B. Bystrica – Poprad 2:5 (kon.) | Košice – Lipt. Mikuláš 4:0 (kon.) | Zvolen – Žilina 8:3 (kon.)
Detva – Nitra 1:3 (kon.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.) | Nové Zámky – Trenčín 0:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HK DUKLA Trenčín
Utorok 26.02.2019, 17:30Tipos Extraliga (SR) • 55. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vitajte pri tomto online textovom prenose. Na rade je 55. kolo Tipsport Ligy, v ktorom proti sebe nastúpia celky HC Mikron Nové Zámky a Dukla Trenčín. Začiatok tohto stretnutia je naplánovaný na 17:30.

    HC Mikron Nové Zámky:
    Domáci majú v doterajšom priebehu sezónny bilanciu 25-6-5-20 so skóre 142:127. S 92 bodmi sa tak nachádzajú na 6. pozícii. V minulom kole cestovali do Banskej Bystrice, kde však podľahli v pomere 3:1. Najviac bodov z tohto celku dokázal nazbierať Adam Zbořil 36 a to za 19G a 17A. Na domácom ľade dokázali 27 stretnutí vyťažiť 51 bodov a aj v tomto duely sa budú snažiť využiť domáce prostredie.

    Dukla Trenčín:
    Hosťom sa darí podobne s bilanciou 24-7-4-21 a skóre 149:131. So ziskom 90 bodov im tak patrí 7. pozícia v tabuľke. V minulom kole na domácom štadióne privítali Miškovec, ktorý dokázali zdolať 3:0. Najproduktívnejším hráčom hostí je Branko Radivojevič, ktorý nazbieral 44 kanadských bodov (13G – 31A). Trenčínu sa na ľade súperov príliš nedarí, keď z 27 stretnutí sa tešili z výhry iba osemkrát. V tomto duely však budú chcieť pridať nejaké body do tabuľky.

    Pre oba celky bude posledné kolo mimoriadne dôležité, pretože hrajú o posledné miesto zaručujúce priamu účasť v štvrťfinále. Domácim stačí dnes aj bod, no hosťom treba vyhrať za tri body ak chcú svojho dnešného súpera v konečnej tabuľke predbehnúť.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan (Kristín) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Hatala, Ordzovenský, Novák, Henderson – Štrauch, Urban, Bajtek – Jakúbek, Zbořil, Ručkay – Šimun, Hruška, Rogoň – Nejezchleb, Fábry, Ondrušek

    Dukla Trenčín: Valent (Hollý) – Rýgl, Starosta, Cebák, Krejči, Bokroš, Gula, Hudec, Bohunický – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hlinka

    Rozhodca: Baluška, Konc st. – Orolin, Výleta – Čavojský (video).
     
    Oba celky už nastupujú na ľadovú plochu a zápas sa tak o malý okamih začne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:28
    V úvode tohto stretnutia sa hra prelieva z jednej strany na druhú, no ani jeden z brankárov zatiaľ nemusel zasahovať.
     
    02:17
    Hlinka sa dostal v útočnom pásme k strele z ostrého uhla, no Košarišťan bol v pozore a tento pokus dokázal poľahky zlikvidovať.
     
    03:09
    Pekná akcia hostí, po ktorej musel zasahovať Košarišťan, keď Radivojevič predviedol výborný teč pred bránkoviskom domácich.
     
    04:42
    Ďalšia snaha hostí sa končí hvizdom čiarového rozhodcu, ktorý si všimol ofsajdového postavenia. Hra sa tak presunie pred Valenta.
     
    05:07
    Dobrá pasáž domácich, v ktorej sa ihneď po vyhratom buly dostal do zakončenia Nejezchleb, no Valent si pripísal úspešný zákrok.
     
    06:25
    Veľké problémy Košarišťana po nahodenom puku zo stredného pásma, no brankár domácich v poslednom momente dokázal vyriešiť túto nepríjemnú situáciu.
     
    07:31
    Mikula sa snažil niečo vymyslieť v útočnom pásme, no proti presile domácich obrancov nemal šancu a o puk tak rýchlo prišiel.
     
    08:04
    Hostia v ďalšej nádejnej akcii, keď sa strelou od modrej čiary prezentoval Hlinka, no Košarišťan na toto zakončenie videl a puk dokázal prikryť.
     
    09:38
    Košarišťan teraz musel čeliť zakončeniu od Sojčíka a následne zlikvidoval aj ďalšiu dorážku hostí. Hra je prerušená a oba celky tak môžu poslať na ľad čerstvé sily.
     
    10:18
    Trenčín dal gól!

    Hostia sa ujímajú vedenia v tomto zápase. Veľká skrumáž pred domácou bránou, kde sa najlepšie dokázal zorientovať PETER SOJČÍK, ktorý dokázal pretlačiť puk za chrbát bezmocného Košarišťana.
    Asistencia: Tomáš Bokroš.
     
    11:39
    Dôležitý prvý gól sa tak podarilo streliť hosťom z Trenčína, ktorým posledné minúty vyšli o niečo lepšie. Domáci sa však okamžite snažia o rýchlu gólovú odpoveď.
     
