Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Dinamo Záhreb
3:0 (2:0)
FC Viktoria Plzeň
Štvrtok 21.02.2019, 18:55 • Stadion Maksimir, Záhreb (Chorvátsko) • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Viktoria Plzeň a Dinamo Záhreb. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Cez týždeň pokračujú vyraďovacie fázy dvoch najprestížnejších európskych futbalových súťaží. Vo štvrtok sú na programe odvety šestnásťfinále Európskej ligy a v Chorvátsku sa uskutoční súboj domáceho Dinama Záhreb a českej Viktórie Plzeň.

    FC Viktoria Plzeň:
    Český celok pôsobil na jeseň v Lige Majstrov a počínal si teda pomerne úspešne. V základnej skupine G skončil na treťom mieste so ziskom 7 bodov, pričom na druhé miesto stratil len dva body. Bude sa tak musieť uspokojiť s účasťou play-off v Európskej lige.

    Dinamo Záhreb:
    Chorvátsky celok naopak pôsobil už v jesennej časti tejto súťaže. Účinkovanie v základnej skupine D, v ktorej pôsobil aj Spartak Trnava bolo úspešné, Dinamo získalo 14 bodov a bez prehry vyhralo túto skupinu.

    Žreb teda spojil dokopy zaujímavú dvojicu. Chorvátsky celok patrí určite medzi tímy, ktoré by mali ísť ďaleko, ale určite netreba odpisovať ani Plzeň. To nesvedčilo aj prvé stretnutie v Plzni, ktoré ovládol český celok, keď otočil v druhom polčase nepriaznivý stav a vyhral 2:1! V Záhrebe tak bude ešte všetko otvorené, sledujete náš prenos!
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Záhreb: Livaković – Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – A. Ademi (C), Šunjić – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković

    Náhradníci: Zagorac – Andrić, Atiemwen, Gojak, Moro, Perić, Rrahmani

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – M. Havel, Pernica, Limberský, J. Kovařík – Hrošovský (C), Procházka – Kayamba, Hořava, M. Petržela – Beauguel

    Náhradníci: A. Hruška – Řezník, Al. Čermák, Ekpai, Bakoš, Chorý, Kepl

    Rozhodca: Kovacs – Marinescu, Artene
     
    Prajem príjemné futbalový večer! Dnes pokračujú odvety šestnásťfinále Európskej ligy, v tomto prenose zavítame do Záhrebu, kde domáce Dinamo bude bojovať o postup s českou Viktóriou Plzeň. V lepšej východiskovej pozícii sú momentálne hostia, ktorí doma otočili nepriaznivý stav a tak do Záhrebu pricestovali s výsledkom 2:1. Všetko je tak určite ešte otvorené, môžme sa tešiť na kvalitné a zaujímavé stretnutie. Z pozície rozhodcov ho povedú páni Kovacs – Marinescu, Artene z Rumunska. Zatiaľ si teda prezrite zostavy oboch celkov, v tej základnej hostí figurujú aj Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský a Roman Procházka. Na lavičke náhradníkov je pripravený Marek Bakoš.

    Tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa teda čoskoro začne. Prajem vám všetkým príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom. Plzeň odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, domáci v čiernych. Od úvodu tu panuje v Záhrebe vynikajúca atmosféra.
     
    2
    Záhreb však rýchlo získava loptu na svoje kopačky a presúva sa tak na útočnú polovicu. Domáci dostávajú súpera pod tlak, v súčte oboch zápasov zatiaľ prehrávajú o jeden gól.
     
    3
    Plzeň založila rýchly protiútok, po ktorom odcentroval do pokutového územia súpera Kovařík. Jeho pokus odvrátili domáci k Limberskému, ale jeho volej nemal potrebnú presnosť.
     
    4
    O podobnú rýchlu útočnú akciu sa teraz snažili aj domáci, ale Olmo bol nedovolene poslaný k zemi kapitánom hostí Hrošovským. Plzeň tak má čas vrátiť sa späť na svoju polovicu.
     
    5
    No, ale teraz už domáci dokázali pohroziť a môžme to označiť za prvú šancu tohto stretnutia. Spomínaný Olmo sa dostal k strele a mieril ju presne k tyčke. Do dráhy strely sa však hodil Limberský, ktorý tak loptu upratal do bezpečia.
     
