Chomutov – Havířov 2:4 (po nadst. predĺž.) | Mladá Boleslav – Hradec Králové 3:1 (po nadst. predĺž.)
po nadst. predĺž.
Piráti Chomutov
2:4 (1:0, 1:2, 0:2 - N 1:0)
AZ Havířov
cz Štvrtok 21.02.2019, 17:45 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 22. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje! Skupina o umístění se dostává ke svému konci. Piráti Chomutov drží poslední postupující místo, dohnat se je pokusí Havířov, který ztrácí tři body. Šlágr celé juniorské skupiny začíná v 17:45!
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Dospěl, Chlán, Svoboda, Holka, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada.

    AZ RESIDOMO Havířov: Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Szturc, Pawliczek, Mastič, Byčkov, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Pavlačka.

    Rozhodčí: Bejček – Zháňal, Hradil..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Piráti se hned po nahození Seemanna dostali do útočné třetiny, kde delší dobu kombinují a čekají na svou šanci. Mezitím stihli také vystřídat.
     
    00:50
    Havířovští vyhodili na icing a hned po něm přišly dva střelecké pokusy. Matoušek ovšem zachytil ten z levého kruhu, Matyáš Svoboda poté střílel vedle branky.
     
    02:10
    Gabriel Szturc se podél pravého mantinelu dostal do útočné třetiny, ale do zakončení se nedostal. Vybojoval ovšem pásmo a o kotouč se bojuje za brankou Pavláta.
     
    02:44
    Domácí vyhodili na icing a po následném vyhraném vhazování chtěl jeden z beků rozjet útočnou akci. Jeho rozehrávka byla ovšem zblokovaná a kotouč skončil v hledišti.
     
    03:26
    Následně bylo domácí mužstvo aktivní v útočné třetině. Kryštof Ouřada přihrával před kruhy, kde se ale Tomáš Koblížek do zakončení ve špatné pozici nedostal.
     
    03:54
    Stanislav Vrhel se mezi kruhy dostal k volnému kotouči a tvrdě jej poslal na branku. Jiří Matoušek ovšem připsal zákrok a poprvé v duelu podržel Havířovské!
     
    04:22
    Následně se ke stahovačce na pravém kruhu dostal Josef Koláček, jenž následně na první tyčku střílel. Matoušek v brance byl ovšem opět pozorný, nyní, zakročil vyrážečkou.
     
    05:19
    Domácí celek pokračoval v aktivní hře a dostával se do několika šancí, Matoušek ovšem nadále exceluje. Hostující jednička si naposledy poradila i s pokusem od modré čáry, střelcem byl Jakub Váchal.
     
    06:05
    Ve velké šanci se po nečekaném odrazu mohl zjevit Gabriel Szturc. Kotouč se dostal před branku, ale než se hostující hráč stihl do čehokoliv dostat, puk mu byl odebrán.
     
    06:46
    Na druhé straně ukončil hru Jiří Matoušek. Ten ukryl v lapačce nahození od levého mantinelu, které vysílal Jakub Šuráň. Hra je tak přerušená a vhazuje se po pravici brankáře.
     
    08:00
    Hraje se ve velmi rychlém tempu, oba celky se pokouší tvořit, ale zatím tomu něco chybí. Po nepřesnostech v domácím útoku se dostal do zakončení Filip Byčkov, ale ten střílel jen do připraveného Pavláta.
     
    08:40
    Na levém kruhu se do zakončení dostával hostující Viliam Béreš. Ten při stahovačce zapomněl kotouč za sebou a ze zajímavé šance tak sešlo.
     
    09:18
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nejlepší střelec domácího mužstva otevírá skóre duelu. PETR CHLÁN se dostal po levé straně do útoku a střelou z kruhu se o tyčku prosazuje, čímž posílá domácí Piráty do důležitého vedení. Asistence: Kryštof Ouřada.
     
    10:14
    Piráti se hned dostali do útoku a pokračují v aktivní hře. Nyní to zkoušel od modré čáry Jakub Váchal, ale jeho svižné nahození skončilo na výstroji připraveného Matouška.
     
    10:31
    Po vzájemném souboji upadl na mantinel jeden z hostujících hráčů, který je otřesen a ležel nějakou dobu na ledě. Nakonec se ovšem zvedl a bude v pořádku, šlo o Viliama Béreše.
     
