Zenit – Villarreal 1:3 (kon.) | Rennes – Arsenal 3:1 (kon.) | Sevilla – Slavia 2:2 (kon.)
D. Záhreb – Benfica 1:0 (kon.) | Frankfurt – Inter 0:0 (kon.) | Valencia – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 3:0 (kon.) | Chelsea – D.Kyjev 3:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:0 (0:0)
Inter Miláno
Štvrtok 07.03.2019, 18:55 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Eintracht Frankfurt remizoval v prvom osemfinálovom zápase Európskej ligy UEFA s milánskym Interom 0:0. Domáci futbalisti majú určite zmiešané pocity, keďže v druhom polčase mali viac z hry a vypracovali si aj niekoľko šancí. Na druhej strane ich v 22. minúte zachránil Kevin Trapp, ktorý zneškodnil penaltu Marcela Brozoviča. Pred odvetou, ktorá sa uskutoční o sedem dní je tak všetko otvorené. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný večer. (20:49:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci majú väčšiu chuť po víťazstva, ale momentálne kombinujú príliš ďaleko od súperovej brány. Je veľmi pravdepodobné, že síce neinkasujú, ale pred milánskou odvetou si nevypracujú žiaden náskok.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca William Collum pridáva ešte 180 sekúnd, pričom prvá tretina z nich je skoro minulosťou. Hráči Frankfurtu zlyhali v kombinácii, a tak môže nazbierať cenné sekundy Samir Handanovič.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa domáci dostali pred šestnástku súpera. Luka Jovič posunul loptu na striedajúceho Jetra Willemsa, ale jeho strelecký pokus bol veľmi nepresný.
     
    89
    Striedajúci Gonçalo Paciência sa presadil v súboji s Milanom Škriniarom. Mohol tak vniknúť do šestnástky, ale jeho mäkučký center našiel len hráčov v bielych dresoch. Danilo D'Ambrosio ale nebol najistejší.
     
    88
    Ďalšia dobrá strela v podaní domácich hráčov. Tentokrát Mijat Gaćinović obišiel obrancu Stefana de Vrija pred šestnástkou hostí, prudko vystrelil, ale na jeho smolu znovu mieril iba do stredu brány.
     
    87
    Obrancovia Interu Miláno chybovali v rozohrávke a takmer za to zaplatili inkasovaným gólom. Z vnútra šestnástky strieľal 21-ročný srbský útočník Luka Jovič, ale loptu smerujúcu k pravej žrdi dokázal vyraziť Samir Handanovič.
     
    85
    Už len päť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Vyzerá to tak, že Frankfurt prvýkrát v tejto edícii Európskej ligy nevyhrá na domácom trávniku. Takisto sa predĺži aj drobná kríza Interu Miláno.
     
    84
    Kwadwo Asamoah chcel podporiť ofenzívu hostí, snažil sa presadiť po ľavej strane, ale znovu musíme pochváliť obrancu Martina Hintereggera. Ten išiel do čistého sklzu a ešte vybojoval odkop od brány.
     
    83
    Inter Miláno mal výhodu priameho kopu. Z pravej strany poslal center do šestnástky Marcelo Brozović, k hlavičke sa dostal Milan Škriniar, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu. Kevin Trapp bude odkopávať.
     
    82
    Domáci kapitán Gélson Fernandes je ďalším potrestaným mužom dnešného stretnutia. Ten nedovolene atakoval prenikajúceho Matíasa Vecina, a tak zápas dohrá pod hrozbou vylúčenia.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej desaťminútovky dnešného duelu. Ten pomaličky smerujú k bezgólovému rezultátu. Po zmene strán sú aktívnejší domáci hráči, no najväčšou šancou je stále penalta Marcela Brožoviča.
     
    80
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Gonçalo Paciência.
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Borja Valero, prichádza Cédric Soares.
     
    79
    Teraz sa črtala dobrá šanca na strane Frankfurtu, ale strela spoza šestnástky bol zblokovaná. Tomu všetkému predchádzal obranný zákrok Milana Škriniara po prízemnom pase Filipa Kostiča.
     
    78
    Filip Kostič si chcel pred šestnástkou hostí naraziť loptu so spoluhráčom. Tentokrát musíme pochváliť stopéra Stefana de Vrija, ktorý výborne prečítal tento úmysel, vystihol prihrávku a následne vyviezol loptu.
     
    77
    Striedanie na domácej strane. V dnešnom zápase končí trošku nevýrazný Sebastian Rode a na jeho miesto prichádza Jetro Willems. Uvidíme, či bude práve on tým povestným žolíkom z lavičky.
     
