Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (0:0)
Malmö FF
Štvrtok 21.02.2019, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Dnes sú na programe odvetné zápasy šestnásťfinálovej fázy. Futbalisti londýnskej Chelsea majú v konfrontácii so švédskym Malmö bližšie k postupu, keďže pred siedmimi dňami vyhrali na pôde súpera 2:1.

    FC CHELSEA

    Londýnska Chelsea neprežíva ideálne obdobie. V roku 2019 vypadla z dvoch pohárových súťaží a v negatívnom zmysle zaujala futbalovú verejnosť prehrami 0:4 v Bournemouthe a 0:6 na ihrisku Manchestru City. Trénerská stolička Taliana Maurizia Sarriho sa poriadne trasie a prípadný koniec v Európskej lige by bol zrejme posledným „klincom do rakvy“. Chelsea má ale postupové karty vo svojich rukách, pretože z Malmö si odniesla tesný náskok. Ten im zaistili góly Rossa Barkleyho a Oliviera Girouda. Celkovo však hra šesťnásobného anglického majstra nenadchla. Mimo formy je Belgičan Eden Hazard, ktorý v predošlých dvanástich zápasoch strelil len tri góly. Partiu okolo kapitána Césara Azpilicuetu ale treba pochváliť za dobrú defenzívu, ktorá zblokovala až deväť striel súpera. Aby toho nebolo málo, štart hneď trojice hráčov je otázny. Brankára Kepu Arrizabalagu trápi svalové zranenie, Pedro má žalúdočné problémy a Davide Zappacosta bojuje s chorobou.

    MALMÖ FF

    Tretí tím ostatného ročníka švédskej najvyššej súťaže si zabezpečil miestenku vo vyraďovacích súbojoch Európskej ligy v hodine dvanástej. V záverečnom dueli základnej skupiny prekvapujúco zvíťazil na trávniku Besiktasu Istanbul 1:0, vďaka čomu odsunul turecký klub na nepostupové tretie miesto. Hrdinom bol Marcus Antonsson, ktorý pred 25-tisícovou kulisou strelil rozhodujúci gól. V šestnásťfinále dostalo Malmö možno najťažšieho súpera, na ktorého zrejme výkonnostne nemá. Napriek tom je stále v hre o postup, keďže v Londýne bude doťahovať „len“ jednogólové manko. Generálku pred duelom na Stamford Bridge zvládlo, keď v rámci ligového pohára zdolalo Degerfors 3:2. Rozhodujúci gól strelil Američan Romain Gall, ktorý je spoločne s Markusom Rosenbergom ofenzívnym lídrom mužstva. Malmö sa naposledy v pohárovom dueli stretlo s účastníkom anglickej Premier League v auguste 2013, no Swansea City podľahlo vysoko 0:4.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté, Barkley, Kovačić – Willian, Giroud, Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Cumming – Jorginho, Higuaín, E. Hazard, Loftus-Cheek, David Luiz, Ampadu.

    Malmö FF: Dahlin – Vindheim, L. Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason, Christiansen, Bachirou, Rieks – Antonsson, Rosenberg (C).
    Náhradníci: Melichárek – Larsson, Binaku, Lewicki, C. Strandberg, Ahmedhodžić, Gall.

    Rozhodcovia: Orel Grinfeld – Dvir Shimon, Roy Hassan – Idan Yarkoni (všetci Izrael).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti hrajúci v typických modrých dresoch. Tí sa však musia zaobísť bez brankárskej jednotky Kepu Arrizabalagu a len na lavičke náhradníkov začína Eden Hazard.
     
    2
    Hostia sa snažili zaútočiť po ľavej strane, ale ich akciu veľmi rýchlo zastavil obranca Emerson. Nasledovať tak bude len vhadzovanie švédskeho klubu, ktorý doťahuje tesné manko.
     
