Čína – Uzbekistan 0:1 (kon.) | Thajsko – Uruguaj 0:4 (kon.)
koniec
Čína
0:1 (0:1)
Uzbekistan
cz Pondelok 25.03.2019, 08:30China Cup
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:30.
     
    Dobré ráno všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání China Cupu mezi Čínou a Uzbekistánem. Výkop je stanoven na 8:30.
     
    Dnes budeme společně sledovat souboj o třetí místo na China Cupu. Domácí Čína se v semifinálovém duelu střetla s Thajskem, kterému po obrovském boji podlehla jen těsně 0:1. Naopak Uzbekistán nepodal dobrý výkon a proti Uruguayi neměl šanci. Nakonec padl výsledkem 0:3. Za jihoamerický celek přitom nenastoupila hvězdná dvojice Suárez – Cavani.
     
    Úvodní sestavy:

    Čína: Jan – Fu, L. Zhang, Li, Gao – X. Zhang, He, Wu – Tan, Dong, Wei
    Náhradníci: Xie, Feng, Wang, Zeng, Hao, Peng, Yongpo, Yang, Dalei, Peng

    Uzbekistán: Kujatov – Šorachmedov, Tuchtačujev, Ismajlov, Zotejev – Šukurov, Chamrobekov, Sidikov – Alibajev, Šomurodov, Mašaripov
    Náhradníci: Tursunov, Achmedov, Bikmajev, Chamdamov, Chasimov, Turajev, Abducholikov, Sajfejev, Krimec, Iljosov, Mirzajev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Čína obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na levé křídlo byl dlouhý.
     
    2
    Šukurov prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území a vyslal prudký centr. Jeho pokus však nikdo v bílém netečoval.
     
    3
    Ismajlov si dal pozor na vysoký nákop na rozběhnutého soupeře a hlavou prodloužil míč do rukavic vlastního brankáře.
     
    4
    Uzbekistán se znovu pokusil o rychlý průnik po pravém křídle. Fotbalisté v bílém se dostali až na hranici velkého vápna, ale centr se tentokrát nevydařil.
     
    5
    Alibajev se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus pravačkou prosvištěl vysoko nad břevnem čínské branky.
     
    6
    Po dlouhé době se do útoku dostala také Čína. Wei sprintoval za prudkou přihrávkou na křídlo, jenže míč byl rychlejší a skončil v autu.
     
    7
    Zhang se na vlastní polovině raději otočil s míčem a před dotírajícím soupeřem si pomohl malou domů. Čína může zaútočit.
     
    8
    Wei dostal prostor na pravém křídle a pohotově odcentroval před branku Uzbekistánu. Po míči se natahovali hned dva hráči, jenže ani jeden z nich na něj nedosáhl.
     
    9
    Sidikov prošel s míčem po levé straně až na polovinu Číny, jenže důrazný Fu k němu stačil včas přistoupit a ukopl mu míč špičkou kopačky.
     
    10
    Wei sprintoval za další dobrou přihrávkou na pravé křídlo, jenže ani tentokrát nezastihl balón na hrací ploše. Uzbekistán bude rozehrávat od branky.
     
    11
    Alibajev odcentroval z pravé strany do pokutového území. K jeho centru se hnal Mašaripov, ale Li před ním rybičkou odehrál míč mimo pokutové území.
     
    12
    Uzbekistán už opět kombinuje s míčem na kopačkách a snaží se najít skulinku v čínské obraně. Domácí defenziva se však pohybuje v pevném bloku.
     
    13
    Šukurov dostal dobrou přihrávku do běhu na pravé křídlo. Hostující záložník míč potáhl několik metrů vpřed, ale poté si pomohl rozehrávkou na stopery.
     
    14
    Uzbekistán pokračuje v trpělivé kombinaci na polovině Číny. Nikdo v červeném dresu rozehrávku soupeře neatakuje. Číňané spíše vyčkávají.
     
    15
    Li se na polovině hrací plochy pustil do hlavičkového souboje s urostlým útočníkem Uzbekistánu a dokázal míč odehrát do bezpečí.
     
    16
    Kujatov přenesl hru na levou stranu hrací plochy, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu. Pokračuje se v hodně opatrném tempu.
     
