Leganés – Huesca 1:0 (kon.) | Valencia – Valladolid 1:1 (kon.) | Girona – Alavés 1:1 (kon.)
Villarreal – Getafe 1:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
1:2 (0:0)
Getafe CF
Sobota 12.01.2019, 20:45 • Estadio de la Cerámica, Villarreal • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte pri zápase 19. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Villarreal CF a Getafe CF.
     
    Villarreal CF

    Domáci tím má od spokojnosti určite veľmi ďaleko. Pred dnešným zápasom je totiž Villarreal až na zostupovom 19. mieste a na nezostupové miesta stráca 2 body. Aktuálne ťahajú domáci sériu piatich zápasov bez výhry a celkovo vyhrali z posledných 12 zápasov len jeden. Posledné tri zápasy remizovali, Eibar alebo Huesca sú však rozhodne súperi, ktorí by pre Villarreal mali byť hrateľní. Pohodu domácim nepridáva ani domáca bilancia, Villarreal totiž doma vyhral len jeden z doterajších deviatich zápasov. V týchto zápasoch získal Villarreal len 7 bodov a je tretím najhorším tímom súťaže.

    Posledných 5 zápasov:
    Barcelona – Villarreal 2:0
    Villarreal – Celta Vigo 2:3
    Huesca – Villarreal 2:2
    Villarreal – Real Madrid 2:2
    Eibar – Villarreal 0:0
     
    Getafe CF

    Hostia sú narozdiel od domácich asi s priebehom sezóny veľmi spokojní. Getafe je na dosah pohárových priečok na 7. mieste a pred domácou prehrou s Barcelonou 1:2 v poslednom zápase ťahalo sériu piatich zápasov bez prehry. Getafe je veľmi silné smerom dozadu, keď za 18 odohraných zápasov inkasovalo len 15 gólov, čo je po Atléticu Madrid druhý najnižší počet v súťaži. Povzbudením pre Getafe pred dnešným zápasom môže byť tiež bilancia v zápasoch vonku, keďže z deviatich zápasov vonku Getafe prehralo len jeden.

    Posledných 5 zápasov:
    Getafe – Espanyol 3:0
    Leganés – Getafe 1:1
    Getafe – Real Sociedad 1:0
    Girona – Getafe 1:1
    Getafe – Barcelona 1:2
     
    V posledných dvoch sezónach sa vždy z víťazstva a čistého konta tešil vo vzájomných zápasoch domáci tím. V minulej sezóne doma Getafe rozdrvilo Villarreal 4:0, odvetu vyhral doma Villarreal 1:0. Villarreal doma vyhral posledné štyri domáce zápasy proti Getafe a prehral s ním doma naposledy ešte v októbri 2013.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Ra. Funes Mori, V. Ruiz, J. Costa – Chukweze, Iborra, Fornals, Cáseres, Cazorla – G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Toko Ekambi, Fuego, Álvaro González, Pedraza, Trigueros.

    Getafe CF: Soria – Foulquier, Dakonam, Cabrera, Antunes – Portillo, Maksimović, Arambarri, Cristóforo – Jaime Mata, J. Molina (C).
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Bruno González, Miquel, R. Ibáñez, Ángel Rodríguez, Sáiz.

    Rozhodca: Estrada Fernández.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a zápas sa o chvíľu začne. Domáci Villarreal bude hrať v žltých dresoch, hostia v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, okamžite ale loptu stratili. Domáci začínajú svoj prvý postupný útok od vlastných obrancov.
     
    2
    Oba tímy už sa navzájom pripravili v strede poľa o loptu. Dá sa očakávať, že minimálne zo začiatku zápasu bude dnešný súboj bojom o stred poľa.
     
    3
    Moreno sa dral za nákopom Cazorlu, pri tom ale fauloval obrancu Getafe Foulquiera, ktorý ho telom čisto odstavil od lopty.
     
    4
    Za ďalším nákopom od vlastných obrancov si nabiehal Chukweze, tomu ale lopta odskočila do autu.
     
    5
    Maksimović získal v strede poľa loptu, nepresne ju ale prihral Foulquierovi a lopta končí v aute.
     
    6
    Villarreal prvýkrát v zápase kombinuje na útočnej polovici, zatiaľ sa mu ale nedarí nájsť priestor na prienikovú prihrávku alebo center.
     
