Manchester City – Wolverhampton 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
Wolverhampton Wanderers
Pondelok 14.01.2019, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Program 22. kola dnes uzavrie stretnutie na Etihad Stadium, kde sa futbalisti Wolverhamptonu pokúsia zaskočiť úradujúceho šampióna Manchester City.

    MANCHESTER CITY

    Futbalisti Manchestru City odštartovali nový rok vo veľkom štýle. V mimoriadne dôležitom súboji zdolali Liverpool 2:1, čím sa vrátili do boja o titul. Momentálne majú manko siedmich bodov, no k dobru dnešnú dohrávku. Okrem toho si pripísali na konto dve vysoké pohárové víťazstva. V FA Cupe prekonali slovenského brankára Mareka Rodáka, pôsobiaceho v Rotherhame United, sedemkrát a v ligovom pohári deklasovali Burton pomerom 9:0. Aj vďaka tomu nastrieľalo mužstvo Pepa Guardiolu v tejto sezóne vo všetkých súťažiach už celkovo 96 gólov. V poslednom dueli sa štyrmi gólmi zaskvel Gabriel Jesus a skoro hodinu zápasu odohral navrátilec v zostave Kevin De Bruyne. V rámci Premier League vyhrali Citizens doma desať z jedenástich zápasov. Zaváhali len na Druhý sviatok vianočný, keď senzačne prehrali s Crystal Palace 2:3.

    WOLVES

    Wolverhampton figuruje v tabuľke na priebežnom jedenástom mieste so ziskom 29 bodov. V ostatnom období sa postaral hneď o dve veľké prekvapenia. Najskôr vo Wembley otočil duel s Tottenhamom a pred siedmimi dňami vyradil Liverpool z prestížneho FA Cupu. Zverencov Nuna Espírita Santa možno označiť za postrach favoritov. V tejto sezóne dokázali bodovať na Emirates Stadium a zaskočili aj ich dnešného súpera. S Manchestrom City koncom augusta remizovali 1:1, keďže na vedúci gól Willyho Bolyho dokázal v 69. minúte reagovať Aymeric Laporte. Najlepším strelcom mužstva je Mexičan Raúl Jiménez, ktorý zaznamenal poltucet presných zásahov. Dobrou správou je zdravotný stav hráčov. Kým domácemu tímu chýbajú Benjamin Mendy a Claudio Bravo, hostia by mali nastúpiť v najsilnejšom možnom zložení.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Danilo – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) – Sterling, Jesus, Sané.
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Delph, Agüero, Gündoğan, Mahrez, Otamendi.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Moutinho, Neves, J. Castro – Jiménez, Diogo Jota.
    Náhradníci: Ruddy – Cavaleiro, Costa, Gibbs-White, Saïss, Traoré, Vinagre.

    Rozhodcovia: Craig Pawson – Lee Betts, Eddie Smart – Chris Kavanagh.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného stretnutia mali futbalisti Wolverhamptonu, ktorí nastúpili v tradičných žltých dresoch. V základnej zostave domácich nechýba španielsky záložník David Silva, ktorý hrá rekordný 267. zápas vo farbách Citizens.
     
    2
    Práve David Silva bol súčasťou prvej útočnej akcie zápasu. Presadil sa cez ľavú stranu, poslal loptu do šestnástky, ale Gabriel Jesus sa proti presile obrancov hostí nepresadil. Nasleduje odkop Ruia Patrícia.
     
    3
    Domáci majú v prvých minútach územnú prevahu, ale videli sme už dve nepodarené akcie, po ktorých nasledoval len odkop od brány Wolverhamptonu. Ten neprehral ostatné tri zápasy proti mužstvám z TOP 6.
     
    4
    Po dlhom autovom vhadzovaní sa dostal k hlavičke obrana hostí Willy Boly. Ten skóroval v prvom vzájomnom dueli, ale na svoj hviezdny moment si dnes musí ešte počkať. Loptu poslal mimo domácej bránky.
     
    5
    Diego Jota sa snažil presadiť sa po ľavej strane, kde mu robil spoločnosť domáci obranca Kyle Walker. Ten si ale situáciu postrážil, súperovho hráča vytlačil mimo hracej plochy a teraz bude môcť vhadzovať.
     
    6
    Domáci chybovali v rozohrávke, čo sa hráči v oranžových dresoch snažili využiť. Sledovali sme ale výborný návrat zverencov Pepa Guardiolu, ktorí zabránili tomu, aby musel brankár Ederson zasahovať.
     
