Žilina – B. Bystrica 4:5 (po pr.) | Košice – Poprad 3:5 (kon.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.)
Detva – Miškovec 2:1 (3:2 po s.n.) | Zvolen – Nové Zámky 1:0 (kon.) | Budapešť – Lipt. Mikuláš 6:5 (kon.)
koniec
HC Košice
3:5 (2:2, 1:1, 0:2)
HK Poprad
Utorok 08.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Milí hokejoví priatelia, po piatkovom zápase na ľade Kamzíkov sa, trochu netradične, odohrá v krátkom časovom slede ďalší východiarsky súboj medzi HC Košice a HK Poprad – tentokrát v Steel Aréne.

    HC Košice by v ňom nepochybne rád odčinil svoju poslednú prehru, keď pred domácim publikom nestačil na Banskú Bystricu a prišiel tak o prvé miesto v tabuľke. Oceliari na Baranov strácajú dva body, naopak, pred Nitrou i Zvolenom si držia trojbodový náskok. S 88 inkasovanými gólmi disponujú stále najlepšou defenzívou v lige, druhé miesto v tomto ukazovateli patrí Trenčínu (93 gólov).

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HC Košice – HC 05 Banská Bystrica 3:5
    HK Poprad – HC Košice 1:3
    HC Košice – HC Nové Zámky 3:1

    HK Poprad pricestuje do metropoly východného Slovenska nepochybne poriadne namotivovaný. Momentálne piaty celok tabuľky totiž môže v prípade trojbodového zápisu poskočiť pokojne aj na tretie miesto, to však v prípade prehier Nitry a Zvolena. Stantienovci to ale na Košice v tejto sezóne v Steel Aréne vedia, veď doposiaľ tu neprehrali. Všeobecne tak v týchto súbojoch platí, že úspešnejší bol do tejto chvíle vždy hosťujúci celok.

    Posledné tri zápasy Popradu:
    HKM Zvolen – HK Poprad 4:0
    HK Poprad – HK Poprad 1:3
    MsHK Žilina – HK Poprad 2:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Michalčin – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Petráš, Brophey, Kafka – Klíma, Ignatuškin, Hričina – Žitný, Galamboš, Jokeľ – Vrábeľ

    HK Poprad: Nechvátal (Vošvrda) – Petran, Brejčák (A), Fabian (C), Erving, Ťavoda, Brincko, Václav, Česánek – Takáč, Zagrapan, Abdul – Olejník, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Heizer, Lichanec – Belluš, Paukovček, Kundrík

    Rozhodca: Štefik, Valach – Stanzel, Gajan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    Východniarske derby medzi Košicami a Popradom sa práve začalo. Ako prví sa k puku dostali Oceliari, ktorí sa tak pokúsia čo najrýchlejšie prekorčuľovať pred bránku stráženú Patrikom Nechvátalom.
     
    00:30
    Bolo z toho pomerne rýchle zakončenie, ktoré gólman vykopol k Petranovi. Ten puk nevyviezol. naopak, Popradčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    01:16
    Ťavoda trochu zariskoval. keď posielal prihrávku popred popradskú bránku. Napokon to však Kamzíkom vyšlo a proti Škorvánkovi mohol pokračovať Svitana. Prvá väčšia šanca v zápase sa gólom nekončí, košický brankár dobre zakročil.
     
    02:40
    Poprad je v úvode zápasu aktívnejší, pred košickou klietkou teraz roztočil mierny kolotoč. Chýbalo tomu ale presnejšie zakončenie.
     
    02:49
    Na opačnej strane sa však musel mať na pozore Nechvátal. Rýchlonohý Spilar vletel do útočného pásma a skúsil strelu švihom. Patrik ten puk vykopával, našťastie pre Poprad len do priestoru, kde nestál nik z domácich.
     
    03:37
    Svitana poslal puk po mantineli na opačný koniec klziska. Tam ho síce ešte hostia zachytili, no kombinovať už nedokázali. Teraz sa tak budú musieť brániť.
     
    03:47
    Košice dali gól!
    A na slabú aktivitu pred Škorvánkom napokon doplácajú. Košičania sa zmocnili puku, dostali sa s ním pred Škorvánka a tam už dokázal zakončiť GABRIEL SPILAR. Nechvátal sa hnevá, prepadla mu pomerne slabá strela. Asistencia: Patrik Koch.
     