    7
    Presing Getafe donútil hráčov Villarrealu zacúvať späť k vlastnej bráne, žltí ale loptu i pod tlakom udržali.
     
    8
    Maksimović chcel zaskočiť brankára domácich Asenja nečakanou strelou z vlastnej polovice, lopta ale letela mimo jeho bránu, a tak Asenjo ani len nemusel zasahovať.
     
    9
    Peknú kombináciu hostí na pravom krídle zakončil strelou Portillo, s jeho pokusom do stredu brány si bez väčších problémov poradil domáci brankár Asenjo.
     
    10
    Prvá väčšia šanca domácich! Chukweze našiel krásnym centrom medzi obrancov úplne voľného Morena, ktorý sa s loptou otočil a vystrelil. Strela mu ale veľmi nesadla a chytá ju brankár Soria.
    10. Gerard Moreno (VLR)
     
    12
    A veľká šanca prichádza i na druhej strane. Foulquier z pravej strany nacentroval presne do bránkoviska, kde sa k zakončeniu z otočky dostal Portillo. Jeho strelu pod brvno vyrazil skvelým zákrokom brankár Asenjo.
    12. Francisco Portillo (GET)
     
    13
    Žltú kartu za šliapnutie na nohu Costu dostáva Dimitri Foulquier (Getafe CF).
     
    14
    Costa je teraz ošetrovaný, vypadá to ale tak, že bude schopný v zápase pokračovať.
     
    15
    Hra sa zatiaľ dosť kúskuje a je plná faulov. Teraz fauloval v strede poľa domáci Iborra, loptu tak získavajú hostia.
     
    16
    Po vzdušnom súboji zostáva na zemi ležať Cristóforo, ktorého zasiahol rukou do hlavy Funes Mori. I on ale po ošetrení bude pokračovať v zápase.
     
    18
    Cazorla získal loptu na ľavom krídle, následne ale Fornals nepochopil jeho úmysel o kolmicu za obranu a loptu tak domáci stratili.
     
    19
    Na druhej strane vznikol po centri sprava pred bránou Getafe veľký závar a lopta sa niekoľkokrát odrazila od hráčov, napokon ju ale odkopol Funes Mori do bezpečia.
     
    20
    Dvadsať minút zápasu je za nami. Zápas je zatiaľ hlavne boj o stred poľa. Oba tímy si už ale dokázali vypracovať gólovú príležitosť.
     
    21
    Ruiz vrazil zozadu do Portilla a zhodil ho na zem. Hostia budú mať priamy kop z pomerne dobrej pozície.
     
    22
    Antunesovi nevadila ani veľká vzdialenosť a vystrelil na bránu. Jeho strela však letela nad a Asenjo len kontroloval jej let.
     
    23
    Cazorlov center z ľavej strany predĺžil Fornals na Chukwezeho, ktorý zakrútil svoju strelu tesne mimo brány Getafe.
    23. Samuel Chukweze (VLR)
     
    24
    Strely: 2:4
     
    25
    Fornals dostal loptu pred šestnástkou Getafe a chcel sa presadiť individuálne, obrana hostí mu v tom ale zabránila a loptu odkopla.
     
    26
    Tá sa však vrátila k domácim, ktorý pomaly získavajú iniciatívu na svoju stranu.
     
    27
    Costa veľmi tvrdým sklzom podrazil Molinu, rozhodca mu ale žltú kartu neudelil.
     
    28
    Ďalší tvrdý zákrok. Portillo hral svojou nohou príliš vysoko a zasiahol Iborru do rúk. Prečo nedostal žltú kartu, je záhadou...
     
    29
    Portillo sa zamotal vo vlastných kľučkách pri rozohrávke a vyrútili sa ho napádať Cazorla i Moreno, loptu napokon aspoň odkopol do autu.
     
    29
    Žltú kartu za protesty proti verdiktu dostáva Álvaro González (Villarreal CF), ktorý sedí na striedačke.
     
    30
    Žltú kartu za úmyselný zásah rukou do tváre Fornalsa dostáva Mauro Arambarri (Getafe CF). Domáci budú mať priamy kop z ľavého krídla.
     
    31
    Cazorlov center letel presne do stredu pokutového územia, kde si najvyššie vyskočil Funes Mori a poslal loptu hlavou presne pod brvno. Gólu zabránil skvelým zákrokom brankár hostí Soria.
    31. Ramiro Funes Mori (VLR)
     
    32
    Po rohovom kope hlavičkoval Gaspar a jeho strelu v páde zasiahol jeden z brániacich hráčov Getafe rukou. Rozhodca si vyslúžil veľký piskot tribún, pretože ani po konzultácii s videorozhodcom neodpískal penaltu.
     