    17
    Gao vhazoval na levé straně v blízkosti pokutového území soupeře, jenže jeho pobídka byla krátká a skončila na noze hostujícího hráče.
     
    18
    Sidikov odcentroval z levé strany do pokutového území, nicméně hned první obránce v čínském dresu jeho pobídku odehrál na rohový kop.
     
    19
    Ismajlov si po rohovém kopu udělal prostor na malém vápně a dostal se do zakončení ze záklonu. Jeho pokus prolétl kousek nad břevnem.
     
    20
    Šukurov se krásnou kličkou na pravé straně zbavil jednoho z obránců, jenže jeho následná přihrávka skončila u stoperů Číny.
     
    21
    Uzbekistán zahrával přímý kop na levé straně hrací plochy. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej vyboxoval domácí brankář.
     
    22
    Uzbekistán se v posledních minutách dostal do tlaku a nadále kombinuje na polovině svého soupeře. Obrana Číny teď zažívá těžké časy.
     
    23
    Mašaripov si na polovině Číny krásně pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Uzbekistán tak bude zahrávat zajímavý přímý kop.
     
    24
    Rozehrávky následného přímého kopu se ujal Alibajev, který vyslal technickou střelu kolem zdi. Domácí obrana ustála i tuto nebezpečnou situaci.
     
    25
    Uzbekistán pro změnu zahrával rohový kop. Centr od praporku přiletěl na malé vápno, odkud jej odhlavičkoval dobře postavený stoper Li.
     
    26
    Zadáci Uzbekistánu uklidňují rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo v červeném dresu Číny teď soupeře neatakuje.
     
    27
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji na pravé straně ležet na trávníku a drží se za kolenu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    28
    Uzbekistán se už znovu usadil na polovině Číny a postupnou kombinací si snaží vytvořit skulinku, kterou by mohl udeřit.
     
    29
    Sidikov vybojoval odražený míč na polovině hrací plochy a pomohl si zpětnou přihrávkou na pravou stranu. Číňané nyní zvýšili presink.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Hostující Uzbekistán je sice aktivnější, ale nemůže najít recept na obranný val Číny.
     
    31
    Ismajlov na polovině hrací plochy skluzem sestřelil jednoho z domácích hráčů a může být rád, že si nevysloužil žlutou kartu.
     
    32
    Za následné protesty už ji hostující stoper Ismajlov vidí.
     
    33
    Alibajev kouzlil na pravé straně pokutového území, ale měl proti sobě hned dva obránce, kteří jeho pobídku srazili mimo nebezpečný prostor.
     
    34
    Domácí defenziva si znovu nechtěla komplikovat rozehrávku a raději si vypomohla odkopem míče do zámezí.
     
    35
    Uzbekistán právě vstřelil branku!
    Uzbekistán se nakonec ujímá vedení ještě před přestávkou! ELDAR ŠOMURODOV se probil do pokutového území za povedenou přihrávkou a dělovkou pod břevno otevřel skóre!
    35. Eldar ŠOMURODOV - 0:1
     
    37
    Hostům po vstřelení úvodní branky pořádně narostla křídla a fotbalisté Uzbekistánu se nadále tlačí do zakončení. Obrana Číny má plné nohy práce.
     
    38
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za pravý kotník.
     
    39
    Mašaripov z levé strany odcentroval do pokutového území, jenže jeho prudký centr skončil na hlavě pozorného obránce v červeném dresu.
     
    40
    Čína se usadila na polovině hrací plochy a kombinuje s míčem na kopačkách. Nikdo v dresu Uzbekistánu domácí kombinaci neatakuje.
     
    41
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Šukurov, přichází Achmedov.
     
    42
    Wei napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho rána pravačkou před hostujícím brankářem ještě skočila, ale míč prolétl kolem branky.
     
    43
    Ismajlov spěchal za přihrávkou na levé křídlo, jenže na dlouhou nohu si nepotykal se zpracováním a míč mu utekl do zámezí.
     
    44
    Jan si musel dát pozor na hodně prudkou malou domů. Nakonec to domácí brankář zvládl s noblesou, ale na tribunách to jen zahučelo.
     
