Atlético Madrid – Juventus 2:0 (kon.) | Schalke – Manchester City 2:3 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
2:3 (2:1)
Manchester City
Streda 20.02.2019, 21:00 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:01:51)
     
    Držanie lopty: 39 % : 61 %.
    Strely na bránu: 2:6.
    Strely mimo: 1:6.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 2:0.
    Fauly: 10:9.
     
    Manchester City si z Nemecka odvezie výhru, bol to ale výrazne väčší boj, ako sa čakalo. V druhom polčase sa hostia v útoku poriadne trápili a Schalke ich nepúšťalo prakticky do ničoho, navyše ich ešte oslabil zbytočným vylúčením Otamendi, v závere ale dokázali otočiť zápas. Najskôr vyrovnal z priameho kopu bývalý hráč Schalke Leroy Sané a v úplnom závere riadnej hracej doby rozhodol o víťazstve City Sterling. Manchester City tak má do odvety pripravenú veľmi dobrú pozíciu a doma bude určite favoritom na postup.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Žlté karty dostávajú Ederson (Manchester City) a Guido Burgstaller (FC Schalke 04).
     
    90+4
    Po nákope na Salifa Saného a zásahu Edersona došlo k menšej šarvátke, v ktorej sa ocitlo niekoľko hráčov. Najaktívnejší sú zatiaľ Ederson a Burgstaller.
     
    90+3
    Center Caligiuriho z pravej strany skončil ďaleko za bránou Edersona. Brankár hostí zjavne naťahuje čas pri odkope od brány.
     
    90+2
    Schalke už nezostáva iná možnosť, ako prejsť do útoku. Domáci obliehajú šestnástku hostí.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
    90. Raheem Sterling (MAC) - 2:3
     
    90
    Manchester City dal gól!

    Hostia v úplnom závere otáčajú zápas! Oczipka podbehol Edersonov nákop a nechal loptu spadnúť zaňho priamo do behu k RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý už vedel, čo v tejto situácii urobiť. Nechal ju letieť ešte kúsok k bráne a strelou k vzdialenejšej tyči prekonal Fährmanna.
     
    89
    Hostia sú ako pokropení živou vodou a cítia šancu strhnúť výhru na svoju stranu. Gündoğanov rohový kop odvrátila obrana Schalke, lopta ale ostáva pod kontrolou Citizens.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Mark Uth, prichádza Amín Harít.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Olexandr Zinčenko.
    85. Leroy Sané (MAC) - 2:2
     
    85
    Manchester City dal gól!

    Je vyrovnané! LEROY SANÉ namieril z priameho kopu úplne dokonale. Strelou cez múr trafil presne k ľavej tyči Fährmannovej brány a nedal domácemu brankárovi žiadnu šancu. Sané ako bývalý hráč Schalke svoj gól neoslavuje.
     
    85
    Caligiuri podrazil pred šestnástkou Schalke Sterlinga, hostia tak získavajú priamy kop.
     
    84
    Uth vysunul na ľavú stranu Skrzybského, ten ale trafil svojou strelou Walkera. Domáci pokračujú v útoku.
     
    83
    Oba tímy si pri svojich rozohrávkach vymenili loptu a teraz je znovu pod kontrolou domáceho Schalke. Do kombinácie sa zapojil i brankár Fährmann.
     
    82
    Strely: 5:18
     
    81
    Salif Sané sa pokúsil o nákop na útočníkov Schalke, lopta ale bola pre nich priďaleko a skončila za bránkovou čiarou.
     
    80
    A loptu držia i naďalej. S rozohrávkou sa nikam neponáhľajú.
     
    79
    Schalke sa snaží upokojiť hru kombináciou na vlastnej polovici, hostia ale veľmi agresívne napádajú. Zatiaľ si domáci dokázali poradiť.
     
    78
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Leroy Sané.
     
    78
    Zaujímavý ťah trénera Schalke. Tedesco poslal na trávnik už tretieho útočníka, domáci sa tak budú snažiť o navýšenie svojho náskoku.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Weston McKennie, prichádza Steven Skrzybski.
     
