Wolverhampton – Leicester 4:3 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:0 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 4:3 (kon.)
Manchester United – Brighton 2:1 (kon.) | Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Southampton – Everton 2:1 (kon.)
Watford – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 19.01.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Futbalisti Liverpoolu naďalej živia šancu na zisk majstrovského titulu po dlhých devätnástich rokoch. Na čele tabuľky majú štvorbodový náskok, ktorý si budú chcieť minimálne udržať aj po 23. kole. V ňom na domácom Anfield Road privítajú Crystal Palace.

    FC LIVERPOOL

    Liverpool odštartoval nový rok dvoma tesnými prehrami. V jednom z kľúčových duelov sezóny podľahol Manchestru City 1:2 a z prestížneho FA Cupu sa porúčal po rovnakej prehre s Wolverhamptonom. V domácej súťaži následne zvládol najmä psychický náročný zápas proti Brightonu. Zvíťazil najtesnejším rozdielom, o čo sa premenenou penaltou postaral Mohamed Salah. Egypťan má na konte už štrnásť presných zásahov, rovnako ako dvojica Harry Kane a Pierre-Emerick Aubameyang. Liverpool sa môže pýšiť najlepšou defenzívou v súťaži, keď doposiaľ inkasoval len desaťkrát. Problém má však s pozíciou pravého stopéra, keďže zranení sú Dejan Lovren a Joe Gomez. Naposledy na tejto pozícii alternoval Brazílčan Fabinho, no k dispozícii by už mohol byť Joel Matip. V domácom prostredí dosiahli zverenci Jürgena Kloppa skóre 27:3, pričom nezdolali len Citizens.

    CRYSTAL PALACE

    Crystal Palace figuruje v tabuľke na štrnástom mieste, no zrejme sa nevyhne záchranárskym prácam. Na konte má 22 bodov, čo je len o štyri viac než má zatiaľ vypadávajúce Newcastle. Paradoxom je, že lepšie sa mu darí na ihriskách súperov, kde sa štyrikrát tešil z plného bodového zisku. Zverenci Roya Hodgsona šokovali futbalovú verejnosť najmä tesne pred Vianocami, keď vyhrali na Etihad Stadium 3:2. Dnes sa budú snažiť ozbíjať o body ďalšieho favorita na titul a povzbudením pre nich môže byť jedna zaujímavá štatistika. Na Anfield Road dokázali Londýnčania triumfovať v troch z predošlých štyroch vzájomných zápasov. Najlepším strelcom hostí je šesťgólový Srb Luka Milivojevič. Sklamaním sú zase výkony Wilfrieda Zahu, ktorý naposledy skóroval ešte v polovici septembra. V bráne zrejme dostane prednosť skúsenejší Wayne Hennessey, keďže Španiel Vicente Guaita ostatný duel pre zranenie nedohral.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Mané, Firmino – Keïta, M. Salah.
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho, Sturridge, Origi.

    Crystal Palace FC: Speroni – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – Kouyaté, Milivojević (C), McArthur, Townsend – J. Ayew, Zaha.
    Náhradníci: Tupper – Dann, Schlupp, Kelly, Meyer, Ch. Benteke, Wickham.

    Rozhodcovia: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday – Andre Marriner.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti hrajúci v typických červených dresoch. V prvej kombinácii si Naby Keïta vymenil loptu s Fabinhom, ale veľmi dobre zasiahol James Tomkins.
     
    2
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ sa mu príliš nedarí dostať sa bližšie k bránke súpera. Teraz smerovala dlhá lopta na Sadia Maného, ale pred Senegalčanom zasiahol Mamadou Sakho.
     
    3
    Opäť kraľoval v šestnástke hostí Mamadou Sakho. Zachytil center Jamesa Milnera z pravej strany a dokonca si dovolil zahrať pätičkou, hoci ho napádali Mohamed Salah a Roberto Firmino.
     