    34
    Fornals peknou kolmou prihrávkou našiel Costu, ktorý loptu ešte vracal pred bránu. Pred Chukwezem loptu odkopol do bezpečia Antunes.
     
    35
    Ďalší rohový kop spôsobil ďalšiu spornú situáciu v pokutovom území hostí. Moreno spadol po súboji s Dakonamom, ani tentokrát sa ale penalta nepískala. Spomalený záber pritom odhalil, že ho obranca hostí potiahol za dres...
     
    36
    Žltú kartu za podrazenie Dakonama dostáva Gerard Moreno (Villarreal CF).
     
    38
    Po dlhej dobe kombinuje na polovici súpera Getafe. Foulquier hľadal svojou prihrávkou za obranu Molinu, prvý bol ale pri lopte brankár domácich Asenjo, ktorý dobre čítal hru.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Jaume Costa (Villarreal CF), ktorý stiahol za rameno k zemi Matu. Hostia budú mať štandardnú situáciu na útočnej polovici.
     
    40
    Z tejto štandardky ale neprišlo žiadne nebezpečenstvo, pretože Mata v pokutovom území pri nábehu fauloval.
     
    41
    Molina obišiel obrancov na ľavom krídle, pokračovanie jeho individuálneho prieniku, ktorým sa chcel dostať do zakončenia, sa už ale nevydarilo.
     
    42
    Po rýchlom protiútoku domácich sa dostal k strele spoza šestnástky Cazorla. Jeho pokus k vzdialenejšej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár hostí Soria.
    42. Santi Cazorla (VLR)
     
    43
    Strely: 5:4
    Strely na bránu: 3:2
     
    44
    Po rohovom kope a niekoľkých prihrávkach domácich sa lopta dostal ku Cazorlovi, ktorý ju chcel ešte vrátiť pred bránu. Tento pokus sa mu ale nevydaril a preletel až na druhú stranu do autu.
     
    45
    Hostia predviedli, že tiež vedia rýchlo zaútočiť. Dlhý pas z vlastnej polovice letel na Portilla, ktorý ešte chcel loptu vrátiť do šestnástky na Molinu. Namiesto strely ale začal útočník hostí kľučkovať a loptu stratil.
     
    45
    V prvom polčase sa bude hrať ešte dve minúty.
     
    45+2
    Antunes centroval z pravej strany a k hlavičke v pokutovom území sa dostal Mata, lopta však letela mimo Asenjovu bránu.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas neponúkol futbal vysokej úrovne a výsledok 0:0 je pomerne logickým výsledkom takéhoto priebehu. Oba tímy si vytvorili niekoľko nádejných príležitostí, gól ale nedali. Väčšina zápasu sa však odohrávala v strede poľa, kde to bol tvrdý boj o každú loptu, čo je vidieť i na veľkom počte faulov a žltých kariet. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:49.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Hneď na začiatok druhého polčasu prichádzajú dva fauly, po jednom na oboch stranách. Zápas bude zjavne, aspoň čo sa týka tvrdosti, pokračovať tam, kde v prvom polčase skončil.
     
    48
    Hostia sa s loptou usadili pred pokutovým územím domácich, namiesto centru ale Foulquier guľatý nezmysel stratil a musí bežať rýchlo naspäť.
     
    49
    Nákop Cazorlu do pokutového územia letel na Chukwezeho, tomu však lopta pri spracovaní odskočila, a tak sa k nej dostal brankár hostí Soria.
     
    50
    Chukweze si nerozumel s Gasparom, ktorý si nabehol až na hrot útoku. Kapitánovi domácich lopta pri spracovaní odskočila za bránkovú čiaru.
     
    51
    Foulquier to skúšal individuálne po pravom krídle, pokus o center bol však zablokovaný. Hostia zostávajú vlastníkmi lopty.
     
    52
    Getafe dalo gól!

    Hostia prakticky z ničoho nič strieľajú gól! JORGE MOLINA obišiel pred pokutovým územím Funesa Moriho a cez ďalšieho obrancu trafil presne k pravej tyči Asenjovej brány. 1:0 pre Getafe!
    52. Jorge Molina (GET) - 0:1
     
    53
    Gaspar si opäť nabiehol na hrot za prihrávkou od Chukwezeho, tentokrát ale prečítal úmysel domácej dvojice brankár Soria, ktorý vybehol dopredu a loptu chytil.
     