    76
    Inter Miláno drží loptu na svojich kopačkách už niekoľko desiatok sekúnd. Kombinuje však veľmi ďaleko od súperovej brány, možno povedať že na úrovni stredového kruhu. Odtiaľto strelí gól len veľmi ťažko.
     
    75
    Borja Valero si to namieril medzi dvoch hráčov súpera, a tak mal iba malú šancu na úspech. Napokon o loptu prišiel, a tak ďalšiu útočnú akciu môžu založiť hráči Frankfurtu, ktorým bol vykázaný tréner Adi Hütter.
     
    74
    Matteo Politano sa nepresadil po ľavej strane. Znovu si s ním poradil Martin Hinteregger a za pomoci domáceho brankára Kevina Trappa dostal loptu z vlastnej šestnástky. Inter je po zmene strán bezzubý.
     
    72
    Martin Hinteregger sa dostal do ďalšieho zakončenia, tentokrát spoza šestnástky. Opakované zábery ukázali, že zrejme by išla lopta mimo brány, no radšej ju skryl do rukavíc brankár Samir Handanovič.
     
    71
    Domáci futbalisti sú v druhom dejstve lepším tímom, ale zatiaľ sa im nedarí nájsť recept na obranu súpera. Tá na čele so slovenským reprezentantom Milanom Škriniar srdnato odoláva.
    70. Martin Hinteregger (FRN)
     
    70
    Veľká šanca domácich. Kto iný ako Filip Kostič poslal vydarený center do nebezpečného územia. Tam si nabehol obranca Martin Hinteregger, ale hlavou trestuhodne minul súperovu bránu.
     
    69
    Filip Kostič robí obrane súpera veľké problémy. Aj tentokrát sa presadil po ľavej strane, svojim centrom našiel Dannyho da Costu, ale ten príliš dlho váhal so zakončením. Obrancovia hostí si následne poradili.
     
    68
    Filip Kostič centroval z ľavej strany, medzi obrancami hostí sa dostal k hlavičke Luka Jovič, ale mieril len do stredu brány. Navyše, opakované zábery ho usvedčili z tesného ofsajdového postavenia.
     
    66
    Matteo Politano sa teraz hnevá na hlavného arbitra. Ten pustil jeho súboj s Martinom Hintereggerom a dovolím si povedať, že urobil správne. Hru rukami sme videli na oboch stranách, o faul nešlo.
     
    65
    Máme za sebou dvadsať minút druhého dejstva, no stále čakáme na gólový moment. Ten neprišiel ani po centri Mattea Politana. Ten bol nepresný a navyše prišiel z ofsajdového postavenia hráča hostí.
     
    64
    Tentokrát si obaja hráči z predošlého príspevku úlohy vymenili. V okolí stredového kruhu to prehnal so svojim dôrazom Makoto Hasebe, ktorý poslal na trávnik hrotového útočníka milánskeho klubu.
     
    63
    Už sa zdalo, že Makoto Hasebe chyboval a Lautaro Martínez pôjde sám na bránu. Napokon však prerušil Argentínčana v rozlete hlavný rozhodca, ktorý píska jeho nedovolený zákrok na japonského obrancu.
     
    61
    Samir Handanovič si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Exekútorom priameho kopu bol Sebastian Rode, presným centrom našiel hlavičkujúceho Dannyho da Costu, ale ten skóre neotvoril.
     
    60
    Danilo D'Ambrosio zastavil prenikajúceho Filipa Kostiča na hranici vlastnej šestnástky. To znamená, že domáci futbalisti majú dobrú možnosť otvoriť skóre stretnutia z blízkej štandardnej situácie.
     
    59
    Antonio Candreva bol na ihrisku približne 60 sekúnd a už sa previnil voči pravidlám hraním rukou. Navyše, hlavný rozhodca William Collum mu udelil žltú kartu, a tak bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia.
     
    58
    Luciano Spalletti prvýkrát v zápase strieda. Na lavičku náhradníkov smeruje pomaly odchádza Ivan Perišič, ktorý má zrejme svalové problémy. Nahradzuje ho Antonio Candreva.
     
    57
    Samir Handanovič teraz musel zasahovať oveľa náročnejšie. Filip Kostič pred niekoľkými sekundami predviedol peknú individiuálnu akciu, ale strelou z náročného uhlu neotvoril skóre stretnutia.
     