    11:15
    Domácí celek se dostal do útoku a pokoušel se vstřelit druhou branku. Nakonec se ale ke kotouči dostali hosté, kteří se osvobodili, když vyhodili na další icing.
     
    11:55
    Piráti se dostali do tlaku v brankovišti, ale Jiří Matoušek svou branku nakonec s vypětím všech sil ustrážil. Hra se přerušovala pár sekund na to, píská se ofsajd.
     
    12:51
    Dominik Pavlát zachytil nahození ze střední třetiny a hned rozehrával. Dominik Vaněk hledal přihrávkou do útoku Erika Mežnara, ale ten na přihrávku nedosáhl. Icing.
     
    13:22
    O další střelecký pokus se pokoušel Josef Koláček, který to zkoušel stahovačkou. Jeho rána z mezikruží ale nakonec skončila na chráničích bránícího hráče Havířova.
     
    14:07
    Piráti nejdříve po nepřesné přihrávce vyhodili na icing, následně se hrálo před Pavlátem. Domácí poté mohli do útoku, ale nahození skončilo na jedné ze střídaček.
     
    14:51
    Protiútok Pirátů tři na jednoho zakončoval z pravého kruhu Luboš Dospěl. Pirátský útočník zakončoval do pravé šibenice, ale nakonec vystřelil jen do připraveného brankáře.
     
    16:05
    Domácí celek se dostal do útoku a opět to byla produktivní dvojice Ouřada – Chlán. První jmenovaný našel toho druhého před brankou, jeho bekhend ale skončil na bránícím hráči před Matouškem.
     
    17:17
    Piráti v defenzívě hráli hodně rychle, ale přihrávka na levou stranu nevyšla a jeden z domácích prudký puk nezachytil. Píská se tedy icing a vhazuje se po levici Pavláta.
     
    18:22
    Kotouč následně zůstal ležet u mantinelu, kam byl natlačen i jeden z hostů v bojovném souboji. Rozhodčí hru nakonec přerušili a vhazuje se po levici Matouška.
     
    18:45
    Dominik Pawliczek měl největší šanci hostů v utkání! Havířovská desítka uháněla sama na Dominika Pavláta, ale domácí jednička skvěle zakročila a drží Piráty ve vedení.
     
    19:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vít Seemann – 2 min., hrubost).
     
    19:32
    Po aktivní kombinaci se ke střeleckému pokusu od modré čáry dostal David Zdeněk. Jeho svižná rána k pravé tyčce ale skončila v rukavici pozorného Pavláta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je u konce a aktivnějším celkem byli domácí Piráti. Jiří Matoušek měl plné ruce práce, ale nakonec inkasoval pouze jednou. V polovině třetiny se prosadil Petr Chlán, který je zatím jediným střelcem. Dominik Pavlát v chomutovské kleci zasahoval proti tutové šanci až v závěru první periody.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Piráti jsou velice aktivní ve svém oslabení. Kryštof Ouřada vybojoval ve středu kotouč a nakonec se dostal i ke střele. Po objetí branky střílel z levého kruhu, ale jen vedle branky.
     
    20:50
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Váchal – 2 min., podrážení).
     
    21:00
    Domácí celek je ve čtyřech a brání se. Jeden z hostů to zkoušel od modré čáry, ale Dominik Pavlát byl proti tomuto pokusu pozorný. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    21:26
    Kryštof Ouřada se v oslabení dostával do dalšího útoku, ale v útočném pásmu byl povalen. Faul pískán nebyl, čárový rozhodčí signalizuje pouze ofsajd.
     
    22:20
    Následně po zákroku Pavláta vyhodil kotouč Zeman a Piráti byl v útoku. Od modré to zkoušel Vít Seemann, ale jeho rána se do branky nakonec nedostala.
     
    22:51
    Domácí v plném počtu.
     
    24:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to byla panečku akce od elitní chomutovské lajny! Petr Chlán mezi kruhy krásně předal kotouč na levou stranu, kde byl KRYŠTOF OUŘADA. Kapitán domácích měl před sebou prázdnou branku, kterou pohotově a bez problémů trefil. Asistence: Petr Chlán a Tomáš Koblížek.
     