    45
    Sidikov prošel s míčem do pokutového území, jenže neustál následný souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Rozehrávt bude Čína.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté hostujícího Uzbekistánu. Hosté byli po celou dobu prvního poločasu aktivnějším týmem, ale nemohli najít recept na pozornou čínskou obranu. Až deset minut před přestávkou se do šestnáctky prodral Eldar Šomurodov, který střelou pod břevno otevřel skóre. Čína už do přestávky odpověď nenašla.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Fotbalisté Uzbekistánu obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Hosté v něm budou hájit nejtěsnější možné vedení.
     
    47
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Li, přichází Hao.
     
    48
    Zhang vhazoval na pravé straně pokutového území Uzbekistánu. Jeho pobídka však skončila na noze prvního obránce v bílém dresu.
     
    49
    Alibajev operoval s míčem u nohy na pravé straně pokutového území. Jeho kličky byly sice hodně rychlé, ale centr skončil na noze obránce.
     
    50
    Čína se vydala do rychlého protiútoku po pravém křídle. Nikdo v červeném dresu se však nedostal až do zakončení. Od domácích je to hodně slabé.
     
    51
    Gao odcentroval ve sprintu z levého křídla do pokutového území, ale jeho vysoký centr skončil na hlavě pozorného Ismajlova.
     
    52
    Číňané po změně stran zvýšili důraz v soubojích a dostávají se k odraženým míčům. Následný přechod do útoku jim ale činí velké problémy.
     
    53
    Zhang uspěl v hlavičkovém souboji na hranici pokutového území a odhlavičkoval míč do bezpečí. Hra připomíná dění z prvního poločasu.
     
    54
    Čína dokázala přečíslit obranu Uzbekistánu, jenže Dong poslal příliš dlouhou přihrávku na pravou stranu a zahnal spoluhráče do svízelné pozice.
     
    55
    Hostující stopeři uklidňují dění na hřišti postupnou kombinací na vlastní polovině a prakticky nikomu nechtějí půjčit balón.
     
    56
    Long napadal rozehrávku hostujících obránců opravdu hodně vysoko, jenže v souboji s obráncem to přehnal s důrazem a dopustil se faulu.
     
    57
    Zotejev ustál souboj s obráncem na pravé straně hrací plochy, skvěle si pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Uzbekistán bude pokračovat v kombinaci.
     
    58
    Další útočnou akci Uzbekistánu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Alibajev.
     
    59
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Dong, přichází Xie.
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Gao, přichází Wang.
     
    60
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází He, přichází Hao.
     
    61
    Zhang si dal pozor na další prudkou průnikovou přihrávku za obranu Číny a bez problémů odehrál míč špičkou kopačky do bezpečí.
     
    62
    Sidikov dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde se krásnou kličkou zbavil svého soupeře, ale následně nedokázal rozběhnout volného spoluhráče.
     
    63
    Uzbekistán pokračuje v postupné kombinaci s míčem na kopačkách. Fotbalisté v bílých dresech nikam nespěchají a nechtějí míč půjčit soupeři.
     
    64
    Alibajev prošel po levém křídle až na hranici pokutového území, odkud poslal zpětnou přihrávku na Sidikova, jehož pokus byl nepřesný.
     
    65
    Uzbekistán mohl navýšit své vedení na 2:0! Zotejev si naběhl na krásnou přihrávku do pokutového území, ale přízemní střelou trefil brankáře!
     
    66
    Zotejev se v pokutovém území dostal k odraženému míči, jenže jeho dělovka levačkou prolétla vysoko nad břevnem čínské branky.
     
    67
    Kujatov si dal pozor na další dlouhou přihrávku za obranu Uzbekistánu, vyběhl ven z branky a odražený míč ukryl do svých rukavic.
     
    68
    Achmedov dostal prudkou přihrávku do pokutového území, skvěle si míč převzal, ale dělovkou nártem jej poslal vedle branky.
     
    69
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wu, přichází Peng.
     
    70
    Wei dostal dlouhou přihrávku na levé křídlo, jenže nikdo další v červeném dresu jej svým náběhem nepodpořil.
     
    71
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Sidikov, přichází Chamdamov.
     
    72
    Čína se opět usadila s míčem na polovině soupeře a postupnou kombinací se snaží roztáhnout obranu Uzbekistánu. Hosté však brání skvěle.
     
    73
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Šomurodov, přichází Abducholikov.
     