    55
    Luka Jovič zakončoval hlavou z náročnej pozície, ale znovu to bolo iba do stredu bránky. S takýmto pokusmi nemôže mať brankár formátu Samira Handanoviča žiadne starosti. Loptu majú hráči Interu.
     
    54
    Na predošlú situáciu nervózne reagoval aj domáci tréner Adi Hütter, ktorý rozkopol fľašu vody. Hlavný rozhodca si to všimol a posiela ho na tribúnu. Frankfurt tak zápas dohrá bez svojho trénera.
    53. Danilo D'Ambrosio (INM)
     
    53
    Sébastien Haller zviedol chlapský súboj v šestnástke súpera s Danilom D'Ambrosiom. Domáci si vehementne pýtali pokutový kop, ale namiesto toho prichádza iba kartový trest za protesty pre Makota Hasebeho.
     
    52
    Frankfurt vstúpil do druhého polčasu veľmi dobre. Zatiaľ nepustil súpera na dlhší časový úsek k lopte, o zakončení nehovoriac. Uvidíme, či sa mu podarí aj v súlade s pravidlami prekonať Samira Handanoviča.
    51. Neuznaný gól domáceho tímu.
     
    51
    Domáci futbalisti sa už tešili zo streleného gólu, no ten kvôli ofsajdovému postaveniu platiť nemohol. V neprehľadnej situácie zakončoval Evan N'Dicka, ale na jeho pokus ešte reagoval Sébastien Haller.
     
    50
    Filip Kostič poslal center do šestnástky súpera. Lopta prepadla až na Dannyho da Costu, ktorý však zakončoval nepresne. Napriek tomu bude domáci tím zahrávať ďalší rohový kop.
     
    49
    Martin Hinteregger sa dostal cez brániaceho hráča milánskeho Interu do hlavičkového zakončenia, ale mieril len do stredu brány. Samir Handanovič si tak vylepšuje štatistiky o úspešný zákrok.
     
    48
    Danny da Costa sa presadil po pravej strane, no bol to znovu Milan Škriniar, ktorý zmaril jeho snahu o center do šestnástky súpera. Nasledovať však bude prvý rohový kop druhého polčasu.
     
    47
    Makoto Hasebe si znovu splnil svoje defenzívne úlohy na jednotku. Pri vlastnej rohovej zastávke zviedol súboj s Lautarom Martínezom a vybojoval odkop od brány doterajšieho hrdinu Kevina Trappa.
     
    46
    Adi Hütter ani Luciano Spalletti počas prestávky nezasahovali do svojich zostáva, a tak na trávniku vidíme rovnakých 22 mužov ako v prvom polčase. Striedania tak prídu až časom, dočkáme sa aj gólov?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu je minulosťou. Gól sme v ňom nevideli, hoci najmä hostia boli veľmi blízko k otvoreniu skóre. Po faule Gélsona Fernandesa mali výhodu pokutového kopu, ale Kevin Trapp dokázal zneškodniť pokus Marcela Brozoviča. Domáci smerom dopredu zaostávajú za očakávaniami a ešte poriadne neohrozili Samira Handanoviča. Uvidíme, ako tomu bude po zmene strán. Druhé dejstvo sa vo Frankfurte nad Mohanom začne približne o 19:55 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Po nepresnej rozohrávke domáceho tímu bude nasledovať odkop brankára Samira Handanoviča. Okrem toho sa naplnil riadny hrací čas prvého polčasu, ku ktorému William Collum pridáva 60 sekúnd.
     
    44
    Luka Jovič krásnou kolmicou našiel v šestnástke súpera Filipa Kostiča. Ten sa vyhol ofsajdu, ale jeho následný center bol príliš razantný. Srbský futbalista si to vyčíta, keďže osamotený bol Danny da Costa.
     
    43
    Pre Frankfurt sa črtala šanca. Tentokrát to bol Danny da Costa, ktorému sa podarilo odcentrovať z ľavej strany. Na hlavičku si nabehol Sebastian Rode, ale ešte predtým fauloval Kwadwa Asamoaha.
     
    42
    Pomaly sa dostávame do záveru prvého polčasu. Jednoznačne najaktívnejším mužom na domácej strane je Filip Kostič. Aj teraz odcentroval cez Danila D'Ambrosia, ale dobre zasiahol Stefan de Vrij.
     
    40
    Dobrá šanca na strane milánskeho Interu. Matteo Politano reagoval na dlhú loptu do šestnástky, prvým dotykom ju poslal do ohňa, ale pohotové hlavičkové zakončenie Matíasa Vecina nesmerovalo na bránu.
     
