Turecko – Moldavsko 4:0 (kon.) | Kosovo – Bulharsko 1:1 (kon.) | Čierna Hora – Anglicko 1:5 (kon.)
Luxembursko – Ukrajina 1:2 (kon.) | Portugalsko – Srbsko 1:1 (kon.) | Andorra – Albánsko 0:3 (kon.)
Francúzsko – Island 4:0 (kon.)
koniec
Čierna Hora
1:5 (1:2)
Anglicko
Pondelok 25.03.2019, 20:45 • Gradski Stadion Podgorica, Podgorica • Kvalifikácia ME • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:44:29)
     
    Držanie lopty: 33 % : 67 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 2:2.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 9:13.
     
    Angličania prvýkrát v histórii víťazia v Čiernej Hory a po suverénnom výkone vyhrávajú jasne 5:1. V druhom polčase predviedli dominantný výkon a svojho súpera nepustili vôbec k ničomu, navyše tromi gólmi dorovnali svoj gólový stav z predošlého zápasu s Českom. Anglicko tak vstúpilo do kvalifikácie ME perfektne a po dvoch zápasoch má na čele skupiny A plný počet bodov so skóre 10:1. Čierna Hora má na konte jeden bod za remízu s Bulharskom, ktoré dnes uhralo v Kosove ďalšiu remízu 1:1. V priebežnej tabuľke skupiny je na štvrtom mieste.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Žltú kartu za tvrdé podrazenie Boljevića dostáva Danny Rose (Anglicko). Tento zákrok je zjavne dohrávkou predošlej šarvátky.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Jordan Henderson (Anglicko).
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Aleksandar Boljević (Čierna Hora).
     
    90+2
    Po tvrdom súboji v strede poľa sa dostalo do šarvátky niekoľko hráčov oboch tímov, pričom najaktívnejšími boli Boljević a Henderson. Hlavný rozhodca ich teraz od seba oddeľuje. V závere zápasu ešte planú vášne...
     
    90+1
    Hudson-Odoi stratil loptu v súboji s Boljevićom, ktorý si ju potiahol po pravom krídle k anglickej šestnástke. Jeho center sa však vôbec nevydaril a len preletel celým pokutovým územím na opačnú stranu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    89
    Po krásnej kombinácii na jeden dotyk centroval z ľavého krídla Rose, center odhlavičkoval z čiernohorskej šestnástky Savić. Hrací predmet ale znovu získali hráči Albionu.
     
    88
    Center Ward-Prowsea odvrátila domáca obrana, lopta sa ale vrátila k hosťom. Domácim už zrejme došli fyzické i psychické sily.
     
    87
    Ward-Prowse našiel prihrávkou z pravej strany Wilsona, ktorý si však potiahol loptu až do príliš ostrého uhla a zablokovanou strelou získal pre Angličanov rohový kop.
     
    86
    Zápas sa už len dohráva. O víťazovi je rozhodnuté a Angličania držia loptu v strede poľa.
     
    84
    Čiernohorci už vypadajú zlomene a rezignovane. Angličania si robia teraz na ihrisku, čo sa im zachce a s prehľadom kontrolujú hru.
     
    83
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Harry Kane, prichádza Callum Wilson.
     
    81
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza James Ward-Prowse.
    81. Raheem Sterling (ENG) - 1:5
     
    81
    Anglicko dalo gól!
    Anglicko znovu strieľa päť gólov! Henderson nádhernou prihrávkou medzi obrancov Čiernej Hory našiel nabiehajúceho RAHEEMA STERLINGA, ktorý strelou pomedzi nohy prekonal brankára Petkovića.
     
    80
    Tomašević zazmätkoval pri rozohrávke a loptu poslal do miest, kde bol Sterling. Jeho prihrávku potom, našťastie pre domácich, dokázal zastaviť sám Tomašević.
     
    79
    Jovović už je na nohách a pokračuje v zápase. Medzitým loptu získali Angličania, ktorí si ju veľmi pomaly posúvajú v strede poľa. Za stavu 4:1 v ich prospech sa nemajú kam ponáhľať.
     
    78
    Jovović spadol po súboji s Maguireom pred pokutovým územím Anglicka a zostáva ležať na trávniku. Čiernohorci ale pokračujú v kombinácii.
     