    25:02
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Ernest Bochnak – 2 min., podrážení).
     
    25:36
    Přesilovková kombinace domácích byla zakončená střelou z pravé strany. Petr Chlán dostal svižný pas a hned zakončoval, jeho rána ale skončila nakonec nad brankou.
     
    26:16
    Ke střele se dostal i druhý gólový střelec. Kryštof Ouřada dostal nabito na levý kruh, odkud střílel svižně pod víko. Jiří Matoušek si ovšem vyjel a puk schoval v lapačce!
     
    26:27
    Po nahození od modré čáry se ke střele zblízka dostal Matyáš Svoboda. Ten neměl moc času a možností, po ledě nakonec napálil Matouška do betonů.
     
    27:03
    Hosté v plném počtu.
     
    27:24
    Střelecký pokus hostů se od bránícího hráče dostal mimo ledovou plochu. Vhazuje se tak po levici Dominika Pavláta, který prozatím drží čisté konto.
     
    28:31
    Na třetí bod v utkání útočil produktivní Petr Chlán. Ten dostal přihrávku před branku, kde se dostal do bekhendového zakončení.Jiří Matoušek ale skvěle chytá!
     
    29:04
    Nyní to od pravého mantinelu zkoušel Jakub Šuráň. Jeho pokus po ledě šel ke vzdálenější tyčce, ale Jiří Matoušek vytasil svůj beton a připsal si další úspěšný zásah.
     
    29:58
    Havířovská jednička, která nakoukla i do áčka AZ, se musela opět činit. Z pravého kruhu střílel Matyáš Svoboda. Jiří Matoušek kotouč vykopl svým betonem.
     
    30:33
    Havířov právě vstřelil branku!
    A přichází kontaktní branka hostujícího mužstva! JAKUB KYLNAR se dostal do protiakce a šel osamocen na Dominika Pavláta, kterého nakonec prostřelil svižnou ránou k levé tyčce. Bez asistence.
     
    31:16
    Hosté budou nyní nabuzení. Josef Uhlíř po přejetí modré čáry nahazoval na první tyčku, ale to byla naprostá lahůdka pro Pavláta. Ten hru přesto raději přerušuje.
     
    32:08
    Za brankou Havířova vybojoval kotouč Kryštof Ouřada, který přihrával k pravé tyčce. Tam zakončoval Petr Chlán, ale Jiří Matoušek se zaskvěl parádním zákrokem ramenem!
     
    33:25
    Puk za brankou hostujícího celku nyní vybojoval Luboš Dospěl, jenž centroval před branku. Nakonec se ke střele z první dostal Jakub Váchal, ale Matoušek lapačkou srazil do ochranné sítě.
     
    34:02
    Havířov právě vstřelil branku!
    Piráti nevyužili své šance a nyní pykají, Havířov srovnává na 2:2! Hosté se do pásma dostali po pravé straně, ale přenesli hru. Z levého kruhu se prosadil kapitán VOJTĚCH ŠEVĚČEK, jehož pokus šťastně zapadl za Pavláta. Asistence: Dominik Pawliczek a Gabriel Szturc.
     
    34:19
    Piráti nahodili kotouč do pásma, který se od zadního mantinelu odrazil do brankoviště. Jiří Matoušek tak puk raději přikryl a pokračovat se bude po jeho pravici.
     
    34:57
    Piráti ostřelovali hostujícího branku, ale nic extra nebezpečného z toho nebylo. Do protiakce tak šli Havířovští, ale přihrávka před branku byla zblokována do ochranné sítě.
     
    36:15
    Dominik Pawliczek se podél levého mantinelu natlačil až před branku a zakončoval u levé tyčky. Dominik Pavlát byl ovšem nalepen u tyče a třetí zásah nedopustil.
     
    36:59
    Následně byla hra tak nějak rozháraná a Pirátům se povedlo pouze a jen vyhodit na icing. Vhazuje se po levici Pavláta a sledujeme utkání, které je výsledkově vyrovnané.
     
    38:15
    Poslední sekundy se hodně bojuje a ani jeden celek nechce chybovat. Přecijen pouze jeden z týmů může postoupit do další fáze a blíže jsou zatím domácí Piráti.
     
