Houston Texans - Indianapolis Colts 7:21 (kon.) | Dallas Cowboys - Seattle Seahawks 24:22 (kon.)
Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers 17:23 (kon.) | Chicago Bears - Philadelphia Eagles 15:16 (kon.)
koniec udalosti
Baltimore Ravens - Los Angeles Chargers

17:23

(0:6, 0:6, 3:0, 14:11)

cz Nedeľa 06.01.2019, 19:05 • M&T Bank Stadium, Baltimore, Maryland • Americký futbal
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:05.
     
    Vítám všechny příznivce amerického fotbalu! Zrno bylo odděleno od plev a posledních 12 celků zůstává ve hře o Lombardiho trofej. Play off NFL startuje Wild Card víkendem, ve kterém se o postup do divizního kola utkají týmy nasazené na třetích až šestých místech jednotlivých konferencí. V tomto utkání se podíváme do konference AFC na souboj dvou týmů, které se v play off ještě nikdy nepotkaly. Na M&T Bank Stadium nedaleko centra Baltimoru se střetnou čtvrtý nasazený tým a vítěz divize AFC North Baltimore Ravens a pátý nasazený tým Los Angeles Chargers, který skončil na druhém místě divize AFC West. Souboj skvělé obrany proti skvělému útoku. Souboj nováčka na pozici quarterbacka proti velezkušenému mazákovi. Kdo nakonec uspěje a postoupí do divizního kola?
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, základním kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    Baltimore Ravens

    Baltimore Ravens byli založeni v roce 1995 a do NFL vstoupili o rok později. Zpočátku patřili do divize AFC Central, po reorganizaci v roce 2002 byli zařazeni do divize AFC North. Přes svoji krátkou historii patří mezi úspěšné kluby, ačkoliv se poprvé probojovali do play off až v sezóně 2000. Hned z toho ale byla jízda za titulem, který získali po vítězství nad NY Giants 34:7. Druhé vítězství v Super Bowlu přišlo v ročníku 2012 (San Francisco 49ers, 34:31). Ravens jsou jediným klubem dosavadní historie ligy, který se do Suer Bowlu probojoval více než jednou a neprohrál ho. Od druhého triumfu však přišel útlum a až nyní se povedlo týmu znovu vyhrát svoji divizi, celkově popáté. Do play off postoupil pojedenácté z 23 možností. Domácí zápasy hraje na M&T Stadium jižně od centra Baltimoru s kapacitou 71 008 diváků.

    Před touto sezónou si klub jako svoji druhou volbu na draftu vybral na konci prvního kola quarterbacka Lamara Jacksona, což se později ukázalo jako skvělý tah. Tým totiž po nadějném začátku ročníku postupně začal upadat do již tradiční beznaděje a utápěl se ve vlastní nemohoucnosti. Málo mu totiž byla platná fantastická obrana, jedna z absolutně nejlepších v lize, když ji útok téměř nedokázal podpořit a bodoval jen málo. Po startu 3-1 z toho tak bylo po 9. kole 4-5 a v následujím Bye weeku se trenérský štáb rozhodl k zásadnímu kroku. Místo chybujícího quarterbacka Joea Flacca poslal do základní sestavy právě Lamara Jacksona. A ono to zafungovalo. Jeho až riskantní běhavý styl zaskočil soupeře a Ravens začali vyhrávat. V posledních 7 zápasech prohráli pouze jednou, v prodloužení v Kansasu, a začali atakovat trápící se Pittsburgh na čele divize. Klíčové vítězství přišlo v předposledním kole na hřišti silných LA Chargers, dostali se do čela AFC North a v posledním zápase pozici uhájili. S bilancí 10-6 vyhráli divizi a v prvním kole lay off se utkají znovu s Chargers, tentokrát na svém hřišti. A jsou mírnými favority, ačkoliv má soupeř lepší celkovou bilanci.

