Hoffenheim – Leverkusen 4:1 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
4:1 (1:1)
Bayer Leverkusen
Piatok 29.03.2019, 20:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Hoffenheimu zvíťazili v úvodnom zápase 27. kola najvyššej nemeckej súťaže nad Bayerom Leverkusen jednoznačne 4:1. Hrdinom zápasu bol Alžírčan Ishak Belfodil, ktorý dva góly strelil a o hetrik ho doslova obral v 79. minúte jeho spoluhráč Andrej Kramarič. Rozhodujúci moment však ide na konto hosťujúceho Svena Bendera, ktorý nešťastne tečoval do vlastnej siete strelu Nadiema Amiriho. Mimochodom, aj prvé vzájomné stretnutie v tejto sezóne sa skončilo víťazstvom zverencov Juliana Nagelsmana 4:1. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný večer. (22:26:56)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Striedajúci David Otto centroval z pravej strany, ale našiel iba rukavice brankára Lukáša Hradeckého. Ten sa snažil ešte založiť rýchlu akciu hostí, ale jeho dlhý pas sa k útočníkom nedostal.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli vypršal. Hlavný rozhodca Harm Osmers už nechce príliš predlžovať trápenie Leverkusenu a pridáva iba 60 sekúnd. O majiteľovi troch bodov je dávno rozhodnuté.
     
    88
    Hostia sa dostali do zakončenia z nádejnej pozície, ale gól z toho nie je. Mitchell Weiser centroval z pravej strany, ale Kai Havertz hlavičkoval nad bránu skúseného gólmana Olivera Baumanna.
     
    87
    Ishak Belfodil dnes tri góly nestrelí, pretože tesne pred koncom ho strieda mladý tréner Julian Nagelsman. Za potlesku fanúšikov schádza alžírsky futbalista z hracej ploche a nahradzuje ho Ermin Bičakčić.
     
    86
    Ishak Belfodil sa naďalej snaží o strelenie hetriku. Teraz sa presadil individuálne cez Jonathana Taha, strieľal z ťažkého uhlu, ale napokon mieril len do bočnej siete svätyne Lukáša Hradeckého.
     
    85
    Hlavný rozhodca Harm Osmers opäť musí siahať do svojho vrecka. Kai Havertz dostáva úplne zbytočnú žltú kartu za odkopnutie lopty po ofsajdovom verdikte. Na mladom Nemcovi sa prejavuje frustrácia.
     
    84
    Julian Baumgartlinger je v dnešnom zápase veľmi nevýrazný. Myslím si, že ho v našom prenose spomíname vôbec po prvýkrát. Vystrelil spoza šestnástky, ale jeho strela mierila mimo bránu Olivera Baumanna.
     
    83
    Hostia sa tešili zo strelenia gólu, ale ten napokon pre ofsajd neplatí. Kai Havertz upratal loptu do siete po prihrávke Lucasa Alaria, ale práve striedajúci hráč bol krátko predtým tesne za obrannou líniou súpera.
     
    82
    Ishak Belfodil túži po hetriku z dnešného zápasu. Teraz sa snažil vystreliť spoza šestnástky, ale zozadu ho ostrým spôsobom zasiahol jeden z hráčov súpera. Na prekvapenie mnohých sa priamy kop nepíska.
     
    80
    Peter Bosz desať minút pred koncom využíva aj svoje posledné striedanie. Po výbornom prvom polčase sa z ihriska vytratil Leon Bailey, a tak ho na záverečnú časť stretnutia nahradzuje Lucas Alario.
    79. Andrej Kramarić (HOF) - 4:1
     
    79
    Hoffenheim dal gól! Myslím si, že o osude zápasu je rozhodnuté. Nadiem Amiri zabojoval pri postrannej čiare a následne Kerem Demirbay kolmou prihrávkou založil brejk. David Otto posunul loptu na Ishaka Belfodila, ten prekonal gólmana súpera, no tesne pred bránkovou čiarou ešte loptu tečoval ANDREJ KRAMARIČ.
     
    78
    Hostia nemohli pokračovať vo svojej akcii, pretože z ofsajdového postavenia nestihol vybehnúť Kai Havertz. Okrem toho sa réžia pozrela na trénera hostí, ktorý zrejme chystá posledné striedanie.
     
    77
    Leverkusen pomerne dlho držal loptu na svojich kopačkách. Následne sa Julian Brandt snažil dlhým centrom nájsť Kaia Havertza, ale mladý útočník bol dobre bránený dvojicou Benjamin Hübner a Kevin Vogt.
     
    76
    Kevin Volland poslal dobrý center do šestnástky súpera, ale tam nemal dostatočnú podporu svojich spoluhráčov. Navyše, na svojom mieste bol Kevin Vogt, ktorý loptu upratal mimo pokutového územia.
     
    75
    Julian Nagelsman posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním David Otto, ktorý nahradil Leonarda Bittencourta. Ten dnes neodohral zlé stretnutie, ale do streleckej listiny sa nestihol zapísať.
     
    74
    Leon Bailey poslal v krátkom slede do šestnástky súpera hneď dva nebezpečné centre Ten druhý nedokázali domáci hráči upratať do bezpečia a mali šťastie, že volej Jonathana Taha nebol presný.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Belfodil, 52. S. Bender (vla.), 61. Belfodil, 79. Kramarić – 17. Volland

    Karty:   30. Grillitsch (HOF), 38. Hübner (HOF) – 38. Bailey (LEV), 85. Havertz (LEV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:6.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Brenet, Vogt (C), Hübner – Kadeřábek, Grillitsch, Bittencourt (75. Otto), Demirbay – Kramarić, Joelinton (51. Amiri) – Belfodil (87. Bičakčić).
    Náhradníci: Stolz – Amiri, Baumgartner, Bičakčić, Nuhu, Otto, S. Posch.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (C) (36. Weiser), Tah, Jedvaj, S. Bender – Bellarabi (26. Aránguiz), Baumgartlinger, Brandt – Havertz, Volland, Bailey (80. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Aránguiz, Alario, Dragović, Kohr, Paulinho, Weiser.

    Rozhodca: Harm Osmers – Thomas Gorniak, Robert Kempter – Florian Badstübner