    77
    Bernardo Silva si potiahol loptu z pravej strany na stred a z hranice pokutového územia vystrelil, namieril ale tesne nad bránu domácich.
     
    76
    Domáci tím je plne skoncentrovaný na obranu. Všetci hráči Schalke sú maximálne vo vzdialenosti zhruba 30 metrov od svojej brány.
     
    75
    Rohový kop City vyboxoval Fährmann, lopta sa ale znovu vrátila na kopačky hosťujúcich hráčov.
     
    74
    De Bruyneho prízemná strela sa odrazila od nôh hráčov v múre a skončila tesne mimo Fährmannovu bránu.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Salif Sané (FC Schalke 04), ktorý zrazil k zemi v polkruhu pred pokutovým územím Bernarda Silvu. City získava priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    72
    Walker získal loptu a potiahol ju po pravej strane dopredu, center do šestnástky sa mu ale nevydaril a preletel až na druhú stranu k Sterlingovi.
     
    71
    Priamy kop, ktorý rozohrávalo Schalke po vylúčení Otamendiho, odvrátila obrana hostí. Lopta sa ale vrátila k domácim, ktorí sú usadení na útočnej polovici.
     
    70
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza David Silva, prichádza Vincent Kompany.
     
    69
    Burgstaller stále leží na zemi a stále je ošetrovaný. Medzitým sa okamžite pripravil na striedanie Vincent Kompany. Pep Guardiola tak zareaguje na vylúčenie Otamendiho príchodom iného stredného obrancu.
    68. Nicolás Otamendi (MAC)
     
    68
    Ďalší problém pre Manchester City! Nicolás Otamendi (Manchester City) podrazil Burgstallera, ktorý sa okolo neho otáčal s loptou, a úplne zaslúžene dostáva druhú žltú kartu.
     
    67
    City to teda skúsilo dlhou kolmou prihrávkou medzi obrancov na Bernarda Silvu, prihrávka ale bola príliš prudká a skončila za bránkovou čiarou.
     
    66
    McKennie naďalej kríva po ošetrení, v hre ale pokračuje. Hostia si prihrávajú loptu okolo stredovej čiary, skvele takticky hrajúci domáci ich ale nepúšťajú dopredu.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Hamza Mendyl, prichádza Guido Burgstaller.
     
    64
    Hostia naďalej držia loptu na útočnej polovici, stále sa im ale nedarí prekombinovať sa k šestnástke Schalke.
     
    63
    Bernardo Silva spadol v súboji s Nastasićom v pokutovom území. Hlavný rozhodca ukazuje, že má hra pokračovať.
     
    62
    Schalke sa darí držať City na dištanc. Hostia majú loptu častejšie na svojich kopačkách, častejšie strieľajú, v druhom polčase si ale nedokázali vypracovať čistú gólovú príležitosť. Sami sa ale veľmi dopredu nedostávajú.
     
    61
    Držanie lopty: 37 % : 63 %
     
    60
    Obaja našťastie odišli po vlastných za autovú čiaru a vypadá to tak, že sa vrátia do hry.
     
    59
    Na zemi teraz ležia dvaja hráči Schalke. McKennie trafil do stehna kopačkou Laporte a Serdar sa zrazil s De Bruynem, ktorého nevidel.
     
    58
    Hostia sú od začiatku druhého polčasu výrazne aktívnejší, do nebezpečnej príležitosti sa ale nedostali. Sterling hľadal spoluhráčov prízemnou prihrávkou pred bránu, Salif Sané ale loptu z nebezpečného priestoru odkopol.
     
    57
    Schalke sa snažilo upokojiť hru kombináciou medzi vlastnými obrancami, loptu ale znovu získali hostia. Sterlingov center bez problémov chytil domáci brankár Fährmann.
     
    56
    City ale znovu rýchlo získalo loptu a po krátkej kombinácii pálil spoza šestnástky Gündoğan. Strela končí mimo Fährmannovu bránu.
     
    55
    Fernandinho hľadal krásnym pasom cez takmer celé ihrisko nabiehajúceho Sterlinga, tomu ale lopta pri spracovaní odskočila.
     