    77
    Čiernohorci sa ešte snažia niečo urobiť s výsledkom a kombinujú na útočnej polovici, sformovaná anglická obrana je ale pripravená a nedáva hosťom priestor na prienik.
     
    76
    Janković rozohral i rohový kop, i ten ale odvrátila anglická obrana. Následne sa ešte snažil o prienik striedajúci Boljević, loptu si však predkopol priďaleko a tá skončila za bránkovou čiarou.
     
    75
    Janković dobre nacentroval na zadnú tyč, tam bol ale pánom vzdušného priestoru Maguire, ktorý loptu odhlavičkoval na rohový kop.
     
    74
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Marko Simić, prichádza Vladimir Jovović.
     
    73
    Rose trafil do nohy Stojkovića, ktorý si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice. Priamy kop pre Čiernu Horu z pravej strany útočnej polovice.
    71. Harry Kane (ENG) - 1:4
     
    71
    Anglicko dalo gól!
    Je asi definitívne rozhodnuté! Barkley nádhernou kolmou prihrávkou za obranu našiel na milimeter presne nabiehajúceho Sterlinga, ktorý sa neulakomil a ešte posunul pred odkrytú bránu loptu HARRYMU KANEOVI. Kanonier Tottenhamu už nemal problém loptu zblízka doraziť do čiernohorskej brány.
     
    71
    Po tomto striedaní Čiernej Hory sa posunul Janković na hrot a Boljević na ľavé krídlo namiesto vystriedaného Vešovića.
     
    70
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Marko Vešović, prichádza Aleksandar Boljević.
     
    69
    Vešović nemôže pokračovať v zápase a bude musieť byť vystriedaný. Vypadá to na svalové zranenie.
     
    69
    Ten ale nepresnou prihrávkou zabrzdil Hudson-Odoi a na zemi navyše zostal ležať Vešović. Za ním už bežia na trávnik lekári čiernohorského tímu.
     
    68
    Mugoša sa rozhodol pre strelu, trafil však len do anglického múru. Hostia potom získali loptu a vyrazili do rýchleho protiútoku.
     
    67
    Sterling podrazil pred vlastnou šestnástkou zozadu Vešovića. Priamy kop pre Čiernu Horu zo zaujímavej streleckej pozície.
     
    66
    Držanie lopty: 34 % : 66 %
     
    65
    Hra sa v posledných minútach kvôli striedaniam a faulom poriadne kúskuje. Faulom na Stojkovića sa teraz previnil Hudson-Odoi.
     
    64
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Jordan Henderson.
     
    63
    Marušić si nabiehal za nákopom striedajúceho Jankovića a v súboji o loptu znovu fauloval Rosea. Domáci krídelník si koleduje o žltú kartu.
     
    62
    Marušić pri napádaní zasiahol Rosea. Hlavný rozhodca mu dohovára, žlté karty sa mu totiž zjavne dnes veľmi vyťahovať nechce.
     
    61
    Striedanie v tíme Čierna Hora: z ihriska odchádza Fatos Bećiraj, prichádza Marko Janković.
    59. Ross Barkley (ENG) - 1:3
     
    59
    Anglicko dalo gól!
    Angličania odskakujú do dvojgólového náskoku! Sterling sa uvoľnil na pravom krídle a aj keď sa vytlačil mimo streleckú pozíciu do ostrého uhla, tak dokázal prihrať takmer z bránkovej čiary pred čiernohorskú bránu. Jeho prihrávku nešťastne tečoval Savić do druhej vlny priamo na ROSSA BARKLEYHO, ktorý už nemal problém zakončiť k pravej tyči domácej brány.
     
    57
    Teraz ale pre zmenu Angličania kombinujú na útočnej polovici a nikam sa neponáhľajú s kolmou prihrávkou.
     
    56
    V druhom polčase je hra výrazne otvorenejšia. Domáci prehrávajú, takže musia viac útočiť, čo otvára priestor rýchlonohým krídelníkom Anglicka.
    54. Fatos Bećiraj (CHO)
     
    54
    I Čiernohorci si vytvorili slušnú gólovú príležitosť. Bećiraj sa po prihrávke z ľavej strany doslova pretlačil do zakončenia, v sklze ale tesne minul pravú tyč Pickfordovej brány.
     