    6
    Dinamo ešte pokračovalo vo svojom útočnom ťažení, ale žiadnu podobnú situácie sme už nevideli. Nepresný center smeroval za postrannú čiaru, odkop od Kozáčikovej brány.
     
    7
    Od úvodného výkopu môžme konštatovať, že aktívnejšie hrá domáci celok. Ten si aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách a pohodlne kombinuje na útočnej polovici.
     
    8
    Túto útočnú akciu domácich prerušuje rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Oršića. Plzeň tak po dlhšej dobe môže upokojiť hru a skúsiť potom aj zaútočiť.
     
    9
    Opäť však už domáci futbalisti kombinujú na útočnej polovici. Nejako podobne sa vyvíjal aj prvý polčas tohto prvého stretnutia a ako sa potom ukázalo, na výsledok to žiadny vplyv nemalo.
     
    10
    Teraz už hostia čelili nebezpečnejšej situácii, keď do ich pokutového územia smeroval zaujímavý center, ktorý Beaugel odvracia na rohový kop.
     
    11
    Boli sme teda svedkami prvého rohového kopu v tomto stretnutí. Najprv slovenský brankár Kozáčik loptu musel boxovať, následne ju už úspešne skryl vo svojich rukaviciach.
     
    12
    Tlak domáceho tímu sa postupne zvyšuje a hostia budú opäť čeliť štandardnej situácii. Po faule od Procházku prichádza priamy kop pre Dinamo so zaujímavej vzdialenosti.
     
    13
    Defenzíva českého tímu si poradila aj s touto situáciu a Havel odvracia loptu do bezpečia. Je teda jasné, že domáci ešte budú pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    14
    Na obraze hry sa nič nemení, aj naďalej sledujeme aktivitu domáceho tímu, ktorý sa snaží čo najskôr zmazať jednogólové manko a tak sa stať tým tímom, ktorý by postupoval ďalej.
     
    15
    Dinamo Záhreb dalo gól!
    A máme tu otvárací zásah tohto stretnutia a štadión v Záhrebe jasá veľkou radosťou! Domáci futbalisti pretavili svoju aktivitu v gól a momentálne sú postupujúcim celkom. Paradoxne sa to stalo, keď útočil český výber, ktorý však stratil loptu a Záhreb založili rýchly brejk. Lopta sa dostala až do pokutového územia kde MISLAV ORŠIĆ nekompromisne zakončil – 1:0!
    15. Mislav Oršić (ZAG) - 1:0
     
    16
    Plzeň tak má teraz pred sebou jasnú úlohu. Musí skórovať, čím sa zase naklonia postupové šance na stranu českého celku. Uvidíme, či z toho dnes bude gólová prestrelka.
     
    17
    Aj naďalej však sledujeme, ako hrajú aktívnejšie domáci futbalisti. Záhreb je teraz v eufórii, ale nesmie poľaviť. Nestranný divák sa tak zrejme má na čo ešte tešiť.
     
    18
    Konečne môžme spomenúť aj vydarenú akciu hostí. Petržela sa rozhodol pre individuálny prienik, napokon vyslal center pred bránu domácich a Livaković ho vyboxoval na rohový kop.
     
    19
    Svoj prvý rohový kop v tomto zápase sa hostia rozhodli rozohrať nakrátko, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Záhreb sa momentálne snaží upokojiť hru.
     
    20
    Zakrátko sme boli svedkami ďalšieho centru do pokutového územia domácich, ale nabiehajúci Havel nemal na túto loptu nárok. Hostia však čoraz viac začínajú hroziť.
     
    21
    Opäť sa musela mať defenzíva domácich na pozore, ale aj túto loptu smerujúcu do jej pokutového územia odvrátila. Karta sa začína zrazu obracať.
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu, Záhreb vyhráva 1:0 a momentálne je postupujúcim celkom. Do konca stretnutia je však času dosť a je to teda stále otvorené.
     
    23
    Kovařík centroval pred bránu domácich, ale ani jeho pokus nebol úspešný. Domáci zatiaľ takéto situácie poľahky zvládajú, ale musia si v defenzíve dávať čoraz väčší pozor.
     
    24
    Teraz tak teda môžme konštatovať, že lepšie a aktívnejšie hrá český celok. Čo je však podstatné, zatiaľ si ešte nedokázal vypracovať žiadnu gólovú príležitosť.
     