    39
    Po aktivite Matíasa Vecina mali hostia výhodu rohového kopu. Matteo Politano poslal center na zadnú žrď, kde sa však z náročnej pozície nedokázali strelecky presadiť jeho spoluhráči.
     
    38
    Chorvátsky ofenzívny záložník Ivan Perišič centroval z ľavej strany, ale našiel len rukavice brankára Kevina Trappa. Ten si dal dostatočný pozor na to, aby loptu chytil a nevošiel s ňou až do bránky.
     
    37
    Kwadwo Asamoah sa hnevá na hlavného rozhodca Williama Colluma. Ten síce odpískal faul Sebastiana Rodeho, ale podľa názoru hosťujúceho hráča mal nemecký reprezentant dostať aj žltú kartu.
     
    36
    Ani tentokrát nebol Matteo Politano úspešný. Mladý útočník z krajiny dvojnásobných majstrov sveta neuspel pri rohovej zástavke súpera, kde ho čistým spôsobom odzbrojil Japonec Makoto Hasebe.
     
    35
    Argentínčan Lautaro Martínez sa snažil presadiť individuálne, ale proti trom obrancom súpera nemal veľkú šancu na úspech. Napokon ho od lopty čistým spôsobom odstavil stopér Martin Hinteregger
     
    34
    Hostia zo severu Talianska chybovali v rozohrávke. Mijat Gaćinović sa snažil prvým dotykom vysunúť Dannyho da Costu, ale veľmi dobre čítal hru brankár Samir Handanovič, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    33
    Ďalšia žltá karta na strane talianskeho klubu. Lautaro Martínez to prehnal s dôrazom v strede ihriska. Zbytočne išiel do sklzu v súboji s Makotom Hasebem a zaslúžene dostáva kartové napomenutie.
     
    32
    Opäť veľmi dobre zakročil Milan Škriniar. Luka Jovič mal pomerne veľa času niekoľko metrov pred šestnástkou súpera, prihrávkou do pravého krídla chcel nájsť spoluhráča, ale tento zámer mu Slovák prekazil.
     
    30
    Na konci polhodiny hry sa črtala šanca pre Frankfurt. Filip Kostič sa znovu presadil po ľavej strany, prihrávkou pod seba našiel Luku Joviča, ale jeho zakončenie trafilo len pripraveného Milana Škriniara.
     
    29
    Momentálne sa hrá najmä medzi šestnástky oboch tímov. V držaní lopty budú domáci hráči, pretože Kwadwo Asamoah si nepotykal so spracovaním a nechal loptu prejsť za postrannú čiaru.
     
    28
    Matías Vecino bojoval o loptu s domácim záložníkom Dannym da Costom. Po tomto súboji bude nasledovať odkop od brány Kevina Trappa, no opakované zábery ukázali, že sa mal kopať roh.
     
    27
    Hostia dostali výhodu po nedovolenom zákroku v strede ihriska. Borja Valero posunul loptu na rozbehnutého Ivana Perišiča, ale jeho prízemný center zblokoval na autové vhadzovanie Japonec Makoto Hasebe.
     
    25
    Exekútorom priameho kopu bol Filip Kostič, ale tentokrát bránu súpera neohrozil. Lopta smerovala vysoko nad svätyňu milánskeho klubu, a tak bude odkopávať skúsený brankár Samir Handanovič.
     
    24
    Druhým potrestaným hráčom stretnutia je Kwadwo Asamoah. Ghanský stredopoliar dostáva žltú kartu, a tak je jasné, že budúci týždeň si v odvete na štadióne Giuseppeho Meazzu nezahrá.
     
    23
    Hostia mali výhodu rohového kopu a opäť musel byť v permanencii domáci brankár. Na center z pravej strany si nabehol Milan Škriiar, šikovne zakonči pätičkou, ale mieril iba do stredu brány.
    23. Marcelo Brozović (INM)
     
    22
    Brankár Kevin Trapp je hrdinom momentu! Exekútorom pokutového kopu bol Marcelo Brozovič, ale zlyhal. Loptu poslal po ľavej ruke bývalého gólmana parížskeho St. Germain, ale ten jeho pokus dokázal vytesniť na rohový kop.
    22. Pokutový kop po faule Gélsona Fernandesa.
     
