Wales – Slovensko sk 1:0 (kon.) | Kazachstan – Rusko 0:4 (kon.) | Maďarsko – Chorvátsko 2:1 (kon.)
Izrael – Rakúsko 4:2 (kon.) | San Maríno – Škótsko 0:2 (kon.) | Holandsko – Nemecko 2:3 (kon.)
Sev. Írsko – Bielorusko 2:1 (kon.) | Poľsko – Lotyšsko 2:0 (kon.) | Slovinsko – S. Macedónsko 1:1 (kon.)
Cyprus – Belgicko 0:2 (kon.)
koniec
Maďarsko
2:1 (1:1)
Chorvátsko
Nedeľa 24.03.2019, 18:00 • Groupama Aréna, Budapešť • Kvalifikácia ME • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose z zápasu skupiny E kvalifikácie ME medzi Maďarskom a Chorvátskom. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Maďarsko

    Maďari sa hneď na začiatku kvalifikácie dostali do ťažkej situácie, v prvom zápase totiž vo štvrtok prehrali v Trnave 0:2. Pokiaľ si teda chcú uchovať reálne šance na postup, tak budú musieť dnes proti vicemajstrom sveta zabodovať. Prehra na Slovensku prišla po dvoch výhrach 2:0 na konci Ligy národov (proti Fínsku a Estónsku), celkovo ale minulý rok nebol pre našich južných susedov vôbec vydarený. Za celý rok si pripísali len tri výhry a všetky tri doma v zápasoch Ligy národov. Tento fakt teda naznačuje, že Maďari sú na domácej pôde výrazne silnejší ako vonku. Do dnešného zápasu ale idú ako pomerne jasný outsider.
     
    Chorvátsko

    Chorváti ako najväčší favorit na postup z „našej“ kvalifikačnej skupiny a finalista posledných MS začali kvalifikáciu vydretou domácou výhrou 2:1 proti Azerbajdžanu. Celkovo to od nich po úspešných MS nie je žiadna hitparáda. Od finálovej prehry s Francúzskom vyhrali Chorváti len v príprave nad Jordánskom, v Lige národov nad Španielskom a vo štvrtok nad Azerbajdžanom, pričom všetky tieto zápasy hrali doma. V Lige národov neboli ďaleko od postupu na finálový turnaj, po prehre 1:2 vo Wembley s domácimi Angličanmi ale napokon dokonca zostúpili do Ligy B. Aj keď Balkánci zažili už aj lepšie obdobia, tak dnes v Budapešti budú pomerne jasnými favoritmi.
     
    Situácia v skupine E

    Pred týmto zápasom sa o 15:00 hrá zápas Wales – Slovensko, ktorý výrazne prehovorí do ďalšieho vývoja v skupine. Po prvom kole majú tri body Slováci a Chorváti a pokiaľ by sa im dnes podarilo získať znovu všetky body, tak by už výrazne vykročili hneď na začiatku kvalifikácie za postupom. Pre Maďarov by táto situácia bola o to horšia, že už by mali na konte dve prehry. Wales bude dnes hrať proti Slovensku svoj prvý zápas v tejto kvalifikácii.
     
    Vzájomné zápasy

    Oba tímy spolu doteraz odohrali 10 zápasov. Len raz sa z výhry tešili Maďari, trikrát Chorváti a šesť zápasov sa skončilo remízami. Posledné súťažné zápasy spolu títo dvaja súperi odohrali v boji o MS 2006, kedy najprv Chorvátsko doma vyhralo 3:0 a v odvete sa zrodila bezgólová remíza. Zatiaľ posledný zápas medzi Maďarskom a Chorvátskom sa odohral 26.3.2016, kedy sa v budapeštianskej Groupama Aréne (kde sa bude hrať i dnes) zrodila remíza 1:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orban, Kádár – Á. Nagy, Pátkai – Dzsudzsák (C), Szoboszlai, D. Nagy – Szalai.
    Náhradníci: Kovácsik, Dibusz – Bese, Balogh, Gazdag, Holender, Kalmár, Korhut, Kovács, Németh, R. Varga, Vinícius.

    Chorvátsko: L. Kalinić – Jedvaj, Lovren, D. Vida, Barišić – Modrić (C), Brozović – Rebić, Rakitić, Perišić – Kramarić.
    Náhradníci: Livaković, Sluga – Badelj, Bradarić, Brekalo, Ćaleta-Car, Leovac, Kovačić, Pašalić, Petković, Rog, Vlašić.

