Poprad – Miškovec 2:1 (kon.) | Nitra – Žilina 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Detva 7:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (4:3 po s.n.) | Budapešť – Košice 3:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
7:3 (3:2, 2:0, 2:1)
HK Detva
Nedeľa 17.02.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte pri sledovaní 52. kola Tipsport Ligy. Ako favorit sa nám predstaví Banská Bystrica, ktorá si svoje sily zmerá s húževnatou Detvou.

    Vzájomné zápasy:
    11.01.19 Detva – Banská Bystrica 1 : 4
    07.12.18 Banská Bystrica – Detva 5 : 2
    02.11.18 Detva – Banská Bystrica 2 : 1
    02.10.18 Banská Bystrica – Detva 2 : 3pp
    04.03.18 Banská Bystrica – Detva 7 : 2

    HC 05 iClinic Banská Bystrica
    Líder tabuľky sa postaví tabuľkovo slabšiemu celku, ale na tieto fakty sa spoliehať nemôže. V našej lige môže každý poraziť každého. Klub zo stredného Slovenska je síce na čele ligy, ale náskok má len trojbodový. Po dnešnom zápase už všetko môže byť inak. Na chrbát mu dýcha Zvolen, ktorý prehral ostatné dva zápasy. Banská Bystrica má za sebou vydarené stretnutia, veď z piatich zápasov vyhrala až 4. Prehrala len raz, a to s druhým Zvolenom (2:3). Kanaďan Faille nazbieral doposiaľ 68 bodov a vedie tabuľku produktivity. Dnes si môže svoje čísla vylepšiť.

    HC 07 Detva
    Detve patrí aktuálne 9. miesto a smerom vpred sa už nepozrie. Na 8. celok stráca priepastných 20 bodov. To sa v závere sezóny už nedá dohnať. Bude mať čo robiť, aby si udržala svoje aktuálne postavenie. 10. MAC stráca aktuálne 4 body, ktoré sa dajú zmazať. Dnes Detva vycestuje s malou dušičkou, keďže posledné zápasy neodohrala v najlepšej forme. V piatich zápasoch sa jej podarilo získať len 5 bodov. Proti Popradu predviedla aktívnu hru, ale chýbala väčšia kvalita. Bod získala len za väčšie odhodlanie a chuti zvíťaziť. Napokon však prehrala po samostatných nájazdoch. Dnešné body by boli z kategórie prekvapivých.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor.

    HC 07 Detva: Petrík (Zalivin) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga.

    Rozhodca: Mullner, Juhász – Šefčík, Soltész – Konc.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:35
    Detva sa v úvode zápasu dostala k puku a prešla až do útočného pásma. Tam však nič nevymyslela a prišla len nepresná prihrávka.
     
    01:21
    Lisutin vyprodukoval prvý zákrok, keď pekne zakročil so svojou lapačkou. Následná dorážka smerovala len vedľa brány. Hostia začali aktívnejšie.
     
    02:30
    Od začiatku tretiny sa nám ešte neprerušovalo. Hra má plynulý spád. Oba celky sa striedajú v držaní puku. Ani jeden z nich sa do šance zatiaľ nedostal.
     
    03:17
    Zalivin prerušil hru prvýkrát v zápase. Domáci hokejisti vyslali strelu z pravej strany, ale brankár hostí bol pozorný.
     
    04:17
    Domáci sa prvýkrát mohli dostať do šance, keď pekne zaviezol puk do útočného pásma Asselin. Svojou prihrávkou našiel Failleho, ale ten nedokázal presne posunúť puk na pravú stranu.
     
    04:30
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Hayden Hodgson – 2 min., podrazenie).
     
    05:03
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci dokázali využiť hneď svoju prvú presilovú hru. V tomto okamihu to nezvládla obrana Detvy. BROCK HIGGS bol voľný medzi kruhmi, čo dokázal potrestať. Puk si nachystal na forhend a svoju strelu upratal pod brvno. Asistencia: Éric Faille.
    05:03 Brock HIGGS - 1:0
     
    06:12
    Detva si nedokázala presne prihrať a puk prešiel všetky čiary. Píska sa zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa bude pred bránou Zalivina.
     