    4
    Andrew Robertson sa presadil cez ľavú stranu, ale jeho center končí len v rukaviciach brankára Juliána Speroniho. Ten tak bude môcť rozohrať jednu z prvých útočných akcii hosťujúceho mužstva.
     
    5
    Naby Keïta sa nepresadil cez krídelný priestor, keďže Aaron Wan-Bissaka si splnil svoje obranné úlohy na jednotku. Liverpool však bude pokračovať v kombinácii autovým vhadzovaním tesne pred šestnástkou.
     
    6
    Liverpool stupňuje svoj tlak, ale zatiaľ čakáme na prvú gólovú šancu. James Milner sa dostal k ďalšiemu centru z pravej strany, ale veľmi dobre čítal hru krajný obranca Patrick van Aanholt.
     
    7
    Liverpool mal výhodu prvého rohového kopu v zápase. Od ľavej rohovej zástavky poslal loptu do ohňa Mohamed Salah, ale guľatý nezmysel z kopačky egyptského kanoniera preletel celou šestnástkou.
     
    8
    Prvá šanca na strane Liverpoolu. Po predošlom rohovom kope zostal na hrote útoku obranca Joël Matip. Ten dostal peknú kolmú prihrávku, ale nedokázal prekonať vybehnutého brankára Juliána Speroniho.
     
    9
    James Milner centroval z pravej strany, ale našiel len bývalého spoluhráča Mamadoua Sakha. Následne sa snažil vystreliť spoza šestnástky Brazílčan Fabinho, ale trafil len jedného z brániacich hráčov hostí.
     
    10
    Úvodných desať minút stretnutia bolo jasne v réžii domáceho celku. Ten má jednoznačnú územnú prevahu a myslím si, že je otázkou času, kedy si vypracuje stopercentnú gólovú príležitosť.
     
    12
    Aaron Wan-Bissaka si poradil s útočiacim Nabym Keïtom. Ten napriek tomu vybojoval aspoň autové vhadzovanie, ktorý bude pokračovať veľká aktivita zverencov nemeckého trénera Jürgena Kloppa.
     
    13
    Brazílčan Roberto Firmino sa poľahky zbavil pred šestnástkou súpera brániaceho Androsa Townsenda. Následne vystrelil pravačkou, ale mieril nad bránku skúseného Juliána Speroniho.
     
    14
    Teraz sa črtala pre hostí šanca na brejk, ale Jordan Henderson sa poctivo vrátil do obrany a zastavil rozvíjajúcu sa akciu Londýnčanov. Opäť sa tak hra odvíja na útočnej polovici lídra anglickej súťaže.
     
    15
    Až na konci úvodnej štvrťhodiny registrujeme prvý nedovolený zákrok stretnutia. Voči pravidlám sa previnil Sadio Mané, ktorý trošku nešťastne zakopol o nohy útočiaceho Wilfrieda Zahu.
     
    16
    Nepresnosť v kombinácii domácich futbalistov. Sadio Mané sa snažil prestrčil loptu na Mohameda Salaha, ale toto Egypťan nemohol stihnúť. Nasledovať tak bude len odkop brankára Juliána Speroniho.
     
    18
    Domáci futbalisti vytrvalo kombinovali na útočnej polovici súpera. Následne si nabehol do priestoru ľavého krídla Andrew Robertson, ale nevyšiel mu prvý dotyk s loptou. Nasleduje odkop.
     
    19
    Julián Speroni si dával načas s rozohrávkou, čo sa domácim fanúšikom samozrejme nepáčilo. Zatiaľ sa to však zaobišlo bez kartového trestu za zdržovanie. Okrem toho bol faulovaný Jordan Henderson.
     
    20
    Máme za sebou dvadsať minút stretnutia. Oproti úvodnej desaťminútovke sa na priebehu hry nič výrazne nezmenilo. Crystal Palace bráni so všetkými hráčmi a verí, že sa mu táto taktika vyplatí.
     