    Rozhodca: Collum – McGeachie, Stewart (všetci Škótsko).
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu po hymnách oboch krajín začne.
     
    Domáci Maďari budú hrať v červených dresoch, Chorváti v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali Chorváti, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok v zápase rozohrávkou od vlastných obrancov.
     
    2
    Prvý prienik Barišića po ľavom krídle sa nevydaril, Chorváti ale o loptu neprišli. Od začiatku zápasu ju ešte domácim nepožičali.
     
    3
    Útok Chorvátov konečne končí, Rebićovi totiž odskočila pri spracovaní lopta do autu. Maďari ju ale dlho neudržali, po faule na vlastnej polovici darovali Chorvátom priamy kop.
     
    4
    Na Modrićov center si nabehol Kramarić, hlavou však zakončil vysoko nad bránu Maďarska.
     
    5
    Po odkope od Gulácsiho brány Maďari pod tlakom napádajúcich Chorvátov o loptu znovu rýchlo prišli. Chorváti sú od začiatku zápasu vo veľkom tlaku a Maďari sa ešte nedostali na chorvátsku polovicu.
     
    6
    Po Rebićovej prihrávke si naviedol Perišić loptu z pravej strany na stred a zo strednej vzdialenosti vystrelil, s jeho pokusom do stredu brány však nemal Gulácsi žiaden problém.
     
    7
    Perišićov center z ľavej strany doletel na milimeter presne na Kramarića, ktorý ale poslal loptu z pokutového územia mimo maďarskú bránu.
     
    8
    Maďari sa prvýkrát dostali na útočnú polovicu a hneď z toho vyťažili priamy kop po faule na Szalaia.
     
    9
    Dzsudzsák nacentroval na zadnú tyč, odkiaľ loptu vracal pred bránu Lovrencsics, pred Szalaiom ale dokázal guľatý nezmysel odkopnúť Vida.
     
    10
    Lovrencsics po zisku lopty okamžite poslal nákop na hrot na nabiehajúceho Szalaia, ten si ale v ťažkej pozícii nedokázal hrací predmet spracovať. K lopte sa tak dostal brankár Chorvátska Kalinić, ktorý ju však len vrátil domácim.
     
    11
    Lovrencsics sa veľmi dobre uvoľnil na pravom krídle a nacentroval, center sa ale zakrútil smerom na chorvátsku bránu a Kalinić ju musel vyraziť nad brvno.
     
    12
    Maďari výrazne zvyšujú svoju aktivitu. Dzsudzsák si obhodil Barišića, chorvátsky obranca mu ale loptu dokázal odkopnúť do autu.
     
    13
    Chorvátsko dalo gól!
    Chorváti otvárajú skóre! Modrićov center z pravej strany predĺžil Kramarić v sklze na ANTEHO REBIĆA, ktorý zblízka prekonal zakončením k ľavej tyči maďarského brankára Gulácsiho. Maďari reklamujú ofsajd, postavenie Rebića v momente Kramarićovej prihrávky bolo ale v poriadku.
    13. Ante Rebić (CRO) - 0:1
     
    15
    Maďari sa snažia o rýchlu odpoveď, Szoboszlaiovi sa ale pokus o individuálny prienik nevydaril.
     
    16
    A hneď sa museli domáci vrátiť dozadu, našťastie pre nich sa im to ale podarilo. Najprv Orban odkopol Rebićovi loptu do autu a potom toho istého chorvátskeho hráča obral o loptu Kádár.
     
    17
    Chorváti držia loptu na svojich kopačkách. Zápas majú zatiaľ pod kontrolou a až na jeden prekvapivo nebezpečný center Lovrencsicsa nepustili Maďarov v útoku k ničomu.
     
    19
    Maďari sa snažia upokojiť hru a podržať loptu na svojich kopačkách. Postupnou kombináciou sa posúvajú na útočnú polovicu.
     
    20
    Dominik Nagy si na ľavom krídle dobre nabehol na kolmú prihrávku a poslal nebezpečnú strieľanú prihrávku pred bránu. Szalaiovi chýbalo na jej zasiahnutie pár desiatok centimetrov.
     
    22
    Maďari v týchto minútach prebrali iniciatívu, zatiaľ je ale obraz hry pod kontrolou Chorvátov. Tí ich nechávajú kombinovať okolo stredovej čiary, na vlastnej polovici však proti nim veľmi rýchlo vystupujú.
     