    04:45
    Hra sa sťahuje pred košickú bránku, uvidíme, čo tam hokejisti zo severu Slovenska vymyslia.
     
    05:06
    Opäť z toho bola vážnejšia šanca na opačnej strane. Jere Pulli sa dostal blízko k Nechvátalovi, preto si puk premiešal a zakončil bekhendom. Fínsky bek v službách Košíc ale pohorel na skvelom gólmanovi, ktorý strelu vykopol betónom.
     
    06:27
    Košičania teraz pália ako na strelnici. Poprad je mimoriadne statický a zakončeniam sa len prizerá. Nečudo, jeho hokejisti sú na ľadovej ploche poriadne dlho.
     
    06:58
    Už je prestriedané, na ľade sa objavila Svitanova formácia.
     
    07:40
    Proti nej nastúpili Nagyovci. Košický kapitán si puk niekoľkokrát dobre vymenil so Sujom i Spilarom, no obrancovi na modrej čiare napokon cez čepeľ prepadol.
     
    08:12
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    08:41
    Paukovček výborne vybrzdil košického útočníka a pripravil ho tak o puk. Následne však sám stratil stabilitu, a tak spoluhráčov smerom dopredu neposlal.
     
    09:23
    Píska sa zakázané uvoľnenie Kamzíkov.
     
    09:58
    Situácia štyroch proti štyrom priniesla napokon šancu Jokeľa, ktorý dostával puk blízko k Nechvátalovi. Popradčania mali šťastie, že už košický útočník nestihol lepšie zakončiť.
     
    10:30
    Spilar našiel Nagya, ktorý to skúšal z uhla. Nechvátal si nebol istý, či má puk medzi betónmi, preto si radšej sadol. Medzitým sa hrací predmet dostal na čepele jeho spoluhráčov.
     
    11:30
    MCDowell si telom odtlačil Mlynaroviča a prihral na modrú čiaru. Strela odtiaľ však bola čiateľná, preto nemohol tento puk Nechvátala ohroziť ani náhodou.
     
    12:08
    Zo súboja dvoch štrnástok vyšla úspešnejšie tá popradská. Samuel Mlynarovič ale puk vyhodiť nedokázal, naďalej sa tak bude pokračovať v obrannom pásme hostí.
     
    12:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Hričina – 2 min., sekanie).
     
    12:52
    Ťavoda už mohol zakončovať, volil však ešte prihrávku do strany. Celá situácia napokon priniesla nedôrazné zakončenie, po ktorom Košičania puk vyvezú.
     
    13:23
    Ďalšie vyhodenie puku, oba celky budú striedať.
     
    13:57
    Popradu snahu upierať rozhodne nemožno, no pri Hričinovom vylúčení tomu pred Škorvánkom chýba koncepčnejšia práca. Fabian tak musí po puk korčuľovať až k Nechvátalovi.
     
    14:23
    Poprad dal gól!
    V situácii piatich proti piatim už ale hostia zahrali o poznanie lepšie. Dostali sa do pásma, puk nahodili od mantinela a prekonali tak Škorvánka. Do listiny strelcov sa zapísal JINDŘICH ABDUL. Asistencie: Peter Lichanec, Marcel Petran.
     
    14:37
    Košice dali gól!
    Príliš dlho sa však Kamzíci netešili. Do pásma sa dostali aj Košice a keďže teraz defenzíva hostí zabudla na Klímu pri žrdi, TOMÁŠ KLÍMA pohodlne prepálil bezmocného Nechvátala. Asistencie: Igor Ignatuškin, Tomáš Hričina.
     
    16:27
    Hra sa teraz presúva zo strany na stranu, pri puku sú Košice.
     
    17:06
    Zakončenie od modrej sa podarilo Popradčanom zblokovať. Svitana s Fabianom hru následne upokojili a puk preniesli pred Škorvánka. Ten si pripísal úspešný zákrok. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    17:30
    Spilarove typické manévre, no tentokrát z toho bola len prihrávka na modrú čiaru. Odtiaľ priletela strela, ktorú Petran prečítal. Poprad sa tak bez problémov ubránil.
     