    3
    Malmö bude mať výhodu priameho kopu z ľavej strany. Stalo sa tak po faule nemeckého obrancu Antonia Rüdigera, ktorý nedovoleným spôsobom poslal k zemi Sörena Rieksa.
     
    4
    Hostia sa dostali do prvého zakončenia. Na center z pravej strany si nabehol Rasmus Bengtsson, ale z pomerne dobrej pozície hlavičkoval nepresne. Nasleduje odkop Willyho Caballera.
     
    5
    Ďalší nedovolený zákrok na strane domácich. Tentokrát sa na hlavného rozhodcu hnevá kapitán César Azpilicueta, no opakované zábery ukázali, že vo vzdušnom súboji fauloval zrejme Sörena Rieksa.
     
    6
    Domáci hráči rozvinuli akciu po pravej strane. K centru sa dostal francúzsky majster sveta N'Golo Kanté, svojim pasom našiel krajana Oliviera Girouda, ale ten hlavičkoval nepresne.
     
    7
    Hra sa odohráva prevažne v strede ihriska. Britská réžia si všímala lavičku domáceho tímu, na ktorej vidíme hráčov základnej zostavy – či už Edena Hazarda alebo brazílskeho obrancu Davida Luiza.
     
    8
    Anders Bleg Christiansen centroval z pravej strany. Svojim pasom hľadal Marcusa Antonssona, ale ten sa proti presile obrancov súpera nedokázal presadiť. Znovu bude odkopávať brankár Willy Caballero.
     
    10
    Teraz sme boli svedkami pohotovej strely Arnora Traustasona. Ten sa oprel do strely z rohu šestnástky, ale mieril vedľa brány. Každopádne, možno povedať, že Malmö vstúpilo veľmi dobre do zápasu.
     
    11
    Hostia veľmi agresívne napádali rozohrávku súpera. Hráči v modrých dresoch mali pomerne veľké problémy, ale napokon sa vyvarovali nejakému zaváhaniu.
     
    12
    Malmö takmer doplatilo na svoju aktivitu. Chelsea sa vymanila z napádania a zaútočila do otvoreného priestoru. Z ľavej strany chcel centrovať Emerson, ale trafil len brankára Johana Dahlina.
     
    13
    Chelsea si v úvode zápasu koleduje o inkasovanie gólu. Marcus Rosenberg sa na hranici šestnástky poľahky zbavil Antonia Rüdigera, vystrelil ľavačkou, ale jeho strela mierila tesne vedľa domácej bránky.
    13. Marcus Rosenberg (MLM)
     
    14
    Futbalisti Chelsea boli v ostatných dňoch kritizovaní za svoje výkony a ani dnes zatiaľ nepredvádzajú práve najlepšiu hru. Momentálne sa hra viac-menej medzi šestnástky oboch mužstiev.
     
    15
    Willian spadol na trávnik v okolí šestnástky súpera, ale hlavný rozhodca nechal hru plynúť. Brazílčan sa samozrejme čudoval a určite bol nemilo prekvapený, že nebola pískaná štandardná situácia.
     
    16
    Chelsea kombinuje na polovici súpera, ale je to všetko veľmi ďaleko od bránky súpera. Maurzio Sarri nevyzerá byť spokojný s hrou svojich hráčov a už si píše prvé poznámky do svojho notesa.
     
    17
    Olivier Giroud si nabehol za obrannú líniu súpera, keď ťažil z dobrej prihrávky svojho spoluhráča. Pokúsil sa aj o zakončenie, ale veľmi dobrú prácu odviedol Rasmus Bengtsson, ktorý zblokoval jeho pokus.
     