    25
    Domáci teraz prerušili útočné snaženie súpera aj za cenu faulu. Plzeň tak môže ešte zostať pri lopte a kombinovať na svojej útočnej polovici.
     
    26
    Prakticky okrem gólu sme žiadnu inú zaujímavejšiu situáciu nevideli. Pri lopte je aj naďalej Plzeň, ktorá sa snaží čo najskôr vyrovnať, ale má to veľmi ťažké sa presadiť cez defenzívu súpera.
     
    27
    O prízemný center do pokutového územia súpera Limberskému nevyšiel, loptu si preberá Záhreb. Domáci sa momentálne nemajú kam ponáhľať, všetko hrá v ich prospech.
     
    28
    Dinamo po dlhšej dobe zaútočili a veľa nechýbalo, aby sa hostia dostali do nebezpečenstva. Našťastie centrovaná lopta končí tesne nad bránou Matúša Kozačika.
     
    29
    Záhreb po krátkej dobe znova podniklo útočný výpad a na pozore sa musel mať hrdina prvého zápasu Pernica a Kozáčik. Obaja však túto situáciu zvládli, ale pri lopte je aj naďalej Dinamo.
     
    30
    Loptu si už na svoje kopačky vybojovali hostia, ktorí sa snažia o prechod na útočnú polovicu. Ideálny scenár by pre Plzeň bol, keby český celok dokázal do polčasu vyrovnať.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Izet Hajrović (Dinamo Záhreb).
    31. Izet Hajrović (ZAG)
     
    32
    Sledovali sme útočné ťaženie hostí na útočnej polovici, ale nič nedokázali postupne vymyslieť Hrošovský a ani Petržela. Snaha českému celku sa uprieť nedá, ale stále to v ofenzíve nie je tak ako by malo.
     
    33
    Žltú kartu dostáva David Limberský (FC Viktoria Plzeň).
    33. David Limberský (PLZ)
     
    34
    Dinamo Záhreb dalo gól!
    Gólový úder domácich číslo dva v tomto zápase! Dinamo hrá dnes v ofenzíve naopak vynikajúco, čo sa o obrane súpera nedá povedať. Domáci zahrávali priamy kop, jednoduchý center pred bránu súpera dopadol na hlavu EMIRA DILAVERA a ten pohodlne nekrytý dostáva loptu do siete – 2:0!
    34. Emir Dilaver (ZAG) - 2:0
     
    35
    Pre Plzeň sa však situácia prakticky nemení, aj naďalej potrebuje streliť ten jeden gól. V takomto prípade by sa potom predlžovalo, ale ťažko ešte niečo takto skoro predpovedať.
     
    36
    Jedno je však isté, necelých desať minút do konca prvého polčasu vyhráva Dinamo Záhreb 2:0 a jeho výkon z prvého polčasu je určite hodný postupu.
     
    37
    Teraz môže Plzeň poďakovať Matúšovi Kozáčikovi! Slovenský brankár sa opäť môže hnevať na svoju obranu, ktorá nechala Olma nepokrytého a domáci futbalista zakončoval hlavou veľmi nebezpečne. Kozáčik však vyťahuje perfektný zákrok a drží svoj tím nad hladinou.
    37. Dani Olmo (ZAG)
     
    38
    Žltú kartu dostáva Emir Dilaver (Dinamo Záhreb).
    38. Emir Dilaver (ZAG)
     
    39
    Záhreb je momentálne na koni. Vyhráva v tomto zápase o dva góly a nemusí sa nikam ponáhľať. Stačí však jeden gól hostí a mohli by sme byť svedkami predĺženia.
     
    40
    Matúš Kozáčik musel opäť zasahovať, ale poľahky si poradil s týmto centrom. Slovenský brankár zbytočne nezdržuje a rýchlo rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    41
    Hostia pri bránení tlaku súpera faulovali a tak lopta ostáva na kopačkách Záhrebu. Domáci už zrejme budú chcieť dohrať prvý polčas v pokoji a zbytočne neriskovať.
     
    42
    Opäť sa Plzeň previnila faulom pri vysokom napádaní súperovej rozohrávky. Záhreb tak aj naďalej pohodlne kontroluje záver prvého polčasu.
     