    23
    Ku Kramarićovi sa dvakrát odrazila lopta od maďarských obrancov, Baráth ho ale napokon dokázal čistým spôsobom zastaviť.
     
    24
    Znovu však pod tlakom napádajúcich Balkáncov loptu odkopol na polovicu súpera a Chorváti môžu znovu s pokojom založiť svoju útočnú akciu.
     
    25
    Maďari sa snažia prekombinovať sa k chorvátskemu pokutovému územiu, hostia ale dnes zatiaľ hrajú v obrane výborne. Prienik Szoboszlaia zastavil odkopom do autu Barišić.
     
    27
    Domáci tím naďalej drží loptu na svojich kopačkách, stále ale bez úspechu. Chorvátska strojová hra v obrane je v tejto chvíli takmer dokonalá.
     
    28
    Nákop na Szalaia z maďarskej polovice skončil v rukaviciach vybiehajúceho brankára Chorvátov Kalinića. Na zemi sa medzitým bez cudzieho zavinenia ocitol ľavý obranca Barišić, ktorý musí byť ošetrený.
     
    29
    Vypadá to na vážnejšie zranenie s kolenom. Barišić bude musieť byť vystriedaný.
     
    30
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Borna Barišić, prichádza Marin Leovac.
     
    31
    Dominik Nagy sa snažil prekľučkovať sa cez Jedvaja, chorvátsky obranca si s ním ale poradil. Následne spadol po súboji s Perišićom Dzsudzsák, podľa škótskeho rozhodcu sa ale o faul nejednalo.
     
    32
    Chorvátskemu brankárovi Kalinićovi sa nevydaril odkop od brány a loptu poslal priamo do autu. Maďari tak znovu môžu zaútočiť.
     
    33
    Domáci si prihrávajú na útočnej polovici, posúvajú si loptu zo strany na stranu a to je všetko. Strelecké zakončenie Maďarov stále neprišlo.
     
    34
    Tím Maďarsko práve strelil gól!
    Je vyrovnané! Dzsudzsák našiel krásnou prihrávkou za obrancu nabiehajúceho ÁDÁMA SZALAIA, ktorý z ostrého uhla prudkou strelou po zemi prekonal chorvátskeho brankára Kalinića. Ten asi po tomto góle nemá úplne čisté svedomie...
    34. Ádám Szalai (HUN) - 1:1
     
    36
    Szalai strelil vôbec prvý gól Maďarov v tejto kvalifikácii, čo domácich výrazne povzbudilo.
     
    37
    Lovren skočil pred vlastnou šestnástkou na nohu nabiehajúcemu Dominikovi Nagyovi. Ten sa zvíja na zemi a musí byť ošetrený. Maďari sa dožadujú penalty, hlavný rozhodca ale neodpískal faul.
     
    38
    Vypadá to na dlhšie ošetrenie, na nohe Dominika Nagya totiž vidieť i krv. Tak silný bol zásah Lovrena...
     
    39
    Dominik Nagy nemôže došliapnuť na nohu a bohužiaľ ho odnášajú z ihriska na nosidlách. Pre maďarského krídelníka zápas končí.
     
    40
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Dominik Nagy, prichádza Roland Varga.
     
    41
    Chorváti kontrolovali zápas, teraz ale budú musieť znovu pridať. Loptu držia pod svojou kontrolou, nedokážu sa ale dostať k maďarskej šestnástke.
     
    42
    Kombinácia Chorvátska pokračuje, stále ale bez streleckého zakončenia. Maďari svojim presingom vytlačili hostí až k brankárovi Kalinićovi, o loptu ich ale pripraviť nedokázali.
     
    43
    Hra Chorvátov je v týchto chvíľach vyslovene profesorská a veľmi statická. Hostia budú za blížiaci sa koniec polčasu asi veľmi radi, ich výkon má totiž výrazne klesajúcu tendenciu...
     
    44
    Szalai našiel krásnym prenesením hry na ľavom krídle nabiehajúceho Kádára, ktorý z prvej posielal nákop na striedajúceho Vargu. Pre nového hráča bola ale prihrávka pridlhá a skončila u brankára Kalinića.
     
    45
    Na opačnej strane bol Kalinićov center zablokovaný na rohový kop. Rozohrávať ho bude Luka Modrić.
     
    45
    Gulácsi sebaisto vybehol z brány a bez problémov chytil Modrićov center z rohu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Dzsudzsák nacentroval z ľavej strany, Kalinić ale veľmi neisto jeho nákop vyboxoval. Chorvátsky brankár zjavne nie je úplne v pohode...
     