    12:44
    Hruška dobre vyviezol puk až do útočného pásma, kde to skúsil strelou spoza kruhov, no toto zakončenie skončilo na hradbe tiel hosťujúcich obrancov.
     
    13:52
    Domáci v týchto momentoch výrazne zvýšili svoju aktivitu, no stále si nedokázali vypracovať dobrú streleckú pozíciu, z ktorej by ohrozili Valenta.
     
    14:55
    Zaťko si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi a tak jeho nahodenie končí až za bránou hostí.
     
    15:43
    Hatala dobre vyviezol puk do útočnej tretiny, kde to skúsil strelou švihom, no dobrú prácu odviedla defenzíva hostí, ktorá toto zakončenie zablokovala.
     
    16:39
    Hruška teraz nepresnou prihrávkou pripravil domácich o nádejnú príležitosť, keď sa rútili na bránu hostí v prečíslení 3 na 2.
     
    17:49
    Krejči teraz nenápadnou strelou preveril pozornosť Košarišťana, ktorý aj s menšími problémami dokázal toto zakončenie zlikvidovať.
     
    18:27
    V závere prvého dejstva sú aktívnejší hostia, ktorí si vypracovali ďalšiu zaujímavú príležitosť, no toto zakončenie letelo len ponad Košarišťanovu bránu.
     
    19:56
    V záverečných sekundách prvej tretiny sa už nič zaujímavé nestalo a tak môžu ísť do šatní spokojnejší hosťujúci hokejisti.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli len jeden presný zásah, o ktorý sa v 11. minúte postaral Peter Sojčík. Druhá tretina sa začne približne v 18:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:06
    V úvode druhej tretiny sa do zakončenia spoza kruhov dostal Ručkay, no Valent bol v pozore a pripisuje si ďalší úspešný zákrok.
     
    22:02
    Šimun teraz dobre vyviezol puk až do útočného pásma, kde však úspešne zasiahol Valent, pred ktorým sa strhla menšia potýčka.
     
    23:19
    Hostia sa v týchto momentoch dokázali ubrániť iba za cenu zakázaného uvoľnenia a hra sa tak presťahuje späť pred Valenta.
     
    24:17
    Domáci postupne zvyšujú svoj tlak a Hatala mohol streliť vyrovnávajúci gól, no jeho zakončenie spomedzi kruhov len tesne míňa bránu hostí.
     
    25:01
    Na opačnej strane klziska predviedol dobrú prácu Radivojevič, ktorý sa aj dostal do zakončenia, no Košarišťan dokázal zasiahnuť včas betónmi.
     
    25:08
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Bartovič – 2 min., napadnutie).
     
    26:11
    Prvú presilovú hru tohto stretnutia si zahrajú domáci hokejisti, ktorí sa dokázali okamžite usadiť v útočnom pásme, no Bajtek nedokázal namieriť presne.
     
    27:02
    V závere presilovky sa ešte k strele od modrej čiary dostal Zaťko, no Valent nemal zakrytý výhľad a poľahky tak tento puk chytá.
     
    27:08
    Hostia v plnom počte.
     
    27:53
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., sekanie).
     
    28:33
    Prvú presilovú hru si zahrajú aj hostia, ktorí sa však zatiaľ nedokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    29:28
    Domáci opäť výborne zapracovali v defenzíve a dokázali poslať puk cez všetky čiary, čím nazbierali cenné sekundy.
     
    29:53
    Domáci v plnom počte.
     
    30:26
    Za nami už je polovica riadnej hracej doby a hostia si aj naďalej držia najtesnejšie vedenie, čo by im aktuálne stačilo na priamy postup do štvrťfinále.
     
    31:25
    Zaťko si dobre prebral puk v útočnom pásme, kde to skúsil strelou spoza kruhov, no toto zakončenie smerovalo len tesne nad Valentovu bránu.
     
    32:37
    Urban to skúšal bekhendovým zakončením, no v ťažkej pozícii nedokázal namieriť lepšie a skóre sa tak zatiaľ meniť nebude.
     
    33:26
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Ručkay – 2 min., podrazenie).
     
    34:12
    Hostia majú k dispozícii druhú presilovú hru, no zatiaľ sa nedokázali usadiť v útočnom pásme a akciu musia zakladať až spoza vlastnej brány.
     
    35:07
    Dobrá strela Starostu od modrej čiary, po ktorej vznikla neprehľadná situácia pred domácou bránou, no Košarišťan nakoniec dokázal prikryť puk.
     
    35:26
    Domáci v plnom počte.
     
    36:10
    Vylúčenie v tíme Dukla Trenčín (Dlouhý – 2 min., držanie).
     
    37:04
    Nasledovať bude presilovka domáceho celku, čo je ideálna príležitosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu, no Valent dokázal prerušiť hru.
     
    38:10
    Hostia v plnom počte.
     