    18
    Anders Bleg Christiansen prenikal stredom ihriska. Snažil sa rozvinúť rýchly brejk hosťujúceho celku a len za cenu žltej karty ho zastavil Ross Barkley. Zápas bude dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    19
    Johan Dahlin si pripisuje na konto pomerne jednoduchý zákrok. Ross Barkley síce strieľal z hranice šestnástky, ale lopta mierila len do stredu brány. Naďalej tak svieti na tabuli skóre bezgólový stav.
    19. Ross Barkley (CHE)
     
    20
    Máme za sebou úvodných dvadsať minút dnešného stretnutia. Zatiaľ sme nevideli vážnejšiu gólovú šancu. Teda, za dobrú príležitosť môžeme považovať len strelecký pokus Marcusa Rosenberga.
     
    22
    Hráči Chelsea zatiaľ zaostávajú za očakávaniami. Skutočne predvádzajú veľmi slabý výkon a musíme povedať, že Malmö je hladnejšie za postupom a zápasu by pomohol jeho gól.
     
    23
    Opäť sa hralo len na polovici domáceho tímu. Každopádne, obrana tímu Maurizia Sarriho funguje takisto dobre a Willy Caballero ešte nemusel zasahovať.
     
    24
    Callum Hudson-Odoi sa snažil presadiť po pravej strane, ale Sören Rieks si splnil svoje obranné povinnosti na jednotku. Navyše, bol faulovaný, a tak budú môcť rozohrať útočnú akciu švédski hráči.
     
    25
    Anders Bleg Christiansen zachytil loptu pri postrannej čiare a okamžite sa snažil centrovať do šestnástky súpera. Trafil však len Matea Kovačiča, a tak budeme pokračovať autovým vhadzovaním.
     
    26
    Anders Bleg Christiansen sa snažil presadiť po pravej strane, bojoval o loptu, ale napokon sa píska práve jeho útočný faul. Každopádne, aj toto svedčí o väčšej aktivite na strane hráčov Malmö.
     
    28
    Olivier Giroud sa dostal za obrannú líniu súpera, ale jeho center bol veľmi nepresný. Následne ešte pálil César Azpilicueta, ale strelecký pokus domáceho kapitána bol zblokovaný.
     
    29
    Willian sa presadil po ľavej strane, ale jeho strieľaný center nenašiel adresáta v modrom drese. Potom fauloval jeden z domácich hráčov, čo fanúšikov The Blues rozhodne nepotešilo.
     
    30
    Izraelský rozhodca opäť prerušuje hru po nedovolenom zákroku domáceho hráča. Andreas Christensen sa trošku zahral na zápasníka a tesne za polovicou ihriska zložil na zem Marcusa Rosenberga.
     
    31
    Na žlté karty je to v tejto chvíli vyrovnané. Callum Hudson-Odoi si hodil loptu do priestoru, popri postrannej čiare sa snažil založiť rýchly brejk domáceho tímu, ale fauloval ho Behrang Safari.
     
    32
    Šanca na strane domácich. Tí zahrali rohový kop veľmi šikovne. Willian si narazil loptu s N'Golom Kantém, potom poslal strieľaný pas do šestnástky Malmö, ale tiesnený César Azpilicueta mieril len do brankára Johana Dahlina.
    32. César Azpilicueta (CHE)
     
    33
    Tak konečne sme sa dočkali aj šance na strane Chelsea. Treba ešte dodať, že rohovému kopu predchádzala pekná individuálna akcia Calluma Hudsona-Odoia, ktorý sa ukazuje v dobrom svetle.
     
    34
    Hráči v modrých dresoch mali výhodu priameho kopu. Willian poslal presný center na hlavu Oliviera Girouda, ale ten z náročnej pozície nedokázal predĺžil loptu na svojho spoluhráča.
     
    36
    Olivier Giroud sa snažil dostať k centru z pravej strany, ale veľmi dobre ho odzbrojil Rasmus Bengtsson. Následne dobre zapracoval aj Johan Dahlin, ktorý zabránil rohovému kopu domácich.
     
    37
    Emerson teraz veľmi dobre podporil ofenzívu domáceho celku, ale jeho následný center skončil iba na stopérovi Andreasovi Vindheimovi. Chelsea postupne získava kontrolu na zápasom.
     
