Novgorod – Nižnekamsk 2:3 (po pr.) | Soči – Jaroslavľ 3:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Torpedo Nižnij Novgorod
2:3 (0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Neftechimik Nižnekamsk
cz Nedeľa 03.02.2019, 15:00 • Nagorny Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:32 Marat CHAJRULLIN - 2:3
     
    60:32
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Prodloužení nakonec trvalo jen 32 sekund, když MARAT CHAJRULIN operoval s pukem u pravé tyče Brusta. S prvním zakončením neuspěl, napodruhé už šťastně od zad kanadského gólmana dostal kotouč do sítě.
     
    59:47
    Hosté ještě mohli otočit výsledek na svojí stranu. Kulikov se mezi kruhy opřel do puku, ale Brusta neprostřelil. Kotouč se odrazil k pravé straně, kde dorážel Nättinen, ale nepřesně.
     
    Branka platí a stav je 2:2.
     
    Gól jde ještě kontrolovat rozhodčí. Uzná ho nebo ne? Podle mě tohle bylo naprosto v pořádku.
    59:22 Andy MIELE - 2:2
     
    59:22
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Denis Paršin se dostal na levém kruhu ke kotouči a vystřelil. Kotouč na branku Ježova neprošel, protože byl zblokován. Poté se k němu opět dostal Paršin, ale také val těl před sebou nepropálil. To se povedlo až ANDY MIELEMU, který se napřáhl a Ježov nemohl zasáhnout, protože přes něj přepadl spoluhráč.
     
    58:58
    Holm vystřelil a před brankou vznikl další velký závar. V něm si nedovoleně počínal Michail Varnakov, který se snažil vyšťourat puk zpoza branky tím, že sekl brankáře. Je hodně rozezlen, ale nezbude mu nic jiného než jet na trestnou lavici.
     
    58:20
    Tvrdá rána Baranceva, proti které si Ježov vyjel hodně z branky. Už to vypadalo, že má puk, ale ten mu projel pod výstrojí a k domácí smůle jen na hole hostí.
     
    58:10
    Neuvěřitelné zmatky před brankou Ježova nedokázali domácí využít, puk prostě nedotlačili do branky.
     
    57:14
    Denis Paršin se prosmýkl mezi dvěma hráči soupeře. Jedním z nich – Rafaelem Bikmulinem – byl zahákován a je zde přesilová hra pro Torpedo, což je možná poslední příležitost pro domácí na srovnání stavu.
     
    53:54
    Hodně nebezpečná situace. Protiútok tři na dva pro Neftěchimik už hosté zakončovali a puk prošel do sítě krátce poté, co byla klec za Brustem posunutá. Nyní se hráči Nižněkamsku zřejmě oprávněně zlobí, proč z toho nebylo alespoň vyloučení...
    48:54 Joonas NÄTTINEN - 1:2
     
    48:54
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Dvě sekundy před navrácením Calofa na led využívají hosté kratičkou přesilovou hru a dostávají se do vedení. JOONAS NÄTTINEN si nabruslil mezi kruhy a neomylně posla puk kousek nad pravý beton Brusta, který byl bez šance.
     
    46:56
    Andrew Calof u mantinelu naprosto zbytečně zahákoval Ildara Šiksatdarova a síly na ledě se vyrovnají.
     
    45:50
    První přesilovka také pro domácí. Adam Polášek dostává dvě minuty za zdržování hry.
    36:47 Pavel PORJADIN - 1:1
     
    36:47
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A začínáme od znova! Chisamutdinov se za brankou dostal ke kotouči a kolem pravé strany si vyjel před branku. Zkusil zakončit, neúspěšně. Puk se k němu ale opět odrazil a prošel až k levé tyči na PAVLA PORJADINA, který jej zvedl nad marně se natahujícího Barryho Brusta. Asistence: Arsen Chisamutdinov.
    32:59 Michail ORLOV - 1:0
     
    32:59
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde do vedení a konečně je zlomen bezbrankový stav. Po prknech se puk dostal na modrou pro MICHAILA ORLOVA, který zkusil vystřelit a puk prošel až do sítě Ježova. Ten měl těžkou pozici, protože se dalo čekat, že kotouč může jít i na teč pro Galuzina, číhajícího před brankou. Bez asistence.
     
    32:11
    Pavel Kulikov číhal před brankou na puk a dostal se k němu, ale ten mu na poslední chvíli při dorážce přeskočil kotouč, což byla poslední instance pro domácí.
     
    30:17
    Zafjarov nyní jakožto útočník pomohl domácím bekům v situaci před brankou Brusta, kde byli hosté v dorážce hodně aktivní. Ale znovu bez potřebného účelu. Zejména Galimov měl velkou šanci, když se na chvilku ocitl u pravé tyče sám s pukem, ale na beton kanadského brankáře nevyzrál.
     
    23:38
    Vladimir Galuzin si jde odsedět dvě minutky za hákování.
     
    21:11
    Pavel Porjadnin sebral soupeři na levém kruhu puk a pálil na vzdálenější tyč, kde se kotouč odrazil od Brustovy lapačky ven. Dobrý zákrok.
     
    18:49
    Obrana hostí si nepohlídala Dmitrije Sjomina, který se proháčkoval přes dva obránce soupeře a z kruhů mířil sám na Ježova, ale nepřišel si na něj. Gólman Neftěchimiku drží stav 0:0, když zlikvidoval v první třetině dvě gólové šance.
     
    10:51
    Největší šance zápasu! Přihrávku Brynceva po modré na Adama Poláška vypíchl Damir Žafjarov a hnal se do samostatného úniku. Měl dost času, ale až moc okatě zvedal puk na bekhend a Ježov dokázal puk vytěsnit svým levým ramenem nad branku.
     
    10:32
    Ale nyní už se trestat bude. Pavel Padakin si najel po levé straně před modrou, kde ho zakáhoval Anton Volčenkov a hosté budou mít přesilovou hru.
     
    07:57
    Mikael Ruohomaa dostal přesnou přihrávku mezi kruhy a vystřelil k pravé tyči. Tam Brust zasáhl betonem a vyrazil puk těsně vedle své tyčky.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 33. Orlov, 60. Miele – 37. Poriadin (Chisamutdinov), 49. Jo. Nättinen, 61. Chajrullin


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Molkov) – Orlov, Barancev, Holm, Nazarevič, Aliajev, Volčenkov, Rodionyčev – Paršin, Galuzin, Žafiarov – Varnakov, Miele, Calof – Sabolič, Siomin, Šenfeld – Urakov, Makarenko, Veriajev – Smolin.
    Neftechimik Nižnekamsk: I. Ježov (Korotajev) – D. Musin, Šaripzjanov, Polášek, Bryncev, Volgin, Timašov, Ogurcov – Poriadin, Nestrašil, Chisamutdinov – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Bikmullin – E. Galimov, P. Kulikov, Chajrullin – Podšendjalov, Padakin, Šiksatdarov – Šarifjanov.

    Rozhodca: Gamalej, Kislov – Ponamarenko, Černyšev