    Jak už bylo řečeno, klíčovým faktorem pro postup do play off se stalo posunutí quarterbacka Lamara Jacksona (21 let) do základní sestavy. Ten sice ukázal ne zrovna jistou ruku a v sedmi zápasech dosáhl úspěšnosti přihrávek pouhých 58,2 %, naházel jen 1 201 yardů pro 6 touchdownů a 3 interceptions, ale stal se nejvytíženějším běžcem nejen ve svém týmu, ale také mezi všemi quaerterbacky v soutěži, kteří přitom obvykle odehráli dvojnásobný počet zápasů. Při 147 pokusech naběhal 695 yardů pro 5 touchdownů. Má ale také problémy s kontrolou míče, hned 12x ho ztratil a ve 4 případech z toho byl zisk soupeře. Ravens obecně velmi rádi běhají a velmi dobře se ukázal také další nováček running back Gus Edwards (23 let), který neprošel draftem. Na hřiště se dostal až v průběhu sezóny a stal se prvním nováčkem Baltimoru od roku 2000, který naběhal přes 100 yardů ve dvou zápasech v řadě. Celkem zvládl 718 yardů v 11 zápasech pro 2 touchdowny. Při převládající běhové hře receiveři netrhají statistické rekordy, ale i tak například bilance Johna Browna (28 let) zaslouží uznání. Při nachytaných 715 yardech pro 5 touchdownů totiž má skvělý průměr 17 yardů na catch. Na takový při předchozích 4 letech v Arizoně ani zdaleka nedosáhl. Velkou spolehlivost dlouhodobě prokazuje jeden z nejlepších kickerů ligy Justin Tucker (29 let). V této sezóně proměnil 35 z 39 field goalů (úspěšnost 89,7 %, 2 byly zablokované, neomylný pod 40 yardů) a je neuvěřitelné, že až ve svém sedmém roce v NFL poprvé zachyboval při extra pointu. Za své výkony byl potřetí v kariéře zařazen do All-Pro týmu. V přední linii obrany tvrdí muziku především inside linebacker C.J. Mosley (26 let). Jako tradičně má nejvíce tacklů z týmu (letos 105). Mimojiné i za své vůdčí schopnosti a předvídavost byl letos potřetí v kariéře zařazen do druhého All-Pro týmu ligy. Baltimore nepraktikuje nějaký velký pass rush, takže outside linebacker Za'Darius Smith (26 let) ovládl týmové pořadí s pouhými 8,5 sacky. Je to jeho nejlepší výkon za 4 roky v lize. Obecně působí obrana hlavně týmově a zcela to platí pro secondary. Trojice cornerbacků Brandon Carr, Marlon Humphrey a Jimmy Smith dohromady ubránila 41 přihrávek (z toho 6 interceptions), aniž by někdo nějak vyčníval nad ostatní.
     
    Los Angeles Chargers

    LA Chargers byli založeni v roce 1959 a o rok později se stali zakládajícími členy AFL. Hned o rok později se přestěhovali více na jih do San Diega, kde vydrželi až do sezóny 2016, po které je majitelé, nespokojení se situací ve městě, znovu přesunuli zpět do Los Angeles. Vzhledem ke své dlouhé historii Chargers nepatří mezi příliš úspěšné kluby. Sice jednou vyhráli ještě samostatnou AFL v sezóně 1963, ale od sloučení lig v roce 1970 postoupili, včetně této sezóny, do play off pouze 14x z 49 možností. Z toho 10x jako vítězové divize AFC West, což se jim ale naposledy povedlo v roce 2009. Super Bowl si pak zahráli jedn jednou, v sezóně 1994, ale podlehli San Franciscu 49ers 26:49, takže na Lombardiho trofej stále čekají. Od návratu do Los Angeles hrají domácí zápasy na stadionu Dignity Health Sports Park ve sportovním areálu kampusu Kalifornské státní univerzity v městě Carson v aglomeraci Los Angeles. Je to největší stadion v USA vyloženě specializovaný na "evropský" fotbal s kapacitou 27 000 diváků. Jedná se o provizorní řešení, přímo v Los Angeles se staví nový stadion, který má od roku 2020 sloužit Chargers i Rams.

    V klubu panovala před začátkem sezóny velká očekávání. Tým se podařilo dobře doplnit a všichni věřili, že tentokrát už útok na play off musí vyjít. A nemuselo by zůstat jen u toho. Začátek ročníku se však nepovedl úplně podle představ, v prvních třech zápasech dvě porážky od silných týmů Kansasu City a LA Rams. Poté se ale stroj dokázal rozjet na plný výkon a až do konce základní části prohrál jen dvakrát, vždy na svém stadionu. Bilance 12-4 je nejlepší od roku 2009. A právě porážka v předposledním kole od Baltimoru Ravens nakonec stála tým pozici nejlepšího celku v konferenci AFC a nasazení jako číslo 1. Vzhledem ke druhému místu ve své divizi se museli spokojit s číslem 5 a v prvním kole play off cestují do Baltimoru, což je destinace, které by se nejradši vyhnuli. Právě Ravens jsou totiž protivníkem, který jim stylem hry vůbec nesedí a ze všech možných soupeřů v play off konference AFC z něj mají nějvětší obavy.