    43
    Ako to však vyzerá, záver prvého polčasu by mal patriť domácim futbalistom. Pre Plzeň tak bude nesmierne dôležité, aby v závere prvého dejstva neinkasovala, to by situáciu českého celku len zhoršilo.
     
    44
    Zaujímavá situácia na štadióne v Záhrebe. Tréner domáceho celku Nenad Bjelica je vykázaný na tribúnu, pretože neudržal emócie na uzde, keď Pernica nechcel prenechať loptu domácim na autové vhadzovanie a tak mu ju tréner Dinama zobral. To sa podľa pravidiel nesmie a tak si Nenad Bjelica toto stretnutie dopozerá z tribúny.
     
    45
    Čoskoro sa naplní prvý polčas tohto stretnutia, určite však môžme očakávať aj nejaký nadstavený čas.
     
    45+1
    Napokon sa nadstavujú dve minúty!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa nám prvý polčas tohto odvetného stretnutia v Záhrebe. Spokojnejší môžu byť jednoznačne futbalisti Záhrebu, ktorý v prvom polčase strelili dva góly a momentálne sú postupujúcim celkom. Domáci boli určite lepším celkom v prvom polčase, hrali zodpovedne vzadu a boli nebezpeční smerom dopredu. Plzeň v útoku bola bezzubá a v defenzíve sa dopustila chýb.

    Pred nami je ešte minimálne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:57.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu tímu. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave, možno sa to čakalo hlavne na strane Plzne, ale Pavel Vrba zatiaľ k zmenám nesiahol.
     
    47
    A ihneď v úvode druhého polčasu tu bolo nebezpečenstvo pred bránou hostí! Hajrović sa postavil k priamemu kopu, jeho tvrdú strelu vyrazil Kozáčik len pred seba, ale našťastie pre Plzeň si poradil s dorážkou Šunjića.
    47. Ivan Šunjić (ZAG)
     
    48
    Potom sa hostia presunuli na útočnú polovicu, kde sa im darilo kombinovať, ale na svoju prvú šancu v tomto zápase stále čakajú.
     
    49
    Akonáhle však zaútočia domáci, ihneď je k videniu niečo zaujímavé. V pokutovom území hostí sa teraz k strele dostal Leovac, ktorého pokus bol však zrazený a loptu si následne prebral Kozáčik.
     
    50
    Hra sa od úvodu druhého polčasu prelieva z jednej strany na druhú, ale stále sú nebezpečnejší domáci futbalisti, ktoré to celé majú vo svojich rukách.
     
    51
    Viktoria Plzeň sa presúva na útočnú polovicu, ale stále hosťom niečo v útoku chýba. Český celok tak musí rýchlo vylepšiť hru na súperovej polovici.
     
    53
    Matúš Kozáčik sa dnes na nedostatok práce sťažovať nemôže! Opäť čelil nepríjemnému pokusu zo strany domácich, ale aj túto tvrdú strelu od Hajrovića dokázal vyraziť do bezpečia a Dinamo získava rohový kop.
     
    54
    Rohový kop už nič zaujímavého nepriniesol. K lopte sa dostáva Plzeň, ktorá sa už pokúša preniknúť na polovicu súpera.
     
    55
    Ako to však vyzerá na ihrisku, za postupom mieri Dinamo. Domáci si dokážu vytvoriť veľký tlak, prípadný tretí gól by im už dal veľkú nádej na postup ďalej.
     
    56
    Takto hosťom stačí stále ten jeden gól, aby si vynútili aspoň predĺženie. Času na to ešte majú pomerne dosť, ale musia zlepšiť hru v ofenzíve.
     
    57
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Tomáš Hořava, prichádza Marek Bakoš.
     
    58
    Pavel Vrba prvýkrár siahol v tomto stretnutí k striedaniu. Do hry sa dostáva slovenský útočník Marek Bakoš, ktorý už súboje proti Dinamo Záhreb zvádzal v drese Spartaka Trnavy v základnej skupine.
     
    59
    Oršić ťahal individuálnu akciu, dokázal sa prebojovať až do pokutového územia, ale pri lopte bol skorej Matúš Kozáčik. Slovenský brankár je zatiaľ najlepším hráčom svojho tímu, potrebuje sa k nemu pridať hlavne útok.
     