    06:20
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Karol Sloboda – 2 min., filmovanie pádu).
     
    07:08
    Hrá sa 4 na 4. Zatiaľ má puk na svojich hokejkách Detva. Nepodarilo sa jej však prejsť do útoku a domáci mohli skórovať. Faille ponúkal puk pred odkrytú bránu pre Asselina, avšak ten ho nestihol zachytiť.
     
    08:22
    Detva dala gól!
    Veľmi šťastný gól v podaní hostí. BEN BETKER. bol vo veľkom uhle, ale aj napriek tomu skúsil svoje šťastie. Lisutin si tento gól za rámček nedá. Puk mu prešiel zrejme niekde pomedzi betóny. Asistencia: Radovan Puliš.
    08:22 Ben BETKER - 1:1
     
    09:39
    Banská Bystrica stratila puk v útočnom pásme a hostia mohli ísť do prečíslenia. Jeden z ich hráčov nevyhodnotil situáciu najlepšie a puk podržal v strednom pásme.
     
    10:45
    Banská Bystrica je jednoznačne lepšia, avšak svoje šance nevie využiť. Aktívny je najmä Faille, ktorý nabáda svojich spoluhráčov prihrávkami pred bránu.
     
    11:34
    Detva podržala chvíľu súpera v jeho obrannom pásme, ale nie na dlho. Hráči už potrebovali striedať, a tak sa puk zdržal za bránou Lisutina.
     
    12:57
    Detva sa dostáva do hry, avšak nevie sa dostať bližšie k bráne. Prichádzajú len strely od modrej čiary. Lisutin zasahovať nemusí.
     
    13:33
    Detva dala gól!
    Domáca obrana ukázala, že aj ona vie chybovať. Všetci sa sústredili na puk pri mantineli, ktorý odtiaľ dostal Hodgson. Jeho prihrávka našla voľného spoluhráča, ktorým bol JOZEF SLÁDOK. Ten si puk ešte potiahol a následne švihom presne zakončil. Asistencia: Hayden Hodgson.
    13:33 Jozef SLÁDOK - 1:2
     
    14:38
    A je tu nová výzva pre Banskú Bystricu, ktorá je veľkým favoritom, ale aj napriek tomu prehráva na domácom ľade 1:2. Detva zlepšila svoju hru a okamžite sa to ukázalo na výsledku.
     
    15:48
    Detva sa dostávala do ďalšej šance, keď sa jeden z jej hráčov dostal k puku medzi kruhmi a strelou švihom zakončil. Puk narazil na zadný mantinel.
     
    16:24
    Banská Bystrica už dlhšiu dobu nevymyslela nič nebezpečné v útočnom pásme. Zalivin očakával určite oveľa viac zákrokov. Domáci akoby svojho súpera podcenili.
     
    17:53
    Sledujeme minimum prerušení. Brankári nemajú veľa zákrokov. Detva je v útočnom pásme, ale s pukom sa nachádza len pri mantineli, odkiaľ nemôže prísť nebezpečenstvo.
     
    18:40
    Detva je stále v útočnom pásme. Banská Bystrica je už veľmi dlho vo vlastnom obrannom pásme. Oslobodzuje sa len zásluhou vyhodenia do stredného pásma.
     
