Helsinki – Kazaň 2:3 (kon.) | Soči – Nižnekamsk 0:1 (kon.) | S.Moskva – Čerepovec 4:3 (kon.)
Viťaz – Novgorod 0:6 (kon.)
koniec
Viťaz Moskovská oblasť
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Streda 23.01.2019, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:06
    Žafrajov sekl Stasenka, který si to nenechal líbit a oba dva jdou ven za sekání. Poté ještě vznikla menší rozmíška, při které sudí posílají na dvě minuty za katr kluky Sjominy, tedy domácího Alexandra a v tuto chvíli jistě spokojenějšího Dmitrije.
    52:52 Ilja NAZAREVIČ - 0:6
     
    52:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají i pokračující početní výhodu, a to další pohlednou kombinací. I přes Švec-Rogovojovo dobré napadání udržel Šenfeld puk na modré. Dal přihrávku na pravou stranu pro Baranceva, který výborně našel u levé tyče ILJU NAZAREVIČE a ten se z první nemýlil. Ortio se nemohl stačit přemístit. Asistence: Denis Barancev, Anton Šenfeld.
    51:30 Michail VARNAKOV - 0:5
     
    51:30
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Naprostá destrukce domácích. Hosté sice s potížemi udrželi puk na modré, ale povedlo se jim to. Calof dával křížem puk na levou stranu před branku pro Mieleho, který z první našel u druhé tyče MICHAILA VARNAKOVA, jenž pohodlně zametl puk do sítě a dává svůj hattrick, ke kterému dnes má i dvě přihrávky a je tak u všech gólů svého týmu. Asistence: Andy Miele, Andrew Calof.
     
    51:05
    Ilja Šinkevič jde ven za podrážení a hosty tak čeká 51 sekund dlouhá přesilovka pět na tři.
     
    50:45
    Tohle byl překrásný slalom, který ukázal Denis Kokarev. Osou hřiště si najel do útočného pásma, kde si udělal jedním krásným manévrem dobrý den ze tří protihráčů, ale poslední z nich mu těsně před brankou při zakončení vypíchl puk. Domácím dnes prostě není přáno.
     
    49:56
    Dlouho se v pěti nehrálo, jelikož Alexandr Nikulin z domácí ekipy dostává dvě minuty za podrážení. Další to nepříjemnost pro Viťaz.
     
    45:56
    Máme tu dvě minuty na obou stranách. Zatímco Igor Golovkov sekl po Arťomu Aljajevovi holí, tak druhý jmenovaný svůj pád přifilmoval a jde ven za simulování. Nemají si tedy tak co vyčítat.
     
    43:20
    Řepík ale pokračoval v akci a zavezl puk do pravého rohu, kde jej držel tak šikovně, že Ilja Nazarevič musel vytáhnout podrážení a to samozřejmě neušlo pozornosti sudích.
     
    43:20
    Tři na dva pro domácí. Od Makajeva přebral puk u levé tyčky branky Michal Řepík, ale byl už z nulového úhlu a nemohl tak proti přemísťujícímu se gólmanovi zakončit. Dobrá šance tak vychází do ztracena.
     
    42:53
    Finský gólman Ortio nyní raději schoval puk ve výstroji a zastavil tak soupeřův tlak, který byl před několika desítkami sekund umocněný tím, že Damir Žafjarov se řítil sám na tohoto rodáka z Turku. Ale střelou mezi betony neuspěl a Ortio si pohlídal i následnou dorážku.
    40:35 Andrew CALOF - 0:4
     
    40:35
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jestli si domácí zadali do třetí třetiny nějaký plán, jako je třeba alespoň první gól a poté snaha o kontaktní, tak mají hotovo. Tedy s tímto plánem. Viťaz sice hned po buly zaútočil, ale střela od modré v podání Golovkova šla jen do bránícího hráče. Hosté poté zaútočili Mielem, na útočné modré přebral kotouč Varnakov, který i zády k brance dokázal najít spoluhráče ANDREW CALOFA, který se s ničím nerozpakoval a rychlou, tvrdou a hlavně přesnou střelou poslal Ortiovi čtvrtou navštívenku. Asistence: Michail Varnakov, Andy Miele.
    36:33 Andrew CALOF - 0:3
     