    7
    Trošku so šťastím sa dostal k lopte nemecký záložník Leroy Sané. Na hranici šestnástky si pripravil loptu na strelu pravačkou, ale na jeho smolu trafil len dobre brániaceho obrancu Ryana Bennetta.
     
    8
    Domáci dlho kombinovali na útočnej polovici súpera. Napokon ich akciu zakončil nepresný strelecký pokus Danila, ktorý mieril ďaleko od brány Ruia Patríca. Nasleduje tak odkop portugalskej brankárskej jednotky.
     
    9
    Manchester City vstúpil do nového roka skutočne obdivuhodne a počet nastrieľaných gólov vo všetkých súťažiach zveľadil na číslo 96. Určite je v jeho silách zaokrúhliť počet na sto.
     
    10
    Manchester City dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Leroy Sané dostal vynikajúcu prihrávku do priestoru ľavého krídla, osamotený poslal presný prízemný center do šestnástky a umožnil GABRIELOVI JESUSOVI zaznamenať štvrtý gól v sezóne.
    10. Gabriel Jesus (MAC) - 1:0
     
    11
    Hostia sa snažili reagovať na presný zásah súpera, ale ich akcia nebola dotiahnutá do konca. Na pravej strane sa zmocnil lopty zrejme Matt Doherty, ale jeho následný center či strela bola veľmi nepresná.
     
    13
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách, ale zatiaľ kombinujú ďaleko od súperovej brány. Pred malou chvíľou im ale vyšla parádna akcia, z ktorej pramenil úvodný presný zásah Gabriela Jesusa.
     
    14
    Hlavný rozhodca Craig Pawson prvýkrát siaha do svojho vrecka. Žltú kartu udeľuje domácemu záložníkovi Fernandinhovi, ktorý zastavil črtajúci sa brejk Wolverhamptonu. Ten ťahal aktívny Diego Jota.
     
    15
    Štvrťhodinu dnešného duelu máme za sebou. Po spomínanom zákroku brazílskeho hráča mali hostia k dispozícii priamy kop, ale lopta skončila len v rukaviciach Edersona. Na druhej strane neuspel Leroy Sané.
     
    16
    Rui Patrício musel predviesť svoje brankárske kvality. Spoza šestnástky vystrelil ľavačkou dnešný rekordér David Silva, ale jeho pokus dokázal portugalský reprezentant vyraziť na úvodný roh stretnutia.
     
    17
    Raheem Sterling centroval od rohovej zástavky, ale žiadneho z domácich hráčov nenašiel. O niekoľko sekúnd neskôr sa snažil individuálne presadiť Gabriel Jesus, ale tentokrát si s ním poradila obrana hostí.
     
    18
    Domáci sa snažili presadiť cez ľavú stranu, ale Leroy Sané v spolupráci s Davidom Silvom neuspel. Každopádne, možno konštatovať jasnú prevahu domáceho tímu, ktorý smeruje za ziskom troch bodov.
     
    19
    Veľká nepríjemnosť pre hosťujúce mužstvo. Willy Boly išiel v strede ihriska úplne zbytočne do súboja s Bernardom Silvom. Zasiahol ho veľmi nešetrne, a tak sa nemožno čudovať tomu, že ho hlavný rozhodca Craig Pawson vylúčil.
    19. Willy Boly (WOS)
     
    20
    Willy Boly sa dodatočne ospravedlnil domácemu hráčovi, čo musíme kvitovať. Nič to však nemení na tom, že Wolverhampton bude hrať približne sedemdesiat minút v početnej nevýhode.
     
    22
    Leroy Sané získal loptu pred šestnástkou, následne si ju vymenil s Davidom Silvom, ale prihrávka španielskeho reprezentanta nebola presná. Nasledovať tak bude len odkop od bránky Ruia Patrícia.
     
    23
    Portugalčan si opäť berie do rúk a bude odkopávať. Dôvodom je druhá nepresná strela domáceho obrancu Danila v dnešnom dueli. Táto nebola o nič vydarenejšia a skončila iba na tribúne Etihad Stadium.
     
    24
    Manchester City ešte zvýrazňuje svoju územnú prevahu. Hostia sa zatiaľ prakticky k ničomu nedostali a na polovici súpera trávia minimum času. Teraz sme registrovali ofsajd domáceho Raheema Sterlinga.
     
    25
    Domáci zaútočili tento raz cez pravú stranu, kde operuje Raheem Sterling. Ten prvým dotykom poslal loptu do nebezpečného priestoru, ale Gabriela Jesusa nepustil do zakončenia obranca Conor Coady.
     