    19:11
    Banská Bystrica dala gól!
    DÁVID ŠOLTÉS si sám dirigoval akciu, keď zatiagol puk do útočného pásma. Obrancovia mu nestíhali, a tak si obišiel bránu, aby mohol zakončiť k bližšej tyči. Zalivin nedokázal natiahnuť svoj betón a inkasuje. Bez asistencie.
    19:11 Dávid ŠOLTÉS - 2:2
     
    19:47
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci celok dokázal otočiť v poslednej minúte prvej tretiny. Veľkou mierou sa o to pričinil doterajší najlepší hráč zápasu Éric Faille. Ten parádne našiel svojho spoluhráča pred bránou, ktorému nerobilo problém upratať puk do siete. GUILLAUME ASSELIN zúžitkoval peknú prihrávku, obišiel brankára a pohodlne zakončil do odkrytej siete. Asistencia: Éric Faille.
    19:47 Guillaume ASSELIN - 3:2
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Sledujeme nádherný zápas, ktorý sa musí páčiť každému nezaujatému divákovi. Šancí sme veľa nevideli, ale gólov áno. Hráči premenili prakticky každú jednu šancu. Detva hrala aktívne, ale nevydržala záver tretiny, keď dvakrát inkasovala v poslednej minúte. Určite ju to veľmi mrzí, pretože sa tým naštartoval domáci gólostroj, ktorý môže pokračovať aj po prestávke.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Domáci síce vyhrali úvodné buly, ale puk stratili v útočnom pásme. Detva sa dostala do rýchleho útoku, ale puk jej hráčom ušiel k brankárovi.
     
    21:20
    Obrovská šanca Asselina, ktorý mohol streliť svoj druhý gól! Pekne si zbehol pred prázdnu bránu, kde dostal prihrávku, ale skvelého Zalivina prekonať nedokázal! Parádny zákrok.
     
    22:11
    Banská Bystrica je rýchlejšia, čo sa aktuálne ukazuje v plnej paráde. Detva sa nevie dostať do hry a len vyhodila puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    23:00
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ryan Glenn – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    23:47
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Branislav Kubka – 2 min., hákovanie).
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., filmovanie pádu).
     
    24:45
    Detva hrá presilovku, ale do šance sa zatiaľ nedostala. Najväčšiu šancu mal Hodgson, ktorý strieľal do protipohybu brankára, ale puk len tesne minul bránu.
     
    25:28
    Na druhej strane sme mohli vidieť kuriózny moment, keď si takmer Gašpar strelil vlastný gól. Puk nasmeroval smerom na vlastnú bránu, ale Zalivin reflexívne zakročil už na bránkovej čiare.
     
    26:12
    Detva išla do prečíslenia, avšak jej prechod do útočného pásma pokazil jeden hráč, ktorý bol nedočkavý. Čiarový rozhodca správne odpískal ofsajd.
     
    27:19
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., podrazenie).
     
    27:47
    Šťastný dostal prihrávku pred bránu, ale bol chrbtom k brankárovi. Jeho práca s hokejkou nestačila na Zalivina, ktorý puk schoval vo svojej lapačke.
     
    28:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci využili druhú presilovku v dnešnom zápase, konkrétne MAREK BARTÁNUS. Ten ideálne tečoval puk pred brankárom, ktorý sa ešte zastavil na tyčke. Následná dorážka z pár centimetrov mu už nerobila problém. Asistencie: Jordon Southorn, Karol Sloboda.
    28:30 Marek BARTÁNUS - 4:2
     
    29:45
    Domáci celok je pri chuti a Detva sa nevie spamätať. Jej prihrávky nemajú lepšiu myšlienku. Lisutin si prakticky ešte nepripísal poriadny zákrok v tejto tretine.
     
    30:37
    Banská Bystrica uzavrela súpera v jeho obrannom pásme a prichádza veľké množstvo striel. Zalivin sa musí mať na pozore, pretože v týchto chvíľach mu jeho spoluhráči moc nepomáhajú.
     
    31:06
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Andrej Šťastný – 2 min., hákovanie).
     
    32:34
    Detva sa dostala do dobrej príležitosti počas presilove hry. Mohla sa dostať na kontakt svojmu súperovi. Sládok obiehal brankára, avšak jeho bekhendové zakončenie nebolo ideálne.
     