    Klíčovou postavou týmu je jeden z nejvíce podceňovaných quarterbacků historie NFL Philip Rivers (37 let). Elitní passer, který má tu smůlu, že působí v éře Toma Bradyho, Drewa Breese nebo Peytona Manninga, prakticky nikdy neměl kolem sebe opravdu konkurenceschopný tým. Dočkal se ho až nyní, na sklonku kariéry. V této sezóně naházel 4 308 yardů (8. v lize) pro 32 touchdownů (6. v lize) a 12 interceptions při druhé nejvyšší kariérní úspěšnosti přihrávek 68,3 %. Jeho nejčastějším cílem je wide receiver Keenan Allen (26 let), který se dokázal vrátit po těžkém zranění kolene a v posledních 2 sezónách předvádí skvělé výkony. Ofenzívní nováček sezóny 2013 letos nachytal 1 196 yardů pro 6 touchdownů. Po zemi dostává nejčastěji důvěru running back Melvin Gordon (25 let) a ačkoliv musel pro zranění vynechat 4 zápasy, naběhal celkem 885 yardů pro 10 touchdownů při skvělém průměru 5,1 yardu na běh. V průběhu sezóny byl pravděpodobně vyřešen problém na pozici kickera podepsáním nedraftovaného nováčka Michaela Badgleyho (23 let), který se za důvěru odvděčil maximálně a v deseti zápasech, ve kterých nastoupil, proměnil 15 z 16 field goalů a 27 z 28 extra pointů. V obraně září především free safety Derwin James . Jeden z velkých adeptů na cenu pro defenzívního nováčka roku se postaral na své pozici o 105 tacklů, nejvíce z celého týmu, k tomu přidal 3,5 sacku a hlavně celkem 16 ubráněných přihrávek, z toho 3 interceptions. To vše ho vyneslo do All-Pro týmu. Skvěle ho doplňuje cornerback Desmond King (24 let), který se proti nováčkovské sezóně výrazně zlepšil a ubránil celkem 13 přihrávek, z toho 3x chytil interception a jednu z nich vrátil téměř z poloviny hřiště do touchdownu. Zároveň se osvědčil jako skvělý returner a vysloužil si tak hned dvě pozice v All-Pro týmu. V prvním jako defenzívní bek, ve druhém jako punt returner. Pass rushi se v této sezóně u Chargers příliš nevedlo, pouze 7 sacků stačilo k týmovému prvenství defenzívnímu endovi Melvinu Ingramovi (29 let).
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem ke své nepříliš dlouhé historii Ravens zatím nemají, kromě divizních rivalů, se soupeři odehráno větší množství vzájemných utkání. Konkrétně s Chargers jich je dosud 12 a Baltimore z nich vyhrál 7. Obvykle se nejedná o nějaké přestřelky a hodně často nehraje roli domácí prostředí, hned 5 soubojů ovládl hostující tým. Tak se stalo také v posledním střetnutí starém pouhé dva týdny. Obrana Baltimoru domácí hráče vůbec k ničemu nepustila a hosté si z Los Angeles odvezli vítězství 22:10. V play off se Ravens a Chargers střetnou vůbec poprvé.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    LAC – BAL 10:22 (22. 12. 2018)
    BAL – SD 29:26 (1. 11. 2015)
    BAL – SD 33:34 (30. 11. 2014)
    SD – BAL 13:16p (25. 11. 2012)
    SD – BAL 34:14 (18. 12. 2011)


     
    V Baltimoru je slunečné počasí a a ktuálně příjemných 12°C. Teplota sice bude v průběhu tamního odpoledne klesat, ale na to, že je leden, mají hráči skvělé podmínky pro fotbal.
     
    Začátek utkání.
     
    15:00
    Badgley kopl krátký výkop před end zónu, Montgomery se rozhodl vracet a King ho zastavil po 16 yardech. Ravens začnou útočit z 21 yardů.
     
    14:53
    BAL, 1&10, BAL 21
    Jackson se v první hře rozběhl sám, ale ani nepřekročil line of scrimmage.
     
    14:16
    BAL, 2&11, BAL 20
    Krátká přihrávka doprava Brownovi pro 5 yardů.
     
    13:34
    BAL, 3&6, BAL 25
    Jackson hodil míč Sneadovi, který se vyhnul prvnímu obránci a doběhl pro 12 yardů.
     
    13:01
    BAL, 1&10, BAL 37
    Jackson se ocitl pod tlakem a zahazuje míč.
     
    12:52
    BAL, 2&10, BAL 37
    Edwards se vrhl do středu a našel místo pro 5 yardů.
     
    12:16
    BAL, 3&5, BAL 42
    Jackson si sám nadělal problémy, protože upustil míč, ale dokázal ho sebrat a ještě chtěl přihrát Sneadovi, což nevyšlo.
    Jackson si pohrával s fumblem.
     
    12:04
    BAL, 4&5, BAL 42
    Koch kopl dobrý punt před end zónu soupeře, ale King dokázal returnovat pro 9 yardů a Chargers začnou na 23 yardech.
     
    11:54
    LAC, 1&10, LAC 23
    Play action akce, ale Rivers neměl komu přihrát a zahazuje.
     
    11:48
    LAC, 2&10, LAC 23
    Hodně prostoru měl Benjamin na levé straně, vrhl se mezi dva obránce a má 8 yardů.
     
    11:05
    LAC, 3&2, LAC 31
    Screen doprava opět na Benjamina, ale ten se do prvního downu nedostal. Judon mu v tom zabránil.
    Benjamin složen před downem
     
    10:32
    LAC, 4&1, LAC 32
    Jones nekopl úplně dobrý punt, krátký, ale k jeho štěstí míč vyskákal ze hřiště na 28 yardech a domácí nemohli vracet.
     
