Fulham – Manchester United 0:3 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:1 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 1:2 (kon.)
Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 1:2 (kon.) | Watford – Everton 1:0 (kon.)
Brighton – Burnley 1:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 09.02.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v zápase 26. kola najvyššej anglickej súťaže nad Bournemouthom jednoznačne 3:0. Všetko podstatné sa udialo prakticky už do 50. minúty, keď sa postupne presadili Sadio Mané, Georginio Wijnaldum a Mohamed Salah. Liverpool následne kontroloval hru a pokojne ešte mohol zvýšiť svoj náskok. Každopádne, ziskom troch bodov sa dostávajú do čela tabuľky a najbližšie ich čaká stretnutie Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Samozrejme, aj tento zápas vám prinesieme v textovom prenose. (17:54:45)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa prakticky už len dohráva a domáci fanúšikovia predčasne oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Spievajú známu klubovú hymnu a určite ich teší fakt, že sa znovu dostanú do čela tabuľky.
     
    90+2
    Dominic Solanke sa pred šestnástkou súpera zbavil Andrewa Robertsona. Následne napriahol k strele, ktorá smerovala tesne vedľa brány Alissona. Ten si odfúkol a bude môcť rozohrávať päťku.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. Hráči Bournemouthu sa sympaticky snažia o strelenie čestného gólu, ale obrana domáceho tímu funguje vynikajúco.
     
    90
    Posledné striedanie zápasu. Roberto Firmino odchádza na lavičku náhradníkov a so svojim výkonom môže byť veľmi spokojný. Na jeho miesto prichádza anglický útočník Daniel Sturridge.
     
    90
    Ďalšia veľká šanca domácej strane. Roberto Firmino dnes rozdáva jednu nádhernú prihrávku za druhou. Teraz prihrávkou do krídla vysunul Trenta Alexandra-Arnolda, ale ten mieril len do vybehnutého Artura Boruca.
     
    89
    Teraz sa črtala šanca pre striedajúceho Divocka Origiho. Ten dostal prihrávku z priestoru ľavého krídla, ale v šestnástke súpera neuspel v súboji so stopérom Bournemouthu Nathanom Akém.
     
    88
    Ďalším potrestaným hráčom je brazílsky útočník Roberto Firmino. Nie je typom hráča, ktorý by pravidelne dostával žlté karty, no dnes bude dohrávať stretnutie pod hrozbou vylúčenia.
     
    87
    Druhé striedanie v podaní nemeckého trénera Jürgena Kloppa. Na záverečné minúty sa dostane na trávnik Belgičan Divock Origi výmenou za strelca zrejme rozhodujúceho gólu Sadia Maného.
     
    86
    Veľká šanca na strane Liverpoolu. Po rohovom kope hostí sa dostal do brejku Roberto Firmino, od polovice ihriska smeroval sám na bránu, ale jeho zakončenie kryje Artur Boruc.
     
    85
    Zápas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Jedinou otázkou tak zostáva prakticky už len to, či sa Alissonovi podarí udržať čisté konto. Zatiaľ je k nemu veľmi blízko.
     
    83
    Ďalší strelecký pokus Jamesa Milnera a opäť nepresný. Tentokrát skúsený Angličan pálil z veľkej diaľky a loptu nasmeroval vysoko nad bránu poľského brankára Artura Boruca. Ten tak bude môcť rozohrávať.
     
    82
    Liverpool pokračuje vo svojej útočnej aktivite. James Milner pálil z hranice šestnástky, ale jeho pokus bol zblokovaný na ďalší roh mužstva od rieky Mersey.
     
    81
    Mohamed Salah sa nepresadil v priestore pravého krídla. Vybojoval však aspoň rohový kop, po ktorom budú môcť Liverpoolčania streliť štvrtý gól.
     
    80
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Diego Rico, prichádza Chris Mepham.
     
    79
    Po rohovom kope hostí sa paradoxne dostali do šance domáci. Tí vyrazili dopredu hneď s kvartetom hráčov. Do šance sa dostal Naby Keïta, ale po zblokovanej strele Roberta Firmina minul bránku.
     
    78
    Striedajúci Lys Mousset sa pekne uvoľnil v priestore pravého krídla. Z ťažkého uhla dokázal vystreliť a brankár Alisson sa musel mať na pozore. Pravou rukou vyráža loptu na rohový kop.
     