    33:37
    Ďaloga taktiež mohol znížiť stav. Pri pravej strane sa dostal k puku, ktorý si potiahol na stred a bol v ideálnej streleckej parkete. Strieľal pod brvno, ale Lisutin puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    34:17
    Niečo podobné sme videli aj na druhej strane, keď sa pokúšal zakončiť Zigo. Jeho strela sa k brankárovi nedostala, pretože ju pekne zablokoval Sládok.
     
    35:13
    Kuklev nemal komu, a tak len nahodil puk cez všetkých hráčov. Lisutin najskôr nemusel zasahovať, ale potom predsa len pokryl puk. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Banskej Bystrice.
     
    36:23
    V druhej tretine sme zatiaľ toľko krásy nevideli. Oba celky sa snažia, ale je to bez väčších šancí. Brankári si veľa zákrokov nepripísali.
     
    37:44
    Detva sa dostávala do nebezpečnej akcie, keď sa domáci nestihli stiahnuť. Prihrávka pred prázdnu bránu, kde stál Chovan, bola zablokovaná.
     
    38:39
    Zigo nemal v útočnom pásme nikoho zo svojich spoluhráčov, a tak to zobral na vlastné plecia. Puk len nahodil na brankára, ktorý nemohol rozohrať. Vhadzovať sa bude pred Zalivinom.
     
    39:50
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak domáci sa znovu presadili v posledných sekundách tretiny. Zalivin nedokázal udržať strelu zo zlej pozície a s dorážkou mu jeho spoluhráči nepomohli. GILBERT GABOR sa najlepšie zorientoval v skrumáži tiel a pohotovo rozvlnil sieť. Asistencia: Matej Češík.
    39:50 Gilbert GABOR - 5:2
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina nám veľa kvality neukázala. Ani jeden z celkov sa nedostával do šancí a brankári moc práce nemali. Lisutin neriešil prakticky nič nebezpečné pred vlastnou bránou. Zalivin predviedol zopár parádnych zákrokov, keď ho nepodržala jeho obrana. Nebyť jeho, tak je skóre omnoho vyššie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Detva sa dostala do útočného pásma, ale následne stratila puk. Ten sa tam vrátil po chybe domácich, ale rozhodcovia prerušili hru pre ofsajd.
     
    41:10
    Banská Bystrica dala gól!
    Gól padol po veľkej chybe Detvy v strednom pásme. Zigo uchmatol puk a domáci išli do prečíslenia. TOMÁŠ SUROVÝ dostal nabité a okamžite vystrelil. Jeho bomba skončila presne pod brvnom. Tu nemohol Zalivin spraviť vôbec nič. Asistencia: Tomáš Zigo.
    41:10 Tomáš SUROVÝ - 6:2
     
    42:27
    Banský Bystrica strelila gól po nahodenom puku od modrej čiary, ale hlavný rozhodca rozpažil a signalizuje postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
    42:27 Neuznaný gól
     
    42:56
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Ladislav Ščurko – 2 min., hákovanie).
     
    43:15
    Ščurkovi dnešný zápas moc nevychádza. Už tretíkrát oslabil svoje mužstvo. Banská Bystrica dostáva ďalšiu možnosť na strelenie gólu.
     
    44:39
    Domáci celok sa snaží streliť ešte ďalšie góly, keďže je pri chuti. Detve akoby dochádzali sily a z toho pramenia aj vylúčenia.
     
    45:45
    Opäť má puk na svojich hokejkách len Banská Bystrica. Tá kontroluje hru a v pohode si prihráva vo vlastnom obrannom pásme. Detva je veľmi pasívna.
     
    46:30
    Detva bola dlhšiu dobu vo svojom obrannom pásme a smerom vpred nedokázala nič vymyslieť. Hráči sa rozhodli, že idú striedať. Prišlo tak len k odovzdaniu puku.
     
    47:41
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brock Higgs – 2 min., napadnutie zozadu).
     
