Poprad – Miškovec 2:1 (kon.) | Nitra – Žilina 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Detva 7:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (4:3 po s.n.) | Budapešť – Košice 3:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
7:3 (3:2, 2:0, 2:1)
HK Detva
Nedeľa 17.02.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    53:18 Tomáš TÖRÖK - 7:3
     
    53:18
    Detva dala gól!
    Detva dokázala skorigovať stav stretnutia. Obrancovia Banskej Bystrice zaspali a zabudli, že majú pred bránou hráča. Ďaloga si všimol pred bránou voľného TOMÁŠA TÖRÖKA. Ten sa nezľakol príležitosti a zakončil pekne ku vzdialenejšej tyči. Asistencie: Martin Ďaloga, Peter Valent.
    50:32 Jordon SOUTHORN - 7:2
     
    50:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Ďalší gól prišiel po parádnej akcií troch útočiacich hráčov. Na konci celej akcie bol JORDON SOUTHORN. Ten dostal prihrávku na pravé krídlo a strelou z prvej trafil presne do voľného priestoru. Asistencie: Tomáš Zigo, Dávid Šoltés.
    41:10 Tomáš SUROVÝ - 6:2
     
    41:10
    Banská Bystrica dala gól!
    Gól padol po veľkej chybe Detvy v strednom pásme. Zigo uchmatol puk a domáci išli do prečíslenia. TOMÁŠ SUROVÝ dostal nabité a okamžite vystrelil. Jeho bomba skončila presne pod brvnom. Tu nemohol Zalivin spraviť vôbec nič. Asistencia: Tomáš Zigo.
    39:50 Gilbert GABOR - 5:2
     
    39:50
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak domáci sa znovu presadili v posledných sekundách tretiny. Zalivin nedokázal udržať strelu zo zlej pozície a s dorážkou mu jeho spoluhráči nepomohli. GILBERT GABOR sa najlepšie zorientoval v skrumáži tiel a pohotovo rozvlnil sieť. Asistencia: Matej Češík.
    28:30 Marek BARTÁNUS - 4:2
     
    28:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci využili druhú presilovku v dnešnom zápase, konkrétne MAREK BARTÁNUS. Ten ideálne tečoval puk pred brankárom, ktorý sa ešte zastavil na tyčke. Následná dorážka z pár centimetrov mu už nerobila problém. Asistencie: Jordon Southorn, Karol Sloboda.
    19:47 Guillaume ASSELIN - 3:2
     
    19:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci celok dokázal otočiť v poslednej minúte prvej tretiny. Veľkou mierou sa o to pričinil doterajší najlepší hráč zápasu Éric Faille. Ten parádne našiel svojho spoluhráča pred bránou, ktorému nerobilo problém upratať puk do siete. GUILLAUME ASSELIN zúžitkoval peknú prihrávku, obišiel brankára a pohodlne zakončil do odkrytej siete. Asistencia: Éric Faille.
    19:11 Dávid ŠOLTÉS - 2:2
     
    19:11
    Banská Bystrica dala gól!
    DÁVID ŠOLTÉS si sám dirigoval akciu, keď zatiagol puk do útočného pásma. Obrancovia mu nestíhali, a tak si obišiel bránu, aby mohol zakončiť k bližšej tyči. Zalivin nedokázal natiahnuť svoj betón a inkasuje. Bez asistencie.
    13:33 Jozef SLÁDOK - 1:2
     
    13:33
    Detva dala gól!
    Domáca obrana ukázala, že aj ona vie chybovať. Všetci sa sústredili na puk pri mantineli, ktorý odtiaľ dostal Hodgson. Jeho prihrávka našla voľného spoluhráča, ktorým bol JOZEF SLÁDOK. Ten si puk ešte potiahol a následne švihom presne zakončil. Asistencia: Hayden Hodgson.
    08:22 Ben BETKER - 1:1
     
    08:22
    Detva dala gól!
    Veľmi šťastný gól v podaní hostí. BEN BETKER. bol vo veľkom uhle, ale aj napriek tomu skúsil svoje šťastie. Lisutin si tento gól za rámček nedá. Puk mu prešiel zrejme niekde pomedzi betóny. Asistencia: Radovan Puliš.
    05:03 Brock HIGGS - 1:0
     
    05:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci dokázali využiť hneď svoju prvú presilovú hru. V tomto okamihu to nezvládla obrana Detvy. BROCK HIGGS bol voľný medzi kruhmi, čo dokázal potrestať. Puk si nachystal na forhend a svoju strelu upratal pod brvno. Asistencia: Éric Faille.

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Higgs (Faille), 20. Šoltés, 20. Asselin (Faille), 29. Bartánus (Southorn, Sloboda), 40. Gabor (Češík), 42. Surový (Zigo), 51. Southorn (Zigo, Šoltés) – 9. Betker (Puliš), 14. Sládok (Hodgson), 54. Török (Ďaloga, Valent)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor.
    HK Detva: Zalivin (Petrík) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga.

    Rozhodca: Mullner, Juhász – Šefčík, Soltész – Konc