    21
    Mohamed Salah kúzlil s loptou v šestnástke súpera. Následne ju posunul na domáceho kapitána Jamesa Milnera, ale jeho center nebol dvakrát presný. Luka Milivojević upratal loptu do bezpečného priestoru.
     
    22
    Domáci hráči mali výhodu rohového kopu. James Milner našiel centrom z pravej strany hlavu Sadia Maného, ale senegalský reprezentant mieril len do stredu brány, kde bol pripravený Julián Speroni.
     
    23
    Prvý polčas sa prehupol do svojej druhej polovice. Teraz si veľmi dobre splnil obranné povinnosti Andrew Robertson, ktorý pri postrannej čiare zastavil prenikajúceho Androsa Townsenda.
     
    25
    Hostia prepadli v strede ihriska, čo domáci okamžite využili na rýchly prechod dopredu. Náznak prečíslenia ťahal stredom ihriska Naby Keïta, ale zozadu ho nádherne odzbrojil James Tomkins.
     
    26
    Liverpool zatiaľ nevie odomknúť kľúč od dobre sformovanej obrany hostí. Teraz sa snažili hráči v červených dresoch preniknúť cez os ihriska, ale tam bol prehustený priestor a veľmi malá šanca na úspech.
     
    27
    Andros Townsend sa presunul na ľavú stranu, ale ani tu sa mu nedarilo. V súboji s Jamesom Milnerom sa nielenže nedostal k centru do šestnástky, ale nevybojoval ani rohový kop pre tím z Londýna.
     
    28
    James Milner centroval z pravej strany, Mohamed Salah loptu šikovne nadvihol, ale následne Andrewovi Robertsonovi volej nevyšiel. Následne upratal loptu do bezpečia Aaron Wan-Bissaka.
     
    29
    James Milner je na pravej strane nezastaviteľný. Teraz sa presadil cez svoj priestor, vnikol až do šestnástky, ale jeho strieľaný center na Sadia Maného dokázal zblokovať Mamadou Sakho.
     
    30
    Po predošlej situácii nasledoval rohový kop domácich. Na center z pravej strany si nabehol Joël Matip, ale navrátilec v zostave domáceho mužstva mieril tesne vedľa Speroniho brány.
    30. Joël Matip (LIV)
     
    31
    Hostia nemohli pokračovať v akcii, keďže Wilfried Zaha sa ocitol v ofsajde. Následne sa hra presunula na druhú stranu ihriska a po faule Cheikhou Kouyatého bude mať Liverpool výhodu priameho kopu.
     
    32
    Po priamom kope sa dostal k hlavičke Virgil van Dijk, ale ani on nestrelil mimoriadne dôležitý otvárací gól. Nasledovať bude aspoň rohový kop, čo znamená pre Holanďana ďalšiu šancu na hlavičku.
    32. Virgil van Dijk (LIV)
     
    33
    Ani po tejto štandardnej situácii sa domáci nepresadili. Naopak, v súboji s Androsom Townsendom zahral rukou Sadio Mané, a tak sa útočná aktivita zverencov Jürgena Kloppa nateraz končí.
     
    34
    Crystal Palace dal gól! Šokujúci moment na štadióne Anfield Road. James Milner prvýkrát chyboval na svojej pravej strane a pustil cez seba Wilfrieda Zahu. Ten prihrávkou pod seba našiel ANDROSA TOWNSENDA, ktorý pohotovým zakončením posiela hostí do vedenia.
    34. Andros Townsend (CRP) - 0:1
     
    35
    Liverpool má v zápase jasnú prevahu, no podobne ako proti Arsenalu bude musieť dobiehať tesné manko. Naopak, Andros Townsend si pripisuje na konto ďalší gól do siete kandidáta na titul.
     
    36
    James Milner sa presadil cez Patricka van Aanholta na pravej strane. Následne zakončoval v páde, ale trafil len Mamadoua Sakha. Ten robí svojim bývalým spoluhráčom veľké ťažkosti.
     