    10:21
    BAL, 1&10, BAL 28
    Naprosto příšerný snap z rukou centra Jacksona dokonale zaskočil a je tu už druhý fumble, který k velkému štěstí znovu získali zpět domácí. Stanley zalehl míč, ale ztrácí 14 yardů.
    Stanley zachránil fumble!
     
    9:39
    BAL, 2&24, BAL 14 – FUMBLE RECOVERY
    Obrovské chyby dělají domácí! Dixon se vrhl mezi hrče na levé straně O-line, ale i on ztratil míč a tentokrát už ho zalehávají hosté, konkrétně Phillips! Chargers budou útočit a k cíli jim chybí jen 15 yardů!
    FUMBLE RECOVERY - Baltimore Ravens
     
    9:35
    LAC, 1&10, BAL 15
    Gordon se rozběhl do středu a v chumlu hráčů získal 3 yardy. Jenže jeden z obránců se dopustil hrubosti a místo 10 yardů je to půlka k end zóně, takže Chargers jsou na 6 yardech a mají kompletní sadu downů!
     
    9:04
    LAC, 1&GOAL, BAL 6
    Gordon to znovu zkusil středem a znovu má 3 yardy. Mosley ho zastavil.
     
    8:20
    LAC, 2&GOAL, BAL 3
    Znovu Gordon, tentokrát hledal místo spíše na pravé straně a nebýt Mosleyho, skóroval! Hostům chybí poslední yard a navíc přichází o Gordona, který při skládce neměl koleno zrovna v dobré poloze a odchází na vyšetření.
    Gordon opět posouvá svůj tým.
     
    7:43
    LAC, 3&GOAL, BAL 1
    Ekeler chtěl proniknout do end zóny po levé straně, ale Urban ho zastavil a raduje se. Jenže pomohla mu k tomu hrubá chyba rozhodčích, kteří neviděli evidentní face mask!
     
    7:03
    LAC, 4&GOAL, BAL 3 – FIELD GOAL CHARGERS
    MIKE BADGLEY neměl problém proměnit krátký 21yardový field goal a Chargers se ujímají vedení, o kterém však doufali, že bude vyšší. 0:3.
    FIELD GOAL - CHARGERS
     
    7:00
    Badgley opět neposlal výkop přes celé hřiště a Montgomery vracel. Doběhl na linii 19 yardů.
     
    6:54
    BAL, 1&10, BAL 19
    Edwards šel po zemi kolem pravého kraje O-line a má 4 yardy.
     
    6:21
    BAL, 2&6, BAL 23
    Znovu Edwards podobným způsobem, ale nejde to. Je plno. 1 yard.
     
    5:48
    BAL, 3&5, BAL 24
    Jackson si nechal míč pro sebe, našel volné místo k běhu a sklouzl se pro 15 yardů.
    Jackson to vzal na sebe.
     
    4:59
    BAL, 1&10, BAL 39
    Jackson šel poprvé v tomto drivu do vzduchu, ale Snead nezachytil.
     
    4:56
    BAL, 2&10, BAL 39
    Edwards zatím nemá pořádně kudy chodit.
     
    4:19
    BAL, 3&11, BAL 38
    Bosa se protáhl kolem guarda a složil Jacksona na zem! První sack, ztráta 6 yardů.
    Jackson - SACK (1)
     
    3:35
    BAL, 4&17, BAL 32
    Koch nekopl dobrý punt, dost krátký, a přesto měl King dostatek prostoru k returnu, který zvládl náramně! Byl zastaven až po 33 yardech a musel se do toho netradičně vložit i sám punter Koch! Chargers mají znovu hodně krátké pole!
    Vrátí se zpět Melvin Gordon?

     
    3:21
    LAC, 1&10, BAL 42
    Rivers mění nahlášenou akci, shodil míč na Ekelera, ale ten se na pravé straně nevyhnul druhému tacklu. 2 yardy.
     
    2:40
    LAC, 2&8, BAL 40
    Znovu Ekeler u míče, tentokrát jako běžec, ale ani teď místo k zisku nenašel.
     
    1:56
    LAC, 3&7, BAL 39
    Rivers shodil míč na střed Williamsovi, který ale nedokázal získat první down. Je to už ale vzdálenost, ze které budou Chargers kopat field goal.
     
    1:14
    LAC, 4&3, BAL 35 – FIELD GOAL CHARGERS
    MIKE BADGLEY udržel nervy i techniku na uzdě a sice těsně, ale přece, posílá do branky 53yardový field goal! Chargers odskakují na 0:6!
    FIELD GOAL - CHARGERS
     
    1:08
    Badgley také třetí výkop posílá na hranici end zóny a Montgomery nijak moc nekličkoval, přesto returnem získal 24 yardů.
     
    1:02
    BAL, 1&10, BAL 27
    Edwards se konečně trochu prosadil a do pravé strany doběhl pro 5 yardů.
     
    0:24
    BAL, 2&5, BAL 32
    Špatně přečtené bloky způsobily, že Dixon zvolil špatnou mezeru a místo prvního downu má jen 3 yardy.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    BAL, 3&2, BAL 35
    Ihned po snapu se vrhl silou do středu Dixon, ale neměl žádnou šanci.
     
