Zenit – Villarreal 1:3 (kon.) | Rennes – Arsenal 3:1 (kon.) | Sevilla – Slavia 2:2 (kon.)
D. Záhreb – Benfica 1:0 (kon.) | Frankfurt – Inter 0:0 (kon.) | Valencia – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 3:0 (kon.) | Chelsea – D.Kyjev 3:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Štvrtok 07.03.2019, 18:55 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Eintracht Frankfurt remizoval v prvom osemfinálovom zápase Európskej ligy UEFA s milánskym Interom 0:0. Domáci futbalisti majú určite zmiešané pocity, keďže v druhom polčase mali viac z hry a vypracovali si aj niekoľko šancí. Na druhej strane ich v 22. minúte zachránil Kevin Trapp, ktorý zneškodnil penaltu Marcela Brozoviča. Pred odvetou, ktorá sa uskutoční o sedem dní je tak všetko otvorené. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:49:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci majú väčšiu chuť po víťazstva, ale momentálne kombinujú príliš ďaleko od súperovej brány. Je veľmi pravdepodobné, že síce neinkasujú, ale pred milánskou odvetou si nevypracujú žiaden náskok.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca William Collum pridáva ešte 180 sekúnd, pričom prvá tretina z nich je skoro minulosťou. Hráči Frankfurtu zlyhali v kombinácii, a tak môže nazbierať cenné sekundy Samir Handanovič.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa domáci dostali pred šestnástku súpera. Luka Jovič posunul loptu na striedajúceho Jetra Willemsa, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný.
     
    89
    Striedajúci Gonçalo Paciência sa presadil v súboji s Milanom Škriniarom. Mohol tak vniknúť do šestnástky, ale jeho mäkučký center našiel len hráčov v bielych dresoch. Danilo D'Ambrosio ale nebol najistejší.
     
    88
    Ďalšia dobrá strela v podaní domácich hráčov. Tentokrát Mijat Gaćinović obišiel obrancu Stefana de Vrija pred šestnástkou hostí, prudko vystrelil, ale na jeho smolu znovu mieril iba do stredu brány.
     
    87
    Obrancovia Interu Miláno chybovali v rozohrávke a takmer za to zaplatili inkasovaným gólom. Z vnútra šestnástky strieľal 21-ročný srbský útočník Luka Jovič, ale loptu smerujúcu k pravej žrdi dokázal vyraziť Samir Handanovič.
     
    85
    Už len päť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Vyzerá to tak, že Frankfurt prvýkrát v tejto edícii Európskej ligy nevyhrá na domácom trávniku. Takisto sa predĺži aj drobná kríza Interu Miláno.
     
    84
    Kwadwo Asamoah chcel podporiť ofenzívu hostí, snažil sa presadiť po ľavej strane, ale znovu musíme pochváliť obrancu Martina Hintereggera. Ten išiel do čistého sklzu a ešte vybojoval odkop od brány.
     
    83
    Inter Miláno mal výhodu priameho kopu. Z pravej strany poslal center do šestnástky Marcelo Brozović, k hlavičke sa dostal Milan Škriniar, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu. Kevin Trapp bude odkopávať.
     
    82
    Domáci kapitán Gélson Fernandes je ďalším potrestaným mužom dnešného stretnutia. Ten nedovolene atakoval prenikajúceho Matíasa Vecina, a tak zápas dohrá pod hrozbou vylúčenia.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Ten pomaličky smerujú k bezgólovému rezultátu. Po zmene strán sú aktívnejší domáci hráči, no najväčšou šancou je stále penalta Marcela Brožoviča.
     
    80
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Gonçalo Paciência.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Borja Valero, prichádza Cédric Soares.
     
    79
    Teraz sa črtala dobrá šanca na strane Frankfurtu, ale strela spoza šestnástky bol zblokovaná. Tomu všetkému predchádzal obranný zákrok Milana Škriniara po prízemnom pase Filipa Kostiča.
     
    78
    Filip Kostič si chcel pred šestnástkou hostí naraziť loptu so spoluhráčom. Tentokrát musíme pochváliť stopéra Stefana de Vrija, ktorý výborne prečítal tento úmysel, vystihol prihrávku a následne vyviezol loptu.
     
    77
    Striedanie na domácej strane. V dnešnom zápase končí trošku nevýrazný Sebastian Rode a na jeho miesto prichádza Jetro Willems. Uvidíme, či bude práve on tým povestným žolíkom z lavičky.
     
    76
    Inter Miláno drží loptu na svojich kopačkách už niekoľko desiatok sekúnd. Kombinuje však veľmi ďaleko od súperovej brány, možno povedať že na úrovni stredového kruhu. Odtiaľto strelí gól len veľmi ťažko.
     
    75
    Borja Valero si to namieril medzi dvoch hráčov súpera, a tak mal iba malú šancu na úspech. Napokon o loptu prišiel, a tak ďalšiu útočnú akciu môžu založiť hráči Frankfurtu, ktorým bol vykázaný tréner Adi Hütter.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   4. Kostić (FRN), 53. Hasebe (FRN), 82. G. Fernandes (FRN) – 24. Asamoah (INM), 33. Lautaro Martínez (INM), 59. Candreva (INM)

    Nepremenená penalta: 22. Brozović (INM), brankár Trapp zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Hasebe, Hinteregger, N'Dicka – Gaćinović, Rode (77. Willems), G. Fernandes (C), Kostić – Haller (80. Paciência), Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Vecino, Valero (80. Soares), Brozović – Politano, Lautaro Martínez, Perišić (58. Candreva).
    Náhradníci: D. Padelli – Ranocchia, Soares, Miranda, Schiro, Candreva, Merola.

    Rozhodca: William Collum – David McGeachie, Francis Connor – Graeme Stewart (všetci Škótsko)
    Štvrtok 14.03.2019
    Inter - Frankfurt 0:1

    Góly: 5. Jović

    Karty:   20. D'Ambrosio (INM), 53. Valero (INM), 90+4. Škriniar (INM) – 57. Haller (FRN), 63. Rode (FRN), 90+3. Paciência (FRN)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:18.