    17:40
    Poprad dal gól!
    To ale neplatilo na opačnej strane. Celá situácia pripomínala prvý popradský gól, tentokrát ale zakončenie z ľavej strany neletelo až od mantinela. Na 2:2 vyrovnal JÁN ŤAVODA.
     
    18:49
    Prebiehajú posledné dve minúty prvej tretiny.
     
    19:27
    Po sérii prerušení sa už bude úvodné dejstvo len dohrávať. Pri puku sú ešte Košice, ktoré v tejto chvíli kombinujú v strednom pásme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Popradom. Ako to už v súbojoch medzi rivalmi z východu býva zvykom, ani tentokrát nebola núdza o zaujímavé momenty. Do šatní sa odíde za stavu 2:2.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:14

    Druhá tretina sa začne približne o 18:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Hlavný arbiter vhodil puk na ľadovú plochu, druhá tretina sa začala. Nás tak čaká ďalších 20 minút zo zápasu – veríme, že opäť zaujímavých.
     
    20:35
    Po zakončení Ervinga nemal Škorvánek puk pod kontrolou, no to ani nechcel – snažil sa rozohrať na svojich spoluhráčov. Napriek tomu sa hlavný arbiter rozhodol hru prerušiť.
     
    21:32
    Čížek puk posunul Pullimu, ktorý následne rozohral ďalej na svojich spoluhráčov. Pri najbližšom kontakte Popradčanov s pukom sa začne košická presilová hra.
     
    21:40
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Radomír Heizer – 2 min., podrazenie).
     
    22:07
    Košice dali gól!
    Košičania túto presilovku využívajú pomerne rýchlo. Neboli z toho častejšie strely, naopak, Ocelari si počkali a Nechvátala prepálili z pravej strany. Postaral sa o to LADISLAV NAGY. Asistencie: Eduard Šedivý, Gabriel Spilar.
     
    23:20
    Veľmi rýchlo z toho mohlo byť zatiaľ najvyššie vedenie v zápase. Popradčania teraz nezvládli situáciu pri prechode do stredného pásma a prišli o puk, výsledkom čoho bol samostatný únik Hričinu. Ten sa gólom nekončí.
     
    24:02
    Poprad dal gól!
    Povestné nedáš-dostaneš platilo do bodky, gólové hody pokračujú. Popradu sa podarilo vyrovnať aj po tretíkrát, keď nedokázal na zakončenie švihom Škorvánek absolútne zareagovať. Gólu sa dočkal PATRIK SVITANA. Asistencie: Lukáš Olejník, Samuel Mlynarovič.
     
    25:36
    Patrik Nechvátal si teraz na svoje konto pripísal dobrý zákrok. Jeho lapačka len tak vystrelila a ukryla letiaci puk. Vhadzovať sa bude v pásme Popradu.
     
    26:15
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., napadnutie).
     
    26:36
    Poprad mohol ísť po prvýkrát v zápase do vedenia. Paukovčekov teč nebol myslený vôbec zle, no puk napokon minul priestor troch žrdí a prepadol až k manitnelu.
     
    27:55
    Táto presilovka Popradu absolútne nevychádza. Až príliš často sa hrá pred bránkou Patrika Nechvátala, čo nemôže hosťom rozhodne vyhovovať.
     
    28:30
    Košičania hrajú medzičasom s piatimi mužmi. Pulli sa chcel okamžite zapojiť do útočnej akcie, no jeho spoluhráči odišli striedať. Na hráčsku lavicu sa tak pobral aj Fín.
     
    28:41
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    29:10
    Bondra bojoval o puk pri manitneli, no tam k nemu prikorčuľovali až dvaja Košičania. Popradský mladík nemal šancu túto situáciu zvládnuť úspešne.
     
    29:48
    Zakázané uvoľnenie hostí. Vhadzovať sa bude po pravej ruke Patrika Nechvátala.
     
    30:34
    Pomerne často sa teraz Popradčania oslobodzujú jednoduchým vyhodením puku cez všetky čiary. To ich ale stojí možnosť prestriedať.
     
    31:40
    Šedivý to skúsil individuálne, no toto Košiciam príliš nevyšlo. Keďže ale chyboval aj Poprad, Oceliari môžu predsa len kombinovať v obrannom pásme svojho súpera.
     