    38
    Callum Hudson-Odoi vybojoval pre domácich ďalší rohový kop. Ten zahral Willian, ale nenašiel nikoho v modrom drese. Hlavičkovať sa snažil Antonio Rüdiger, ale potreboval by pár centimetrov navyše.
     
    39
    Chelsea kombinovala na polovici ihriska. Jej aktivita sa skončila až po verdikte hlavného arbitra, ktorý označil zákrok Oliviera Girouda za nedovolený. Francúz sa v zápase zatiaľ iba hľadá.
     
    40
    Na konci štyridsiatej minúty stretnutia sme videli strelecký pokus Rossa Barkleyho. Domáci futbalista zakončoval po kombinácii s Olivierom Giroudom spoza šestnástky, ale Johan Dahlin loptu chytil.
     
    41
    Úvodná aktivita hráčov Malmö sa vytratila. Hráči z tretieho najväčšieho mesta Švédska potrebujú streliť minimálne dva góly, no vypracovali si zatiaľ iba jednu nájdenú streleckú príležitosť.
     
    42
    Chelsea kombinuje na vlastnej polovici ihriska a vyzerá to tak, že úvodné dejstvo sa skončí bez gólov. Réžia si vybrala talianskeho trénera Maurizia Sarriho, na ktorého sa kritika ešte prehĺbi.
     
    43
    César Azpilicueta bol v ofsajde, a tak útočná akcia domáceho celku nemohla pokračovať. Naopak, s loptou môžu pracovať hráči zo Švédska, ktorí sa potrebujú viac tlačiť pred súperovu šestnástku.
     
    44
    Marcus Rosenberg to prehnal svojim dôrazom. Nedovoleným spôsobom poslal na trávnik Matea Kovačiča a dostáva úplne zbytočnú žltú kartu. Aj on tak bude zápas dohrávať pod hrozbou vylúčenia.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Orel Grinfeld práve ukončil prvý polčas dnešného duelu. Na Stamford Bridge sme sledovali hru bez väčších šancí na jednej či druhej strane. Malmö bolo spočiatku aktívnejšie, dobre napádalo, ale postupom času prevzali iniciatívu hráči anglického klubu. Ich najväčšiu šancu spálil v 32. minúte César Azpilicueta. Druhé dejstvo sa začne o 22:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O prvú útočnú akciu druhého polčasu sa postaral Brazílčan Willian. Ten sa snažil prekvapiť súpera akciou z ľavej strany, ale veľmi dobre ho zdvojila dvojica Lasse L. Nielsen a Andreas Vindheim.
     
    47
    Teraz sme videli veľmi nepríjemný zákrok na Francúza Oliviera Girouda. Hlavný rozhodca síce poskytol domácim hráčom výhodu, ale tí ju nedokázali zužitkovať na ohrozenie bránky súpera.
     
    48
    Callum Hudson-Odoi je mužom, ktorý nás dnes najviac baví. Aj teraz nám ukázal svoje futbalové majstrovstvo, elegantnou kľučkou sa zbavil protihráča a vybojoval aspoň autové vhadzovanie.
     
    49
    César Azpilicueta odvrátil center z pravej strany na rohový kop Malmö. Pri zástavke vidíme dvojicu Anders Bleg Christiansen a Arnor Traustason, ktorí sa pokúsia zahrať nejaký nacvičený signál.
     
    50
    Napokon sme boli svedkami centru z ľavej strany, ktorý smeroval na zadnú žrď. Tam si naskakoval jeden z hráčov hostí, ale veľmi dobre zapracoval krajný obranca domácich Emerson.
     
    51
    Emerson podporil útočnú formáciu domáceho tímu a donútil Andersa Blega Christiansena faulovať ho len za cenu žltej karty. Na strane Malmö vidíme dnes už tretí takýto trest.
     