    38:28
    Po úmyslném ofsajdu se vhazovalo před hostující brankou. Po vyhraném vhazování to po ledě zkoušel Matyáš Svoboda, ale Matoušek instinktivně vykopl beton a připsal si dobrý zákrok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina nabídla aktivnější hru domácího celku, který se sice dostal do dvoubrankového vedení, ale Havířov srovnal a do třetí třetiny se jde od nuly. Piráti v pětadvacáté minutě přidali druhou branku a měli i další šance, ale neproměnili je. Havířovští zásluhou Kylnara a Ševěčka srovnali a stále mohou myslet na postup do druhé nadstavbové části. Šlágr kola juniorské extraligy tak rozhodně třetí třetina či prodloužení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Piráti mohli jít do vedení hned na startu třetí periody. Kryštof Ouřada se podél pravého mantinelu nacpal až do brankoviště, bekhend mezi betony ovšem gólem neskončil!
     
    40:43
    Na druhé straně se u pravé tyčky ke střele dostal Vojtěch Pindel, ale jeho zakončení skončilo v rukavici pozorného Pavláta. Hostující hráč zakončoval v těžké pozici.
     
    41:27
    Peter Lobodowski v obrovské šanci, Piráty do vedení ovšem neposílá! Slovenský útočník dostal přihrávku mezi kruhy, kde byl sám, ale ani nadvakrát skvělého Matouška nepokořil.
     
    42:12
    Viliam Béreš šel do útočné třetiny, ale zachyboval, když před modrou čárou přihrával na pravou stranu. Havířov se tím dostal do ofsajdové pozice a vhazuje se ve střední třetině.
     
    42:53
    Piráti pokračují v aktivní hře, Jiří Matoušek nyní musel řešit střelecký pokus od modré čáry. Zatím ale hosté drží skvělý výsledek, který jim dává naději na postup.
     
    43:38
    Hosté byli nadále pod tlakem a dokázali vyhodit jen na zakázané uvolnění. Pokračuje se tak vhazováním po levici Jiřího Matouška.
     
    44:22
    Další vzruch před brankářem Matouškem. Kryštof Ouřada chtěl zachytit letící puk, ale do brankáře lehce vrazil, ale pokračovalo se dále. Petr Chlán tečoval ránu od modré čáry, ale pouze nad branku.
     
    44:41
    Aktivní napadání domácích bylo zakončeno střelou zpoza branky a následnými dorážky. To se moc nelíbilo hostující obraně, která zakročila. Nic násilnického se ovšem nestalo a vhazovat se bude po pravici Matouška.
     
    45:42
    Velká šance hostů! Ernest Bochnak se dostal podél levého mantinelu až před branku a u pravé tyčky nadvakrát zakončoval. Dominik Pavlát si ovšem připsal dva důležité zákroky!
     
    47:10
    Hraje se hodně bojovně a ani jeden celek nechce moc chybovat. Sledujeme urputnou bojovnou hru, ale zatím jsou oba celky stejně blízko k zisku více bodů.
     
    48:31
    Útok domácího celku byl ukončen, sudí si totiž všimli posunuté branky Dominika Pavláta. Hra tak bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    49:08
    Ondřej Grygar se po levé straně dostával do útoku, ale jeho rána byla zblokována a nakonec hostující hráč upadl. Do protiakce jdou tak chomutovští Piráti.
     
    49:56
    Další přihrávku před branku dostal Petr Chlán, jenž se zblízka pokoušel zlomit nerozhodný stav. Jeho rána byla ovšem ztečována a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    50:34
    Domácí jsou nadále aktivnější, ale Matoušek v brance je skvělý. Od modré to zkoušel Zeman, ale jeho rána nebyla tečovaná a puk skončil na jeho betonech. Piráti ovšem pokračují.
     
    52:36
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Jan Thiel – 2 min., napadení).
     
    53:40
    Piráti kombinují, ale nemohou se dostat ke střeleckému pokusu. Havířovu se dvakrát povedlo vyhodit a zatím oslabení s bravurou zvládají.
     
    54:14
    Od modré čáry pálil Vít Seemann a u levé tyčky se k dorážce dostával Matyáš Svoboda. Jiří Matoušek ale opět skvěle zakročil a drží hosty nad vodou!
     