    45+2
    Varga sa po svojom príchode veľmi aktívne zapojil do útočnej hry Maďarska. Teraz si nabiehal za Dzsudzsákovou kolmou prihrávkou, loptu však pred ním odkopol na rohový kop iný striedajúci hráč Leovac.
     
    45+3
    A Varga sa po odhlavičkovanom centri Dzsudzsáka z rohu dostal i do streleckého zakončenia. Z voleja namieril mimo Kalinićovu bránu.
     
    45+4
    Maďari sú po strelenom góle veľmi aktívni a po faule Brozovića na Szoboszlaia získali na záver prvého polčasu priamy kop z ľavej strany.
     
    45+4
    Dzsudzsák trochu prekvapivo vystrelil priamo na bránu, Kalinić bol ale pripravený a jeho strelu chytil.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas neponúkol strhujúci futbal, i tak sme v ňom ale videli dva góly. Chorváti vstúpili do zápasu veľmi aktívne a vďaka gólu Rebića sa ujali vedenia v zápase, potom ale profesorským výkonom prenechali iniciatívu Maďarom. Tí ju zásluhou Szalaia využili a vyrovnali na polčasový výsledok 1:1. Okrem týchto dvoch gólov už sme na oboch stranách veľa zaujímavých momentov nevideli, zápas je totiž skôr boj, ktorý viedol už i k vynúteným striedaniam na oboch stranách. Verme teda, že v druhom polčase uvidíme atraktívnejší futbal.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali Maďari. Cez prestávku nedošlo k ďalším striedaniam.
     
    47
    Jedvaj sa hneď na začiatku druhého polčasu dostal k lopte a uvoľnil sa na pravom krídle. Po súboji s Kádárom získal rohový kop pre Chorvátsko.
     
    48
    Modrićov center na prednú tyč dokázala maďarská obrana odvrátiť zo svojho pokutového územia, avšak len k Rakitićovi, ktorý strieľal z voleja. Jeho pokus sa stal suvenírom pre jedného z divákov za bránou Gulácsiho.
     
    49
    Chorváti vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne a predvádzajú asi svoju najlepšiu pasáž v tomto zápase. Brozovićov nákop odvrátila domáca obrana, loptu ale znovu získali Chorváti, ktorí si ju prihrávajú pred maďarským pokutovým územím.
     
    50
    Dzsudzsák skočil pri autovej čiare v súboji o loptu na nohu Leovacovi. Chorváti rozohrali priamy kop prihrávkou do strany a pokračujú v kombinácii.
     
    51
    Maďari sa po dlhej dobe dostali k lopte, prechod do útoku sa im ale nevydaril. Szalaia obral o loptu Lovren a následne obranca Chorvátska okamžite preniesol loptu dopredu.
     
    52
    Chorvátska kombinácia stále nekončí. Už to vypadalo, že Pátkai oberie o loptu rozohrávajúceho Lovrena, obranca Liverpoolu si ale poradil a založil chorvátsky postupný útok.
     
    53
    Maďarom sa konečne podarilo zaútočiť a odmenou je pre nich zisk priameho kopu z pravej strany po faule na Szalaia.
     
    54
    Dzsudzsákov center vyvolal veľký zmätok pred chorvátskou bránou. Lopta sa niekoľkokrát nebezpečne odrazila k maďarským hráčom, ani jeden z nich sa ale nedokázal dostať k zakončeniu.
     
    55
    Na zemi zostal ležať bez cudzieho zavinenia Kádár. Maďarský obranca už je v opatere lekárov. Tento zápas je na zranenia dosť smolný...
     
    56
    Kádár odkráčal za autovú čiaru. Uvidíme, či sa do zápasu vráti.
     
    57
    Leovac vletel do pokutového územia z ľavej strany, Baráth ale dobre zasiahol a loptu odkopol na rohový kop. Ošetrovaný Kádár sa medzitým vrátil na ihrisko.
     
    58
    Modrićovi sa center z rohového kopu nevydaril a maďarská obrana ho bez problémov odvrátila, lopta je ale znovu pod kontrolou Chorvátov, ktorí pokračujú v útočnej kombinácii.
     
    59
    Orban našiel presným pasom Szoboszlaia, ktorý okamžite nacentroval do chorvátskej šestnástky na Szalaia. Kalinić ale tentokrát vybehol včas a loptu chytil.
     