    26
    Brazílsky útočník musí byť po predošlom strete s obrancom súpera ošetrovaný. Zrejme dostal nejaký úder do hlavy. Televízne kamery si okamžite všímajú Sergia Agüera, sediaceho na lavičke.
     
    27
    Gabriel Jesus bude po krátkom ošetrení pokračovať v zápase. Zatiaľ jediný strelec zápasu má v novom roku výbornú streleckú fazónu, o čom svedčia aj štyri strelené góly v zápase ligového pohára proti Burtonu.
     
    28
    Prihrávka Davida Silvu nebola presná, a tak mohli hostia založiť rýchly brejk. Adresátom dlhej lopty za obranu súpera bol Diego Jota, ale veľmi dobrú obrannú robotu odviedol krajný bek Kyle Walker.
     
    30
    David Silva presnou diagonálnou prihrávkou našiel Raheema Sterlinga. Angličan sa v šestnástke súpera zbavil obrancu, ale následne jeho zakončenie mierilo len do dobre postaveného Ryana Bennetta.
     
    31
    Manchester City zahrával v priebehu niekoľkých sekúnd hneď dva rohového kopy. Po tom druhom sa dostal k odrazenej lopte Leroy Sané, ale jeho strela spoza šestnástky bola zblokovaná.
     
    32
    Tentokrát si hostia pýtali žltú kartu pre obrancu Danila. Brazílčan taktickým faulom prerušil rýchly brejk Wolverhamptonu a osobne si myslím, že za svoj zákrok mal byť napomenutý.
     
    33
    Citizens dlhší čas obiehali pokutové územie hostí. Tentokrát však hráčov v oranžových dresoch musíme pochváliť, pretože ich dobrý prístup k hráčom a napádanie boli dôvodom nepresnosti Bernarda Silvu.
     
    34
    Tempo hry teraz trošku opadlo. Domáci futbalisti kombinovali na vlastnej polovici a dokonca sa zapojil do hry aj brankár Ederson. Ten v doterajšom priebehu stretnutia nemusel riešiť žiadnu nebezpečnú situáciu.
     
    35
    Po zblokovanej strele Leroya Saného nasledoval rohový kop pre domáce farby. Hráči v belasých dresoch sa snažili prekvapiť súpera rýchlou rozohrávkou, ale David Silva pokazil jednoduchú prihrávku.
     
    36
    Varovanie pre domáce mužstvo. Zverenci Pepa Guardiolu lacno stratili loptu a hostia sa dostali do akcie troch proti trom. Jonny Castro ešte hľadal lepšie postaveného Diega Jotu, ale ten jeho polo-strelu nedokázal tečovať.
     
    37
    Na druhej strane Raheem Sterling prihrávkou pod seba našiel Gabriela Jesusa. Brazílčan si loptu spracoval, ale jeho následne zakončenie bolo zblokované iba na ďalší rohový kop domácich.
     
    38
    Pokutový kop pre domáce mužstvo! Jednoznačne musíme vyzdvihnúť bojovnosť Raheema Sterlinga. Ten išiel za zdanlivo stratenou loptou, dostal sa cez Ryana Bennetta a napokon ho práve tento obranca v šestnástke fauloval.
    38. Raheem Sterling (MAC)
     
    39
    Manchester City dal gól! Nariadenú penaltu s prehľadom premieňa GABRIEL JESUS. Brazílčan poslal Ruia Patrícia na druhú stranu a strieľa druhý gól v dnešnom meraní síl. V ďalšom priebehu tak možno očakávať útok na hetrik.
    39. Gabriel Jesus (MAC) - 2:0
     
    40
    Prvý polčas sa pomaličky chýli k svojmu záveru a domáci majú všetky tromfy vo svojich rukách. Vedú dvojgólovým rozdielom a navyše hrajú v početnej výhode. Prípadná strata bodov by sa rovnala senzácii.
     
    42
    Pep Guardiola napriek zdanlivo jasnému priebehu zápasu stále nabáda svojich hráčov k aktivite. Teraz sa musela mať na pozore defenzíva, keďže Ryan Bennett poslal dlhé vhadzovanie pred Edersona.
     
    43
    Danilo podporil útok domáceho tímu. Následne sa David Silva pretlačil k centru z ľavej strany, ale trošku so šťastím jeden z hosťujúcich hráčov zabránil tomu, aby lopta prešla na Gabriela Jesusa.
     