    36:33
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro domácí ekipu již hodně neveselé. Nejprve střílel hned po buly Bodie, poté Varnakov z otočky z levé strany nahodil kotouč na branku a Ortio ho nestihl zastavit. Puk tak poskakoval na brankovišti. Přes dva přihlížející domácí beky se k němu dostal ANDREW CALOF a zvedl ho nad gólmana do sítě. Asistence: Michail Varnakov, Mat Bodie.
     
    35:38
    A výrazná šance také na druhé straně. Po Šenfeldově dobré práci se už zřejmě Vladimir Galuzin radoval, jak doráží puk do volné části branky, jenže na poslední chvíli mu ho svojí hokejkou vypíchl obránce Jevgenij Katičev. To byly dvě dobré situace na obou stranách.
     
    34:59
    Michal Řepík dnes nemá střelecký den. Nejprve zkoušel střílet z kruhů, kde byla jeho střela zblokována. Ale opět se odrazila domácímu útočníkovi na hokejku, leč český forvard se neradoval ani z dorážky, protože proti neměu zasáhl Brust koncem svého betonu.
     
    32:58
    Ohrozit Ortiovu klec se hostům pvoedlo až vzápětí. Denis Paršin totiž z ideální pozice před brankou netrefil kotouč dokonale, takže ho gólman domácích dokázal vyrazit. Přes několik hokejek se puk dostal na Nazareviče, který se opřel do černé gumy a pořádně vyprášil výstroj finského gólmana z Turku.
     
    31:49
    Michail Varnakov vyjel zpoza branky k levé tyči, odkud dával střílenou přihrávku brankovištěm na spoluhráče. Ten sice puk nedostal, ale nechybělo moc k tomu, aby si domácí bek Ilja Šinkevič sklepl puk za záda Joni Ortia.
     
    31:25
    Pavel Černov bude jistě rád, pokud si nyní odsedí na trestné lavici celé dvě minuty za hákování, což je dnes zatím hodně častý trest.
     
    29:32
    Mohlo tu být snížení. Přihrávka zpoza vlastní klece středem pásma je vždycky extrémně nebezpečná. Arťon Švec-Rogovoj jí nyní vystihl a na pozici mezi kruhy se tak snadno dostal ke střele, kterou si ale vylámal zuby na zatím výborně chytajícím Barry Brustovi.
    28:04 Kirill URAKOV - 0:2
     
    28:04
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí celek si opět nedal pozor na rychlý protiútok, tentokrát v podání tři na dva ve prospěch Torpeda, a to trestá druhou brankou. KIRILL URAKOV po levé straně přejel do pásma a protože dva jeho spoluhráči byli krytí, nabruslil si přesně na kruh, odkud nekompromisně propálil Joni Ortia.
     
    26:52
    Situace dva na jednoho v podání Torpeda šla určitě vyřešit lépe! Anton Šenfeld z pravé strany viděl před brankou najíždějícího spoluhráče, ale jeho přihrávku výborně srazil domácí bek Ilja Šinkevič.
     
    25:26
    Zakončoval ho Alexej Makejev, který přebruslil obránce a získal nad ním výhodu, takže pokus z levého kruhu poblíž branky byl logickým vyústěním. Ale Brust byl pozorný a kotouč vytěsnil za svojí klec.
     
    24:38
    Druhá třetina se zatím domácím nedaří, ostatně jako výsledkově celý dosavadní zápas. A navíc se nyní bude Viťaz bránit, když dvě minuty za nesportovní chování obdržel Vojtěch Mozík.
     
    18:47
    A zbytečná chyba v rozehrávce nyní přichází hosty draho v podobě oslabení. Golovkov mezi kruhy promáchl opuštěný puk, ale jen kvůli tomu, že mu Dmitrij Sjomin nadzvedl hokejku. Dovoleně, ale vzápětí týž hráč ukázal dalšímu domácímu hokejistovi jemný háček a jsou z toho dvě minuty.
     