    21
    Pokutový kop na strane hostí. Evan N'Dicka síce dobre zastavil center z pravej strany, ale následne kapitán Gélson Fernandes zbytočne fauloval Lautara Martíneza. Inter Miláno má veľkú šancu na otvorenie skóre.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút dnešného duelu. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu šancu na jednej či druhej strane. Musíme však povedať, že zatiaľ sledujeme pomerne vyrovnanú partiu.
     
    19
    Matteo Politano centroval z ľavej strany, jeho center našiel chorvátskeho vicemajstra sveta Ivana Perišiča, ale jeho pokusu chýbala razancia. Kevin Trapp si bez väčších problémov dokázal poradiť.
     
    18
    Danny da Costa centroval z pravej strany, ale jeho pas nenašiel v šestnástke nikoho v čiernom drese. Následne sa zmocnili lopty hráči okolo Milana Škriniara a snažia sa podržať ju na dlhší časový úsek.
     
    17
    Opäť musíme vyzdvihnúť veľmi dobré napádania domácich futbalistov. Chyby na strane súpera sa kopia a vyzerá to tak, že po počiatočnej pasivite preberajú režisérsku taktovku hráči Frankfurtu.
     
    16
    Veľmi dobrý herný úsek zo strany domáceho tímu. Vďaka vysokému napádaniu sa hráči Frankfurtu zmocnili lopty, z vnútra šestnástky zakončoval Mijat Gaćinović, ale jeho pokusu chýbala razancia.
     
    15
    Ďalšie zakončenie, tentokrát od druhého domáceho útočníka. Po chybnej rozohrávke Marcela Brozoviča sa zmocnil lopty Luka Jovič. Srba nezastavil ani Borja Valero, ale napokon mieril vedľa ľavej žrde.
     
    14
    Prvé zakončenie aj na domácej strane. Hráči v čiernych dresoch sa presadili po ľavej strane, následne centroval Filip Kostič, ale na jeho prízemný center reagoval Sébastien Haller strelou mimo bránu.
     
    13
    Borja Valero sa ocitol na hracej ploche po kontakte s domácim kapitánom Gélsonom Fernandesom. Rozhodca William Collum chcel pôvodne poskytnúť hosťom výhodu, ale po krátkom váhaní fúkol do píšťalky.
     
    11
    Martin Hinteregger fauloval, a tak sme boli pre zmenu svedkami priameho kopu na druhej strane. Matías Vecino centroval, jeden z jeho spoluhráčov hlavičkoval, ale lopta smerovala vedľa brány Kevina Trappa.
     
    10
    Frankfurt mal k dispozícii rohový kop, ale center z pravej strany našiel len obrancov súpera. Myslím. že to bol Borja Valero, komu sa na konci desiatej minúty podarilo poslať loptu mimo nebezpečného územia.
     
    9
    Filip Kostič poslal loptu do šestnástky súpera, ale hráči v čiernych dresoch sa do zakončenia nedostali. Navyše, škótski arbitri si všimli útočný faul, a tak loptu prisudzujú Interu Miláno.
     
    8
    Domáci futbalisti získavajú výhodu štandardnej situácie. Filip Kostič prenikal po ľavej strane, ale nedovolene ho atakoval Danilo D'Ambrosio. Sám faulovaný hráč bude exekútorom priameho kopu.
     
    7
    Vo Frankfurte sa už minútu nehrá, pretože Makoto Hasebe zatiaľ nemôže pokračovať v zápase. Naďalej sa drží za oblasť nosa, no našťastie nevidno žiadne krvavé zranenie. Zrejme nebude potrebné ani ošetrenie.
     
    6
    Nedovolený zákrok na strane milánskeho klubu. Lautaro Martínez sa v hlavičkovom súboji previnil faulom na krajného obrancu Makota Hasebeho. Japonec zrejme dostal úder do tváre, za ktorú sa drží.
     
    5
    Priamy kop rozohral Marcelo Brozovič. Chorvátsky futbalista sa pokúsil o nacvičený signál s Kwadwom Asamoahom, ale jeho strelecký pokus neprešiel cez les tiel, ktorý bol pred bránou Kevina Trappa.
     
    4
    Milan Škriniar veľmi dobre prerušil akciu súpera, čím pomohol spoluhráčom založiť rýchly brejk. Ten ukončil až faul Filipa Kostiča na Mattea Politana. Domáci hráč navyše dostáva kartový trest.
     
    3
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel zasahovať domáci brankár Kevin Trapp. Jeho pozornosť preveril strelou z hranice šestnástky Danilo D'Ambrosio, ale na jeho smolu mieril len presne do stredu brány.
     