    32:03
    Dudáš zametal v obrannom pásme, ani to ale Svitanovi neznemožnilo zakončiť. Škorvánek ten puk vykopol, no pískalo sa postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    33:20
    Pulli sa vydal do súboja s Bondrom, popradský mladík ho s pukom na čepeli ustál. Prišla tam aj strela, každopádne, nebolo to nič vážne.
     
    33:31
    V prospech Popradu bolo nariadené trestné strieľanie.
     
    33:31
    Dávid Bondra chcel poslať puk Stanislavovi Škorvánkovi pomedzi betóny, ale košický gólman sa oklamať nenechal. Pokračujeme tak za stavu 3:3.
     
    33:45
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Martin Belluš – 2 min., podrazenie).
     
    34:01
    Košičania prichádzajú o útočné pásmo, Škorvánek im pomôže s rozohrávkou.
     
    34:37
    Suja to skúsil individuálne, no jeho zakončenie bolo obrancom zblokované k mantinelu. Oceliari nezvládli ani následnú kombináciu pred bránkou Nechvátala.
     
    35:56
    Oceliari takmer vôbec nestrieľali, a tak mohli skórovať len veľmi ťažko. Zakončenie prišlo až v samom závere presilovky, keď puk zadunel na zadnom plexiskle.
     
    36:20
    Úspešný zákrok Škorvánka, vhadzovať sa bude po jeho pravici.
     
    36:40
    Šedivý poslal na dvakrát puk do stredného pásma, Tomáša Klímu ale nenašiel. Neskôr sa pískala prihrávka rukou. Hra je teraz veľmi často prerušovaná.
     
    37:58
    Košičania sú aktívnejší, no Nechvátala ohroziť opäť nedokázali.
     
    38:29
    Nepodarilo sa im to ani teraz, aj keď pred súperovou bránkou ešte ostanú. Popradský gólman totiž hru preventívne prerušil.
     
    39:16
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne ohlásila koniec prostredného dejstva, druhá tretina zápasu medzi Košicami a Popradom je už minulosťou. Pred 18-minútovou prestávkou platí priebežný stav 3:3.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:26

    Tretia tretina sa začne približne o 19:14.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Tretia tretina sa začala. Diváci prítomní na štadióne budú nepochybne zvedaví, akým smerom sa bude skóre stretnutia vyvíjať v tejto časti hry.
     
    41:38
    Na ľade sa nedej nič zaujímavé. V úvode tretej tretiny zvolili oba celky pozornú defenzívnu činnosť, a tak sa Popradčania s pukom od mantinelu neodlepili.
     
    42:26
    Jokeľ sa snažil napádať rozohrávku súpera, no po zadovke na Ťavodu bol bezmocný. Poprad hru upokojí a bude chcieť prekorčuľovať pred Škorvánka.
     
    43:06
    Košičania sa teraz sami poslali von z útočného pásma, no zdá sa, že im to príliš neprekáža. Na ľad totiž pošlú čerstvé sily. Striedať bude aj Poprad, obojstranne rýchla rotácia.
     
    44:17
    To bol zrejme Vrábeľ, kto sa teraz snažil uvoľniť si svoju hokejku, no zaváňalo to aj hákovaním. Hlavní arbitri ostávajú pokojní, do zápasu zbytočne zasahovať nechcú.
     
    44:40
    Klíma prihrával na modrú čiaru, zakončenie z tohto priestoru bolo popradskou defenzívou dobre zastavené.
     
    45:46
    Tretia tretina je zatiaľ najpomalšia, aj keď je to pochopiteľné. Ani jeden z celkov nechce v defenzíve chybovač a pripraviť sa tak o možnosť získať nejaké body.
     
    46:11
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Peter Lichanec – 2 min., držanie).
     
    46:40
    Košičania sa sami vyháňajú z útočného pásma, túto presilovku zatiaľ nezvládajú.
     
    47:16
    Všetko sa mohlo zmeniť po šanci Jakuba Suju. Ten nakorčuľoval rýchlo pred Nechvátala. Dezorientovaný popradský gólman si nebol zákrokom vôbec istý, napokon ale puk v sieti neskončil.
     
    47:54
    Poprad dal gól!
    Gól však prichádza na opačnej strane, čo ešte môže Košičanov poriadne mrzieť. Po samostatnom úniku sa presadil SAMUEL TAKÁČ, Poprad ide po prvýkrát do vedenia.
     