    54
    City pokračuje v obliehaní šestnástky Schalke a snaží sa prekombinovať k domácej bráne.
     
    52
    Agüero si prebral loptu na útočnej polovici a vystrelil zo strednej vzdialenosti. Strela ale bola katastrofálna a skončila výrazne mimo domácu bránu.
     
    51
    Sterling vybojoval už takmer stratenú loptu v súboji s Caligiurim, prihrávka pred bránu sa mu ale vôbec nevydarila. Loptu poslal priamo za bránkovú čiaru.
     
    50
    David Silva skvele posunul loptu za seba pred šestnástkou a tú si prevzal Agüero, ktorý sa dral do šestnástky. Nastasić mu loptu na poslednú chvíľu guľatý nezmysel odkopol.
     
    49
    Prvý útok domácich priniesol tiež veľmi zaujímavú situáciu. Caligiuri poslal z pravej strany skvelý center za obranu City, Uthovi však chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu zasiahol.
     
    48
    Po rohu vznikol pred bránou domácich menší závar, po ktorom sa lopta odrazila k Agüerovi. Ten sa ju ešte snažil prihrať dozadu, skončila však za bránkovou čiarou.
     
    47
    Hostia sa podľa očakávania hneď od začiatku druhého polčasu usadili na útočnej polovici. De Bruyne obišiel obrancu a z hranice šestnástky vystrelil. Tečovaný pokus končí tesne mimo.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:07.
     
    Futbal nemá logiku. Tento legendárny výrok sa hodí na zhodnotenie prvého polčasu. Manchester City bol zhruba polhodinu jasne lepší a domáci si v podstate ani neškrtli. Z tohto tlaku ale vyťažil len jeden gól a domáci postupne hru vyrovnali. Po zbytočnej ruke Otamendiho a faule Fernandinha získali domáci dve penalty, ktoré s istotou premenil Bentaleb, Schalke tak ide do kabíny s náskokom 2:1 napriek tomu, že väčšinu času sa len bránilo. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú hostia.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+5
    Hosťom zostáva čas ešte na jeden útok. Loptu si ale posúvajú len okolo stredovej čiary a domáci dobre pokrývajú voľné priestory.
     
    45+4
    Bernardo Silva sa z pravého krídla prekľučkoval až do šestnástky Schalke, hneď dvojica obrancov ho ale vytlačila späť. Preto rozohral na druhú stranu, odkiaľ sa mu po prihrávke De Bruyneho lopta vrátila. Strela Bernarda Silvu letela nad bránu Schalke.
     
    45+3
    Strely: 4:9
    Strely na bránu: 2:4
     
    45+2
    McKennie fauloval pri presingu Laportea. Hostia rýchlo rozohrali a poslali nákop medzi domácich obrancov na Agüera, domáci brankár Fährmann ale dobre prečítal hru a znovu vybehol z brány včas.
     
    45+1
    Hostia znovu rýchlo získali loptu, Schalke ale tentokrát napáda veľmi vysoko.
     
    45
    Bude sa hrať ešte päť minút.
    45. Nabil Bentaleb (SCH) - 2:1
     
    45
    Schalke 04 dalo gól!

    NABIL BENTALEB znovu kopol penaltu celou silou, tentokrát ale do ľavej strany. Ederson sa znovu hodil doľava, penaltu letiacu pre brankára v nepríjemnej výške ale vyraziť nedokázal.
     
    44
    Hlavný rozhodca sa ešte poradil s videorozhodcom, ten ale tentokrát potvrdil rýchlo jeho verdikt. Bentaleb si znovu pripravuje loptu na penaltu.
     
    43
    Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).
    43. Fernandinho (MAC)
     
    43
    Fernandinho pri nábehu stiahol k zemi Salifa Saného. Hlavný rozhodca tentokrát ukázal priamo na penaltový bod, Schalke tak bude v priebehu zhruba piatich minút kopať druhú penaltu!
     
    42
    McKennie si potiahol loptu k šestnástke City po pravej strane, jeho center však odvrátil Laporte. Následne pred pokutovým územím hostí fauloval David Silva Serdara, domáci tak získavajú priamy kop.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Mark Uth (FC Schalke 04), ktorý pri napádaní zostrelil zásahom do členku Gündoğan.
     
