Chabarovsk – Red Star Kunlun 7:2 (kon.) | Vladivostok – Barys 2:1 (kon.) | Jekaterinburg – Nižnekamsk 5:3 (kon.)
D. Moskva – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 5:4 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 6:1 (kon.)
Helsinki – S.Moskva 5:4 (kon.) | Petrohrad – Jaroslavľ 4:0 (kon.) | Riga – HC Slovan sk 5:0 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Pondelok 18.02.2019, 17:30 • CSKA Arena Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:43 Alexej MAKEJEV - 6:1
     
    58:43
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Vzápětí však připravuje Sorokina o čisté konto po Rendulićově křížném pasu nejlepší hráč hostů ALEXEJ MAKEJEV. Zblízka tváří v tvář brankáři zvedl kotouč a parádně ho zavěsil o tyč.
    Asistence: Borna Rendulić, Gleb Kožemjakin.
    58:14 Mat ROBINSON - 6:0
     
    58:14
    CSKA právě vstřelil branku!
    Několikrát to vypadalo, že se hosté osvobodí z obranného pásma, ale vyhodit se jim nepodařilo a po Světlakovově přihrávce od mantinelu zvedl kotouč z mezikruží švihem pod břevno nevysoký MAT ROBINSON.
    Asistence: Andrej Světlakov, Klas Dahlbeck.
    55:43 Arťom ČMYCHOV - 5:0
     
    55:43
    CSKA právě vstřelil branku!
    Už na pět nula zvyšuje po přihrávce Ivana Tělegina zpoza brány jeho kolega z obrany ARŤOM ČMYCHOV. Ortio na puk přes několik hráčů dobře neviděl a poměrně lehký pokus od modré čáry pouští.
    Asistence: Ivan Tělegin.
     
    48:27
    Dnešní utkání sleduje 7229 diváků.
    37:58 Konstantin OKULOV - 4:0
     
    37:58
    CSKA právě vstřelil branku!
    Domácí při hře 4 na 4 ujeli do bleskového přečíslení, KONSTANTIN OKULOV to vzal na sebe a rychlou akci zakončil nadvakrát. První pokus Ortio vyráží betonem, dorážka již končí za jeho zády.
    Asistence: Klas Dahlbeck, Maxim Šalunov.
    36:40 rvačka mezi Komarovem a Romanovem
     
    36:40
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Alexandr Romanov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikita Komarov – 5 min. + osobní trest do konce utkání, vyprovokování bitky).
    Oba se srazili na útočné modré z pohledu hostů, Komarov pak začal do soupeře bušit a oba skončili ve valné hromadě na ledové ploše i s oběma čárovými, kteří se je pokoušeli roztrhnout.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Arťom Čmychov – 2 min., podrážení). Po jeho zákroku přímo před domácí střídačkou skočil nedobrovolně kotoul Švec-Rogovoj.
     
    29:59
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Jannik Hansen – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:53
    Blažijevského švih zápěstím od modré čáry šikovně tečoval Konstantin Okulov, výborný zákrok na čáře předvedl Ortio.
     
    29:09
    Světlakov se krásně uvolnil a střílel do šibenice, povyjetý Ortio hranou lapačky s notnou dávkou štěstí vytěsnil kousíček nad břevno.
     
    28:44
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Miro Aaltonen – 2 min., hákování).
     
    28:02
    První vyložená šance Viťazu. Do samostatného nájezdu unikl Makejev, jeho střelu chytá ztuhlý Ilja Sorokin do lapačky a máme tu první reklamní přestávku v prostřední části.
     
    25:49
    Vyloučení v týmu HC Viťaz Moskevská oblast (Nikolaj Stasenko – 2 min., podrážení). Hostující obránce v šanci zastavil nedovoleně Kaprizova.
     
    20:42
    Naumenkov střílel přes obránce a před bránou mistrovskou tečí přizvedl jeho pokus Světlakov. Puk trefuje gólmana Viťazu přímo do mřížky.
    19:56 Andrej SVĚTLAKOV - 3:0
     
    19:56
    CSKA právě vstřelil branku!
    Hosté pod tlakem neudrželi puk ve vlastním obranném pásmu. Slepyšev zadovkou přihrál Těleginovi a ten okamžitě na pravém kruhu našel zcela volného ANDREJE SVĚTLAKOVA, který 4 vteřiny před sirénou prostřelil přesouvajícího se brankáře.
    Asistence: Ivan Tělegin, Anton Slepyšev.
     
    16:33
    Vey vyšťouchl kotouč za bránou a Kaprizovovu střelu vyrážel Ortio hranou vyrážečky, černý kus gumy kuriózně vyletěl vrtulí a dopadl za jeho ramenem na horní síťku.
     
    9:00
    Viťaz Moskevská oblast střídá brankáře: Alexandr Samonov inkasoval dva góly ze šesti střel, do branky hostů si stoupl Joni Ortio.
     
    9:00
    Robinson prostřelil Samonova, jemuž pomohla pravá tyčka, o níž se kotouč zastavil a brankář Viťazu ho až následně po vteřince dezorientace zalehl. Při svém zákroku si však zřejmě lehce ublížil a bude muset střídat.
    8:08 Anton SLEPYŠEV - 2:0
     
    8:08
    CSKA právě vstřelil branku!
    Moskvané zachytili vyhozený kotouč ve středním pásmu a po rychlém přejetí modré čáry zvyšuje přesnou střelou švihem pod vyrážečku na zadní tyč náskok ligového lídra ANTON SLEPYŠEV.
    Asistence: Ivan Tělegin.
    6:08 Klas DAHLBECK - 1:0
     
    6:08
    CSKA právě vstřelil branku!
    Domácí přežili oslabení a Kaprizov se okamžitě po návratu z trestné lavice zapojil do gólové akce, jeho přihrávku prodloužil Vey o zadní mantinel, na levém kruhu zachytil puk KLAS DAHLBECK a prostřelil brankáře mezi vyrážečkou a betonem.
    Asistence: Linden Vey, Kirill Kaprizov.
     
    3:58
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Kirill Kaprizov – 2 min., vysoká hůl).

    Karel Jedlička

    Góly a asistencie: 7. Dahlbeck (Vey, Kaprizov), 9. Slepyšev (Telegin), 20. Svetlakov (Telegin, Slepyšev), 38. Okulov (Dahlbeck, Šalunov), 56. Čmychov (Telegin), 59. M. Robinson (Svetlakov, Dahlbeck) – 59. Makejev (Rendulić, Kožemjakin)


    CSKA Moskva: Sorokin (L. Johansson) – Naumenkov, Marčenko, Dahlbeck, M. Robinson, A. Romanov, Blažijevskij, Čmychov – Tolčinskij, Vey, Kaprizov – Andronov, Hansen, Kalinin – Okulov, Šalunov, Mamin – Telegin, Slepyšev, Svetlakov.
    Viťaz Moskovská oblasť: Samonov (9. Ortio) – Mozík, Katičev, Jevsejenkov, Stasenko, S. Romanov, Golovkov, Voronkov, Kožemjakin – Řepík, M. Aaltonen, A. Sjomin – Rendulić, Švec-Rogovoj, Makejev – N. Komarov, Kokarev, Stoľarov – P. Černov, Vyglazov, Gončarov.

    Rozhodca: Kulakov, Birin – Zacharenkov, Sivov

    Diváci: 7229