    44
    Do dobrej šance sa dostal aj Raheem Sterling. Angličan hlavičkoval snáď z piatich metrov po vydarenom centri Danila, ale na jeho smolu mieril presne do miesta, kde bol pripravený Rui Patrício.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa nám práve naplnil. Hlavný rozhodca pridáva tri minúty, no vzhľadom na dva góly, červenú kartu či pomerne dlhé ošetrovanie Gabriela Jesusa sa tomu nemožno diviť.
     
    45+1
    Prvá minúta nadstaveného času bola v znamení kombinácii hráčov v belasých dresoch. Akcia sa však úspešne neskončila, pretože po nepresnom pase Danila bude nasledovať len odkop.
     
    45+2
    Domáci hráči kontrolujú priebeh zápasu. Vymieňajú si loptu v okolí stredového kruhu a je takmer jasné, že si do šatní odvezú komfortné vedenie. Často je pri lopte Bernardo Silva.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného duelu na Etihad Stadium máme za sebou. Manchester City potvrdzuje rolu favorita, po góloch Gabriela Jesusa vedie 2:0 a navyše po vylúčení Willyho Bolyho hrá v početnej prevahe. Prípadná strata bodov by bola menším športovým zázrakom. Skôr je otázna výška skóre. Pripomíname, že Citizens potrebujú už len dva góly na to, aby v tejto sezóne pokorili stogólovú métu. Podarí sa im to? Sledujte druhý polčas krátko po 22:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Wolverhampton vstupuje do druhého polčasu s jednou ofenzívnou zmenou. Na ihrisku už nevidíme Mexičana Raúla Jiméneza, ktorý bol v prvom dejstve málo výrazný. Jeho miesto zaujal Adama Traoré.
     
    47
    Domáci sa snažili zaútočiť po ľavej strane. David Silva si vymenil loptu s Leroyom Saném, ale napokon celú situáciu k spokojnosti hosťujúceho trénera vyriešil krajný obranca Matt Doherty.
     
    48
    Tentokrát to domáci skúsili z pravej strany, ale Leander Dendoncker predviedol vynikajúci zákrok, po ktorom nasleduje odkop. Okrem toho sa rozcvičuje Belgičan Kevin De Bruyne.
     
    49
    Matt Doherty sa teraz síce hnevá, ale lopta išla za postrannú čiaru jednoznačne od neho. Manchester City tak môže pokračovať vo svojom takpovediac hádzanárskom obliehaní bránky súpera.
     
    50
    Manchester City už hodnú chvíľu nepožičal súperovi loptu. Hostia to budú mať veľmi náročné a obávam sa toho, že Adam Traoré bude takisto neviditeľný, ako bol v prvom dejstve Raúl Jiménez.
     
    51
    Myslím, že to bol Bernardo Silva, kto si hodil loptu okolo krajného obrancu a centroval z pravej strany. Jeho pas našiel osamoteného Leroya Saného, ale Nemcovi strela absolútne nesadla.
     
    53
    V rýchlom slede sme videli útočné akcie na oboch stranách. Najskôr príkladne zabojoval Adam Traoré, ale v šestnástke súpera nemal podporu spoluhráčov. Na druhej strane trošku zasebčil Raheem Sterling.
     
    54
    Zbytočné vzrušenie na štadióne v Manchestri. David Silva síce peknou kolmicou našiel Leroya Saného, ale ten bol v tesnom ofsajde. Následne registrujeme strelu Fernandinha do stredu bránky.
     
    55
    Adam Traoré predsa len priniesol oživenie do útočnej hry hostí. Teraz sa striedajúci hráč presadil cez Aymerica Laporta, ale následne včas zakročil Danilo a vybojoval odkop od Edersonovej brány.
     
    56
    Pred niekoľkými sekundami musel zasahovať Rui Patrício, keďže ho strelou spoza šestnástky preveril Kyle Walker. Lopta však smerovala viac-menej do stredu brány, a tak si Portugalčan hravo poradil.
     
    57
    Hostia sa dostali na dlhší čas k lopte, čo sme už poriadne dlho nevideli. Zatiaľ ale kombinujú len na úrovni polovice ihriska. Okrem toho vidíme, že Nuno Espírito Santo chystá striedanie.
     
    58
    Raheem Sterling prenikal po pravej strane, ale v priebehu niekoľkých minút opäť veľmi dobre zasiahol Leander Dendoncker. Vďaka nemu nebude nasledovať ani len rohový kop anglického majstra.
     
