střídající Zakaria Sanogo poslal střílenou přihrávku před branku, ovšem na hranici malého vápna byl připravený Christopher Knett, jenž balon vyrazil.
     
    80
    Innsbruck se hnal do přečíslení, přihrávku na pravé straně šestnáctky převzal Cheikhou Dieng, jehož zradilo zpracování.
     
    82
    Vysunutí do šestnáctky neodmítl Zlatko Dedić, který po převzetí míče okamžitě zakončoval. Jeho pokus mířil k levé tyči, ale Florian Faist si na pokus počíhal rukou.
    82. Zlatko Dedić (WCK)
     
    84
    Střídání v týmu FC Wacker Innsbruck: ze hřiště odchází Roman Kerschbaum, přichází Martin Harrer.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Fabian Schubert (TSV Hartberg), jenž se po soupeři ohnal ve středovém kruhu loktem.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Siegfried Rasswalder (TSV Hartberg), který srazil na pravé straně pronikajícího Cheikhoua Dienga.
     
    87
    Po rozehrání volného kopu přišla hlavička hostujícího hráče, jenž byl v záklonu, a tak zamířil jen hodně nepřesně.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+2
    V souboji na pravé straně byl přišlápnutý Cheikhou Dieng, který se ochotně skácel k zemi. Hlavní sudí volá na zelený pažit také lékařskou pomoc.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Cheikhou Dieng (FC Wacker Innsbruck), který se opět ochotné složil směrem k zemi. Pro hostujícího hráče je nyní připravený kartónek za filmování.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Ve skupině o udržení se v nejvyšší rakouské soutěži zmizel Innsbruck z poslední příčce. Hostující mužstvo sehrálo výborně hlavně první poločas, v němž soupeři odskočilo do dvoubrankového vedení. To si Wacker ve druhé části hry pohlídal. Naopak Hartberg byl favoritem, ale papírové předpoklady nepotvrdil. Domácí se tak před soupeřem museli sklonit, jelikož směrem do útoku téměř neexistovali.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (18:55:34)

    Michal Luxa

    Góly: 7. Satin, 17. Dedić

    Karty:   59. Kainz (HBG), 85. Schubert (HBG), 86. Rasswalder (HBG) – 61. Satin (WCK), 73. Horvath (WCK), 90+4. Dieng (WCK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:9. Střely mimo: 1:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:19.
    TSV Hartberg: Faist – Blauensteiner (55. Diarra), Huber, Siegl, Rasswalder – Cancola – Flecker, Kainz, Tschernegg (39. Schubert), Kröpfl (46. Sanogo) – Rep.
    Náhradníci: Sallinger – Ilić, Sanogo, Schubert, Sittsam, Diarra, Tadić.

    FC Wacker Innsbruck: Knett – Schimpelsberger, Perić, Maak, Klem – Satin, Kerschbaum (C) (84. Harrer), Henning (74. Freitag) – Dieng, Dedić, Horvath.
    Náhradníci: Hankič – Durmus, Freitag, Harrer, Kiprit, Maranda, Rakowitz.

    Rozhodca: Ebner – Brandner, Weiss