    77
    Striedanie aj na strane Liverpoolu. Ako sme už avizovali, na trávnik sa dostane mladý Angličan Trent Alexander-Arnold. Na lavičku náhradníkov pre zmenu smeruje Georginio Wijnaldum.
    76. Mohamed Salah (LIV)
     
    76
    Mohamed Salah mohol streliť druhý gól v dnešnom meraní síl. Krásne si vymenil loptu s Robertom Firminom. Egypťan vletel do pokutového územia, ale jeho strela trafila iba brvno brány Artura Boruca.
     
    75
    Ešte štvrťhodina zostáva do konca dnešného duelu. Hostia sa teraz dostali pred pokutové územie súpera, poslali tam dlhé autové vhadzovanie, ale ani teraz nemusel Alisson zasahovať.
     
    74
    Lys Mousset pálil už po niekoľkých sekundách svojho pobytu na trávniku. Bolo to však z úctivej vzdialenosti a navyše jeho strelecký pokus nesmeroval medzi tri žrde domácej svätyne.
     
    73
    Druhé striedanie na strane Bournemouthu. Ihrisko opustil Jefferson Lerma, ktorého nebolo v dnešnom zápase príliš vidno. Na záverečných približne 20 minút dostane šancu útočník Lys Mousset.
     
    71
    Hráči v červených dresoch opäť veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Obrancovia si museli pomôcť prihrávkami na brankára Artura Boruca, ktorého dnes prekonali Mané, Wijnaldum a Salah.
     
    70
    Do konca stretnutia nám zostáva ešte dvadsať minút. Gól Mohameda Salaha definitívne rozhodol o víťazstve domáceho tímu, ktorý sa už nikam bezhlavo nehrnie. Bournemouth je smerom dopredu žalostný.
     
    69
    Stále prebieha ošetrenie Adama Smitha. Okrem toho nám televízne kamery ukázali, že vedľa postrannej čiary sa začína rozcvičovať aj uzdravený domáci obranca Trent Alexander-Arnold.
     
    68
    Pred domácou šestnástkou sa zrazili Andrew Robertson a Adam Smith. Po tomto súboji je zjavne otrasený hosťujúci hráč a bude potrebovať ošetrenie priamo na hracej ploche. Uvidíme, či nebude musieť striedať.
     
    67
    Mohamed Salah centroval z pravej strany. Jeho pas mal smerovať na Georginia Wijnalduma, ale lopta preletela celým pokutovým územím a nasledovať bude len odkop poľského gólmana Artura Boruca.
     
    65
    Andrew Robertson si svojim typickým spôsobom zbehol na pozíciu ľavého krídla. Odtiaľ poslal prízemný center do šestnástky súpera, ale našiel len dobre postaveného Dana Goslinga, respektíve Steva Cooka.
     
    64
    Liverpool má znovu loptu na svojich kopačkách a momentálne sú všetci hráči s výnimkou Alissona na polovici hostí. Domáci hráči kontrolujú svoj náskok a nič nenasvedčuje tomu, že by nemali bodovať naplno.
     
    63
    Domáci sa dostali do pomerne nádejného brejku, ale ten nedokázal úspešne zakončiť Mohamed Salah. V dnešnom dueli sa dostal k niekoľkým strelám, no množstvo z nich bolo zblokovaných.
     
    62
    Joel Matip opäť fauloval, tentokrát v okolí vlastnej šestnástky. Hostia budú mať výhodu priameho kopu a navyše obranca Liverpoolu dostane kartový trest.
     
    61
    Po rohovom kope sa domáci futbalisti nedokázali presadiť. James Milner poslal center na prednú žrď, ale tam si zrejme nedovoleným spôsobom počínal kamerunský obranca Joel Matip.
     
    60
    Domáci futbalisti mali výhodu priameho kopu z dobrej vzdialenosti. Po nacvičenom signále pálil spoza šestnástky Mohamed Salah, ale jeho zakončenie zblokoval na rohový kop obranca Diego Rico.
     
    59
    Prvé striedanie na strane hostí. V dnešnom zápase končí Jordon Ibe, ktorý bol najmä v úvode stretnutia veľmi aktívny. Na jeho miesto prichádza ďalší hráč od rieky Mersey Dominic Solanke.
     
    57
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Center na prednú žrď odvrátil Andrew Robertson, následne sa do lopty oprel Diego Rico, ale jeho zakončenie ľavačkou spoza šestnástky bolo zblokované.
     
    56
    Šanca Liverpoolu. Trošku so šťastím sa po akcii Mohameda Salaha dostala lopta k Georginiovi Wijnaldumovi. Ten presným centrom našiel Sadia Maného, ale Senegalčan hlavičkoval vedľa.
     