    48:19
    Detva uzavrela svojho súpera v jeho obrannom pásme a vymýšľala ideálnu možnosť na zakončenie. Tá napokon prišla, ale strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    49:48
    Detve sa už nič viac nepodarilo vymyslieť vo svojej presilovej hre. Banská Bystrica bola v oslabení výborná a dokázala sa oslobodzovať viacerými vyhodeniami.
     
    50:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Ďalší gól prišiel po parádnej akcií troch útočiacich hráčov. Na konci celej akcie bol JORDON SOUTHORN. Ten dostal prihrávku na pravé krídlo a strelou z prvej trafil presne do voľného priestoru. Asistencie: Tomáš Zigo, Dávid Šoltés.
    50:32 Jordon SOUTHORN - 7:2
     
    51:35
    Detva si takýto výprask určite nezaslúžila, pretože v prvej tretine pôsobila lepším dojmom a jej výkon bol na úrovni. V druhej tretine už to bolo horšie, no a všetko graduje v tretej tretine.
     
    52:37
    Detva sa dostala do útočného pásma zásluhou nahodeného puku. Ten sa útočnikom podarilo získať a hostia aktuálne vymýšľajú najlepšiu variantu útoku.
     
    53:18
    Detva dala gól!
    Detva dokázala skorigovať stav stretnutia. Obrancovia Banskej Bystrice zaspali a zabudli, že majú pred bránou hráča. Ďaloga si všimol pred bránou voľného TOMÁŠA TÖRÖKA. Ten sa nezľakol príležitosti a zakončil pekne ku vzdialenejšej tyči. Asistencie: Martin Ďaloga, Peter Valent.
    53:18 Tomáš TÖRÖK - 7:3
     
    54:25
    Banská Bystrica útočila po ľavej strane, ale väčšina hráčov išla striedať. Domáci hráč podržal puk v útočnom pásme a skúsene si počkal na nábeh spoluhráčov.
     
    54:37
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Marek Bartánus – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    55:45
    Detve nevyšiel útok a domáci celok sa jednoducho oslobodil. Po nepresnej prihrávke musia hostia začínať od vlastnej brány. Zalivin zastavil puk za bránou.
     
    56:42
    Detve presilovka nevyšla. Nedokázala sa poriadne ani udržať v útočnom pásme. Domáci celok je aktuálne pri puku v strednom pásme a hráči striedajú.
     
    57:12
    Banská Bystrica sa snaží o ďalší gól. V útočnom pásme však bola len z dvomi hráčmi, ktorí nedokázali nič vymyslieť. Detva sa zadarmo dostala k puku.
     
    58:47
    Na druhej strane si musel Lisutin pripísať zákrok z kategórie jednoduchých. Strelu vyslal Král, ale puku chýbala sila aj presnosť. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    59:24
    Posledný útok domáceho tímu zavaril Detve, ktorá prepadla v strednom pásme. Koper si potiahol puk po pravej strane a okamžite zakončil. Jeho strela však smerovala presne do pripraveného Zalivina.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas priniesol veľké množstvo gólov a napokon sa ukázala aj kvalita. Banská Bystrica bola jednoznačne lepšia, pretože si vedela sily rozložiť do všetkých troch tretín. Detva po prvej tretine herne odišla a nedokázala sa chytiť späť. Rozdiel mohol byť aj výraznejší, ale proti bol Zalivin. Ten inkasoval 7 gólov, ale myslím si, že so svojim výkonom môže byť nadmieru spokojný. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (19:29:59)

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Higgs (Faille), 20. Šoltés, 20. Asselin (Faille), 29. Bartánus (Southorn, Sloboda), 40. Gabor (Češík), 42. Surový (Zigo), 51. Southorn (Zigo, Šoltés) – 9. Betker (Puliš), 14. Sládok (Hodgson), 54. Török (Ďaloga, Valent)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor.
    HK Detva: Zalivin (Petrík) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga.

    Rozhodca: Mullner, Juhász – Šefčík, Soltész – Konc