    52
    Žltú kartu za predčasné rozohratie priameho kopu dostáva Ross Barkley (Anglicko). Hlavný rozhodca ho upozorňuje, že rozohrávať sa bude, až keď on k tomu dá pokyn.
     
    52
    Po faule domácich na vlastnej polovici získavajú Angličania priamy kop zo zaujímavej streleckej pozície.
    51. Callum Hudson-Odoi (ENG)
     
    51
    Hudson-Odoi hýri v druhom polčase aktivitou a mohol sa dočkať i odmeny! Jeho strelu po zemi z hranice pokutového územia k tyči vyrazil skvelým zákrokom domáci brankár Petković.
     
    49
    Hudson-Odoi sa uvoľnil na krídle a pekne nacentroval do šestnástky Čiernej Hory, kde sa k strele z prvej dostal Sterling. Jeho pokus končí vysoko nad Petkovićovou bránou.
     
    48
    Po nepresnej prihrávke Barkleyho sa k lopte dostali i domáci a okamžite poslali nákop na ľavé krídlo na Bećiraja. Ten sa snažil obísť Walkera a prihrať, jeho pas ale skončil len u brankára Pickforda.
     
    47
    Angličania od výkopu držia loptu a posúvajú si ju na útočnej polovici. Jediným prerušením bol zatiaľ len faul na Barkleyho.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Angličania. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    Angličania boli až na niektoré pasáže prvého polčasu jasne aktívnejší a zaslúžene vedú 2:1. V prvej polovici však bola ich aktivita skôr platonická a ich akciám chýbala priamočiarosť a myšlienka. Túto bohorovnosť potrestali domáci gólom hneď zo svojho prvého útoku. Angličania sa ale postupne dostali do tempa a dvomi gólmi dokázali skóre do prestávky otočiť. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase domáci, väčšinu prvého dejstva sa totiž len bránili.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Anglická obrana dokázala odvrátiť rohový kop a Kane sa ešte snažil individuálne zaútočiť, pri kľučke v strede poľa mu ale lopta odskočila do autu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    44
    Po prihrávke z ľavej strany strieľal z hranice šestnástky Bećiraj, jeho strelu však tečoval Maguire na rohový kop.
     
    43
    Prvý polčas sa chýli ku konci. Angličania akoby chceli udržať výsledok 2:1 a nechali iniciatívu domácim.
     
    42
    Vešović si nabiehal za oblúčikom Ivanića zo stredu poľa, k lopte sa ale ako prvý dostal brankár Anglicka Pickford.
     
    41
    Domáci sú po druhom góle trochu otrasení a majú problém podržať loptu na svojich kopačkách. Angličania cítia šancu zlomiť súpera.
    39. Ross Barkley (ENG) - 1:2
     
    39
    Anglicko dalo gól!
    Angličania otáčajú v priebehu niekoľkých minút skóre! Hudson-Odoi si potiahol loptu z ľavého krídla do pokutového územia Čiernej Hory a vystrelil k vzdialenejšej tyči domácej brány. Jeho strela už sama o sebe vypadala veľmi nebezpečne, tesne pred zasahujúcim brankárom Petkovićom ju ale ešte tečoval ROSS BARKLEY, ktorý ju usmernil mimo dosah domáceho brankára.
     
    38
    Rose potom hľadal centrom zľava na opačnej strane Sterlinga, Tomašević ale dokázal tento center odhlavičkovať spred čiernohorskej brány.
     
    37
    Hra sa trochu otvorila a po anglickom góle vidíme skvelý futbal zo strany na stranu. Hudson-Odoi hľadal kolmou prihrávkou nabiehajúceho Alliho, ten však nedokázal tento pas spracovať a lopta tak skončila u čiernohorského brankára Petkovića.
     
    36
    Lopta sa potom dostala k domácim, ktorí ju okamžite nakopli dopredu na Vešovića. Ten si ju naviedol z ľavej strany do pokutového územia, strelecké zakončenie ale dokázal zablokovať strelec anglického gólu Keane.
     
    35
    Hudson-Odoi sa uvoľnil na ľavej strane a poslal nebezpečný center pred domácu bránu. Tam sa snažil prihrať spoluhráčom Sterling a následne i sám zakončil, zblízka ale červenú stenu neprestrelil.
     
