Fulham – Manchester United 0:3 (kon.) | Crystal Palace – West Ham 1:1 (kon.) | Huddersfield Town – Arsenal 1:2 (kon.)
Liverpool – Bournemouth 3:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 1:2 (kon.) | Watford – Everton 1:0 (kon.)
Brighton – Burnley 1:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:0 (2:0)
AFC Bournemouth
Sobota 09.02.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v zápase 26. kola najvyššej anglickej súťaže nad Bournemouthom jednoznačne 3:0. Všetko podstatné sa udialo prakticky už do 50. minúty, keď sa postupne presadili Sadio Mané, Georginio Wijnaldum a Mohamed Salah. Liverpool následne kontroloval hru a pokojne ešte mohol zvýšiť svoj náskok. Každopádne, ziskom troch bodov sa dostávajú do čela tabuľky a najbližšie ich čaká stretnutie Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov. Samozrejme, aj tento zápas vám prinesieme v textovom prenose. (17:54:45)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa prakticky už len dohráva a domáci fanúšikovia predčasne oslavujú víťazstvo svojich miláčikov. Spievajú známu klubovú hymnu a určite ich teší fakt, že sa znovu dostanú do čela tabuľky.
     
    90+2
    Dominic Solanke sa pred šestnástkou súpera zbavil Andrewa Robertsona. Následne napriahol k strele, ktorá smerovala tesne vedľa brány Alissona. Ten si odfúkol a bude môcť rozohrávať päťku.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva k druhému polčasu ešte štyri minúty. Hráči Bournemouthu sa sympaticky snažia o strelenie čestného gólu, ale obrana domáceho tímu funguje vynikajúco.
     
    90
    Posledné striedanie zápasu. Roberto Firmino odchádza na lavičku náhradníkov a so svojim výkonom môže byť veľmi spokojný. Na jeho miesto prichádza anglický útočník Daniel Sturridge.
     
    90
    Ďalšia veľká šanca domácej strane. Roberto Firmino dnes rozdáva jednu nádhernú prihrávku za druhou. Teraz prihrávkou do krídla vysunul Trenta Alexandra-Arnolda, ale ten mieril len do vybehnutého Artura Boruca.
     
    89
    Teraz sa črtala šanca pre striedajúceho Divocka Origiho. Ten dostal prihrávku z priestoru ľavého krídla, ale v šestnástke súpera neuspel v súboji so stopérom Bournemouthu Nathanom Akém.
     
    88
    Ďalším potrestaným hráčom je brazílsky útočník Roberto Firmino. Nie je typom hráča, ktorý by pravidelne dostával žlté karty, no dnes bude dohrávať stretnutie pod hrozbou vylúčenia.
     
    87
    Druhé striedanie v podaní nemeckého trénera Jürgena Kloppa. Na záverečné minúty sa dostane na trávnik Belgičan Divock Origi výmenou za strelca zrejme rozhodujúceho gólu Sadia Maného.
     
    86
    Veľká šanca na strane Liverpoolu. Po rohovom kope hostí sa dostal do brejku Roberto Firmino, od polovice ihriska smeroval sám na bránu, ale jeho zakončenie kryje Artur Boruc.
     
    85
    Zápas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Jedinou otázkou tak zostáva prakticky už len to, či sa Alissonovi podarí udržať čisté konto. Zatiaľ je k nemu veľmi blízko.
     
    83
    Ďalší strelecký pokus Jamesa Milnera a opäť nepresný. Tentokrát skúsený Angličan pálil z veľkej diaľky a loptu nasmeroval vysoko nad bránu poľského brankára Artura Boruca. Ten tak bude môcť rozohrávať.
     
    82
    Liverpool pokračuje vo svojej útočnej aktivite. James Milner pálil z hranice šestnástky, ale jeho pokus bol zblokovaný na ďalší roh mužstva od rieky Mersey.
     
    81
    Mohamed Salah sa nepresadil v priestore pravého krídla. Vybojoval však aspoň rohový kop, po ktorom budú môcť Liverpoolčania streliť štvrtý gól.
     
    80
    Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Diego Rico, prichádza Chris Mepham.
     
    79
    Po rohovom kope hostí sa paradoxne dostali do šance domáci. Tí vyrazili dopredu hneď s kvartetom hráčov. Do šance sa dostal Naby Keïta, ale po zblokovanej strele Roberta Firmina minul bránku.
     
    78
    Striedajúci Lys Mousset sa pekne uvoľnil v priestore pravého krídla. Z ťažkého uhla dokázal vystreliť a brankár Alisson sa musel mať na pozore. Pravou rukou vyráža loptu na rohový kop.
     
    77
    Striedanie aj na strane Liverpoolu. Ako sme už avizovali, na trávnik sa dostane mladý Angličan Trent Alexander-Arnold. Na lavičku náhradníkov pre zmenu smeruje Georginio Wijnaldum.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 24. Mané, 34. Wijnaldum, 48. M. Salah

    Karty:   62. Matip (LIV), 88. Firmino (LIV) – 25. Rico (BTH), 38. A. Smith (BTH)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:6.
    Liverpool FC: Alisson – Milner (C), Matip, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (77. Alexander-Arnold), Fabinho, Keïta – M. Salah, Firmino (90. Sturridge), Mané (87. Origi).
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Henderson, Lallana, Camacho, Sturridge, Origi.

    AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, S. Cook, Aké, Rico (80. Mepham) – Lerma (73. Mousset) – Ibe (59. Solanke), Gosling, Surman (C), Fraser – J. King.
    Náhradníci: Begović – Mepham, Simpson, Taylor, Mousset, Solanke, Surridge.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn – Mike Dean