Philadelphia – Tampa Bay 2:5 (kon.) | Carolina – NY Rangers 1:2 (kon.) | Florida – Buffalo 4:2 (kon.)
NJ Devils – Pittsburgh 3:4 (kon.) | Montreal – Columbus 3:2 (kon.) | Minnesota – Anaheim 0:4 (kon.)
St. Louis – Toronto 3:2 (po pr.) | Dallas – Nashville 3:5 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:3 (1:2 po s.n.)
koniec
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
New York Rangers
cz Streda 20.02.2019, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Chris Kreider mohl rozhodnout, ale prázdnou branku od modré čáry netrefil!
    58:22 Skvělý Lundqvist fantasticky vychytal Williamse.
     
    58:22
    Dougie Hamilton nabídl puk před branku Justinovi Williamsovi, kterému ukradl vyrovnání fantastický Lundqvist! Ten se nejprve doklouzal ke své tyčce včas na to, aby vyrazil první střelu domácího kapitána a v leže pak zlikvidoval i následnou dorážku!
     
    54:37
    Hosté byli pod obrovským tlakem a Henrik Lundqvist pochytal hned několik nebezpečných střel! Jeho spoluhráči následně zahráli na icing.
     
    54:13
    Na zadní tyčce byl volný Sebastian Aho, ovšem jeden z obránců srazil zakončení, které by už směřovalo do odkryté klece!
     
    51:04
    Justil Faulk totiž následně odpálil puk do hlediště a dostává trest za zdržování hry.
     
    51:04
    Mats Zuccarello poslal puk žabičkou před branku na hůl Chrise Kreidera, který ve velké šanci minul branku! Bude se ale vylučovat...
     
    48:00
    Málem ale udeřilo na druhé straně! Brendan Smith nahodil puk od modré na branku a po teči jednoho z clonících hráčů kotouč trefil McElhinneyho do masky. Domácí gólman vůbec netušil, odkud černá pryž přiletěla!
    46:10 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 1:2
     
    46:10
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté skórují těsně po skončení přesilovky! DeAngelo přenesl hru na Pavla Bučněviče, který z levého kruhu vypálil do hrudi brankáře McElhinneyho. Toho nepřekonal ani dorážející Jimmy Vesey, ovšem VLADISLAV NAMĚSTNIKOV už z mezikruží puk do odkryté klece poslal – 1:2. Asistence: Jimmy Vesey a Pavel Bučněvič.
     
    44:08
    Brock McGinn podrazil DeAngela a hosté tak dostávají velkou šanci na vstřelení gólu! Budou hrát 42 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3!
     
    42:49
    A vylučuje se také na druhé straně. Lucas Wallmark dostal dvě minuty za držení.
     
    41:54
    Domácí si v přesilovce vytvořili velký tlak! Střela Justina Faulka dokonce skončila na tyčce!
     
    40:43
    Gól neplatí, Chris Kreider dostává trest za nedovolené bránění.
    40:43 Tenhle gól Rangers neplatil. Kreider totiž v mele před brankou fauloval.
     
    40:43
    Jak se puk za brankovou čáru vůbec dostal? Mika Zibanejad se natlačil až před brankoviště, ale McElhinney ještě udržel puk před brankovou čarou. Následovaly dorážky a Mats Zuccarello nakonec kotouč za čáru dotlačil, ale to už bylo v době, kdy rozhodčí signalizovali faul Kreidera.
     
    40:43
    Hosté dnes podruhé dotlačili puk do sítě! Opět se bude telefonovat, ale tady si myslím, že gól platit opravdu nebude. Rozhodčí totiž viděli faul Chrise Kreidera v předbrankovém prostoru, kterého už posílají na trestnou lavici...
     
    37:57
    Kevin Hayes se dostal díky důrazu v předbrankovém prostoru do šance. S jeho zakončením si poradil McElhinney.
     