    41
    Caligiuri získal loptu a snažil sa prejsť do rýchleho protiútoku, ten ale zastavil rukou Laporte.
     
    40
    City získalo priamy kop na útočnej polovici, De Bruyneho pokus ale bez problémov odvrátila domáca obrana. Lopta sa však znovu dostala k City.
    38. Nabil Bentaleb (SCH) - 1:1
     
    38
    Schalke 04 dalo gól!

    NABIL BENTALEB nijak nešpekuloval. Celou silou vystrelil na bránu a bombou trafil do pravej časti brány. Ederson sa hodil na ľavú stranu, takže nemal žiadnu šancu.
     
    37
    Hostia ešte vehementne protestujú proti penaltovému verdiktu, nie je im to ale nič platné. Loptu si na penaltový bod položil Bentaleb.
     
    37
    Žltú kartu za hru rukou v pokutovom území dostáva Nicolás Otamendi (Manchester City).
    36. Nicolás Otamendi (MAC)
     
    36
    A po troch minútach hlavný rozhodca ukázal na penaltový bod! Schalke tak má šancu na vyrovnanie.
     
    35
    Hlavný rozhodca si teraz zavolal oboch kapitánov – brankára Schalke Fährmanna a Davida Silvu – a niečo s ním konzultuje.
     
    34
    Domáci po rozohrávke Fährmanna prešli do okamžitého protiútoku, na konci ktorého si naviedol loptu na stred a svojou strelou trafil ruku Otamendiho. Hlavný rozhodca konzultuje situáciu s videorozhodcom.
     
    33
    De Bruyne namieril na bránu, avšak len priamo do stredu na Fährmanna, ktorý strelu bez problémov chytil.
     
    32
    Caligiuri si pred vlastnou šestnástkou spracoval loptu zo vzduchu rukou. Nasledovať bude priamy kop City.
     
    31
    Hostia znovu zachytili rozohrávku domácich a po prihrávke z pravej strany pálil Sterling, Bruma ale jeho pokus zablokoval.
     
    30
    Hra sa aspoň opticky v posledných minútach trochu vyrovnala, akonáhle sa ale domáci priblížia k šestnástke hostí, tak loptu strácajú.
     
    29
    Ani tento center z rohu Schalke nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Loptu bez problémov získala obrana hostí.
     
    28
    Teraz sa im to ale podarilo. Mendyl svojim prienikom po ľavej strane získal pre domácich ďalší rohový kop.
     
    27
    Hostia majú zápas pevne pod kontrolou. Domáci sa po zisku lopty ocitajú pod okamžitým presingom a len s veľkými ťažkosťami dokážu rozohrať svoje útoky.
     
    25
    Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten zakončil strelou spoza šestnástky Uth, bránu Edersona ale minul. Uthova strela bola vôbec prvou strelou Schalke v dnešnom zápase.
     
    24
    Bernardo Silva znovu obral Salifa Saného a prihral do otvorenej obrany Sterlingovi. Ten ale loptu držal veľmi dlho a prihrávku na päty už Bernardo Silva nedokázal spracovať.
     
    23
    A už sme tam, kde sme boli – Manchester City má loptu pevne pod kontrolou a s ľahkosťou prechádza do útoku.
     
    22
    Rohový kop odhlavičkovala obrana hostí a potom bol Mendylovi odpískaný ofsajd.
     
    21
    Schalke sa až teraz prvýkrát usadilo na dlhšiu dobu na útočnú polovicu. Serdar našiel prenesením na pravú stranu Caligiuriho, ktorý získal rohový kop pre domácich.
    18. Sergio Agüero (MAC) - 0:1
     
    18
    Manchester City dal gól!

    A už je to tu! Fährmann rozohral mizerne na Salifa Saného, ktorého obral o loptu David Silva a sám pred brankárom Schalke prihral SERGIOVI AGÜEROVI. Argentínsky útočník loptu bez problémov dorazil do prázdnej brány. Hlavný rozhodca ešte dlho konzultoval s videorozhodcom vzdušný súboj Laportea s Uthom, ktorý bol na začiatku tejto akcie, napokon ho ale vyhodnotili ako regulérny a gól tak platí.
     