    59
    Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Diogo Jota sa najmä v prvom polčase snažil podkúriť obrane domáceho tímu, ale úspešný nebol. Tesne pred vypršaním hodiny zápasu ho strieda Romain Saïss.
     
    60
    Domáci diváci začali tlieskať, pretože pri postrannej čiare sa začína rozcvičovať Sergio Agüero. Argentínčan mal svalové problémy, ale vyzerá to tak, že už je zdravotne v poriadne a bude môcť nastúpiť.
     
    61
    Pekná akcia na strane domácich. Fernandinho sa šikovným oblúčikom snažil vysunúť Leroya Saného, ale ten jeho loptu nedokázal zachytiť. Ešte pred odkopom Ruia Patrícia sa bude znovu striedať.
     
    62
    David Silva dnes nastúpil na rekordný 267. zápas v službách Manchestru City, čo nikto iný pred ním nedokázal. Teraz ho strieda navrátilec v domácej zostave Kevin De Bruyne.
     
    64
    Manchester City sa opäť nasťahoval pred šestnástku súpera a hľadal kľúč k prekonaniu súperovej obrany. Napokon to skúsil centrom do stredu šestnástky, kde však kraľovali hráči v oranžových dresoch.
     
    65
    Raheem Sterling vybojoval pre domáce farby rohový kop. Ten zahral z pravej strany striedajúci Kevin De Bruyne, ale jeho center nepatril medzi vydarené. Bez problémov loptu odkopol zrejme Leander Dendoncker.
     
    66
    Kevin De Bruyne zakončoval z úctivej vzdialenosti a preto jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Rui Patrício si naopak trošku vylepšil štatistiky, ktorému mu dvoma gólmi pokazil Gabriel Jesus.
     
    67
    Center Bernarda Silvu bol odvrátený do priestoru tesne za šestnástkou. Tam si však loptu našiel Kevin De Bruyne, oprel sa do strely, ale napokon minul súperovu bránku o poriadny kus.
     
    68
    Po veľmi dlhej dobe počujeme hvizd hlavného arbitra. Dôvodom je nedovolený zákrok pravého obrancu Kyle Walkera, ktorý poslal na hraciu plochu prakticky neviditeľného Joãa Moutinha.
     
    70
    Ešte dvadsať minút zostáva Wolverhamptonu na strelenie dvoch gólov, ktoré by mu možno zaručili aspoň bod. V tejto sezóne už ozbíjal o body súperov zvučných mien, no dnes to zrejme nepôjde.
     
    71
    Fernandinho vystrelil spoza šestnástky, no lopta bola zblokovaná na rohový kop. Ten z pravej strany zahral Kevin De Bruyne, ale podobne ako pred pár minútami skončil jeho center na prvom hráčovi hostí.
     
    72
    Kyle Walker zakončil útočnú akciu domácich nepresnou strelou spoza šestnástky. Anglický reprezentačný obranca sa rozhodne nebojí skúšať svoje šťastie, ale zatiaľ mu to nevychádza.
     
    73
    Posledné striedanie hosťujúceho kormidelníka Nuna Espírita Santa. Na lavičku náhradníkov pomaličky smeruje João Moutinho a na záverečných dvadsať minút prichádza na hraciu plochu Morgan Gibbs-White.
     
    74
    O niekoľko sekúnd neskôr registrujeme striedanie aj na strane domáceho tímu. Zmena sa týka nemeckých hráčov, keďže namiesto Leroya Saného prichádza na zelený trávnik Ilkay Gündoğan.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sieti na ukazovateli skóre naďalej stav 2:0 v prospech favorita stretnutia. V druhom polčase Manchester City kontroluje dianie na trávniku a smeruje za ziskom troch bodov.
     
    76
    Gabriel Jesus dnes hetrik nezaznamená, pretože v 76. minúte zápasu ho Pep Guardiola sťahuje z trávnika. Na jeho miesto prichádza Sergio Agüero, ktorý naposledy skóroval pri výhre nad Liverpoolom.
     
    77
    Kevin De Bruyne je po príchode na trávnik pri streleckej chuti. Ilkay Gündoğan mu šikovne posunul loptu, Belgičan dlho nerozmýšľal, no jeho strelu k pravej žrdi dokázal vyraziť na roh Rui Patrício.
     