    37
    Andrew Robertson centroval z ľavej strany, ale nikoho v červenom drese nenašiel. Julián Speroni si tak berie loptu do rúk a bude odkopávať. Podobne ako v predošlých minútach sa rozhodne neponáhľa.
     
    38
    Oblúčik z kopačky Nabyho Keïtu mal smerovať na Mohameda Salaha, ale pred Egypťanom dobre zakročil jeden z obrancov. Útočná akcia domácich hráčov sa tak skončila predčasne.
     
    39
    Mamadou Sakho ustál súboj s Mohamedom Salahom, ktorý bol chrbtom k bráne. Jeden z najlepších strelcov súťaže následne skončil na zemi, ale pokutový kop sa za tento zákrok rozhodne nemal pískať.
     
    40
    Už len päť minút zostáva do konca prvého dejstva. Liverpool sa stále nevie dostať do vyloženej šance a navyše prehráva po presnom zásahu jedného z najlepších hráčov hostí Androsa Townsenda.
     
    42
    Hlavný rozhodca Jonathan Moss prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltou kartou potrestáva hosťujúceho Jordana Ayewa, ktorý to prehnal v osobnom súboji so záložníkom Jordanom Hendersonom.
     
    43
    Liverpool naďalej pokračuje vo svojej územnej prevahe, ale tá mu v týchto chvíľach na nič nie. Navyše, Naby Keïta si nepotykal so spracovaním, a tak má loptu v moci brankár Julián Speroni.
     
    44
    Fabinho vyskúšal svoje šťastie strelou zo strednej vzdialenosti, ale nepodarilo sa mu skórovať. Brankár Julián Speroni bol pripravený a jeho strelecký pokus bez problémov kryje.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa v týchto chvíľach naplnil. Liverpool bude mať ešte 120 sekúnd na to, aby dokázal vyrovnať skóre ešte pred odchodom do šatní.
     
    45+1
    Hra sa naďalej odohráva v okolí stredového kruhu. Všetci hráči hostí sú pod loptou a sťažujú kombináciu domácim hráčom v dôležitých priestoroch.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu na Anfield Road máme za sebou. Liverpool mal v ňom jasnú územnú prevahu, ale napriek tomu prehráva najtesnejším rozdielom. Hostia sa možno raz dostali pred Alissona a vyťažili z toho gól Androsa Townsenda. Tesne pred Vianocami vyhralo Crystal Palace na pôde Manchestru City 3:2, podarí sa mu podobný husársky kúsok aj na Anfield Road?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov neurobil zmenu vo svojej zostave. Domáci kouč Jürgena Klopp tak naďalej verí jedenástke, ktorá nezvládla najlepšie úvodné dejstvo a musí doháňať tesné manko.
     
    47
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti vstupujú do druhého polčasu tým najlepším možným spôsobom. Podarilo sa im skórovať a vyrovnať skóre duelu. MOHAMED SALAH reagoval na zblokovanú strelu Virgila van Dijka, vyhol sa ofsajdu a prekonal Juliána Speroniho.
    47. Mohamed Salah (LIV) - 1:1


     
    48
    Nálada na Anfield Road sa okamžite zlepšila a Crystal Palace to bude mať v ďalšom priebehu stretnutia nesmierne náročné. Liverpool je povzbudený a ihneď sa snaží o strelenie vedúceho gólu.
     
    49
    Andrew Robertson zobral zodpovednosť na svoje plecia, vystrelil spoza šestnástky a jeho pokus smeroval tesne vedľa hosťujúcej bránky. Julián Speroni sa znovu neponáhľa s odkopom.
     
    51
    Mohamed Salah si teraz nepotykal so spracovaním lopty, a tak bude nasledovať ďalší odkop od bránky londýnskeho mužstva. To naďalej drží na Anfield Road nádejné nerozhodné skóre.
     
