Manchester City – Wolverhampton 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
Wolverhampton Wanderers
Pondelok 14.01.2019, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
    78. Conor Coady (MAC) - 3:0
     
    78
    Manchester City dal gól! O osude stretnutia je definitívne rozhodnuté. Domáci zahrali rohový kop nakrátko, z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Kevin De Bruyne a napokon ju nešťastne tečoval do vlastnej siete kapitán hosťujúceho tímu CONOR COADY.
     
    76
    Gabriel Jesus dnes hetrik nezaznamená, pretože v 76. minúte zápasu ho Pep Guardiola sťahuje z trávnika. Na jeho miesto prichádza Sergio Agüero, ktorý naposledy skóroval pri výhre nad Liverpoolom.
     
    74
    O niekoľko sekúnd neskôr registrujeme striedanie aj na strane domáceho tímu. Zmena sa týka nemeckých hráčov, keďže namiesto Leroya Saného prichádza na zelený trávnik Ilkay Gündoğan.
     
    73
    Posledné striedanie hosťujúceho kormidelníka Nuna Espírita Santa. Na lavičku náhradníkov pomaličky smeruje João Moutinho a na záverečných dvadsať minút prichádza na hraciu plochu Morgan Gibbs-White.
     
    62
    David Silva dnes nastúpil na rekordný 267. zápas v službách Manchestru City, čo nikto iný pred ním nedokázal. Teraz ho strieda navrátilec v domácej zostave Kevin De Bruyne.
     
    59
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Diogo Jota sa najmä v prvom polčase snažil podkúriť obrane domáceho tímu, ale úspešný nebol. Tesne pred vypršaním hodiny zápasu ho strieda Romain Saïss.
     
    46
    Wolverhampton vstupuje do druhého polčasu s jednou ofenzívnou zmenou. Na ihrisku už nevidíme Mexičana Raúla Jiméneza, ktorý bol v prvom dejstve málo výrazný. Jeho miesto zaujal Adama Traoré.
    39. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    39
    Manchester City dal gól! Nariadenú penaltu s prehľadom premieňa GABRIEL JESUS. Brazílčan poslal Ruia Patrícia na druhú stranu a strieľa druhý gól v dnešnom meraní síl. V ďalšom priebehu tak možno očakávať útok na hetrik.
    38. Raheem Sterling (MAC)
     
    38
    Pokutový kop pre domáce mužstvo! Jednoznačne musíme vyzdvihnúť bojovnosť Raheema Sterlinga. Ten išiel za zdanlivo stratenou loptou, dostal sa cez Ryana Bennetta a napokon ho práve tento obranca v šestnástke fauloval.
     
    19
    Veľká nepríjemnosť pre hosťujúce mužstvo. Willy Boly išiel v strede ihriska úplne zbytočne do súboja s Bernardom Silvom. Zasiahol ho veľmi nešetrne, a tak sa nemožno čudovať tomu, že ho hlavný rozhodca Craig Pawson vylúčil.
     
    14
    Hlavný rozhodca Craig Pawson prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu udeľuje domácemu záložníkovi Fernandinhovi, ktorý zastavil črtajúci sa brejk Wolverhamptonu. Ten ťahal aktívny Diego Jota.
    10. Gabriel Jesus (MAC) - 1:0
     
    10
    Manchester City dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Leroy Sané dostal vynikajúcu prihrávku do priestoru ľavého krídla, osamotený poslal presný prízemný center do šestnástky a umožnil GABRIELOVI JESUSOVI zaznamenať štvrtý gól v sezóne.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Jesus, 39. Jesus (pen.), 78. Coady (vla.)

    Karty:   14. Fernandinho (MAC)   19. Boly (WOS)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:3.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Danilo – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (62. De Bruyne) – Sterling, Jesus (76. Agüero), Sané (74. Gündoğan).
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Delph, Agüero, Gündoğan, Mahrez, Otamendi.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Moutinho (73. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Jiménez (46. Traoré), Diogo Jota (59. Saïss).
    Náhradníci: Ruddy – Cavaleiro, Costa, Gibbs-White, Saïss, Traoré, Vinagre.

    Rozhodca: Craig Pawson – Lee Betts, Eddie Smart – Chris Kavanagh