    74
    Chamdamov ostře fauloval u rohového praporku a dostává žlutou kartu.
     
    75
    Zhang se po přímém kopu opřel levačkou do odraženého míče, jenže jeho dělovka skončila na noze prvního hráče v bílém dresu.
     
    76
    Alibajev přenesl hru na střed hrací plochy, odkud následně zakončoval Zotejev, jehož pokus prolétl vysoko nad břevnem.
     
    77
    Uzbekistán zahrával rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na přední tyč, jenže nikdo v bílém dresu se nedostal do zakončení.
     
    78
    Hosté se usadili v blízkosti pokutového území a nadále kombinují s míčem na kopačkách. V posledních minutách sledujeme spíše házenkářské obléhání.
     
    79
    Fu podpořil ofenzivu Číny dlouhým náběhem po pravé straně, jenže jeho centr skončil na noze pozorného obránce. Bude z toho jen rohový kop.
     
    80
    Ani po rohovém kopu se domácí reprezentace nedostala do šance. Hao se sice probil do zakončení, ale jeho pokus letěl vysoko nad branku.
     
    81
    Kujatov si dal pozor na další nadýchaný centr z levé strany, vystartoval ven z branky a ukryl míč do rukavic. Uzbekistán může uklidni hru.
     
    82
    Hosté se následně vydali do rychlého protiútoku, jenže jejich přechod do útoku zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    83
    Alibajev si v pokutovém území naběhl na přihrávku z pravé strany hrací plochy, jenže jeho zakončení placírkou nemělo potřebné parametry.
     
    84
    Alibajev kouzlil s míčem na levém křídle, prošel až na hranici velkého vápna, ale jeho nadýchaný centr srazila obrana Číny na další roh.
     
    85
    Ani po tomto rohovém kopu se Uzbekistán dalšího zásahu nedočkal. Domácí brankář Jan totiž vystartoval na malé vápno a došel si pro míč.
     
    86
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Zhang, přichází Yongpo.
     
    87
    Long si naběhl na centr z pravé strany, jenže hlavičkoval z těžké pozice. Hostující brankář si proti jeho pokusu připsal snadný zákrok.
     
    88
    Uzbekistán se s míčem na kopačkách přesunul na polovinu svého soupeře, kde rozjíždí postupnou kombinaci a nenechává hráče Číny útočit.
     
    89
    Hosté se v závěru dnešního utkání usadili na polovině Číny a vyměňují si krátké přihrávky. Uzbekistán už chce duel dohrát bez problémů.
     
    90
    Ještě mohla přijít jedna branka! Mašaripov se v pokutovém území dostal k přataženému centru, ale placírkou míč neusměrnil mezi tři tyče!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Uzbekistán zvládl duel s Čínou a po výhře 1:0 obsadí na China Cupu třetí pozici. Hosté byli po celou dobu prvního poločasu aktivnějším týmem, ale nemohli najít recept na pozornou čínskou obranu. Až deset minut před přestávkou se do šestnáctky prodral Eldar Šomurodov, který střelou pod břevno otevřel skóre. Po změně stran se pokračovalo v bojovném duchu. Čína se směrem dopředu trápila a šance si nevypracovala. Naopak hosté mohli přidat ještě dvě branky, ale nestačili si seřídit mířidla.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:6.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:23:33)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 35. Šomurodov (Šukurov)

    Karty:   32. Ismajlov (UZB), 74. Chamdamov (UZB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 1:9. Rohy: 3:6.
    Čína: Jan – Fu, L. Zhang, Li (47. Hao), Gao (59. Wang) – X. Zhang (86. Yongpo), He (60 Hao), Wu (69. Peng) – Tan, Dong (59. Xie), Wei
    Náhradníci: Xie, Feng, Wang, Zeng, Hao, Peng, Yongpo, Yang, Dalei, Peng

    Uzbekistan: Kujatov – Šorachmedov, Tuchtačujev, Ismajlov, Zotejev – Šukurov (41. Achmedov), Chamrobekov, Sidikov (71. Chamdamov) – Alibajev, Šomurodov (73. Abducholikov), Mašaripov
    Náhradníci: Tursunov, Achmedov, Bikmajev, Chamdamov, Chasimov, Turajev, Abducholikov, Sajfejev, Krimec, Iljosov, Mirzajev