    52
    Hostia sa usadili na polovici súpera, ale pred Alissona sa nedostali. Veľmi dobre zapracoval Jordan Henderson, ktorý čistým spôsobom pripravil o loptu hosťujúceho zakončovateľa Wilfrieda Zahu.
     
    53
    Liverpool dal gól! Stačilo necelých osem minút a domáci dokázali v druhom polčase otočiť vývoj stretnutia na svoju stranu. Naby Keïta posunul loptu na ROBERTA FIRMINA, v šestnástke mal veľa času a strelou k ľavej žrdi skóroval.
    53. Roberto Firmino (LIV) - 2:1
     
    54
    Domáci futbalistom sa rozhodne lepšie dýcha za takého stavu. Zbytočné zaváhanie si proti Crystal Palace nemôžu dovoliť, keďže stále sú v majstrovskej naháňačke proti Manchestru City.
     
    55
    Liverpool zaútočil po ľavej strane. Naby Keïta posunul loptu na Andrewa Robertsona, ten prvým dotykom centroval, ale v šestnástke našiel iba pripraveného obrancu Mamadoua Sakha.
     
    57
    Liverpool kombinuje na súperovej polovici, ale príliš sa teraz dopredu nehrnie. Snaží sa upokojiť dianie na hracej ploche a pokračovať v územnej prevahe, ktorá charakterizovala prvý polčas.
     
    58
    Hostia teraz chybovali v rozohrávke, ale domáci toho nedokázali využiť. Mrzieť ich to ale príliš nemusí, keďže zásluhou Mohameda Salaha a Roberta Firmina majú bližšie k zisku troch bodov.
     
    59
    Liverpool má zápas pod kontrolou. Loptu drží na svojich kopačkách a prakticky sa brankár Alisson nedostal v druhom polčase do záberu. O nejakom zákroku nemožno byť ani reči.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a Liverpool si uvedomuje dôležitosť záverečnej polhodiny. Crystal Palace je smerom dopredu prakticky bezzubé, no napriek tomu už raz pohrýzlo.
     
    62
    Po dlhej dobe zaútočili hostia po ľavej strane. Wilfried Zaha poslal do šestnástky prízemný center cez Jordana Hendersona, no pochválime Fabinha za veľmi dobrý návrat a obranný zákrok.
     
    63
    Mohamed Salah dostal prihrávku do priestoru pravého krídla, ale s loptou si príliš nepotykal. Mamadou Sakho toho dokázal využiť odzbrojil ho a môže rozohrať ďalšiu útočnú akciu hostí.
     
    64
    Wilfried Zaha sa opäť presadil cez ľavú stranu, pripravil si to na strelu, ale tá napokon bola zblokovaná. Nasledovať tak bude rohový kop hostí, ktorým sa tak naskytá šanca na vyrovnanie.
     
    65
    Crystal Palace dal gól! V Liverpoole máme opäť vyrovnané skóre. Luka Milivojević poslal veľmi dobrý center do nebezpečného priestoru, Virgil van Dijk trošku loptu podbehol, čo využil na strelenie gólu JAMES TOMKINS.
    65. James Tomkins (CRP) - 2:2
     
    67
    Hosťom narástli po strelenom góle krídla a obrana Liverpoolu musela riešiť ďalšiu nepríjemnosť. Wilfried Zaha centroval z ľavej strany a loptu upratal na rohový kop Kamerunčan Joel Matip.
     
    68
    Tentokrát neposlal Luka Milivojević taký dobrý center do šestnástky súpera. Lopta skončila priamo v rukaviciach brazílskeho brankára, ktorý zakladá útočnú akciu jasného favorita stretnutia.
     
    70
    Liverpool po inkasovanom góle znovu pridal a tlačí sa do zakončení. Pred malou chvíľou neuspel Naby Keïta, ktorého pokus z vnútra pokutového územia dokázal zblokovať Aaron Wan-Bissaka.
     