    52
    Ďalšia žltá karta na strane hostí. Tentokrát je potrestaným hráčom Rasmus Bengtsson, ktorý v strede ihriska nedovoleným spôsobom poslal k zemi bývalého hráča Evertonu Rossa Barkleyho.
     
    54
    Na trávnik nám vbehol aj jeden "fanúšikov", no usporiadatelia ho veľmi rýchlo spacifikovali. Následne hra pokračovala a Marcus Antonsson fauloval nemeckého obrancu Antonia Rüdigera.
     
    55
    Chelsea dala gól!
    Domáci futbalisti otvárajú skóre dnešného zápasu. Kľúčovým mužom gólovej akcie bol N'Golo Kanté. Ten získal loptu a vytvoril prečíslenie. Následne zľava centroval Willian a OLIVIER GIROUD už pohodlne skóroval.
    55. Olivier Giroud (CHE) - 1:0
     
    56
    Hostia začínajú byť trošku nervózni, čoho dôkazom je aj nedovolený zákrok Andreasa Vindheima. Ten zatiaľ nedostáva žltú kartu, no od izraelského rozhodcu si musí vypočuť niekoľko viet.
     
    57
    Mateo Kovačić poslal pekný center do šestnástky súpera. Callum Hudson-Odoi mal byť adresátom jeho pasu, ale napokon lopta skončila len v rukaviciach brankára švédskeho klubu.
     
    58
    Marcus Rosenberg zostáva ležať mimo hracej plochy a drží sa za koleno. Samozrejme, bude musieť byť ošetrovaný a je otázne či bude môcť naskočiť do ďalšieho priebehu dnešného odvetného súboja.
     
    59
    Chelsea strelený gól nesmierne pomohol. Je to vidno na hráčoch, ktorí sú zrazu omnoho istejší a nehrajú pod takým tlakom. Momentálne platí, že Malmö potrebuje na predĺženie streliť dva góly.
     
    60
    Hodinu hry máme za sebou. Londýnčania kontrolujú dianie na hracej ploche a vyzerá to s nimi dobre. Pred chvíľou sme videli rozcvičovať sa Edena Hazarda, ale možno nebude musieť ani nastúpiť.
     
    61
    Na lavičke švédskeho klubu je rušno a vyzerá to tak, že Marcus Rosenberg skutočne nebude môcť pokračovať v dnešnom súboji. Je to škoda, keďže patril k najlepším hráčom hostí.
     
    62
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Marcus Rosenberg nemôže pre zranenie pokračovať v dnešnom dueli a na záverečnú polhodinku jeho miesto zaujme Carlos Strandberg.
     
    64
    Domáci fanúšikovia sa tešili z druhého streleného gólu, ale ten pre ofsajd neplatí. Dobre akciu znovu rozvinul N'Golo Kanté, so šťastím prestrčil loptu na Rossa Barkleyho, ale jeho zakončenie už bolo zbytočné.
    64. Ross Barkley (CHE)
     
    65
    Malmö troška otvára hru a domáci hráči majú viac priestoru. Teraz to využil Emerson, po ľavej strane prenikol do šestnástky, ale jeho spätná prihrávka na Rossa Barkleyho bola dobre prečítaná.
     
    66
    Nedovolený zákrok na strane domácich. Callum Hudson-Odoi si nepotykal so spracovaním lopty a následne fauloval Behranga Safariho. Ten pýtal pre súpera aj kartový trest, ale napokon izraelský arbiter do vrecka nesiahol.
     
    67
    Chelsea kontroluje priebeh zápasu a podobne ako Arsenal smeruje za postupom do osemfinále. Teraz sledujeme trošku nudnejší úsek hry, no myslím si, že ho bude ešte viac.
     
    68
    Ross Barkley sa ospravedlňuje svojmu spoluhráčovi za nepresný pas. Johan Dahlin chytá loptu do svojich rukavíc. Dnes nemal veľa práce, ale pri gólovej situáciu nemal prakticky žiadnu šancu.
     
