Zenit – Villarreal 1:3 (kon.) | Rennes – Arsenal 3:1 (kon.) | Sevilla – Slavia 2:2 (kon.)
D. Záhreb – Benfica 1:0 (kon.) | Frankfurt – Inter 0:0 (kon.) | Valencia – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 3:0 (kon.) | Chelsea – D.Kyjev 3:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Štvrtok 07.03.2019, 18:55 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    87
    Obrancovia Interu Miláno chybovali v rozohrávke a takmer za to zaplatili inkasovaným gólom. Z vnútra šestnástky strieľal 21-ročný srbský útočník Luka Jovič, ale loptu smerujúcu k pravej žrdi dokázal vyraziť Samir Handanovič.
     
    82
    Domáci kapitán Gélson Fernandes je ďalším potrestaným mužom dnešného stretnutia. Ten nedovolene atakoval prenikajúceho Matíasa Vecina, a tak zápas dohrá pod hrozbou vylúčenia.
     
    80
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Gonçalo Paciência.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Borja Valero, prichádza Cédric Soares.
     
    77
    Striedanie na domácej strane. V dnešnom zápase končí trošku nevýrazný Sebastian Rode a na jeho miesto prichádza Jetro Willems. Uvidíme, či bude práve on tým povestným žolíkom z lavičky.
     
    70
    Veľká šanca domácich. Kto iný ako Filip Kostič poslal vydarený center do nebezpečného územia. Tam si nabehol obranca Martin Hinteregger, ale hlavou trestuhodne minul súperovu bránu.
     
    59
    Antonio Candreva bol na ihrisku približne 60 sekúnd a už sa previnil voči pravidlám hraním rukou. Navyše, hlavný rozhodca William Collum mu udelil žltú kartu, a tak bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia.
     
    58
    Luciano Spalletti prvýkrát v zápase strieda. Na lavičku náhradníkov smeruje pomaly odchádza Ivan Perišič, ktorý má zrejme svalové problémy. Nahradzuje ho Antonio Candreva.
     
    53
    Sébastien Haller zviedol chlapský súboj v šestnástke súpera s Danilom D'Ambrosiom. Domáci si vehementne pýtali pokutový kop, ale namiesto toho prichádza iba kartový trest za protesty pre Makota Hasebeho.
    51. Neuznaný gól domáceho tímu.
     
    33
    Ďalšia žltá karta na strane talianskeho klubu. Lautaro Martínez to prehnal s dôrazom v strede ihriska. Zbytočne išiel do sklzu v súboji s Makotom Hasebem a zaslúžene dostáva kartové napomenutie.
     
    24
    Druhým potrestaným hráčom stretnutia je Kwadwo Asamoah. Ghanský stredopoliar dostáva žltú kartu, a tak je jasné, že budúci týždeň si v odvete na štadióne Giuseppeho Meazzu nezahrá.
     
    22
    Brankár Kevin Trapp je hrdinom momentu! Exekútorom pokutového kopu bol Marcelo Brozovič, ale zlyhal. Loptu poslal po ľavej ruke bývalého gólmana parížskeho St. Germain, ale ten jeho pokus dokázal vytesniť na rohový kop.
    22. Pokutový kop po faule Gélsona Fernandesa.
     
    21
    Pokutový kop na strane hostí. Evan N'Dicka síce dobre zastavil center z pravej strany, ale následne kapitán Gélson Fernandes zbytočne fauloval Lautara Martíneza. Inter Miláno má veľkú šancu na otvorenie skóre.
     
    4
    Milan Škriniar veľmi dobre prerušil akciu súpera, čím pomohol spoluhráčom založiť rýchly brejk. Ten ukončil až faul Filipa Kostiča na Mattea Politana. Domáci hráč navyše dostáva kartový trest.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   4. Kostić (FRN), 53. Hasebe (FRN), 82. G. Fernandes (FRN) – 24. Asamoah (INM), 33. Lautaro Martínez (INM), 59. Candreva (INM)

    Nepremenená penalta: 22. Brozović (INM), brankár Trapp zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Hasebe, Hinteregger, N'Dicka – Gaćinović, Rode (77. Willems), G. Fernandes (C), Kostić – Haller (80. Paciência), Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Vecino, Valero (80. Soares), Brozović – Politano, Lautaro Martínez, Perišić (58. Candreva).
    Náhradníci: D. Padelli – Ranocchia, Soares, Miranda, Schiro, Candreva, Merola.

    Rozhodca: William Collum – David McGeachie, Francis Connor – Graeme Stewart (všetci Škótsko)
    Štvrtok 14.03.2019
    Inter - Frankfurt 0:1

    Góly: 5. Jović

    Karty:   20. D'Ambrosio (INM), 53. Valero (INM), 90+4. Škriniar (INM) – 57. Haller (FRN), 63. Rode (FRN), 90+3. Paciência (FRN)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:18.