    60
    Po hodine hry tak môžme aj naďalej konštatovať, že Dinamo Záhreb vyhráva nad Viktoriou Plzeň 2:0! Momentálne je teda postupujúcim celkom ten chorvátsky.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň).
    61. Marek Bakoš (PLZ)
     
    62
    Akonáhle sa domáci dostanú k lopte, tak sa nikam neponáhľajú a pohodlne kontrolujú dianie na hracej ploche. Uvidíme, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    63
    Plzeň je aj naďalej v útoku bezzubá a zrejme na to dnes aj doplatí. Chcelo by to poriadnu akciu, na ktorej by sa český celok mohol chytiť a odraziť do ďalšieho priebehu.
     
    64
    Hra sa síce v posledných chvíľach prelieva z jednej strany na druhú, ale nič zaujímavého to divákom na štadióne neprináša. Domáci fanúšikovia však sú stále spokojní a bavia sa futbalom.
     
    65
    Dianie na ihrisku sa teraz muselo na malú prerušiť, po osobnom súboji ostal ležať na trávniku Dilavera. Je však v poriadku a bude môcť tak v tomto stretnutí pokračovať.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jean-David Beauguel, prichádza Tomáš Chorý.
     
    68
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Izet Hajrović, prichádza Nikola Moro.
     
    69
    Veľa nechýbalo a domáci mohli začať výrazne klepať na bránu postupu! Hostia prepadli v útoku a tak sa zrodil rýchly brejk Záhrebu. Moharrami sa rútil smerom dopredu, ale loptu nespracoval dobre. Matúš Kozáčik sa však dopustil veľkej chyby, keď mu ju len tak prihral, ale domáci futbalista z uhla odkrytú bránu netrafil!
    69. Sadegh Moharrami (ZAG)
     
    70
    Určite aj nervozita sa prejavuje na strane hostí. Plzeň musí aj naďalej aspoň raz skórovať, aby si vynútila predĺženie. Domáci momentálne jasne dominujú na ihrisku a smerujú za postupom.
     
    71
    Čo potvrdila aj táto akcia, ale center to bol nevydarený a Kozáčik sa chystá k odkopu od svojej brány. Možno sa dá čoskoro očakávať, že Plzeň začne aj riskovať.
     
    73
    Dinamo Záhreb dalo gól!
    Nuž a zdá sa byť o postupujúcom rozhodnuté! Dinamo opäť dokázalo svoju dominanciu pretaviť v strelený gól a momentálne tak vyhráva v tomto zápase 3:0 a celkovo v súčte oboch zápasov to je 3:1! Domáci založili rýchly protiútok, Oršić našiel svojou prihrávkou BRUNA PETKOVIĆA, ktorý tvrdou strelou prekonáva Kozáčika – 3:0!
    73. Bruno Petković (ZAG) - 3:0
     
    74
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Milan Havel, prichádza Radim Řezník.
     
    75
    Jedno je však už isté, predlžovať sa dnes v Záhrebe nebude. Plzeň keby dokázala dvakrát skórovať, postupuje ďalej.
     
    76
    Dinamo Záhreb sa proste nemá kam ponáhľať, vedie v tomto zápase o tri góly a smeruje za postupom. Domáci to však ešte nemôžu vypustiť, stať sa môže čokoľvek.
     
    77
    Plzeň sa dokáže usadiť na útočnej polovici, ale nedokáže tam nič vymyslieť. Toto stretnutie dnes českému celku nevychádza, zrejme ho to bude stáť aj postup.
     
    78
    Čas sa teda českému celku kráti, potrebuje rýchlo streliť dva góly. Nevyzerá to už teda s týmto tímom dobre, aj keď po prvom domácom vydarenom zápase boli práve v tomto stretnutí pod tlakom futbalisti Záhrebu.
     
    79
    V pokutovom území domáceho celku sa k lopte dostal Bakoš, ale kým si loptu dokázal lepšie spracovať, tak už sa k strele nedostal. Záhreb pohodlne presúva dianie mimo svojej polovice.
     
    80
    To na druhej strane sa spoza pokutového územia podarilo vystreliť Šunjićovi, Kozáčik si pripisuje veľmi dobrý zákrok. Práve slovenský brankár je dnes zrejme jediným pozitívum českého tímu v tomto zápase.
     
    81
    Útočnú snahu hostí teraz prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd.
     
