Třinec – Kometa Brno 0:1 (kon.) | K. Vary – Hradec Králové 1:4 (kon.) | Chomutov – Sparta Praha 2:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:4 (kon.) | Pardubice – Plzeň 3:8 (kon.) | Olomouc – Litvínov 4:5 (po pr.)
Zlín – Vítkovice 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Piráti Chomutov
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
cz Nedeľa 17.02.2019, 15:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga (ČR) • 45. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:01 Lukáš PECH - 2:3
     
    61:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    První nebezpečnější akce již brankou končí a Sparta si připisuje bonusový bod! LUKÁŠ PECH dostal po dobré kličce Jana Buchteleho puk k levé tyčce, kde se mu nadvakrát povedlo překonat ležícího Justina Peterse! Asistence: Jan Buchtele.
     
    56:27
    Andrej Kudrna se po vhazování dostal do výborné akce, která ale gólově zakončena nebyla! Hostující útočník šel od pravého mantinelu do kličky na vzdálenější tyčku, ale Peters udržel beton u tyčky a parádně zasáhl.
     
    52:03
    Sparta nyní měla štěstí! Masi Marjamäki zakončoval z pravého kruhu a Matěj Machovský kotouč ramenem vyrazil jen nad sebe. Ten následně spadl do brankoviště, ale první u puku nakonec byli hosté.
    43:35 Petr KOBLASA - 2:2
     
    43:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Přesilovku sice domácí celek nevyužil, ale i tak je tu srovnání! PETR KOBLASA se individuálně dostal mezi dva beky a svou akci zakončil krásným bekhendem. Opravdu pohledná branka chomutovského útočníka. Asistence: Ronald Knot a Stanislav Dietz.
     
    41:17
    Pokus o rychlé vyrovnání. Jan Stránský dostal u levého mantinelu krosček a hostující Jan Piskáček inkasuje dvě minuty. Piráti tak budou hrát svou čtvrtou přesilovku.
    40:24 Pavel KLHŮFEK - 1:2
     
    40:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Dvě sekundy po vhazování se domácí prosazují, to byla neskutečná rychlost! Lukáš Vantuch vyhrál vhazování a hned za ním se do kotouče opřel PAVEL KLHŮFEK, který vymetl první šibenici. Asistence: Lukáš Vantuch.
    38:30 Jan BUCHTELE - 0:2
     
    38:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic přišla branka Sparty, která byla teď dlouho dobu pod tlakem! JAN BUCHTELE stál u levé tyčky a po skvělé práci Miroslava Formana dostal přihrávku. Přesouvající se Justin Peters nezareagoval a hosté jdou do důležitého dvoubrankového vedení. Asistence: Miroslav Forman a Zach Sill.
     
    37:27
    Od mantinelu si dobře najel až mezi kruhy Pavel Klhůfek, jenž zakončoval na přední tyčku. Hráč čtvrté lajny to zkouše bekhendem, ale Matěj Machovský skvěle zasáhl!
     
    32:37
    Na levém kruhu se dostal ke střeleckému pokusu chomutovský Roman Chlouba. Ten si kotouč zpracoval a svižně zakončoval zápěstím, Matěj Machovský ovšem sklapl betony a zakročil!
     
    31:25
    Na konci přesilové hry zakončoval z levého kruhu Radek Duda, ale tomu se po ledě nepovedlo prostřelit Machovského. Pokračovalo se tlakem v brankovišti, ale i toto hostující jednička pochytala!
     
    29:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matěj Machovský – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk). Trest odpyká Lukáš Pech.
     
    29:11
    Po skončení přesilové hry zakončoval z levého kruhu Pavel Klhůfek. Chomutovský útočník to zkoušel na první tyčku, ale pozorného Machovského v brance neprostřelil.
     
    26:50
    Domácí hokejisty čeká druhá početní výhoda ve druhé třetině. Tomáš Dvořák inkasuje dvouminutový trest za podražení.
     
    24:01
    Masi Marjamäki mohl postupovat sám na branku po odraženém kotouči. Matěj Machovský ovšem vše vyřešil geniálně. Vyjel z branky a u kotouče byl jako první.
     
    22:49
    Lukáš Vantuch našel šikovnou přihrávkou Jana Stránského, který před brankou střílel do pravé šibenice. Matěj Machovský ovšem vystrčil své rameno a dobře zasáhl!
     
    20:59
    První přesilovka v utkání pro chomutovskou družinu. Před brankou byl podražen Petr Koblasa a Lukáš Pech je prvním potrestaným Sparťanem v utkání.
     
    20:35
    Při střele od modré čáry zlomil hůl Bohumil Jank. Do rychlé protiakce se tak vydal Richard Jarůšek, ale ten z levého kruhu střílel jen do připraveného Peterse!
     
    19:24
    Piráti pokračovali v aktivitě a šestnáctiletý Michal Gut zakončoval u pravé tyčky bekhendově. Matěj Machovský ale jeho ránu vyrazil a Marjamäki se k dorážce nedostal.
     
    17:57
    Roberts Bukarts měl na hokejce druhou branku pražského celku! Lotyšský útočník dostal přihrávku k levé tyčce, ale vyjetého Justina Peterse nakonec neprostřelil!
    14:42 Jeremie BLAIN - 0:1
     
    14:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní se již hosté prosazují a využívají hned první nabízenou početní výhodu! Jeremie Blain vystřelil od modré čáry a LUKÁŠ ROUSEK lehce tečoval jeho pokus za záda Justina Peterse! Asistence: Jeremie Blain a Lukáš Klimek.
     
    13:26
    První přesilovku v utkání si zahraje hostující Sparta. Marek Tomica inkasuje dvě minuty za podražení. Chomutovský kapitán se provinil v obranném pásmu.
     
    09:54
    Lukáš Klimek mohl být prvním střelcem utkání! Po nahození se u levé tyčky celkem šťastně dostal ke kotouči, ale zblízka zakončoval jen do betonů připraveného Peterse!

    David Panuška

    Góly a asistencie: 41. Klhůfek (Vantuch), 44. Koblasa (Knot, Dietz) – 15. Rousek (Blain, Klimek), 39. Buchtele (Forman, Sill), 62. Pech (Buchtele)


    Piráti Chomutov: Peters (Stezka) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Trefný – Sklenář, V. Růžička, Gut – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica, Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.
    HC Sparta Praha: Machovský (J. Sedláček) – Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček, Piskáček, Blain, Kalina, Delisle – Smejkal, Sill, Beran – Roberts Bukarts, Klimek, Jarůšek – Forman, Pech, Buchtele – Rousek, Klíma, Kudrna.

    Rozhodca: Hejduk, Bejček – Jindra, Zíka

    Diváci: 4 542