    60
    Perišić obišiel zľava Barátha a z ostrého uhla zakončil, v páde ale trafil len do bočnej siete Gulácsiho brány.
     
    61
    Chorváti i v druhom polčase kontrolujú priebeh zápasu, ich výkon je ale omnoho agresívnejší a priamočiarejší. Po faule Szalaia na Modrića navyše získavajú priamy kop.
     
    62
    Modrićovi sa dnes rozohrávky štandardných situácií veľmi nedaria. I tento center odhlavičkovala bez väčších problémov maďarská obrana.
     
    63
    Prvú žltú kartu za zásah vysokou nohou vo vzdušnom súboji do ramena Vidu dostáva Balázs Dzsudzsák (Maďarsko). Maďarský záložník sa diví, jeho zásah bol ale tak silný, že si Vida musí vymeniť roztrhnutý dres. Chorváti navyše získavajú ďalší priamy kop.
     
    64
    Rozohrávku štandardky si tentokrát zobral na starosť Rakitić, ani jeho center ale nebol oveľa lepší ako centre Modrića. I jeho nákop odvrátila obrana Maďarska.
     
    65
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Dominik Szoboszlai, prichádza Zsolt Kalmár.
     
    66
    Lovrencsics dvakrát sklzom vypichol loptu Rebićovi, až na druhýkrát ju ale dostal do autu.
     
    67
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Josip Brekalo.
     
    69
    Striedajúci Kalmár sa zapojil do obrany a odkopol Perišićovi loptu na rohový kop. Modrićov center bol privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území a preletel na druhú stranu.
     
    70
    Chorváti stupňujú svoj tlak a snažia sa strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Modrićov prudký center odkopol z maďarského pokutového územia Orban, hostia ale znovu získali hrací predmet pod svoju nadvládu.
     
    72
    Brekalo sa pokúsil o individuálny prienik cez stred maďarskej obrany, pred šestnástkou mu ale lopta odskočila. Po nevydarenom odkope Orbana sa k nemu vrátila, jeho zablokovaná strela však letela priamo do rúk brankára Gulácsiho.
     
    73
    Tlak Chorvátov je v týchto chvíľach skutočne drvivý, avšak stále neúčinný a jalový. Všetci Maďari sú vo vzdialenosti cca 30 metrov od svojej brány a i hrotový útočník Szalai poctivo bráni.
     
    74
    Rakitić hľadal pasom za obranu nabiehajúceho Perišića, pre hráča Interu Miláno však bola táto prihrávka pridlhá. Domáci majú čas si trochu vydýchnúť.
     
    75
    A okrem oddychu v obrane i zaútočili. Varga sa uvoľnil cez Jedvaja a nacentroval nebezpečne pred bránu, Leovac však loptu poslal na rohový kop.
     
    76
    Tím Maďarsko práve strelil gól!
    Maďari otáčajú skóre! Dzsudzsákov center doletel na zadnú tyč, kde Leovac prehral súboj s MÁTÉM PÁTKAIOM a loptu pred ním len nadvihol. Pátkai potom dorazil loptu prudkou strelou zblízka do brány.
    76. Máté Pátkai (HUN) - 2:1
     
    77
    Striedanie v tíme Chorvátsko: z ihriska odchádza Tin Jedvaj, prichádza Bruno Petković.
     
    78
    Chorváti budú musieť ešte viac pridať. V druhom polčase sú výrazne aktívnejší, proti dobre hrajúcej maďarskej obrane sa ale nedokázali doteraz dostať do nebezpečnej príležitosti.
     
    79
    Vida sa zrazil s Orbanom pri nábehu na center z chorvátskeho rohového kopu. Obaja ležia v pokutovom území Maďarska a musia byť ošetrení.
     
    80
    Obrovský závar pred chorvátskou bránou neskončil gólom Maďarska! Chorvátska obrana úplne zaspala a po neporozumení sa snažil Kalmár doraziť loptu do prázdnej brány, na čiare mu v tom však zabránil sklzom Petković. Dorážkami potom neuspeli ani Szalai a ani znovu Kalmár.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Dejan Lovren (Chorvátsko). Vargu ale fauloval Brozović...
     
    83
    Dzsudzsák rozohral štandardku veľmi nevydareným centrom, ktorý bez problémov odhlavičkovala chorvátska obrana. Následný opakovaný nákop skončil ďaleko za bránkovou čiarou.
     