    17
    Po menšom závare v pokutovom území sa snažil Laporte o nožničky, namieril ale mimo domácu bránu. Gól v sieti Schalke je len otázkou času...
     
    16
    Domácim sa ale vôbec nedarí podržať loptu. Sterling obišiel Caligiuriho a nacentroval na Agüera, ktorého pokus zablokoval na rohový kop Salif Sané.
     
    15
    De Bruyne sa tentokrát nepokúšal o prienik alebo kombináciu. Po zisku lopty v strede poľa si ju potiahol k pokutového územiu Schalke, namieril ale len do stredu brány nemeckého tímu, kde stál Fährmann.
     
    14
    McKennie sa snažil udržať loptu po dlhom nákope na hracej ploche, pri boji o ňu ale fauloval obrancu Manchesteru City Laportea.
     
    12
    Hneď po odkope Fährmanna od vlastnej brány ju ale hostia znovu získali a pokračujú v obliehaní pokutového územia Schalke.
     
    11
    Sterling si znovu narazil loptu na ľavom krídle, tentokrát s Walkerom, následne si ju ale pri pokuse o prienik do šestnástky Schalke predkopol za bránkovú čiaru.
     
    10
    City drží loptu na vlastnej polovici, kde si ju posúvajú obrancovia hosťujúceho tímu.
     
    9
    I ten dokázala domáca obrana odvrátiť, lopta sa ale znovu vrátila k hosťom. Tí majú od začiatku zápasu drvivý tlak a zjavne sa snažia streliť prvý gól.
     
    8
    David Silva nacentroval na prednú tyč, kde loptu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Schalke. Po opakovanom centri Davida Silvu ale získali hostia ďalší rohový kop.
    7. Sergio Agüero (MAC)
     
    7
    Hostia rozohrali štandardku signálom a po centri Walkera zľava hlavičkoval Agüero. Fährmann dobre zasiahol a jeho hlavičku vyrazil nad brvno.
     
    6
    Ten bez väčších problémov odhlavičkoval do bezpečia Bentaleb. Lopta sa ale vrátila k hosťom a po faule Serdara na De Bruyneho získali hostia priamy kop.
     
    5
    Sterling si narazil loptu s De Bruynem a následne poslal pred bránu strieľaný center, Salif Sané ho ale odkopol na rohový kop.
     
    4
    Fährmann dobre prečítal hru a vybehol včas proti kolmici na Agüera. Loptu odkopol v sklze do autu, guľaté čudo tak zostáva vo vlastníctve Citizens.
     
    3
    Walker si narazil loptu s De Bruynem na pravej strane a následne hľadal svojich spoluhráčov spätnou prihrávkou do druhej vlny, ani jeden z nich ale nedokázal túto prihrávku spracovať.
     
    2
    Loptu získal Manchester City, ktorý začal svoj postupný útok rozohrávkou brankára Edersona. Sterlingov prienik po ľavej strane nebol úspešnejší, domáci ale pod tlakom odkopli loptu späť k hosťom.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu na útočníkov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáce Schalke bude hrať v tradičných tmavomodrých dresoch, hostia v belasých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche a po hymne Ligy majstrov sa zápas začne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann (C) – D. Caligiuri, Bruma, Sané, Nastasić, Oczipka – Serdar, Bentaleb, McKennie – Uth, Mendyl.
    Náhradníci: Nübel – Burgstaller, Harít, Kutucu, Matondo, Rudy, Skrzybski.

    Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (C) – Sterling, Agüero, B. Silva.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Mahrez, Sané, Zinčenko, Foden.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Alonso (všetci Španielsko).
     
    Oba tímy sa spolu v Lige majstrov ešte nestretli. Čo sa týka iných európskych pohárov, tak je vo vzájomnej bilancii týchto dvoch súperov len jeden zápas z Poháru UEFA, v ktorom v novembri 2008 vyhral Manchester City v skupinovej fáze v Gelsenkirchene 2:0.
     