    70
    Ešte dvadsať minút zostáva do konca riadneho hracieho času. Nehovoríme o konci zápasu, pretože stále je v hre aj predĺženie. Na to potrebuje Malmö streliť dva góly.
     
    71
    Teraz sa črtala šanca pre domácich. Willian mal otvorený priestor na ľavej strane, prenikal s loptou do šestnástky, ale Lasse L. Nielsen predviedol skutočne vynikajúci obranný a čistý zákrok.
     
    72
    Striedanie v tíme Malmö FF: z ihriska odchádza Anders Bleg Christiansen, prichádza Oscar Lewicki.
    Striedanie v tíme Malmö FF: z ihriska odchádza Arnor Traustason, prichádza Romain Gall.
     
    73
    Veľká komplikácia pre švédske mužstvo. Rasmus Bengtsson fauloval tesne pred šestnástkou prenikajúceho Emersona, dostáva druhú žltú kartu, a tak putuje predčasne pod sprchy.
     
    74
    Chelsea dala gól!
    Je rozhodnuté! Futbalisti londýnskej Chelsea s najväčšou pravdepodobnosť postúpia medzi šestnásť najlepších tímov Európskej ligy. Exekútorom spomínaného priameho kopu bol ROSS BARKLEY a nádhernou strelou ponad múr poslal loptu presne k pravej žrdi.
    74. Ross Barkley (CHE) - 2:0
     
    75
    Po strelení druhého gólu sťahuje Maurizio Sarri z ihriska jedného zo svojich kľúčových hráčov. N'Golo Kanté má pre dnešok odpracované a na záverečnú štvrťhodinu ho nahradí Ruben Loftus-Cheek.
     
    76
    V rýchlom slede tu máme druhé striedanie Chelsea. Končí aj strelec nádherného gólu z priameho kopu Ross Barkley, ktorý v stredovej formácii prenecháva svoje miesto Jorginhovi.
     
    78
    Diváci na tribúnach už oslavujú postup zverencov Maurizia Sarriho. Tí si tak aspoň čiastočne napravili reputáciu po vysokých prehrách v domácej súťaži a dobre sa naladili pred finále ligového pohára.
     
    79
    Posledné striedanie dnešného stretnutia. Na trávnik sa dostane aj Ethan Ampadu, ktorý vymení kapitána Césara Azpilicuetu. Okrem toho sledujeme aj zdravotné problémy hosťujúceho záložníka Sörena Rieksa.
     
    80
    Sören Rieks nevyzerá byť v najlepšom zdravotnom stave. Problémom je, že hosťujúci tréner si vyčerpal už všetky možnosti striedania. To znamená, že Malmö hrá momentálne len s ôsmimi hráčmi v poli.
     
    81
    Po veľmi dlhom čase sa dostali pred šestnástku súpera aj hostia. Carlos Strandberg mal veľmi veľa priestoru na ľavej strane, ale po jeho centri sa hráči v belasých dresoch nedostali do zakončenia.
     
    82
    Domáci hráči držia loptu na svojich kopačkách a užívajú si posledné minúty dnešného merania síl. Dobrou správou je, že Sören Rieks môže pokračovať v zápase, a tak Malmö nehrá len s deviatimi mužmi.
     
    84
    Chelsea dala gól!
    Hráči v modrých dresoch završujú zlepšený výkon v druhom polčase ďalším gólom. Willian preniesol hru na pravú stranu, kde bol osamotený CALLUM HUDSON-ODI. Len 18-ročný hráč vystrelil cez obrancu k vzdialenejšej žrdi a prekonal Johana Dahlina.
    84. Callum Hudson-Odoi (CHE) - 3:0
     
    85
    Určite mi diváci, čo sledujú tento zápas dajú za pravdu, že mladý Callum Hudson-Odoi si gól rozhodne zaslúžil. Už v prvom polčase bol jedným z najlepších hráčov a na trávniku a pred pár sekundami korunoval svoj výkon.
     