    85
    Striedanie v tíme Maďarsko: z ihriska odchádza Balázs Dzsudzsák, prichádza Barnabás Bese.
     
    86
    Modrićov center z ďalšieho priameho kopu dopadol presne tak, ako takmer všetky predošlé – maďarská obrana ho odhlavičkovala.
     
    87
    Maďari sa už budú asi do konca zápasu brániť obrovskému tlaku Chorvátov. Striedajúci Bese odhlavičkoval do bezpečia Brekalov center.
     
    88
    Varga získal v strede poľa loptu a okamžite hľadal kolmou prihrávkou za chorvátsku obranu Szalaia. Hrotový útočník Maďarska ale vybiehal z ofsajdového postavenia.
     
    89
    Na Chorvátoch je už viditeľná frustrácia a nervozita. Brozović poslal jednoduchú prihrávku na Leovaca na pravú stranu priamo do autu.
     
    90
    Beží posledná minúta riadneho hracieho času a Chorvátom sa stále nedarí dostať sa do nebezpečnej príležitosti.
     
    90
    Na kolmú prihrávku si nabehol Lovren, ktorý išiel veľmi agresívne za loptou a trafil pritom maďarského brankára Gulácsiho. Našťastie je maďarská jednička v poriadku a v zápase pokračuje.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Maďari získali loptu a potiahli ju k rohovej zástavke, kde získali niekoľkými autovými vhadzovaniami cenné sekundy.
     
    90+2
    Už však guľaté čudo získali Chorváti, ktorí ho okamžite nakopli dopredu. Lovren, ktorý už hrá na hrote útoku, si nabehol na center Brekala a hruďou ho potom sklepol k Modrićovi, ktorý strelou z voleja minul maďarskú bránu.
     
    90+3
    Lovrenov center z pravej strany preletel prekvapivo až ku Kramarićovi na zadnú tyč, ten ho však nedokázal zasiahnuť. Gól by ale i tak neplatil, Kramarić totiž stál v ofsajde.
     
    90+4
    Chorvátom sa čas rýchlo kráti. Po zablokovanom centri Perišića získavajú rohový kop.
     
    90+5
    Rakitić poslal z rohu nebezpečný center, ktorý sa snažil zasiahnuť Modrić, jeho strelu ale zablokovala maďarská obrana. Domáci napokon loptu odkopli spred svojej brány.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Maďari senzačne, ale zaslúžene porážajú vicemajstrov sveta z Chorvátska! Tí boli v druhom polčase výrazne aktívnejší, proti domácim, ktorí hrali úplne na doraz sa ale presadiť nedokázali. Chorváti mali chvíľami až drvivý tlak, maďarská obrana vedená brankárom Gulácsim ale nepovolila a hostí prakticky za celý polčas nepustila k nebezpečnému streleckému zakončeniu. Rozhodujúcim bol napokon gól Pátkaia, po ktorom už srdnato bojujúci Maďari ubránili svoj tesný náskok a získali veľmi cenné a dôležité tri body. Vďaka nim tak vznikla v skupine E veľmi zaujímavá situácia, pretože po dvoch odohraných kolách majú štyri tímy – Slovensko, Maďarsko, Chorvátsko a Wales – na konte tri body. Táto skupina tak bude zrejme vyrovnaná a dramatická asi až do posledného zápasu...
     
    Držanie lopty: 41 % : 59 %.
    Strely na bránu: 8:2.
    Strely mimo: 3:6.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 9:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:04:58)

    Michal Sadlek

    Góly: 34. Szalai, 76. Pátkai – 13. Rebić

    Karty:   63. Dzsudzsák (HUN) – 82. Lovren (CRO)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:12.
    Maďarsko: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orban, Kádár – Á. Nagy, Pátkai – Dzsudzsák (C) (85. Bese), Szoboszlai (65. Kalmár), D. Nagy (40. R. Varga) – Szalai.
    Náhradníci: Kovácsik, Dibusz – Bese, Balogh, Gazdag, Holender, Kalmár, Korhut, Kovács, Németh, R. Varga, Vinícius.

    Chorvátsko: L. Kalinić – Jedvaj (77. Petković), Lovren, D. Vida, Barišić (30. Leovac) – Modrić (C), Brozović – Rebić (67. Brekalo), Rakitić, Perišić – Kramarić.
    Náhradníci: Livaković, Sluga – Badelj, Bradarić, Brekalo, Ćaleta-Car, Leovac, Kovačić, Pašalić, Petković, Rog, Vlašić.

    Rozhodca: Collum – McGeachie, Stewart (všetci Škótsko)