Zenit Kazaň – Knack 3:1 (kon.) | Izmir – Dinamo Moskva 0:3 (kon.)
koniec
Zenit Kazaň
3
20 25 25 25  
Knack Roeselare
1
25 18 18 20  
cz Utorok 29.01.2019, 17:00 • Saint Petersburg Hall, Kazaň (RUS) • Liga majstrov • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    0:0
    Obhájci titulu vítězí i ve svém čtvrtém duelu v základní skupině Ligy mistrů. V domácím prostředí si Zenit poradil ve čtyřech setech s Roeselare.

    Úvodní sada nebyla z pohledu ruského velkoklubu ideální! Loran Alekno nedirigoval své spoluhráče z role nahrávače nejlépe a to se podepsalo i na výsledku. Roeselare překvapivě šlo do vedení, ale od druhé sady se objevil na kurtu Alexandr Butko a Zenit začal šlapat. V útoku se rozehrály největší hvězdy ruského týmu v čele s Michajlovem a N'Gapethem a zbývající tři sety šly zcela jasně na stranu Zenitu. V závěru čtvrtého dějství měli domácí řadu mečbolů, ale při servisu Bretta Walshe si ještě museli brát oddechový čas, až nepřesné podání kanadského nahrávače ukončilo zápas. (18:48:08)
     
    25:20
    Čtvrtý set skončil.
     
    25:20
    Je konec! Zenit Kazaň na domácí palubovce poráží Roeselare ve čtyřech setech! Brett Walsh se nebál do servisu udeřit ani po oddechovém čase, ale kanadský nahrávač umístil míč do sítě.
     
    24:20
    Zenit si ještě žádá oddechový čas!
     
    24:20
    Kanadský nahrávač ve službách Roeselare pokračoval na podání. N'Gapeth neuspěl v útoku, následně hned dvakrát smečoval Verhanneman, ale ani on nebyl přesný. Výměnu končí až útok N'Gapetha do bloku.
     
    24:19
    I druhý mečbol je pryč. Brett Walsh přidal povedený servis. N'Gapeth nepřihrál ideálně, následně mohl smečovat Michajlov, ale ten trefil jen blok.
     
    24:18
    Volvič servisem zápas neukončí. Míč končí z ruky ruského blokaře daleko v autu.
     
    24:17
    Ruský blokař pokračuje na podání. Ani výměna Verhannemana za Holta hostům nepomohla! Sedm mečbolů pro Zenit po útoku Kindta do obrany Michajlova a smeči N'Gapetha.
     
    23:17
    Arťom Volvič pokračuje na podání. I nyní šel míč nebezpečně k zadní lajně. Rozhodčí odpískal aut, ale challenge ukazuje úder přesně na čáru!
     
    22:17
    To už by si Zenit měl pohlídat! Volvič trefuje přímý bod ze servisu.
     
    21:17
    Rune Fasteland svým servisem příliš nezaškodil. To N'Gapeth předvedl parádní technický úder do protipohybu vybíhajícího soupeře.
     
    20:17
    Ani Zenitu se nyní nedaří ubránit. Právě Surmačevskij se postavil na podání, ale míč dopadl jen těsně vedle boční lajny.
     
    20:16
    Ruský obr ale pokračuje v téměř bezchybném výkonu na útoku. Surmačevskij smečoval po lajně a umístil míč přesně do rohu kurtu.
     
    19:16
    Roeselare myslí na zdramatizování čtvrté sady. Po servisu Michajlova smečoval také z pipu van Hirtum.
     
    19:15
    Zenit míří ze vítězstvím! Z pipu se prosazuje po nahrávce Butka N'Gapeth.
     
    18:15
    Kononov na podání. Verhanneman snadno přihrál, následně smečoval do dlouhé diagonály mimo dosah domácí obrany.
     
    18:14
    Čtyřbodové vedení je zpět. Michajlov proměnil Butkovu nahrávku smečí do třímetrové zóny.
     
    17:14
    Po oddechovém čase se daří Belgičanům snížit ztrátu. Earvin N'Gapeth nešel po bodu ze servisu tak agresivně, míč ale poslal do sítě.
     
    17:13
    A už je to o čtyři body! N'Gapeth se opřel do servisu, následný přetažený příjem proměnil v bod Surmačevskij. Roeselare si bere oddechový čas.

    Vít Schück

    Zenit Kazaň: Alekno, Butko – Anderson, Surmačevskij, N'Gapeth, Spiridonov – Volvič, Lichošerstov, Kononov, Samojlenko – Alexejev, Michajlov – Krotkov, Verbov
    Trenér: Vladimir Alekno

    Knack Roeselare: Walsh, Depovere – Holt, Verhanneman, Desmet, Van Hirtum, Kindt – Coolman, Van De Velde – Tuerlinckx – Robbe, Dejonckheere
    Trenér: Steven Vanmedegael

    Rozhodca: Agnieszka Michlicová (POL) – Bogdan Laurentiu Stoica (ROU)