    55
    Sadio Mané vystrelil spoza brániaceho obrancu. Ten však loptu dokázal tečovať, čím výrazne uľahčil prácu pre Artura Boruca. Poliak tam môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu hostí z Bournemouthu.
     
    54
    Domáci znovu získali aktívnym napádaním loptu. Mohamed Salah centrom z ľavej strany hľadal zrejme Fabinha, ale ten dostal loptu príliš na päty. Z dobrej akcie tak žiadne zakončenie nebolo.
     
    53
    Roberto Firmino si teraz nepotykal so spracovaním lopty, a tak bude nasledovať len odkop od bránky súpera. Štatistiky dokazujú, že vedenie Liverpoolu je zaslúžené, keďže na strely na bránu je skóre 7:1.
     
    51
    Bournemouth sa dostal na dostrel súperovej bránky. K strele sa napokon dostal aj Jordon Ibe, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne sa píska zrejme útočný faul na domáceho brankára Alissona.
     
    50
    James Milner si pomohol spätnou prihrávkou na Alissona. Brazílčan netrafil loptu síce úplne dokonale, ale poslal ju dostatočne ďaleko od svojej brány.
     
    49
    Liverpool sa virtuálne dostáva znovu na čelo tabuľky Premier League. Pokiaľ sa na Anfield Road nestane veľký futbalový zázrak, tak Manchester City bude mať pred zajtrajším šlágrom manko troch bodov.
    48. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    48
    Liverpool dal gól! Myslím si, že o osude dnešného zápasu je v tejto chvíli rozhodnuté. Naby Keita krásnou kolmicou našiel Roberta Firmina, ten šikovnou pätičkou pristavil loptu MOHAMEDOVI SALAHOVI, ktorý trafil presne k pravej žrdi.
     
    47
    Hostia mali výhodu priameho kopu. Ryan Fraser ale svoju rolu nezvládol, pretože trafil len brániaceho Sadia Maného. Následne ukončil útočnú akciu Bournemouthu hvizd hlavného arbitra.
     
    46
    Liverpool začal druhé dejstvo útočnou akciou po pravej strane. Mohamed Salah sa snažil kolmou prihrávkou uvoľniť Roberta Firmina, ale pred brazílskym útočníkom veľmi dobre zakročil Nathan Aké.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo dnešného duelu na Anfield Road máme za sebou. Liverpool zatiaľ potvrdzuje úlohu favorita, keďže vedie 2:0. Ako prvý sa v 24. minúte presadil Sadio Mané, ktorý zužitkoval presný center Jamesa Milnera z pravej strany. O desať minút neskôr pridali domáci druhý gól zásluhou efektného zakončenia holandského reprezentanta Georginia Wijnalduma. Druhý polčas sa začne krátko po 17:00 hod.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Po ďalšom rohovom kope sa domáci už do zakončenia dostali. Spoza šestnástky strieľal po zemi Georginio Wijnaldum, ale mieril len do stredu bránky, kde bol pripravený Artur Boruc.
     
    45+1
    V prvej z dvoch nadstavených minút mali domáci výhodu rohového kopu, ale do zakončenia sa nedostali. Bournemouth sa snažil rozvinúť brejk, ale veľmi dobre zapracoval na ľavej strane Mohamed Salah.
    45. Mohamed Salah (LIV)
     
    45
    V závere prvého polčasu sa zaskvel poľský brankár hostí. Na hranici šestnástky sa zmocnil lopty Mohamed Salah, pohotovo vystrelil, ale Artur Boruc dokázal loptu vytesniť na roh.
     
    44
    Hráči v červených dresoch už niekoľko sekúnd nepožičali súperovi loptu. Po centri z pravej strany ju upratal do bezpečia Nathan Aké, no nasledovať bude len vhadzovanie Liverpoolčanov.
     
    43
    Liverpool opäť kombinuje na úrovni stredového kruhu. Do rozohrávky sa zapájajú aj obaja domáci stopéri, ktorí dnes nemali veľa práce. Spomenúť možno len strelu Ryana Frasera z druhej minúty.
     
    42
    Ďalší nedovolený zákrok na strane Liverpoolu. Tentokrát pri postrannej čiare nehral v rámci pravidiel James Milner. Domáci fanúšikovia sa síce hnevali, no bol to jednoznačný faul na Diega Rica.
     