    14:25
    BAL, 4&2, BAL 35
    Koch se tentokrát do puntu krásně trefil a poslal míč těsně před end zónu. King chtěl vracet, aby aspoň trochu vylepšil pozici, ale zvládl jen 4 yardy.
     
    14:14
    LAC, 1&10, LAC 10
    Gordon je zpátky na hřišti! Ale blokaři selhali a je z toho ztráta 2 yardů.
     
    13:27
    LAC, 2&12, LAC 8
    Rivers se rychle ocitl pod tlakem jednoho neblokovaného hráče, ale stihl přihrát Ekelerovi, který získal 6 yardů.
     
    12:40
    LAC, 3&6, LAC 14
    Rivers se podíval doleva, viděl rozběhnutého Allena, který se perfektně vyšrouboval do vzduchu a zachytil 17 yardů!
    Krásný výskok Allena.
     
    12:00
    LAC, 1&10, LAC 31
    Takže se to zkusí zase po zemi, ale tam obrana Ravens funguje dobře. 1 yard.
     
    11:20
    LAC, 2&9, LAC 32
    Rivers neměl komu přihrát, tak využil dobré práce O-line a aspoň se sám proběhl pro 7 yardů.
     
    10:32
    LAC, 3&2, LAC 39
    Rivers musel pod tlakem opustit kapsu a viděl volného Willimase, ale technicky se ten hod od boku nepovedl.
     
    10:28
    LAC, 4&2, LAC 39
    Jones se toho bál a kop hodně krátký punt, který obrana nechytala a dobíhající Watt uzemnil míč na hranici 23 yardů, kde začnou Ravens svůj útok.
     
    10:17
    BAL, 1&10, BAL 23
    Jackson hledal v pravém poli rozběhnutého Crabtreeho, ale nevyšlo to.
     
    10:10
    BAL, 2&10, BAL 23
    Jackson se rozhodl běžet sám a měl k tomu hodně místa! Zamířil k levé lajně a nakonec získal krásných 17 yardů.
    Jackson opět získal yardy sám.
     
    9:32
    BAL, 1&10, BAL 40
    Dixon hledal prostor na pravé straně, 4 yardy.
     
    8:57
    BAL, 2&6, BAL 44 – INTERCEPTION
    Jackson chtěl házet míč Moorovi, ale jeden z obránců ho nadrazil a vedle běžící Phillips zachytil interception, takže Chargers začnou znovu ve velmi dobré pozici!
    INTERCEPTION - RAVENS
     
    8:51
    LAC, 1&10, LAC 41
    Rivers shdoil míč doprava Gordonovi, toho rychle zastavil Carr. 3 yardy.
     
    8:12
    LAC, 2&7, LAC 44
    Gordon se protáhl levou stranou pro 6 yardů.
     
    7:49
    LAC, 3&1, 50
    Gordon potřebný yard urval, ale hosté dostanou nohem více, protože Ravens měli na hřišti 12 hráčů.
     
    7:27
    LAC, 1&10, BAL 45
    Onwuasor proběhl O-line hostů a složil Riverse! Sack, ztráta 6 yardů! A rivers se na své spoluhráče hodně zlobí.
     
    6:42
    LAC, 2&16, LAC 49
    Rivers výrazně zkracuje třetí down povedenou souhrou s Allenem, který středem vybojoval 12 yardů.
     
    5:57
    LAC, 3&4, BAL 39
    Další krátká přihrávka a Gates posouvá hosty na dostřel.
     
    5:16
    LAC, 1&10, BAL 30
    Gordon chtěl běžet do levé strany, ale dvojitá hráz ho hned zastavila.
     
    4:39
    LAC, 2&9, BAL 29
    Ekeler to také zkusil po zemi, ale ani pravá strana nebyla volná. 2 yardy.
     
    3:50
    LAC, 3&7, BAL 27
    Hrubá chyba obrany, Judon špatně stál a narušil neutrální zónu. 5 yardů trest.
     
    3:35
    LAC, 3&2, BAL 22
    Rivers házel míč pro potenciální touchdown Allenovi, ale nevyšlo to.
     
    3:26
    LAC, 4&2, BAL 22 – FIELD GOAL CHARGERS
    MIKE BADGLEY v poklidu proměnil 40yardový field goal a zvyšuje vedení hostů na 0:9!
    FIELD GOAL - CHARGERS
     
    3:22
    Badgley zatím vůbec nejkratším výkopem poslal míč dost daleko před end zónu a Montgomery i tak měl prostor k returnu, kterým se dostal na hranici 25 yardů.
     
    3:17
    BAL, 1&10, BAL 25
    Dixon neměl kudy ve středu prorazit. 2 yardy.
     
    2:42
    BAL, 2&8, BAL 27
    Dixon má ale tvrdou hlavu a znovu míří do středu. 4 yardy.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    BAL, 3&4, BAL 31
    Jackson nedokázal zkompletovat přihrávku doleva Andrewsovi, kterého dobře bránil Jones.
     