    48:20
    Medzičasom sa sily na ľadovej ploche vyrovnali.
     
    49:01
    Spilarova prihrávka pred bránku hľadala Suju. Vyzeralo to na veľkú košickú šancu, no gól z nej nepadne. Popradčania si teraz poriadne vydýchli.
     
    50:00
    Posledných 10 minút riadnej hracej doby. Kamzíci zo severu Slovenska budú nepochybne dúfať, že si po tomto čase odvezú z metropoly východného Slovenska všetky tri body.
     
    51:32
    Svitanovi sme teraz veru nezávideli. Pomerne dlho hral bez rukavice, Košičania mu navyše z ruky vystrelili aj hokejku. Našťastie Popradčan ten puk nedostal do nechránenej časti.
     
    51:36
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Marcel Petran – 2 min., sekanie).
     
    52:10
    Puk letí cez všetky čiary až k Stanislavovi Škorvánkovi. Poprad sa v úvode svojho oslabenia dobre bráni.
     
    52:48
    Navyše museli Košice tráviť dlhý čas za vlastnou bránkou, čo sa stretlo s nepochopením domáceho publiky. Výborná hra Kamzíkov, ktorí súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    53:40
    Zakončenie švihom od modrej síce prepadlo až na Nechvátala, Patrik mal však po celý čas odkrytý výhľad, a tak nemal dôvod nechať puk prepadnúť do siete.
     
    53:58
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    54:40
    Čas na vyrovnanie sa už Košiciam poriadne kráti. Uvedomuje si to aj Daniel Brejčák, ktorý puk podržal na niekoľko sekúnd v rohu ľadovej plochy.
     
    55:36
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Ján Ťavoda – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    55:55
    Suja sa tlačil pred Nechvátala, ten sa rozhodol hru prerušiť. Pokračovať budeme vhadzovaním po ľavici popradského gólmana.
     
    56:18
    Víťazné buly pre Poprad. Puk pristál na hokejke Petrana, ten tak nemal najmenší problém ho cez všetky čiary poslať až ku Škorvánkovi.
     
    56:48
    A ďalšie odpálenie puku.
     
    57:11
    Evan Brophey prihrával na modrú čiaru, po ktorej si ešte Košice puk posunuli. Následne malo prísť zakončenie spoza kruhu na vhadzovanie, no hráč puk netrafil.
     
    57:37
    Poprad pokračuje s piatimi mužmi.
     
    57:37
    Oddychový čas domácich.
     
    57:37
    Stanislav Škorvánek ostáva na striedačke, Košice to skúsia bez brankára.
     
    57:55
    Poprad dal gól!
    Ladislavovi Nagyovi prihrávka nevyšla a je rozhonuté. Strelou cez celé klzisko stanovil výsledku zrejme konečnú podobu MAREK ZAGRAPAN.
     
    58:40
    Košičania ešte s útočnou aktivitou, no príliš veľa nádejí im už neostáva.
     
    59:30
    Zápas sa dohráva, už sa nič neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Košicami a Popradom je už na konci. Spokojnejší napokon môžu byť hostia, ktorí súpera porazili pomerom 5:3 a do tabuľky si tak pripisujú 3 body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 42:38

    S týmto konštatovaním sa už s vami pre dnešok lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok utorkového večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:48:26)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 4. Spilar (Koch), 15. Klíma (Ignatuškin, Hričina), 23. Nagy (Šedivý, Spilar) – 15. Abdul (Lichanec, Petran), 18. Ťavoda, 25. Svitana (Olejník, Mlynarovič), 48. Takáč, 58. Zagrapan


    HC Košice: Škorvánek (Habal) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Michalčin – Spilar (A), Suja, Nagy (C) – Petráš, Brophey, Kafka – Klíma, Ignatuškin, Hričina – Žitný, Galamboš, Jokeľ – Vrábeľ
    HK Poprad: Nechvátal (Vošvrda) – Petran, Brejčák (A), Fabian (C), Erving, Ťavoda, Brincko, Václav, Česánek – Takáč, Zagrapan, Abdul – Olejník, Mlynarovič, Svitana (A) – Bondra, Heizer, Lichanec – Belluš, Paukovček, Kundrík

    Rozhodca: Štefik, Valach – Stanzel, Gajan