    78
    Manchester City dal gól! O osude stretnutia je definitívne rozhodnuté. Domáci zahrali rohový kop nakrátko, z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Kevin De Bruyne a napokon ju nešťastne tečoval do vlastnej siete kapitán hosťujúceho tímu CONOR COADY.
    78. Conor Coady (MAC) - 3:0
     
    80
    Domáci sú naďalej strelecky aktívni, ale túto strelu si Fernandinho rozhodne za klobúk nedá. Brazílčan mieril veľmi nepresne, a tak bude nasledovať odkop portugalského brankára Ruia Patrícia.
     
    81
    Domáci sa snažili presadiť cez pravú stranu, ale center do šestnástky nenašiel správneho adresáta. Na tribúne sme videli transparent s číslom sto, no Citizens zatiaľ strelili v sezóne o gól menej.
     
    82
    Tretí strelecký pokus Danila a tretí vysoko nad bránu. Pep Guardiola si radšej odpustil reakciu na zakončenie svojho zverenca, ktorá by však bola za tohto stavu skôr úsmevná ako nejaká negatívna.
     
    83
    Raheem Sterling prestrčil loptu na Ilkaya Gündoğana. Nemecký futbalista sa snažil ohroziť brankára strelou z vnútra šestnástky, ale proti nemu bolo pripravených hneď niekoľko hráčov v oranžovom.
     
    85
    Kevin De Bruyne centroval z pravej strany, ale správneho adresáta nenašiel. Respektíve nenašiel žiadneho hráča, keďže lopta preletela šestnástkou a nasledovať bude len odkop od brány súpera.
     
    86
    Ederson vybehol ďaleko z brány a zakročil pred Adamom Traorém. Brazílčan sa dostal skoro k poliacej čiare a následne si vymenil dve prihrávky s Ilkayom Gündoğanom. Samozrejme, diváci to ocenili potleskom.
     
    87
    Kyle Walker centroval z pravej strany, ale našiel len rukavice brankára hostí. Zápas sa pomaličky dohráva, o víťazovi je rozhodnuté a tak jedinou otázkou zostáva, či spomínaný stý gól v sezóne strelia Citizens ešte dnes.
     
    88
    Citizens držia loptu na útočnej polovici a snažia sa ešte niečo vymyslieť. Aktívny je najmä Belgičan Kevin De Bruyne, ktorý v úvode sezóny pauzoval pre zranenie a určite je hladný po futbale.
     
    89
    Stále pokračuje aktivita domáceho celku, no chýba tomu zakončenie. Sergio Agüero teraz trošku nelogicky volil prihrávku dozadu, skoro až na poliacu čiaru, kde stál obranca John Stones.
     
    90
    Adama Traoré v druhom polčase pripomína akéhosi samého vojaka v poli. Snaží sa niečo vymyslieť, teraz dokonca vybojoval rohový kop, ale center z ľavej strany upratal do bezpečia Kyle Walker.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu obligátne tri minúty. Manchester City znovu drží loptu na kopačkách, kombinuje na polovici ihriska a diváci už pomaličky oslavujú jeho triumf.
     
    90+2
    Tak ešte jeden úspešný zákrok si pripíše na konto Rui Patrício. Tentokrát poľahky zakročil proti efektnému zakončeniu pätičkou v podaní Ilkaya Gündoğana. Veľa sa toho už dnes nestane.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Manchester City potvrdil rolu favorita a v záverečnom zápase 22. kola najvyššej anglickej súťaže zdolal Wolverhampton 3:0. V prvom polčase sa dvakrát strelecky presadil Gabriel Jesus a štvrťhodinu pred koncom zaznamenal nešťastný vlastný gól kapitán hostí Conor Coady. Citizens tak zmenšili náskok vedúceho Liverpoolu na rozdiel štyroch bodov. Naopak, hostia prehrali druhé stretnutie po sebe a spadli na priebežné jedenáste miesto s trojbodovou stratou na siedmy Watford. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:28)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Jesus, 39. Jesus (pen.), 78. Coady (vla.)

    Karty:   14. Fernandinho (MAC)   19. Boly (WOS)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:3.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Danilo – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (62. De Bruyne) – Sterling, Jesus (76. Agüero), Sané (74. Gündoğan).
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Delph, Agüero, Gündoğan, Mahrez, Otamendi.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Moutinho (73. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Jiménez (46. Traoré), Diogo Jota (59. Saïss).
    Náhradníci: Ruddy – Cavaleiro, Costa, Gibbs-White, Saïss, Traoré, Vinagre.

    Rozhodca: Craig Pawson – Lee Betts, Eddie Smart – Chris Kavanagh