    1:55
    BAL, 4&4, BAL 31
    Koch až na jednu výjimku nekope dobré punty. Krátký 43yardový kop, King si ale tentokrát mávl fair catch. Chargers začnou z 26 yardů.
     
    1:48
    LAC, 1&10, LAC 26
    Ekeler vybojoval 4 yardy během do pravé strany.
     
    1:17
    LAC, 2&6, LAC 30
    Rivers házel krátký míč doleva a Williams vyběhl ze hřiště s 5 yardy.
     
    1:12
    LAC, 3&1, LAC 35
    Rivers shazuje míš na střed na Gatese pro dalších 5 yardů. Ale čas běží a hosté si time out neberou.
     
    0:45
    LAC, 1&10, LAC 40
    Rivers přesně našel Allena, ale tomu míč vypadl z rukou.
    Allen nechytil jasný míč.
     
    0:40
    LAC, 2&10, LAC 40
    Rivers našel u levé lajny Williamse, který po 14 yardech opustil hřiště.
     
    0:34
    První time out Ravens.
     
    0:34
    LAC, 1&10, BAL 46
    Rivers nechal obranu pořádně vycukat a dosáhl svého. Bowser se pohnul a je trestán 5 yardy.
     
    0:34
    LAC, 1&5, BAL 41
    Krátký míč doleva Ekelerovi, ten po 3 yardech opouští hřiště.
     
    0:29
    LAC, 2&2, BAL 38
    Opět přihrávka Ekelerovi, který dosáhl prvního downu, ale zůstal ve hřišti.
    Ekeler dosáhl downu.
     
    0:25
    Duhý time out Ravens.
     
    0:25
    LAC, 1&10, BAL 35
    Rivers odhazoval pod tlakem moc brzy, což Williams nečekal a otočil se moc pozdě.
     
    0:20
    LAC, 2&10, BAL 35
    Přihrávka Ekelerovi, který sice našel malou cestičku, jenže ta se hned uzavřela. 3 yardy.
     
    0:15
    První time out Chargers.
     
    0:15
    LAC, 3&7, BAL 32
    Screen na Allena proti hodně agresívní obraně, Allen ale viděl volné místo a doběhl pro 9 yardů.
     
    0:08
    Druhý time out Chargers.
     
    0:08
    LAC, 1&10, BAL 23
    Ekeler sice měl trochu místa, ale skrz celou obranu se neprotáhl a tak upadl na zem po 7 yardech, aby zbylo trochu času.
     
    0:04
    Poslední time out Chargers.
     
    0:04
    LAC, 2&3, BAL 16 – FIELD GOAL CHARGERS
    MIKE BADGLEY sice nekopl tento field goal úplně nejlépe, ale 34yardový pokus se do branky vešel a hosté odskakují na rozdíl dvou touchdownů! 0:12!
    FIELD GOAL - CHARGERS
     
    Konec 2. čtvrtiny.

     
    V prvním poločase zatím existuje na hřišti prakticky pouze jedno mužstvo. Chargers sice pomalu, ale dokáží pohybovat s míčem. Výborná, ale čím dál víc přetížená obrana Ravens zatím odolává a nepouští soupeře do end zóny, takže výsledkem jsou pouze 4 úspěšné field goaly Mika Badgleyho v délkách 21 až 53 yardů. Útok Ravens naopak není schopen překročit půlící čáru, navíc se sám zbytečně připravuje o míč. Dopustil se už tří fumblů, jeden získal soupeř. Také Jackson hodil jednu interception. Právě Lamar Jackson, nejmladší quarterback, který kdy hrál v play off, doplácí na nezkušenost a je zatím tím rozdílovým faktorem zápasu v negativním slova smyslu.
     
    Výkop do druhého poločasu provede Baltimore a jako první tak bude útočit Los Angeles.
     
    Začátek 3. čtvrtiny.
     
    15:00
    Tucker poslal výkop těsně před end zónu, ale King se protáhl mezi všemi dobíhajícími hráči a podél levé lajny předvedl fantastický return! A nebýt sprintujícího Averetta, možná bychom viděli kick off return touchdown! Takto je z toho "pouze" 72yardový return.
    King a jeho běžecký zisk.
     
    14:48
    LAC, 1&10, BAL 26
    Rivers pod tlakem zahazuje míč.
     
    14:43
    LAC, 2&10, BAL 26
    Gordon je znovu na hřišti, ale Williams ho zastavil po 3 yardech.
     
    13:57
    LAC, 3&7, BAL 23
    Rivers nezkompletoval přihrávku na Williamse.
     
    13:51
    LAC, 4&7, BAL 23 – FIELD GOAL BLOCKED
    Hodně špatný dlouhý snap na field goal, který sice Mike Badgley nakonec dokázal z 41yardů kopnout, ale ne dost vysoko, aby přeletěl nataženo ruku skákajícího bránícího hráče, který míč srazil k zemi a tento pokus o field goal byl zablokován! Stadion ožívá.
    FIELD GOAL BLOCKED
     
    13:45
    BAL, 1&10, BAL 31
    Jackson se rozběhl sám doleva pro 3 yardy.
     