    86
    Callum Hudson-Odoi predviedol ďalšiu peknú akciu. Ešte sa snažil prestrčiť loptu na striedajúceho Rubena Loftusa-Cheeka, ale skôr než ďalší mladý hráč londýnskej Chelsea bol pri lopte Johan Dahlin.
     
    87
    Willian prenikal s loptou do šestnástky súpera, no tesne pred ňou bol faulovaný Fouadom Bachirouom. Nasledovať tak bude podobná štandardná situácia, z ktorej strelil druhý gól stretnutia Ross Barkley.
     
    88
    Exekútorom priameho kopu bol tentokrát sám faulovaný Willian. Snažil sa prekvapiť hráčov švédskeho klubu strelou po zemi, ale gól nestrelil. Okrem toho sa pískal aj útočný faul Oliviera Girouda.
     
    89
    Emerson takisto patrí medzi hráčov, ktorých výkon dnes budeme hodnotiť veľmi pozitívne. Znovu podporil útočnú formáciu, centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného hosťujúceho obrancu Lasseho L. Nielsena.
     
    90
    Hlavný rozhodca pridáva k dnešnému duelu ešte tri minúty. Tiež už ale nič nezmenia na tom, že pre Malmö sa táto pohárová sezóna končí a naopak londýnska Chelsea bude pokračovať v osemfinále.
     
    90+1
    Prvú minútu z nadstaveného času máme za sebou. Nestalo sa v nej prakticky nič zaujímavé. Chelsea sa drží na lopte a vyzerá to tak, že vyhrá rovnakým výsledkom ako jej mestský rival Arsenal.
     
    90+2
    V samotnom závere ešte mali domáci jednu gólovú šancu. Callum Hudson-Odoi prestrčil loptu na Rubena Loftusa-Cheeka, ale ten z tesnej blízkosti mieril len brankára Johana Dahlina.
    90+2. Ruben Loftus-Cheek (CHE)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti londýnskej Chelsea nebudú chýbať v osemfinále Európskej ligy UEFA. V dnešnej odvete zdolali švédske Malmö 3:0 a v súčte oboch stretnutí triumfovali jednoznačným pomerom 5:1. Na Stamford Bridge v prvom polčase herne nenadchli, ale po zmene strán zlepšili svoj výkon a strelili tri góly. Postupne sa zapísali do streleckej listiny Olivier Giroud, Ross Barkley a Callum Hudson-Odoi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:54:38)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Giroud, 74. Barkley, 84. Hudson-Odoi

    Karty:   18. Barkley (CHE) – 31. Safari (MLM), 44. Rosenberg (MLM), 51. Christiansen (MLM), 52. Bengtsson (MLM)   73. Bengtsson (MLM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 1:3. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:12.
    Chelsea FC: Caballero – Azpilicueta (C) (79. Ampadu), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté (75. Loftus-Cheek), Barkley (76. Jorginho), Kovačić – Willian, Giroud, Hudson-Odoi.
    Náhradníci: Cumming – Jorginho, Higuaín, E. Hazard, Loftus-Cheek, David Luiz, Ampadu.

    Malmö FF: Dahlin – Vindheim, L. Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason (72. Gall), Christiansen (72. Lewicki), Bachirou, Rieks – Antonsson, Rosenberg (C) (62. C. Strandberg).
    Náhradníci: Melichárek – Larsson, Binaku, Lewicki, C. Strandberg, Ahmedhodžić, Gall.

    Rozhodca: Orel Grinfeld – Dvir Shimon, Roy Hassan – Idan Yarkoni (všetci Izrael)
    14.02.2019
    Malmö - Chelsea 1:2

    Góly: 80. Christiansen – 30. Barkley, 58. Giroud