Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (0:0)
Malmö FF
Štvrtok 21.02.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
    90+2. Ruben Loftus-Cheek (CHE)
     
    90+2
    V samotnom závere ešte mali domáci jednu gólovú šancu. Callum Hudson-Odoi prestrčil loptu na Rubena Loftusa-Cheeka, ale ten z tesnej blízkosti mieril len brankára Johana Dahlina.
    84. Callum Hudson-Odoi (CHE) - 3:0
     
    84
    Chelsea dala gól!
    Hráči v modrých dresoch završujú zlepšený výkon v druhom polčase ďalším gólom. Willian preniesol hru na pravú stranu, kde bol osamotený CALLUM HUDSON-ODI. Len 18-ročný hráč vystrelil cez obrancu k vzdialenejšej žrdi a prekonal Johana Dahlina.
     
    79
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Na trávnik sa dostane aj Ethan Ampadu, ktorý vymení kapitána Césara Azpilicuetu. Okrem toho sledujeme aj zdravotné problémy hosťujúceho záložníka Sörena Rieksa.
     
    76
    V rýchlom slede tu máme druhé striedanie Chelsea. Končí aj strelec nádherného gólu z priameho kopu Ross Barkley, ktorý v stredovej formácii prenecháva svoje miesto Jorginhovi.
     
    75
    Po strelení druhého gólu sťahuje Maurizio Sarri z ihriska jedného zo svojich kľúčových hráčov. N'Golo Kanté má pre dnešok odpracované a na záverečnú štvrťhodinu ho nahradí Ruben Loftus-Cheek.
    74. Ross Barkley (CHE) - 2:0
     
    74
    Chelsea dala gól!
    Je rozhodnuté! Futbalisti londýnskej Chelsea s najväčšou pravdepodobnosť postúpia medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Exekútorom spomínaného priameho kopu bol ROSS BARKLEY a nádhernou strelou ponad múr poslal loptu presne k pravej žrdi.
     
    73
    Veľká komplikácia pre švédske mužstvo. Rasmus Bengtsson fauloval tesne pred šestnástkou prenikajúceho Emersona, dostáva druhú žltú kartu, a tak putuje predčasne pod sprchy.
     
    72
    Striedanie v tíme Malmö FF: z ihriska odchádza Anders Bleg Christiansen, prichádza Oscar Lewicki.
    Striedanie v tíme Malmö FF: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Romain Gall.
     
    62
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Marcus Rosenberg nemôže pre zranenie pokračovať v dnešnom dueli a na záverečnú polhodinku jeho miesto zaujme Carlos Strandberg.
    55. Olivier Giroud (CHE) - 1:0
     
    55
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti otvárajú skóre dnešného zápasu. Kľúčovým mužom gólovej akcie bol N'Golo Kanté. Ten získal loptu a vytvoril prečíslenie. Následne zľava centroval Willian a OLIVIER GIROUD už pohodlne skóroval.
     
    52
    Ďalšia žltá karta na strane hostí. Tentokrát je potrestaným hráčom Rasmus Bengtsson, ktorý v strede ihriska nedovoleným spôsobom poslal k zemi bývalého hráča Evertonu Rossa Barkleyho.
     
    51
    Emerson podporil útočnú formáciu domáceho tímu a donútil Andersa Blega Christiansena faulovať ho len za cenu žltej karty. Na strane Malmö vidíme dnes už tretí takýto trest.
     
    44
    Marcus Rosenberg to prehnal svojim dôrazom. Nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Matea Kovačiča a dostáva úplne zbytočnú žltú kartu. Aj on tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
    32. César Azpilicueta (CHE)
     
    32
    Šanca na strane domácich. Tí zahrali rohový kop veľmi šikovne. Willian si narazil loptu s N'Golom Kantém, potom poslal strieľaný pas do šestnástky Malmö, ale tiesnený César Azpilicueta mieril len do brankára Johana Dahlina.
     
    31
    Na žlté karty je to v tejto chvíli vyrovnané. Callum Hudson-Odoi si hodil loptu do priestoru, popri postrannej čiare sa snažil založiť rýchly brejk domáceho tímu, ale fauloval ho Behrang Safari.
     
    18
    Anders Bleg Christiansen prenikal stredom ihriska. Snažil sa rozvinúť rýchly brejk hosťujúceho celku a len za cenu žltej karty ho zastavil Ross Barkley. Zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
    13. Marcus Rosenberg (MLM)
     
    13
    Chelsea si v úvode zápasu koleduje o inkasovanie gólu. Marcus Rosenberg sa na hranici šestnástky poľahky zbavil Antonia Rüdigera, vystrelil ľavačkou, ale jeho strela mierila tesne vedľa domácej bránky.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Giroud, 74. Barkley, 84. Hudson-Odoi

    Karty:   18. Barkley (CHE) – 31. Safari (MLM), 44. Rosenberg (MLM), 51. Christiansen (MLM), 52. Bengtsson (MLM)   73. Bengtsson (MLM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.
    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C) (79. Ampadu), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté (75. Loftus-Cheek), Barkley (76. Jorginho), Kovačić – Willian, Giroud, Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Cumming – Jorginho, Higuaín, E. Hazard, Loftus-Cheek, David Luiz, Ampadu.

    Malmö FF: Dahlin – Vindheim, L. Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason (72. Gall), Christiansen (72. Lewicki), Bachirou, Rieks – Antonsson, Rosenberg (C) (62. C. Strandberg).
    Náhradníci: Melichárek – Larsson, Binaku, Lewicki, C. Strandberg, Ahmedhodžić, Gall.

    Rozhodca: Orel Grinfeld – Dvir Shimon, Roy Hassan – Idan Yarkoni (všetci Izrael)
    14.02.2019
    Malmö - Chelsea 1:2

    Góly: 80. Christiansen – 30. Barkley, 58. Giroud