    Manchester City

    The Citizens sa vrátili po nie veľmi vydarenom konci minulého kalendárneho roku do hry o anglický titul. O skóre vedú Premier League pred Liverpoolom, ktorý má ale zápas k dobru. V tomto kalendárnom roku vyhrali všetky zápasy okrem jedného a v poslednom ligovom kole totálne rozdrvili Chelsea výsledkom 6:0. Forma Manchesteru City je tak výborná.

    V skupine F v Lige majstrov začali hostia domácou prehrou s Lyonom, potom si ale po štyroch výhrach proti Hoffenheimu a Šachtaru Doneck a remíze v odvete proti Lyonu pomerne s prehľadom postrážili postup. So 16 strelenými gólmi boli po PSG dokonca druhým najproduktívnejším tímom skupinovej fázy. Vzhľadom k forme Schalke tak ide City do tohto osemfinálového dvojzápasu ako jasný favorit.

    Zápasy Manchesteru City v Lige majstrov:
    Manchester City – Olympique Lyon 1:2
    Hoffenheim – Manchester City 1:2
    Šachtar Doneck – Manchester City 0:3
    Manchester City – Šachtar Doneck 6:0
    Olympique Lyon – Manchester City 2:2
    Manchester City – Hoffenheim 2:1
     
    FC Schalke 04

    Domáci zažívajú v Bundeslige najhoršiu sezónu za veľmi dlhú dobu, majú totiž výrazne bližšie k zostupovým, ako k pohárovým priečkam. Schalke je až na 14. mieste, len osem bodov od barážovej 16. pozície a má mizernú ligovú formu, pretože z posledných štyroch zápasov vyťažili domáci len dva body za dve remízy.

    Schalke do ďalšej fázy Ligy majstrov postúpilo z druhého miesta skupiny D, tá však bola objektívne papierovo najslabšou zo všetkých. Súpermi Schalke totiž boli FC Porto, Galatasaray Istanbul a Lokomotiv Moskva. Domáci mali v skupine veľmi zaujímavú bilanciu – strelili len 6 gólov, čo je najmenej zo všetkých účastníkov vyraďovacej fázy, súčasne ale inkasovali len 4 góly. Menej inkasovaných gólov mal len Dortmund. Uvidíme, či bude táto bilancia platiť i v dnešnom zápase proti ofenzívnemu Manchesteru City.

    Zápasy Schalke 04 v Lige majstrov:
    Schalke 04 – FC Porto 1:1
    Lokomotiv Moskva – Schalke 04 0:1
    Galatasaray Istanbul – Schalke 04 0:0
    Schalke 04 – Galatasaray Istanbul 2:0
    FC Porto – Schalke 04 3:1
    Schalke 04 – Lokomotiv Moskva 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose z osemfinálového zápasu Ligy majstrov, v ktorom sa stretnú FC Schalke 04 a Manchester City. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 38. Bentaleb (pen.), 45. Bentaleb (pen.) – 18. Agüero, 85. Sané, 90. Sterling

    Karty:   41. Uth (SCH), 73. Sané (SCH), 90+5. Burgstaller (SCH) – 37. Otamendi (MAC), 43. Fernandinho (MAC), 90+5. Ederson (MAC)   68. Otamendi (MAC)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:9.
    FC Schalke 04: Fährmann (C) – D. Caligiuri, Bruma, Sané, Nastasić, Oczipka – Serdar, Bentaleb, McKennie (77. Skrzybski) – Uth (88. Harít), Mendyl (65. Burgstaller).
    Náhradníci: Nübel – Burgstaller, Harít, Kutucu, Matondo, Rudy, Skrzybski.

    Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Otamendi, Laporte – De Bruyne (87. Zinčenko), Gündoğan, D. Silva (C) (70. Kompany) – Sterling, Agüero (78. Sané), B. Silva.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Kompany, Mahrez, Sané, Zinčenko, Foden.

    Rozhodca: del Cerro Grande – Yuste, Alonso (všetci Španielsko)

    Diváci: 54 417
    Utorok 12.03.2019
    Manchester City - Schalke 7:0

    Góly: 35. Agüero, 38. Agüero, 43. Sané, 56. Sterling, 71. B. Silva, 78. Foden, 84. Jesus

    Karty:   48. Danilo (MAC), 69. Zinčenko (MAC) – 33. Bruma (SCH)