    71
    Sadio Mané spadol v šestnástke na trávnik, ale hlavný rozhodca pokutový kop nepíska. Na kopačky domácich hráčov sa vkráda aj nervozita, čo potvrdzuje nepresná krížna prihrávka na Andyho Robertsona.
     
    72
    Domáci tréner Jürgen Klopp posiela na ihrisko prvého čerstvého hráča. Je ním Xherdan Shaqiri a nemecký kouč dúfa, že sa mu podarí niečo podobné ako v zápase s Manchestrom United. Z ihriska odchádza Naby Keïta.
     
    73
    Ďalšia nepresnosť na strane Liverpoolu. Center z pravej strany nenašiel svojho adresáta, a tak bude znovu odkopávať brankár Julián Speroni. Zdravotné problémy má okrem toho Cheikhou Kouyaté.
     
    74
    Cheikhou Kouyaté musí byť ošetrovaný mimo hracej plochy. Uvidíme, či sa pre neho zápas skončí alebo nastúpi späť na hraciu plochu. Hosťujúci kormidelník v doterajšom priebehu ani raz nestriedal.
     
    75
    Liverpool dal gól! Štvrťhodinu pred koncom sa domáci dostávajú do opätovného vedenia. James Milner si nabehol na krížnu prihrávku od Fabinha, po jeho zakončení predviedol veľmi nevydarený zákrok Julián Speroni a MOHAMED SALAH dorazil loptu do siete.
    75. Mohamed Salah (LIV) - 3:2
     
    75
    Hosťujúci tréner okamžite po treťom inkasovanom góle posilňuje ofenzívu. Namiesto možno aj trošku zraneného Cheikhou Kouyatého prichádza na hraciu plochu Jeff Schlupp.
     
    76
    Televízne kamery si teraz všímajú brankára hostí, ktorý má veľký podiel na druhom góle Mohameda Salaha v zápase. Určite to bude moment, ktorý si bude vyčítať bez ohľadu na konečné skóre.
     
    77
    Liverpool drží loptu na svojich kopačkách a nutne potrebuje prežiť záverečných pätnásť minút. V majstrovskej naháňačke si podobné zaváhania, najmä na domácom trávniku dovoliť nemôže.
     
    79
    Sadio Mané si pekne nabehol na dlhú loptu za obranu súpera, ale napokon sa k nej nedostal. Tentokrát veľmi dobre čítal hru brankár Julián Speroni a rozhodne nebanuje, že vybehol z bránky.
     
    80
    Crystal Palace bude mať výhodu rohového kopu. Wilfried Zaha znovu centroval z ľavej strany, striedajúci Jeff Schlupp sa tlačil do koncovky, ale jeden z domácich futbalistov poslal loptu do bezpečia.
     
    81
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Connor Wickham.
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Max Meyer.
     
    82
    James Milner je prvým napomínaným hráčom na strane Liverpoolu. Kapitán mužstva z mesta Beatles si vykoledoval žltú kartu po faule na Wilfrieda Zahu, ktorý mu dnes robí skutočne nemalé problémy.
     
    83
    Pred niekoľkými sekundami musel zasahovať Julián Speroni. Mal však aj kus šťastia, že sa Sadio Mané pri strele z hranice šestnástky pošmykol, a tak jeho pokus nemal dostatočné gólové parametre.
     
    84
    Liverpool mal výhodu rohového kopu, ale Mohamed Salah poslal loptu priamo do rukavíc hosťujúceho brankára. Ten sa snaží rýchlo rozohrať, ale hráči z mesta Beatles predviedli výborný návrat do obrany.
     
    85
    Mohamed Salah dostal dobrú loptu do priestoru pravého krídla. Vnikol s ňou do šestnástky, pripravoval si to na zakončenie ľavačkou, ale jeho úmysel dokonale prečítal jeden z hráčov súpera.
     
    87
    Na Anfield Road sa nejakú dobu nehralo, pretože bol ošetrovaný Fabinho. Napokon Brazílčan končí v dnešnom meraní sil a na trávnik prichádza anglický záložník Adam Lallana.
     