    54
    Moreno mohol bežať sám na bránu, lopta mu ale pri spracovaní odskočila. Následný pokus o kolmú prihrávku na Fornalsa zastavil Cabrera.
     
    55
    Chukweze fauloval Antunesa, ktorý ho obral o loptu. Rozohrávka po faule sa hosťom vôbec nevydarila, nákop doletel priamo do rukavíc brankára domácich Asenja.
     
    56
    Ruiz stiahol k zemi Cristófora. Faulov je dnes skutočne veľa...
     
    57
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Samuel Chukweze, prichádza Karl Toko Ekambi.
     
    58
    Moreno si v ťažkej pozícii spracoval nákop z vlastnej polovice, otočil sa okolo Dakonama a vystrelil. Soria skvelým zákrokom jeho strelu vyrazil.
    58. David Soria (GET)
     
    59
    Strely: 6:6
    Strely na bránu: 4:2
     
    60
    Ruiz dvakrát za sebou zastavil prenikajúcich protihráčov na pravom krídle a napokon získal loptu pre domácich.
     
    62
    Ekambi si obhodil Antunesa na pravej strane a nacentroval presne do pokutového územia. Tam si dobre nabehol Cazorla, ktorý trafil loptu z prvej, avšak len do stredu brány, kde bol pripravený brankár hostí Soria.
    62. Santi Cazorla (VLR)
     
    64
    Antunes teraz precenil svoju techniku. Chcel si elegantne obhodiť Fornalsa pri autovej čiare, namiesto toho si ale loptu pätou pravej nohy odkopol do autu.
     
    65
    Domáci výrazne pridali a získali ďalší rohový kop. Po odrazenom centri sa k lopte dostal Fornals, ktorý ešte chcel loptu vrátiť pred bránu. Nepodarilo sa mu to, lopta končí za bránou.
     
    67
    Ruiz si neporozumel s Costom pri rozohrávke a prihral mu do autu. Domáci ale loptu získali rýchlo späť a opäť sa snažia kombináciou dostať bližšie k bráne hostí.
     
    68
    Morenov center trafil Foulquiera do tváre. Obranca hostí je trochu omráčený, v zápase ale bude pokračovať.
     
    70
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Sebastián Cristóforo, prichádza Samuel Sáiz.
     
    70
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Vicente Iborra, prichádza Carlos Bacca.
     
    71
    Príchod Baccu ako čistokrvného útočníka je jasným signálom od domáceho trénera do útoku. Domácim ostáva ešte zhruba 20 minút na to, aby minimálne vyrovnali, prípadne zápas i otočili.
     
    72
    Sáiz sa hneď po svojom príchode dostal k prízemnému centru z ľavej strany, loptu z pokutového územia odkopol Funes Mori. Hostia ale zatiaľ zostávajú pri lopte.
     
    73
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Dimitri Foulquier, prichádza Bruno González.
     
    74
    Funes Mori našiel presným pasom na ľavej strane Fornalsa, ktorého center bol odrazený ku Cáseresovi. Ten nijak neváhal a z cca 35 metrov napálil loptu presne k pravej tyči. Soria jeho pokus chytil.
     
    75
    Villarreal dal gól!

    Je vyrovnané! Baccov nenápadný center chcel odkopnúť pred nabiehajúcim Morenom LEANDRO CABRERA, v sklze však loptu poslal mimo dosah vlastného brankára do siete. Veľmi smolný gól...
    75. Leandro Cabrera (VLR) - 1:1
     
    78
    Na druhej strane centroval zľava Mata, loptu odhlavičkoval Funes Mori. Následne fauloval striedajúci Bruno González v súboji o loptu Ruiza.
     
    79
    Hlavný rozhodca vykázal zo striedačky niektorých členov realizačného tímu Villarrealu, ktorí dosť výrazne protestovali proti tomu, že predchádzajú zákrok Bruna Gonzáleza nebol odmenený žltou kartou.
     
    80
    A nahnevaní by mohli byť i teraz, pretože po centri z pravej strany zasiahol Maksimović loptu vo vlastnom pokutovom území rukou. Ani tentokrát sa po konzultácii s videorozhodcom nepískala penalta.
     