    41
    Napokon to bol Mohamed Salah, kto rozohral priamy kop Liverpoolu. Loptu síce poslal do nebezpečného priestoru, ale hlavný rozhodca Anthony Taylor píska útočný faul jedného z domácich.
     
    40
    Domáci budú mať na konci štyridsiatej minúty výhodu priameho kopu. Pri lopte vidíme stáť dvojicu James Milner a Mohamed Salah. Uvidíme, kto pošle loptu do šestnástky hosťujúceho mužstva.
     
    39
    Liverpoolčania držia loptu na svojich kopačkách. Dopredu sa príliš nehrnú a snažia sa ešte zväčšiť svoju územnú prevahu. Pokračovať v kombinácii budú môcť po faule Steva Cooka na Fabinha.
     
    38
    Druhým potrestaným hráčom dnešného duelu je Adam Smith. Ten to prehnal s dôrazom pred domácou šestnástkou, keď poslal na trávnik Nabyho Keitu.
     
    36
    Ryan Fraser prenikol po ľavej strane a poslal center do šestnástky súpera. Našiel ale iba pripraveného Joela Matipa, ktorý bez hanby odkopol loptu ďaleko od brány Alissona. Ten si naďalej drží čisté konto.
     
    35
    Do konca prvého polčasu zostáva ešte desať minút. Bournemouth veľmi dobre začal a bol vyrovnaným súperom domácemu mužstvu. Následne ale partia okolo Mohameda Salaha zvýšila obrátky a dvakrát skórovala.
    34. Georginio Wijnaldum (LIV) - 2:0
     
    34
    Liverpool dal gól! Domáci hráči zvyšujú svoj náskok a smerujú za ziskom troch bodov. Vynikajúcim napádaním získali loptu na útočnej polovici, Andrew Robertson krásnym pasom našiel GEORGINIA WIJNALDUMA, ktorý efektne preloboval Artura Boruca.
     
    33
    Roberto Firmino posunul v šestnástke loptu na Mohameda Salaha. Egypťan ale príliš dlho váhal so zakončením. Snažil sa posunúť si loptu na ľavačku, ale rýchlo k nemu priskočili obrancovia súpera.
     
    32
    Roberto Firmino dostal vynikajúcu loptu za obrannú líniu súpera. Snažil sa elegantne si spracovať loptu, ale veľmi dobre vybehol Artur Boruc a zmaril črtajúcu sa šancu brazílskeho reprezentanta.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu zápasu. Liverpool prevzal režisérsku taktovku do svojich rúk a snaží sa streliť upokojujúci gól. Ten prvý ale zrejme padol po ofsajde Sadia Maného, aspoň tak ukázali spomalené zábery.
     
    29
    Po zblokovanej strele Jamesa Milnera mali domáci výhodu rohového kopu. Po ňom sa dostal do zakončenia volejom Mohamed Salah, ale druhýkrát v krátkom čase predviedol nevydarený pokus.
     
    28
    Domáci sa dostali do rýchleho brejku. Po prihrávke Roberta Firmina mohol sám zakončovať Georginio Wijnaldum, ale ešte hľadal lepšie postaveného Mohameda Salaha. Egypťanovi však strela nesadla.
     
    27
    Steve Cook poslal dlhé vhadzovanie do šestnástky domáceho tímu. Poriadne ďaleko z brány vybehol gólman Alisson a vyriešil situáciu. Následne dobre vypomohol svojim obrancom Sadio Mané.
     
    26
    Liverpool sa snaží kontrolovať vývoj zápasu, ale rozhodne by nemal nechať nič na náhodu. V ostatných dvoch zápasoch iba remizoval, hoci sa mu takisto podarilo otvoriť gólový účet stretnutia.
     
    25
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor prvýkrát siaha do svojho vrecka. Diego Rico to prehnal s dôrazom počas jeho útočného výletu a po nedovolenom zákroku na Jamesa Milnera dostáva žltú kartu.
    24. Sadio Mané (LIV) - 1:0
     
    24
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti strieľajú dôležitý úvodný gól. Po nevydarenom rohovom kope pokračovala ich akcia, James Milner našiel presným centrom SADIA MANÉHO, ktorý tak skóruje v štvrtom ligovom dueli po sebe. Dobre sa pretlačil cez Dana Goslinga.
     
    23
    James Milner centroval z pravej strany, no jeho pas zastavil Diego Rico. Následne Angličan rozohral aj roh, ale našiel len jedného z hráčov Bournemouthu. Domáci sa smerom dopredu trošku trápia.
     