    39:57
    V závere druhého dejstva sa už nič zaujímavé nestalo a tak idú do šatní hostia s jednogólovým náskokom.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme presný zásah nevideli a tak skóre ostáva nezmenené 0:1 pre hostí. Tretia tretina začne približne v 19:19.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:16
    Jakúbek vyviezol puk až do útočného pásma, kde sa však proti presile hosťujúcich hráčov nedokázal presadiť.
     
    42:09
    Domáci si teraz nerozumeli pri rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením. Hra sa tak presťahuje späť pred Košarišťana, kde sa bude vhadzovať.
     
    43:24
    Veľa nepresností na oboch stranách a momentálne je to boj o stredné pásmo. Táto situácia viac vyhovuje hosťom.
     
    45:13
    Radivojevič peknou prihrávkou našiel Ölveckého, ktorý to skúšal strelou z otočky, no tej chýbala potrebná presnosť.
     
    46:15
    Dlouhý sa dobre uvoľnil pred bránkoviskom domácich, kde sa dostal na dvakrát do zakončenia, no Košarišťan teraz podržal svoj celok.
     
    46:43
    Obrovská šanca domácich na vyrovnanie, keď sa pred bránkoviskom ocitol úplne voľný Zbořil, ktorý však nechal vyniknúť výborného Valenta.
     
    47:46
    Puk je momentálne za bránou domáceho celku, ktorý bude musieť v záverečnej tretine pridať ak chcú ešte niečo s výsledkom spraviť.
     
    48:26
    Séria zakázaných uvoľnení v podaní hosťujúcich hokejistov, ktorí majú teraz menšie problémy so zvýšenou aktivitou domácich.
     
    48:31
    Trenčín dal gól!

    Hostia pridávajú druhý presný zásah. Šok pre domácich, keď sa MILAN BARTOVIČ dostal k strele z ostrého uhla, ktorá prekvapila Košarišťana.
    Asistencia: Marek Hecl.
     
    49:37
    Hostia tak pridávajú druhý presný zásah v čase keď domáci zvýšili svoju aktivitu. Novým Zámkom tak ostáva záverečných desať minút, aby s výsledkom niečo spravili.
     
    50:45
    Ďalšia veľká šanca pre hostí, keď Milula dostal dobrú prihrávku pred bránkovisko, no Košarišťan predviedol dobrý zákrok.
     
    51:39
    Domácich druhý gól evidentne zaskočil a na ľade tak dominujú hostia, ktorí sa snažia o tretí presný zásah, ktorý by definitívne ukončil tento duel.
     
    52:41
    Pri puku sú aj naďalej hostia, ktorí sa však pochopiteľne nikde neponáhľajú a postupne zbierajú cenné sekundy.
     
    53:24
    Teraz sa však domáci dokázali presadiť v útočnom pásme, no ani Jakúbek nedokázal nájsť recept na výborne chytajúceho Valenta.
     
    54:49
    Nasledovať bude záverečných päť minút tohto duelu a domáci tak musia čo najskôr streliť kontaktný gól ak si chcú vybojovať účasť v štvrťfinále.
     
    55:39
    Zaťko sa snažil na modrej čiare zakombinovať s Hainom, no ich snaha nebola úspešná a hostia dokázali poslať puk von z pásma.
     
    56:27
    Domáci to už skúšajú bez brankára a Radivojevič sa ocitol úplne sám pred odkrytou bránou, no jeho teč smeroval len tesne mimo domácu bránu.
     
    56:42
    Trenčín dal gól!

    Hostia strieľajú tretí gól a definitívne rozhodujú tento duel. DANIEL KREJČI sa dokázal trafiť z vlastného pásma do odkrytej domácej brány a o osude tohto zápasu je rozhodnuté.
     
    57:38
    Bartovič sa v samostatnom úniku rútil osamotený na Košarišťana, no jeho zakončenie nebolo presné a skóre sa tak meniť nebude.
     
    59:56
    V závere sa domáci snažili aspoň o čestný gól, no Valent bol proti a svojim výkonom tak výrazne prispel k víťazstvu hostí.
     
    Koniec zápasu.
     
    V záverečnej časti sme videli dva presné zásahy, o ktoré sa postarali hostia. Najskôr sa v 49. minúte presadil Milan Bartovič a definitívnu bodku za týmto duelom dal v 57. minúte do odkrytej brány Daniel Krejči. Hostia sa tak môžu tešiť z víťazstva a postupu do štvrťfinále. To je z mojej strany všetko, prajem vám ešte príjemný zvyšok dňa. (20:00:05)

    Pavel Pytliak

    Góly a asistencie: 10. Sojčík (Bokroš), 48. Bartovič (Hecl), 56. Krejči


    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan (Kristín) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Hatala, Ordzovenský, Novák, Henderson – Štrauch, Urban, Bajtek – Jakúbek, Zbořil, Ručkay – Šimun, Hruška, Rogoň – Nejezchleb, Fábry, Ondrušek
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hollý) – Rýgl, Starosta, Cebák, Krejči, Bokroš, Gula, Hudec, Bohunický – Radivojevič, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hlinka

    Rozhodca: Baluška, Konc st. – Orolin, Výleta – Čavojský (video)