    34
    Po ďalšej anglickej strate poslal okamžite nákop na Bećiraja Marušić, Keane bol ale pozorný a hlavou prihral loptu brankárovi Anglicka Pickfordovi.
     
    33
    Savić našiel nákopom na útočnú polovicu pri šestnástke Anglicka úplne voľného Mugošu, ktorý si loptu stiahol zo vzduchu a okamžite z voleja vypálil. Namieril ale len do stredu anglickej brány na pripraveného Pickforda.
     
    32
    Je nutné priznať, že aj keď aktivita Angličanov v posledných minútach trochu opadla, tak za svoju hru od začiatku zápasu si hostia tento gól zaslúžili. Teraz sú na ťahu Čiernohorci.
    30. Michael Keane (ENG) - 1:1
     
    30
    Anglicko dalo gól!
    Je vyrovnané! Barkley poslal z priameho kopu výborný center na zadnú tyč, kde si dobre naskočil na center MICHAEL KEANE a hlavičkou k vzdialenejšej tyči prekonal domáceho brankára Petkovića.
     
    30
    V súboji o loptu na pravom krídle podrazil jeden z Čiernohorcov Walkera. Priamy kop pre Anglicko.
     
    29
    Angličania si posúvajú loptu zo strany na stranu, to je ale všetko. Ich hra nemá zatiaľ žiaden moment prekvapenia. Center Hudson-Odoia z pravej strany bez problémov odvrátila čiernohorská obrana.
     
    28
    Obraz hry sa v posledných minútach vyrovnal a domáci už sú schopní podržať loptu na útočnej polovici a kombináciou zaútočiť. Teraz však majú guľatý nezmysel pod svojou kontrolou hostia.
     
    27
    Bećiraj si nabehol na krásnu kolmú prihrávku Vukčevića a hľadal prihrávkou do druhej vlny Vešovića, pred strelcom prvého čiernohorského gólu však odkopol loptu na poslednú chvíľu vracajúci sa Rose.
     
    26
    Držanie lopty: 32 % : 68 %
     
    25
    Hostia sú stále častejšie pri lopte, ich aktivite ale chýba priamočiarosť a nápad. Kane sa snažil zaskočiť domácu obranu prekvapivou prihrávkou na nabiehajúceho Alliho, kapitán Čiernej Hory Savić ale jeho úmysel prečítal a prihrávku zachytil.
     
    24
    Stojković zachytil prenesenie hry na Rosea a vyrazil s loptou dopredu, narazil ale na zoradenú anglickú obranu. Loptu tak posunul dozadu a Čiernohorci prechádzajú do postupného útoku.
     
    22
    Savić bol hlavným aktérom i ďalšej situácie v čiernohorskom pokutovom území, keď ho pri nábehu na center z rohového kopu v hlavičkovom súboji fauloval Rice. Čiernohorský kapitán sa len veľmi ťažko dvíha z trávnika.
     
    21
    Teraz ich domáci svojim presingom dokonca vytlačili na ich polovicu a hostia si museli pomôcť i prihrávkou na brankára Pickforda. Následný ďalší pokus už bol lepší, Sterlingov center z pravej strany odhlavičkoval Savić na rohový kop.
     
    20
    Angličania po inkasovanom góle pokračujú tam, kde skončili. Opäť majú loptu a opäť sú na útočnej polovici, pozorná obrana domácich im ale nedáva priestor na prienik k bráne alebo kolmú prihrávku na nabiehajúcich hráčov.
    17. Marko Vešović (CHO) - 1:0
     
    17
    Čierna Hora dala gól!
    Domáci otvárajú zo svojho prvého útoku v zápase skóre! MARKO VEŠOVIĆ si prevzal loptu pred anglickou šestnástkou a vletel do šestnástky Angličanov. Loptu mu síce zastavil Keane, odrazila sa ale späť k čiernohorskému záložníkovi, ktorý si ju ešte posunul na stred a presnou strelou k vzdialenejšej tyči nedal Pickfordovi žiadnu šancu.
     
    17
    Čiernohorci sa vôbec prvýkrát v zápase dostali do dlhšej kombinácie na útočnej polovici, hostia ich ale zatiaľ nepúšťajú do blízkosti svojej šestnástky.
     