    54:37
    Hosté v plném počtu.
     
    56:00
    Nyní už je celkem jasné, že další branka nejspíše rozhodne o vítězi utkání. Mnohem aktivnější jsou hokejisté Chomutova, ale Havířov dobře brání a hraje zodpovědně.
     
    56:19
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:30
    Dominik Vaněk poslal ze střední třetiny nepříjemnou střelu na branku Matouška, který chytá. Pokračovat se bude vhazováním před jeho brankou.
     
    56:50
    Domácímu celku se povedlo vyhodit pouze na icing a pokračovat se bude vhazováním před Pavlátem. Do konce třetí třetiny aktuálně zbývají poslední tři minuty.
     
    57:42
    Havířov právě vstřelil branku!
    Velice důležitá branka hostujícího celku, který se z ničeho nic dostal před brankou a skóruje! Po závaru před Pavlátem se u pravé tyčky dostal DAVID ZDENĚK, který se trefuje přesně a Havířov má aktuálně stejný počet bodů jako Piráti! Asistence: Ernest Bochnak.
     
    58:10
    Havířov je nyní samozřejmě velice nabuzený a je ho plné hřiště. Skákajícím puk musel před svou brankou ukrýt v lapačce Dominik Pavlát, pokračovat se bude po jeho pravici.
     
    58:30
    Dominik Pavlát opouští branku a domácí Chomutov hraje v šesti! Teď anebo nikdy, hraje se o poslední místečko do nadstavbové části.
     
    58:36
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:41
    Denis Zeman se dostal ke tvrdému střeleckému pokusu, jenž šel do levé šibenice. Jiří Matoušek se ale roztáhl a lapačkou kotouč vyrazil do ochranné sítě.
     
    59:19
    Piráti jsou aktivní, ale Matoušek zatím odolává. Matyáš Svoboda zakončoval v brankovišti, ale prosadit se nedokázal. Následně Ouřada střílel do bránícího hráče.
     
    59:42
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hosté ujeli a získávají tři body do ligové tabulky, poslední kolo bude ještě dramatické! Do odkryté klece se z levé strany prosadil DOMINIK PAWLICZEK a Havířov získává tři body. Asistence: Vojtěch Pindel.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Utkání nakonec díky brankám v závěru utkání vyhrávají hosté a aktuálně mají stejně bodů, jako Piráti. Důležitá nadstavba tak nabídne boj o bonusový bod, kdo jej získá, dostane se před posledním kolem na postupovou příčku.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:50
    První minuta nabízí vyčkávací hru, ani jeden celek není delší dobu aktivní na kotouči. Spíše je to taková taktická bitva.
     
    61:20
    Od hokejky Petra Chlána se puk odrazil do brankoviště a Jiří Matoušek jej kryje. Pokračovat se bude vhazováním, obě mužstva střídají.
     
    62:11
    Do útoku se hnali hosté, ale jeden z hráčů neudržel nohu mimo pásmo a sudí pískají ofsajd. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    62:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Zlatý bod získává pro Piráty KRYŠTOF OUŘADA, jenž dostal přihrávku od pravého mantinelu od Petra Chlána a svižnou střelou vystřelil bod pro domácí. Asistence: Petr Chlán.
     
    Konec zápasu.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Piráti nakonec získali bod a zítra mohou svůj postup do nadstavbové skupiny o play-off potvrdit, a to nejlépe ziskem čtyř bodů. Havířov si musí počkat na zaváhání Chomutova, Zlína či Hradce Králové.

    Díky za pozornost a zase někdy na počtěnou. (20:08:33)

    David Panuška

    Góly a asistencie: 10. Chlán (Ouřada), 25. Ouřada (Chlán, Koblížek), 63. Ouřada (Chlán) – 31. Kylnar, 35. Sevěček (Pawliczek, Szturc), 58. Zdeněk (E. Bochnak), 60. Pawliczek (Pindel)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Vaněk – Vrhel, Dospěl, Chlán, Svoboda, Holka, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada.
    AZ Havířov: Matoušek (Štipčák) – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Szturc, Pawliczek, Mastič, Byčkov, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Pavlačka.

    Rozhodca: Bejček – Zháňal, Hradil.