    22
    Máme za sebou polovicu prvého polčasu. Zatiaľ zaostávajú za očakávaniami najmä domáci hráči bojujúci o titul. Najväčšiu šancu mal už v druhej minúte hosťujúci Ryan Fraser.
     
    21
    Ryan Fraser centroval z pravej strany. V domácej šestnástke bol v bielom drese iba Joshua King, ktorý neuspel vo vzdušnom súboji so Joelom Matipom. Lopta tak doputovala na vhadzovanie Liverpoolu.
     
    20
    V kombinácii Liverpoolu to teraz trošku škrípe. Andrew Robertson sa teraz hneval na Fabinha, ktorú mu nedal ideálnu loptu. Po nepresnosti bývalého hráča Monaka nasleduje vhadzovanie hostí.
     
    18
    Dobrý ofenzívny úsek hry Bournemouthu končí až ofsajdový verdikt jedného z postranných rozhodcov. Až príliš skoro bol za obrannou líniou domáceho mužstva krídelník Ryan Fraser.
     
    17
    Bývalý hráč Liverpoolu Jordan Ibe má dnes poriadne ofenzívne chúťky. Teraz sa pretlačil cez dvoch domácich hráčov a až na hranici šestnástky musel jeho prienik zastavil Holanďan Virgil van Dijk.
     
    16
    Po dlhšej dobe sme videli útočnú akciu hostí. Jordon Ibe prenikal po pravej strane, ale vynikajúci sklz zozadu predviedol Andrew Robertson. Čisto ho odzbrojil, a tak môže ísť dopredu opäť Liverpool.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina sa skončila akciou, v ktorej mal znovu prsty aj Mohamed Salah. Egypťan sa presadil po pravej strane, centrom hľadal Sadia Maného, ale loptu dokázal upratať do bezpečia Steve Cook.
     
    14
    Andrew Robertson ešte zachytil loptu na hracej ploche. Prvým dotykom ju poslal do šestnástky, ale tam sa Mohamed Salah nedokázal presadiť. Možno však konštatovať, že Liverpool stupňuje svoj tlak.
     
    13
    Ďalší úspešný zákrok si pripisuje na svoje konto poľský brankár Artur Boruc. Tentokrát poľahky chytá do rukavíc strelecký pokus ľavačkou Mohameda Salaha spoza pokutového územia.
     
    12
    Prvá šanca aj na strane domáceho celku. Sadio Mané peknou kolmicou prestrčil loptu na Roberta Firmina. Brazílčan zakončoval z tesnej blízkosti, ale poľský brankár Artur Boruc mu výborne zmenšil strelecký uhol.
     
    11
    V Liverpoole sa momentálne nehrá, pretože na trávniku zostáva ležať Ryan Fraser. Tretí najlepší hráč Premier League v počte asistencii zrejme utrpel nejaké zranenie po súboji s brazílskym záložníkom Fabinhom.
     
    10
    Na konci desiatej minúty registrujeme nepresné zakončenie Mohameda Salaha. Egypťan si to tradične pripravil na strelu ľavačkou cez brániaceho Diega Rica, ale mieril vysoko nad bránu.
     
    9
    Nepresná kombinácia hráčov Liverpoolu. James Milner si nerozumel so svojimi spoluhráčmi, a tak bude nasledovať len odkop od brány poľského gólmana Artura Boruca.
     
    8
    Ďalší útočný faul na strane domáceho tímu. Tentokrát sa voči pravidlám previnil Sadio Mané, ktorý po prihrávke Andrewa Robertsona stiahol na zem elitného stopéra hostí Steva Cooka.
     
    7
    Mohamed Salah poslal loptu dopredu na svojho útočného kolegu Roberta Firmina. K Brazílčanovi ale veľmi rýchlo dostúpil Nathan Aké, a tak musel domáci útočník zvoliť spätný pohyb. Liverpool pokračuje v rozohrávke.
     
    6
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor píska faul domáceho Nabyho Keitu. Ten sa individuálne nedostal pred bránu Artura Boruca a následne si pomohol nedovolene v súboji s krajným obrancom hosťujúceho mužstva.
     
    5
    Sadio Mané tentokrát operoval na pravej strane domáceho útoku. Snažil sa nasadiť okolo brániaceho Nathana Akého, ale ten ho do šestnástky nepustil. Bournemouth zatiaľ dobre bráni dôležité priestory.
     