    82
    Hostia sa snažia odpovedať na vlastný gól, kombinácia na útočnej polovici sa im ale zatiaľ veľmi nedarí. Domáci k nim veľmi rýchlo pristupujú a nedávajú im tak priestor na prienik.
     
    83
    A nakoniec získali domáci i to hlavné, loptu.
     
    84
    Domáci kapitán Gaspar sa rozčuľuje, avšak zbytočne. Fauloval na útočnej polovici Maksimovića.
     
    85
    Žltú kartu za podrazenie Molinu dostáva Karl Toko Ekambi (Villarreal CF). Hostia získavajú štandardnú situáciu na útočnej polovici.
     
    86
    Center z priameho kopu bez problémov odvrátila obrana domácich a žltí môžu znovu zaútočiť. Ekambi sa ale cez Antunesa nedostal, loptu mu obranca hostí odkopol do autu.
     
    86
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jorge Molina, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Ramiro Funes Mori (Villarreal CF).
     
    89
    Getafe dalo gól!

    Skvelé striedanie trénera Getafe! ÁNGEL RODRÍGUEZ si nabehol na prihrávku Matu za obranu, presadil sa cez dvoch domácich obrancov a preloboval vybiehajúceho brankára Asenja.
    89. Ángel Rodríguez (GET) - 1:2
     
    90
    Neuveriteľné, čo zahodili domáci! Po centri z ľavej strany hlavičkoval jeden z hráčov domácich do brvna. Po odraze od neho hlavičkoval Funes Mori, ale i on trafil brvno!
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Po centri z rohového kopu Ekambi poslal loptu hlavou do pravej tyče a následne ho do nej zasiahol obranca Getafe. Penalta pre domácich!
    90+1. Karl Toko Ekambi (VLR)
     
    90+2
    Karl Toko Ekambi (Villarreal CF) poslal brankára Soriu k zemi, svojou strelou ale prestrelil bránu o niekoľko centimetrov.
    90+2. Karl Toko Ekambi (VLR)
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Ángel Rodríguez (Getafe CF).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas, ktorý v prvom polčase neponúkol takmer nič zaujímavého, v druhom polčase gradoval až k neuveriteľne dramatickej koncovke. Domáci dokázali odpovedať na prvý gól Getafe, na druhý gól hostí z 89. minúty už ale odpovedať nedokázali, keď im v tom trikrát zabránila bránková konštrukcia. Najväčšiu šancu na vyrovnanie zahodil Ekambi, ktorý z pokutového kopu poslal loptu nad bránu. "Žltá ponorka" sa tak po dnešnej prehre potopila ešte hlbšie, pretože klesla už na predposledné miesto a je jasné, že záchranárske práce budú pre Villarreal veľmi náročné. Naopak, Getafe sa posunulo minimálne do zajtrajšieho večera na šieste miesto znamenajúce miestenku do Európskej ligy.
     
    Držanie lopty: 59 % : 41 %.
    Strely na bránu: 6:4. Strely mimo: 6:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:25)

    Michal Sadlek

    Góly: 75. Cabrera (vla.) – 52. J. Molina, 89. Ángel Rodríguez

    Karty:   29. Álvaro González (VLR), 36. G. Moreno (VLR), 39. J. Costa (VLR), 85. Toko Ekambi (VLR), 89. Ra. Funes Mori (VLR) – 13. Foulquier (GET), 30. Arambarri (GET), 90+3. Ángel Rodríguez (GET)

    Nepremenená penalta: 90+2. Toko Ekambi (VLR), mimo


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:13.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Ra. Funes Mori, V. Ruiz, J. Costa – Chukweze (57. Toko Ekambi), Iborra (70. Bacca), Fornals, Cáseres, Cazorla – G. Moreno.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Bacca, Toko Ekambi, Fuego, Álvaro González, Pedraza, Trigueros.

    Getafe CF: Soria – Foulquier (73. Bruno González), Dakonam, Cabrera, Antunes – Portillo, Maksimović, Arambarri, Cristóforo (70. Sáiz) – Jaime Mata, J. Molina (C) (86. Ángel Rodríguez).
    Náhradníci: Chichizola – Flamini, Bruno González, Miquel, R. Ibáñez, Ángel Rodríguez, Sáiz.

    Rozhodca: Estrada Fernández

    Diváci: 13 671