    2
    Hostia podnikli po ľavej strane veľmi nebezpečný výpad. Ivan Perišič dostal dobrú loptu za obrannú líniu, prízemnou prihrávkou hľadal spoluhráčov, ale najlepšie bol postavený Evan N'Dicka.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti milánskeho Interu. Prvý kontakt s loptou má za sebou aj slovenský reprezentant Milan Śkriniar, ktorý nechýba v základnej zostave talianskeho mužstva.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Hasebe, Hinteregger, N'Dicka – Gaćinović, Rode, G. Fernandes (C), Kostić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Vecino, Valero, Brozović – Politano, Lautaro Martínez, Perišić.
    Náhradníci: D. Padelli – Ranocchia, Soares, Miranda, Schiro, Candreva, Merola.

    Rozhodcovia: William Collum – David McGeachie, Francis Connor – Graeme Stewart (všetci Škótsko).
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Dnes sú na programe prvé zápasy osemfinálovej fázy. Eintracht Frankfurt je príjemným prekvapením tohto ročníka a rozhodne nie je bez šanci ani v súboji s 18-násobným talianskym majstrom Interom Miláno.

    EINTRACHT FRANKFURT

    Futbalisti Frankfurtu svojimi výkonmi v tejto sezóne Európskej ligy vzbudzujú rešpekt. V základnej skupine vyhrali všetkých šesť zápasov, čo sa okrem nich podarilo už len rakúskemu Salzburgu. Ani po zápasoch šestnásťfinále neokúsili horkosť prehry. Účastníka Ligy majstrov Šachtar Doneck zdolali celkovým skóre 6:3 a dosiahli najväčší klubový úspech na pohárovej scéne za ostatných 24 rokov. Vo vynikajúcej forme je útočný tandem Sébastien Haller a Luka Jovič. V Európskej lige nastrieľal jedenásť gólov a v domácej súťaži sa postaral o 27 presných zásahov. V bundesligovej tabuľke figuruje Frankfurt na piatej priečke. Naposledy zdolali zverenci Adiho Hüttera na domácej pôde Hoffenheim 3:2, hoci ešte tri minúty pred koncom prehrávali. S talianskym futbalom mali tú česť už v základnej fáze, v ktorej zdolali Lazio 4:1 a 2:1.

    INTER MILÁNO

    Milánsky Inter čaká na zisk cennej európskej trofeje od sezóny 2009/2010. Vtedy triumfoval v Lige majstrov, keď vo finále vďaka dvojgólovému Diegovi Millitovi zdolal Bayern Mníchov. Aj súčasná hviezda tímu pochádza z Argentíny, no možno povedať, že v ostatných dňoch či týždňoch je skôr na škodu. Mauro Icardi sa stále nedohodol na podmienkach zmluvy, prišiel o kapitánsku pásku a posledných päť zápasov pre zranenie vynechal. Bez neho sa Interu nedarí a po piatkovej prehre s Cagliari 1:2 sa prepadol v domácej súťaži na štvrtú priečku. Chuť si bude chcieť spraviť aspoň v Európskej lige, ale od roku 2004 vyhral na nemeckej pôde iba jeden zo siedmich duelov. Vo Frankfurte s určitosťou nenastúpi obranca Šime Vrsaljko a otázny je aj štart Baldeho Keitu. Naopak, v základnej zostave by nemal chýbať Slovák Milan Škriniar.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   4. Kostić (FRN), 53. Hasebe (FRN), 82. G. Fernandes (FRN) – 24. Asamoah (INM), 33. Lautaro Martínez (INM), 59. Candreva (INM)

    Nepremenená penalta: 22. Brozović (INM), brankár Trapp zneškodnil


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:11.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. da Costa, Hasebe, Hinteregger, N'Dicka – Gaćinović, Rode (77. Willems), G. Fernandes (C), Kostić – Haller (80. Paciência), Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Asamoah – Vecino, Valero (80. Soares), Brozović – Politano, Lautaro Martínez, Perišić (58. Candreva).
    Náhradníci: D. Padelli – Ranocchia, Soares, Miranda, Schiro, Candreva, Merola.

    Rozhodca: William Collum – David McGeachie, Francis Connor – Graeme Stewart (všetci Škótsko)
    Štvrtok 14.03.2019
    Inter - Frankfurt 0:1

    Góly: 5. Jović

    Karty:   20. D'Ambrosio (INM), 53. Valero (INM), 90+4. Škriniar (INM) – 57. Haller (FRN), 63. Rode (FRN), 90+3. Paciência (FRN)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:18.