    16
    Rose sa snažil presadiť z ľavého krídla do šestnástky domácich, lopta mu ale pri pokuse o kľučku na Stojkovića odskočila za bránkovú čiaru.
     
    15
    Štvrťhodina zápasu je za nami. Angličania sú jasne lepší a častejšie majú loptu na kopačkách, do gólovej príležitosti sa ale zatiaľ nedostali. Čiernohorci sa od začiatku zápasu len bránia.
     
    13
    Čiernohorci znovu nedokázali udržať loptu dlho a znovu zaútočili Angličania. Sterlingov prienik zastavil čistým spôsobom kapitán domácich Savić.
     
    12
    Sterling sa krásne prekľučkoval cez troch protihráčov a prihrávkou pred bránu hľadal Alliho, záložník Albionu sa ale cez domáceho obrancu v sklze nedostal do zakončenia. Tlak Angličanov je ale každou minútou silnejší a gól začína visieť vo vzduchu...
     
    11
    Rose pristavil loptu na center Barkleymu, nákop na Maguirea ale odvrátila domáca obrana na rohový kop.
     
    10
    Vukčević podrazil na vlastnej polovici Barkleyho. Angličania tak získavajú priamy kop.
     
    9
    Angličania sa svojou kombináciou približujú k šestnástke Čiernej Hory. Pokiaľ domáci i získajú loptu, tak ju pod tlakom napádajúcich hostí znovu rýchlo stratia.
     
    8
    Na následný rohový kop si dobre nabehol Maguire, ktorý sa uvoľnil v strede čiernohorského pokutového územia. Hlavička sa mu však nevydarila a loptu poslal vysoko nad domácu bránu.
     
    7
    Hudson-Odoi obišiel na pravom krídle Tomaševića, jeho center však odkopol spred čiernohorskej brány na rohový kop Simić.
     
    6
    Hostia sa rýchlym a agresívnym presingom znovu dostali k hraciemu predmetu. Svojou aktivitou získali iniciatívu a v týchto chvíľach majú prevahu.
     
    5
    Angličania pokračovali vo svojej kombinácii, tá ale skončila po faule nabiehajúceho Sterlinga na Stojkovića.
     
    4
    Hudson-Odoi sa snažil o svoj prvý prienik do pokutového územia Čiernej Hory z pravej strany, lopta mu ale odskočila a domáca obrana ju odkopla na polovicu hostí.
     
    3
    I oni ale po nepresnej prihrávke loptu stratili. Našťastie pre hostí však rozohral zle brankár Čiernej Hory Petković a svojim odkopom loptu v podstate vrátil Albionu.
     
    2
    Štadión v Podgorici prekvapivo nie je úplne zaplnený, atmosféra je ale i tak skvelá. Diváci teraz sledujú prvú postupnú kombináciu Angličanov na útočnej polovici.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite prešli do svojho prvého útoku. V strede poľa ale loptu odkopli kombinujúcim Čiernohorcom Angličania a napokon po nepresnej prihrávke domácich i získali loptu na svoje kopačky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Čierna Hora bude hrať v červených dresoch, Anglicko v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne. Ešte predtým ale zaznejú hymny Anglicka a Čiernej Hory.
     
    Úvodné zostavy:

    Čierna Hora: Petković – Stojković, Savić (C), Simić, Tomašević – Marušić, Ivanić, N. Vukčević, Vešović – Bećiraj, Mugoša.
    Náhradníci: Ljuljanović, Mijatović – Kopitović, Djorděvić, R. Radunović, Boljević, Šćekić, Jovović, Kosović, Bakić, M. Janković, Kajević.

    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Rose – Barkley, Rice, Alli – Sterling, Kane (C), Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Heaton, Butland – Tarkowski, Ward-Prowse, Henderson, Chilwell, C. Wilson, Trippier, Sancho.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko).
     
    Situácia v skupine A

    Anglicko je po jasnej výhre 5:0 nad Českom v čele skupiny, nasledované Čiernou Horou a Bulharskom, ktoré vo vzájomnom dueli získali po bode. Kosovo v prvom kole nehralo a dnes ho v rovnakom čase, ako sa hrá tento zápas, čaká na domácej pôde vstup do kvalifikácie zápasom proti Bulharsku. Česko má v tomto kole voľno a namiesto kvalifikačného zápasu ho zajtra čaká prestížny domáci priateľský súboj s Brazíliou.
     