    82
    Hostia to však ešte nevzdávajú a skúšajú bojovať. Kayamba prihrával do pokutového územia domácich, ale nikto z jeho spoluhráčov nedokázal zareagovať na túto loptu.
     
    83
    Domáci futbalista Petković je momentálne ošetrovaný po osobnom súboji s Pernicou. Toto presne hrá do karát domácemu celku, ktorému už chýba len veľmi máličko, aby pokračoval vo vyraďovacej fázy Európskej ligy.
     
    85
    Plzeň si teraz dokázala poradiť s rýchlym brejkom súpera, dostáva sa tak k lopte a snaží sa ešte niečo vymyslieť. Času je však veľmi málo a postupové sny českého tímu sa začínajú rozplývať.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Marin Leovac (Dinamo Záhreb).
     
    86
    Limberský neudržal emócie na uzde, zbytočne strčil do Olmu a po druhej žltej karte sa môže ísť skorej osprchovať!
    86. David Limberský (PLZ)
     
    87
    Zrejme táto červená karta už berie definitívne nádeje českého tímu ešte vykresať akú takú nádej.
     
    88
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Mislav Oršić, prichádza Amer Gojak.
     
    89
    Čoskoro sa naplní aj riadna hracia doba druhého polčasu. Zrejme sa ešte niečo málo aj nadstaví, ale to by už nemalo nijak ohroziť postup Dinama Záhreb.
     
    90
    Tak napokon sa nadstavuje až šesť minút, čo je možno troška prekvapením!
     
    90+1
    Striedanie v tíme Dinamo Záhreb: z ihriska odchádza Bruno Petković, prichádza Komnen Andrić.
     
    90+2
    Stále to žije aj na tribúnach, domáci fanúšikovia môžu oslavovať postup Dinama. Záhrebský celok jednoznačne lepšie zvládol odvetu a tak môžme hovoriť o zaslúženom postupe.
     
    90+3
    Predsa len sa domáci ešte neboja zaútočiť, Olmo však teraz v útoku úspešný nebol a bude to odkop od Kozáčikovej brány.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Dani Olmo (Dinamo Záhreb).
    90+5. Dani Olmo (ZAG)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase pridali domáci ešte jeden gól a tak spečatili svoj postup. Záhreb sa jednoznačne pripravilo lepšie na túto odvetu, hostia boli v útoku po celý čas bezzubý a škrípalo im to v defenzíve. Viktoria Plzeň tak končí svoje účinkovanie v pohárovej Európe na túto sezónu, ale môže určite hovoriť o vydarenej sezóny, predsa len hral český celok v zime Ligu majstrov a teraz šestnásťfinále Európskej ligy. Uvidíme, kam to ešte dotiahne Dinamo Záhreb.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúči Miroslav Revaj, prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:51:20)

    Miroslav Revaj

    Góly: 15. Oršić, 34. Dilaver, 73. Petković

    Karty:   31. Hajrović (ZAG), 38. Dilaver (ZAG), 86. Leovac (ZAG), 90+5. Olmo (ZAG) – 33. Limberský (PLZ), 61. Bakoš (PLZ)   86. Limberský (PLZ)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:19.
    Dinamo Záhreb: Livaković – Moharrami, Théophile-Catherine, Dilaver, Leovac – A. Ademi (C), Šunjić – Hajrović (68. Moro), Olmo, Oršić (88. Gojak) – Petković (90+1. Andrić).
    Náhradníci: Zagorac – Andrić, Atiemwen, Gojak, Moro, Perić, Rrahmani.

    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – M. Havel (74. Řezník), Pernica, Limberský, J. Kovařík – Hrošovský (C), Procházka – Kayamba, Hořava (57. Bakoš), M. Petržela – Beauguel (67. Chorý).
    Náhradníci: A. Hruška – Řezník, Al. Čermák, Ekpai, Bakoš, Chorý, Kepl.

    Rozhodca: Kovacs – Marinescu, Artene (všetci Rumunsko)
    14.02.2019
    Plzeň - D. Záhreb 2:1

    Góly: 54. Pernica, 83. Pernica – 41. Olmo

    Karty:   9. R. Hubník (PLZ), 67. Procházka (PLZ), 88. J. Kovařík (PLZ) – 27. Stojanović (ZAG), 72. Leovac (ZAG)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 19:11.