    16:40
    No tak tohle byla velká šance domácího celku na srovnání stavu! Gennadij Stojlarov přebral na pravé straně kotouč a nahrál přesně na střed, kde pořádně tvrdou ranou vypálil Alexandr Sjomin. Brust měl co dělat, aby předvedl úspěšný zákrok. Vyrazil puk a hned poté jej posílají jeho spoluhráči ven z pásma.
     
    14:55
    Michal Řepík dostal puk za obranu a řítil se na Brusta. Českého útočníka ještě stíhal obránce Ilja Nazarevič, který ho možná trošku zahákoval a rozhodil, a proto dokázal gólman hostí vyrazit puk. Řepík navíc při zakončení spadl a trošku se zlobí, že z toho není alespoň vyloučení a tudíž přesilová hra domácích.
     
    12:35
    Denis Barancev putuje na trestnou lavici za hákování a také domácí si vyzkouší přesilovou hru.
     
    08:52
    Hlavní sudí Ivan Fatějev nyní zdůvodňuje, proč branka platí a hosté jdou tak do vedení.
     
    08:52
    Rozhodčí ale nyní zkoumají, zda se nejednalo o postavení útočícího hráče v brankovišti v podání Urakova, kvůli kterému by Ortio nemohl zasáhnout. Těžko říct.
    08:52 Michail VARNAKOV - 0:1
     
    08:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Urakov ukázal obránci Vojtěchu Mozíkovi na levém kruhu kolotoč, když si ho dvěma fintami s pukem povodil a český bek neudržel stabilitu. Poté si to namířil před branku, kde sice skoro nezakončil, ale vylákal Joni Ortia z branky. MICHAIL VARNAKOV dostal přiťuknutý puk od Nazareviče a zakončil do volné části klece. Asistence: Ilja Nazarevič, Kirill Urakov.
     
    07:51
    Nyní to byl už pořádně dobrý pokus. U levé tyče Brusta číhal Alexej Makejev, který už chtěl zasunout kotouč do sítě po dobré přihrávce od spoluhráče, ale trestuhodně promáchl do prázdna.
     
    06:34
    Nyní šlo vyloučit na obou stranách. Ilja Šinkevič totiž držel hokejku Kirillu Urakovovi, který jej podrazil. Ale dle sudího bude vyloučení pouze na straně hostí a již zmiňovaný Urakov tak míří na trestnou lavici.
     
    02:18
    No, tak tohle určitě není hezký pohled. Na ledové ploše leží sudí Odinš, který se drží za pravé koleno a sténá. Tohle nevypadá moc dobře, soudce se za brankou srazil s útočníkem Danilem Verjajevem.
     
    01:35
    V levém rohu za brankou dokázali domácí zakombinovat a Michal Řepík se mezi kruhy dostal ke střele, která ale nevedla k cíli, navíc jí Brust vyrazil. Dobrá šance bývalého útočníka Slovanu Bratislava a Liberce.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 9. Varnakov (Nazarevič, Urakov), 29. Urakov, 37. Calof (Varnakov, Bodie), 41. Calof (Varnakov, Miele), 52. Varnakov (Miele, Calof), 53. Nazarevič (Barancev, Šenfeld)


    Viťaz Moskovská oblasť: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Stasenko, Jevsejenkov, Šinkevič, Golovkov, Kožemjakin – A. Sjomin, M. Aaltonen, Stoľarov – Nikulin, Řepík, Makejev – A. Ševčenko, Petrakov, Kokarev – N. Komarov, P. Černov, Švec-Rogovoj – Gončarov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Holm, Bodie, Aliajev, Nazarevič, Rodionyčev – Miele, Varnakov, Calof – Šenfeld, Galuzin, Paršin – Urakov, Makarenko, Veriajev – Siomin, Stalnov, Žafiarov.

    Rozhodca: Fatějev, Odinš – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 3286