    Vzájomné zápasy

    Čiernohorci nepatria práve medzi najobľúbenejších anglických súperov, oba tímy sa totiž doteraz spolu stretli štyrikrát a až tri zápasy sa skončili remízou. Anglicko vyhralo len jeden, i to doma na Wembley. Všetky štyri zápasy boli kvalifikačné. Oba tímy sa spolu najprv stretli v boji o ME 2012, kedy sa v Anglicku zrodila remíza 0:0 a v Čiernej Hore ďalšia remíza 2:2. Vzájomné duely prebehli i v ďalšej kvalifikácii o MS 2014, v ktorej sa v Podgorici opäť zrodila remíza, tentokrát 1:1, odvetu na Wembley ale Angličania vyhrali jasne 4:1.
     
    Anglicko

    Anglicko sa vezie na vlne futbalovej eufórie. Najprv sa Albion dostal do semifinále MS, kde vypadol po predĺžení s Chorvátskom a potom v súboji o bronz podľahol Belgičanom. Na jeseň potom vyhrali Angličania ťažkú skupinu Ligy národov, keď predbehli Španielov a Chorvátov, a postúpili na finálový turnaj. Nakoniec im vyšiel i vstup do kvalifikácie o ME 2020, keď v piatok vo Wembley naložili Čechom debakel 5:0, pričom hetrikom sa zaskvel v tejto sezóne asi v životnej forme hrajúci Raheem Sterling. Angličania majú v posledných zápasoch úžasnú formu – z posledných šiestch zápasov vyhrali päť a body stratili len v Lige národov v Chorvátsku za remízu 0:0. Z posledných troch zápasov majú navyše skóre 10:1, takže so strieľaním gólov rozhodne problém nemajú. Dnes budú v Podgorici proti domácim Čiernohorcom jasnými favoritmi.
     
    Čierna Hora

    Čierna Hora vstúpila do bojov o ME 2020 remízou 1:1 v Bulharsku, je nutné však priznať, že v tomto zápase bola jasne lepšia a domáci vyrovnali po kontroverznej penalte nariadenej za faul, ktorý sa stal mimo čiernohorské pokutové územie. Balkánsky tím si tak aspoň herne napravil chuť po nie príliš vydarenom jesennom účinkovaní v Lige C Ligy národov. V nej skončili Čiernohorci v konkurencii Srbska, Rumunska a Litvy na treťom mieste, keď dokázali dvakrát zdolať len Litvu a remizovať s Rumunskom. Len o skóre tak v minitabuľke tretích tímov Ligy C predbehli Cyprus. Celý minulý rok nebol v podaní čiernohorských futbalistov vydarený. Jedinými dvomi výhrami boli dve skôr spomínané výhry nad Litvou, inak uhrali domáci už len štyri remízy a štyrikrát prehrali. Uvidíme, ako sa im dnes bude dariť proti semifinalistovi posledných MS.
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu kvalifikačnej skupiny A medzi Čiernou Horou a Anglickom. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Vešović – 30. M. Keane, 39. Barkley, 59. Barkley, 71. Kane, 81. Sterling

    Karty:   90+2. Boljević (CHO) – 52. Barkley (ENG), 90+2. Henderson (ENG), 90+3. Rose (ENG)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:13.
    Čierna Hora: Petković – Stojković, Savić (C), Simić (74. Jovović), Tomašević – Marušić, Ivanić, N. Vukčević, Vešović (70. Boljević) – Bećiraj (61. M. Janković), Mugoša.
    Náhradníci: Ljuljanović, Mijatović – Kopitović, Djorděvić, R. Radunović, Boljević, Šćekić, Jovović, Kosović, Bakić, M. Janković, Kajević.

    Anglicko: Pickford – Walker, M. Keane, Maguire, Rose – Barkley (81. Ward-Prowse), Rice, Alli (64. Henderson) – Sterling, Kane (C) (83. C. Wilson), Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Heaton, Butland – Tarkowski, Ward-Prowse, Henderson, Chilwell, C. Wilson, Trippier, Sancho.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všetci Bielorusko)