    4
    Liverpool veľmi dobre napádal rozohrávku súpera na jeho polovici. Napokon sa dostal k lopte Roberto Firmino, snažil sa ju prestrčiť na Sadia Maného, ale Senegalčan sa do gólovej šance zatiaľ nedostal.
     
    3
    Mohamed Salah centroval z pravej strany. V šestnástke hostí bol ale iba jeden hráč v červenom drese, ktorý nemal veľa šancí na úspech. Loptu prvým dotykom poslal do bezpečného priestoru Steve Cook.
     
    2
    Dobrá šanca na strane hostí. Jordon Ibe posunul loptu doľava, kde bol Ryan Fraser. Ten vystrelil pravačkou cez brániaceho obrancu, ale Brazíčan Alisson dokázal loptu vyrazil mimo priestoru troch žrdí.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, ktorí nastúpili v bielych dresoch. V prvej minúte stretnutia sa snažili zaútočiť po pravej strane, ale veľmi dobre si splnil svoje defenzívne úlohy Holanďan Virgil van Dijk.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Milner (C), Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Keïta – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Henderson, Lallana, Camacho, Sturridge, Origi.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Aké, Rico – Lerma – Ibe, Gosling, Surman (C), Fraser – J. King.
    Náhradníci: Begović – Mepham, Simpson, Taylor, Mousset, Solanke, Surridge.

    Rozhodcovia: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Mike Dean.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Dnes je na programe sedem zápasov 26. kola. My sa spoločne pozrieme na liverpoolsky Anfield Road, kde domáci futbalisti privítajú Bournemouth.

    FC LIVERPOOL

    Futbalisti Liverpoolu naďalej zvádzajú s Manchestrom City napínavý majstrovský súboj. Aktuálne sú na druhom mieste, keďže pri rovnosti bodov hovorí v ich neprospech horšie skóre. Dnešný duel ale majú k dobru a už by bolo načase zlomiť výsledkovú krízu. Zverenci Jürgena Kloppa v predošlých dvoch dueloch získali len dva body po remízach 1:1 s Leicesterom City a West Hamom. Na Anfield Road v tomto ligovom ročníku stratili len štyri body a dosiahli vynikajúce skóre 32:7. Najlepším strelcom mužstva je 16-gólový Mohamed Salah, no zdatne mu konkuruje aj Sadio Mané. Senegalčan skóroval v predošlých troch stretnutiach a už teraz má na konte viac gólov než v minulej sezóne. Liverpool bojuje tiež s početnou maródkou. Chýbajú obrancovia Joe Gomez, Dejan Lovren a otázne sú štarty Trenta Alexandra-Arnolda či Jordana Hendersona.

    AFC BOURNEMOUTH

    Futbalisti Bournemouthu sa držia v pokojných vodách stredu tabuľky. Na konte majú 33 bodov, čo im stačí na priebežné desiate miesto. Koncom januára šokovali futbalovú verejnosť jednoznačným triumfom 4:0 nad londýnskou Chelsea, ale na tento výsledok nedokázali v ďalšom kole nadviazať. V Cardiffe prehrali 0:2, hoci mali viac než 70-percentné držanie lopty. Veľkú rolu zohrala absencia Calluma Wilsona, ktorý je s desiatimi gólmi najlepším strelcom tímu. Na ihriskách súperov prehrali zverenci Eddieho Howa osem súťažných duelov po sebe, pričom v nich strelili len tri góly. V apríli minulého roka odchádzali z Liverpoolu s prehrou 0:3, keď sa presadil kompletný útočný trojlístok domácich. Na rozdiel od Wilsona bude k dispozícii Ryan Fraser. Ten má na konte už deväť asistencii a v tomto smere sú od neho lepší iba Leroy Sané a Eden Hazard.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Mané, 34. Wijnaldum, 48. M. Salah

    Karty:   62. Matip (LIV), 88. Firmino (LIV) – 25. Rico (BTH), 38. A. Smith (BTH)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
    Liverpool FC: Alisson – Milner (C), Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (77. Alexander-Arnold), Fabinho, Keïta – M. Salah, Firmino (90. Sturridge), Mané (87. Origi).
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Henderson, Lallana, Camacho, Sturridge, Origi.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Aké, Rico (80. Mepham) – Lerma (73. Mousset) – Ibe (59. Solanke), Gosling, Surman (C), Fraser – J. King.
    Náhradníci: Begović – Mepham, Simpson, Taylor, Mousset, Solanke, Surridge.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Mike Dean