    13:15
    BAL, 2&7, BAL 34
    Jones přetlačil svého guarda, natlačil ho na Jacksona a je z toho další sack! Ztráta 3 yardů.
    Jackson - SACK (2)
     
    12:32
    BAL, 3&10, BAL 31
    Druhý sack ve dvou hrách za sebou! Ani toto ale není vina Jacksona, totálně zklamala O-line, která neudržela Ingrama. Ztráta dalších 9 yardů.
    Jackson - SACK (3)
     
    11:54
    BAL, 4&20, BAL 21
    Koch znovu kopl hodně krátký punt, jen 48 yardů. King se sice rozběhl ke krátkému returnu pro 7 yardů, ale to bylo zbytečné, protože spoluhráč Richards se dopustil držení a to je trest 10 yardů.
     
    11:42
    LAC, 1&10, LAC 21
    Ekeler využil dobrých bloků spoluhráčů a proběhl středem pro 6 yardů.
     
    11:03
    LAC, 2&4, LAC 27
    Špatný start Williamse, hnul se dříve, než měl. 5 yardů trest pro Chargers.
     
    10:36
    LAC, 2&9, LAC 22 – FUMBLE RECOVERY
    Rivers hodil míč Greenovi pro zhruba 6 yardů, ale Green chtěl víc, poskakoval po jedné noze a zcela zbytečně si nechal vyrazit míč, který sebral ze země C.J. Mosley a zvládl uběhnout 9 yardů, než byl složen! Skvělá pozice pro Ravens!
    FUMBLE RECOVERY - LA Chargers
     
    10:26
    BAL, 1&10, LAC 21
    Edwards se rozběhl doprava pro 3 yardy.
     
    9:52
    BAL, 2&7, LAC 18
    Znovu Edwards, znovu doprava, znovu 3 yardy.
     
    9:16
    BAL, 3&4, LAC 15
    Jackson si nechal míč pro sebe, ale středem místo k běhu neměl.
     
    8:34
    BAL, 4&4, LAC 15 – FIELD GOAL RAVENS
    Téměř 2,5 čtvrtiny trvalo, než se Baltimore dostal na tabuli! JUSTIN TUCKER v poklidu proměnil 3yardový field goal a snižuje na 3:12.
    FIELD GOAL - RAVENS
     
    8:28
    Tucker poslal míč z výkopu do end zóny, kde došlo k zakleknutí.
     
    8:28
    LAC, 1&10, LAC 25
    Gordon měl na levé straně prostor. 8 yardů.
     
    7:55
    LAC, 2&2, LAC 33
    Opět Gordon, ale byl složen prakticky okamžitě a 4 yardy ztrácí.
     
    7:11
    LAC, 3&6, LAC 29
    Rivers jde do vzduchu, ale dlouhý míč na Williamse nebyl přesný a navíc Humphrey málem zachytil interception.
    Interception byl cítit ve vzduchu.
     
    7:06
    LAC, 4&6, LAC 29 – PUNT BLOCKED
    Akvělá práce domácího Allena, který byl hodně rychlý a zvládl zablokovat Jonesův punt, který tak uletěl pouze 11 yardů a Ravens mají znovu skvělou pozici pro útok!
    PUNT BLOCKED

     
    6:54
    BAL, 1&10, LAC 40
    Edwards se vrhl do pravé strany pro 3 yardy.
     
    6:18
    BAL, 2&7, LAC 37
    Jackson běžel sám středem pro 19 yardů, ale bylo mu to prd platné, protože Stanley se dopustil držení. 10 yardů vzad.
     
    5:53
    BAL, 2&17, LAC 47
    Jackson ale bojuje a pasem na Williamse umazává 8 yardů.
     
    5:12
    BAL, 3&9, LAC 39
    Jackson znovu běžel sám, na levé straně opustil hřiště se 7 yardy.
     
    4:28
    BAL, 4&2, LAC 32 – FIELD GOAL MISSED
    Justin Tucker poprvé v životě míjí v play off pokus o field goal! Tento měřil 50 yardů a Ravens jsou dále v problémech.
    FIELD GOAL MISSED - RAVENS
     
    4:22
    LAC, 1&10, LAC 40
    Gordon byl vytlačen ze hřiště už po 1 yardu.
     
    3:43
    LAC, 2&9, LAC 41
    Rivers čelil sacku a raději v poslední chvíli zahodil míč.
     
    3:36
    LAC, 3&9, LAC 41
    Rivers shodil míč na střed Gatesovi, který nebyl zrovna dobře střežen a doběhl pro 12 yardů.
     
    2:54
    LAC, 1&10, BAL 47
    Další krátký pas na Benjamina, 4 yardy.
     