    88
    Roberto Firmino bol rozbehnutý, ale napokon rýchly brejk zastavil a uprednostnil pokojnú a rozvážnu kombináciu na úrovni stredovej čiary. Liverpool chce tento zápas vyložene dokopať.
     
    89
    V záverečných minútach bude hrať Liverpool v početnej nevýhode. James Milner už mal jednu žltú kartu, no napriek tomu išiel ostrým spôsobom do súboja s Wilfriedom Zahom. Zaslúžene tak putuje predčasne pod sprchy.
    89. James Milner (LIV)
     
    90
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času mohol rozhodnúť o osude stretnutia Sadio Mané. Dostal sa do brejku, zakončoval z hranice šestnástky, ale napokon na jeho prekvapenie nevybojoval ani roh.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte päť minút, čo je dostatočný čas na vyrovnanie. Prvá minútka sa pomaly chýli ku koncu a pri lopte sú domáci, keďže fauloval Luka Milivojević.
     
    90+2
    Po nepresnej prihrávke jedného z hosťujúcich hráčov má loptu pod kontrolou brankár Alisson. Ten sa snaží nazbierať niekoľko cenných sekúnd, ktoré Liverpool priblížia k víťazstvu.
     
    90+3
    Liverpool dal gól! Je rozhodnuté! The Reds sa dnes poriadne natrápili, ale napokon sa vyhnú prekvapenia na svoj účet. Adam Lallana šikovne posunul loptu na SADIA MANÉHO, ktorý nebol v ofsajde – zabudol sa Mamadou Sakho. Z ľavej strane prešiel Senegalčan s loptou do šestnástky a strelou k vzdialenejšej žrdi skóruje.
    90+3. Sadio Mané (LIV) - 4:2
     
    90+4
    Zaplnené publikum tlieska Mohamedovi Salahovi za jeho výkon, ktorý možno označiť za kľúčový. Egypťan strelil dva góly a v nadstavenom čase prenecháva miesto Rafaelovi Camachovi.
     
    90+5
    Crystal Palace dal gól! Neuveriteľná koncovka na štadióne Anfield Road. Domáci neupratali do bezpečia center z pravej strany. Lopta sa za pomoci Connora Wickhama odrazila na kopačku MAXA MEYERA, ktorý trafil presne k ľavej žrdi.
    90+5. Max Meyer (CRP) - 4:3
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    FC Liverpool zvíťazil v zápase 23. kola najvyššej anglickej súťaže nad Crystalom Palace tesne 4:3. Na Anfield Road sme sledovali skutočne výborný zápas, ktorému nechýbalo gólové korenie. Hostia síce boli málo aktívni smerom dopredu, no boli zároveň nesmierne efektívni. Liverpoolu zariadil víťazstvo hviezdny triumvirát Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané, ktorý sa postaral o všetky góly. The Reds tak zvyšujú náskok na čele tabuľky na sedem bodov, no Manchester City má k dobru zajtrajšie stretnutie na pôde posledného Huddersfieldu. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (18:01:39)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 47. M. Salah, 53. Firmino, 75. M. Salah, 90+3. Mané – 34. Townsend, 65. Tomkins, 90+5. Meyer

    Karty:   82. Milner (LIV) – 42. J. Ayew (CRP)   89. Milner (LIV)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho (87. Lallana), Mané, Firmino – Keïta (72. Shaqiri), M. Salah (90+4. Camacho).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho, Sturridge, Origi.

    Crystal Palace FC: Speroni – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – Kouyaté (75. Schlupp), Milivojević (C), McArthur (81. Meyer), Townsend – J. Ayew (81. Wickham), Zaha.
    Náhradníci: Tupper – Dann, Schlupp, Kelly, Meyer, Ch. Benteke, Wickham.

    Rozhodca: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday – Andre Marriner