    37:04
    Hosté si zahrají přesilovku! Justin Faulk zahákoval Bradyho Skjeie, který se z pozice obránce dostal až za branku soupeře.
     
    31:19
    Sebastian Aho mohl vrátit Carolině vedení! Jeho sólo a bekhendové zakončení však zastavil Lundqvist!
    30:40 Connor BRICKLEY - 1:1
     
    30:40
    Rangers právě vstřelili branku!
    Gól platí! Způsob, jakým CONNOR BRICKLEY dopravil kotouč za brankovou čáru, byl nakonec v pořádku a Rangers tak rychle srovnávají na 1:1. Asistence: Filip Chytil a Anthony DeAngelo.
     
    30:40
    Hosté se radovali z gólu, ale ještě se zřejmě bude telefonovat! Bekhendový pokus Filipa Chytila vyrazil McElhinney před sebe a Connor Brickley puk dovezl na těle až za brankovou čáru. Rozhodčí nejprve rozpažil, že gól platit nebude, ale vše zřejmě rozsekne až porada...
    29:53 Jordan MARTINOOK - 1:0
     
    29:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď už se domácí radují! Svečnikov předal Hamiltonovi kotouč opět na pravý kruh. Obránce Caroliny ho tentokrát ještě nabídl před branku JORDANOVI MARTINOOKOVI, který napoprvé ještě Lundqvista nepřekonal, ale z dorážky už uklízel puk do odkryté klece. Asistence: Dougie Hamilton a Andrej Svečnikov.
     
    26:59
    Střela Jaccoba Slavina byla hodně nepříjemně tečována! Henrik Lundqvist dokázal včas zareagovat a kotouč vytěsnit mimo svou klec!
     
    24:02
    Ve velké šanci se objevil Nino Niederreiter, Lundqvist však předvedl výborný zákrok!
     
    20:00
    To jsem málem zakřikl! Hosté totiž ještě chybovali v rozehrávce a na Lundqvista pálil Lucas Wallmark. Naštěstí pro Rangers branku minul.
    08:50 Slavinova tečovaná střela skončila na tyčce.
     
    08:50
    Od modré čáry vypálil Jaccob Slavin. Lundqvist měl zakrytý výhled, navíc byl puk zřejmě ještě tečován a Rangers si tak mohli oddechnout, že jejich brankáře zachránila tyčka!
     
    06:56
    Nápor Canes pokračoval i při signalizované výhodě. Za krosček na Williamse je potrestán Brendan Smith.
     
    03:57
    Tečovanou střelu Dougieho Hamiltona vyrazil Lundqvist za svou branku. Tam se puku ujal Micheal Ferland, jenž s ním rychle vyjel zpět před brankoviště a hostující gólman musel opět do akce!
     
    02:15
    Opět Brock McGinn, který přebruslil obránce a natlačil se až před Lundqvista. Ten bekhendové zakončení útočníka Caroliny pokryl a v brance následně skončil právě McGinn.
     
    00:55
    Branku už ohrozili i Rangers. Anthony DeAngelo se nejprve snažil překvapit McElhinneyho z nulového úhlu, což se mu málem i povedlo. Puk zůstal po nejistém zákroku domácího brankáře ležet v brankovišti a do bezpečí ho odpálil obránce Slavin. Poté pálil od modré Marc Staal a tentokrát už McElhinney zakročil přesvědčivě.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 30. Martinook (D. Hamilton, Svečnikov) – 31. C. Brickley (Chytil, DeAngelo), 47. Namestnikov (Vesey, Bučnevič)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Faulk (A), Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams (C), Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Georgijev) – McQuaid, Skjei, M. Staal (A), DeAngelo, Shattenkirk, Br. Smith – Zuccarello, Zibanejad, Kreider (A) – Bučnevič, K. Hayes, Vesey – Fast (A), R. Strome, Namestnikov – C. Brickley, Nieves, Chytil.

    Rozhodca: L'Ecuyer, McCauley – Suchánek, Mach

    Diváci: 13343