    2:16
    LAC, 2&6, BAL 43
    Na něco takového jsme celou dobu čekali! Rivers hodil první přesnou bombu v zápase na rozběhnutého Williamse, který zachytává 28 yardů!
    Williams si doběhl pro 28 yardů!
     
    1:35
    LAC, 1&10, BAL 15
    Gordon se protáhl podél levé lajny a byl vytlačen ze hřiště pouhý yard před cílem!
     
    0:49
    LAC, 1&GOAL, BAL 1
    Důvěru dostal znovu Gordon, ale obrana vydržela a hosté 1 yard ztrácí.
     
    0:11
    LAC, 2&GOAL, BAL 2
    Rivers házel míč k pravému pylonu, kde čekal Derek Watt a rozhodčí určili, že se o touchdown nejednalo.
     
    Trenér Chargers hodil na hřiště červený praporek a žádá si challenge! Domnívá se, že to je touchdown!
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    Rozhodčí oznámili, že při přezkoumání na video nenašli jasný důkaz, že jde o touchdown, takže rozhodnutí ze hřiště zůstává! Chargers přichází o jeden time out.
    Rozhodčí touchdown neuznali!
     
    15:00
    LAC, 3&GOAL, BAL 1
    MELVIN GORDON byl 3 yardy před end zónou odražen a padal ke goal line, přičemž při kontaktu se zemí si vyrazil míč sám z ruky! Ten sebral ze země jeden z obránců a za jásotu tribun přeběhl celé hřiště pro touchdown, ale rozhodčí hlásí, že rozhodnutí na hřišti je touchdown pro Chargers a jde se znovu zkoumat video, tentokrát automaticky!
     
    14:54
    Ani tento touchdown Chargers nakonec není uznán, ale tentokrát jde o správné rozhodnutí! Zároveň je oznámeno, že šlo o down by contact a touchdown obrany tak samozřejmě také neplatí. Hraje se 4&1 pro Chargers!
    Další neuznaný touchdown Chargers!
     
    14:44
    LAC, 4&GOAL, BAL 1 – TOUCHDOWN CHARGERS
    MELVIN GORDON se přeci jen dočkal! Tentokát už bez problémů a zcela legálně pronikl do end zóny a na začátku čtvrté čtvrtiny vidíme první touchdown zápasu a možná definitivní rozhodnutí o postupu Chargers! 3:18!
    TOUCHDOWN - CHARGERS
     
    14:44
    2-POINT CONVERSION – GOOD
    A Chargers hráli dvoubodovou konverzi, což jim dokonale vyšlo! MIKE WILLIAMS zůstal v levé části end zóny absolutně zapomenutý a Rivers mohl pouze hodit nadýchaný bochánek! 3:20, rozdíl 3 skórování!
    2-POINT CONVERSION – GOOD
     
    14:44
    Badgley znovu poslal výkop jen před end zónu a Montgomery vrátil míč na linii 23 yardů.
     
    14:38
    BAL, 1&10, BAL 23
    Jackson neměl klid na přihrávku, ale byl u line of scrimmage, takže nezahazoval míč do risku a radši se nechal složit. Ztráta 1 yardu.
     
    14:01
    BAL, 2&11, BAL 22
    Jackson hledal rozbhnutého Sneada na levé lajně, ale dlouhý míč nevyšel.
     
    13:52
    BAL, 3&11, BAL 22
    Ingram se probil skrz O-line a Jackson je znovu sackován! Mladému quarterbackovi tento zápas absolutně nevychází.
    Jackson - SACK (4)
     
    13:16
    BAL, 4&19, BAL 14
    Koch je po dnešku zralý na propuštění. To, co kope za punty, nemá v profifotbalu co dělat. Pouze 31yardový punt bez chytání a vracení, Chargers začnou na útočné polovině!
     
    13:09
    LAC, 1&10, BAL 45
    Ekeler dostal míč a šel do středu, kde bylo plno. Ale Chargers asi budou běhat a tahat čas dál.
     
    12:28
    LAC, 2&8, BAL 43
    Ekeler se tentokrát nedostal ani přes line of scrimmage.
     
    11:45
    LAC, 3&8, BAL 43
    Rivers si ponechal míč a těžkopádným způsobem se rozběhl dopředu, kde měl dostatek místa k zisku prvního downu! Navíc trest pro obranu, Humphrey použil ruce v obličeji tak, jak neměl. Dalších 5 yardů.
     
    11:10
    LAC, 1&10, BAL 29
    Běžec Chargers Jackson snad poprvé na hřišti. 1 yard.
     
    10:24
    LAC, 2&9, BAL 28
    Znovu dostal míč Jackson a tentokrát si vedl mnohem lépe. 4 yardy.
     
    9:43
    LAC, 3&5, BAL 24
    Rivers se znovu snažil nachytat obranu a vylákat ji, jenže pohnul se jeho spoluhráč Pouncey. 5 yardů trest.
     
    9:19
    LAC, 3&9, BAL 28
    Rivers házel do end zóny na Tyrella Williamse, ale to nemělo šanci. Receiver tam ještě nebyl.
     
    9:14
    LAC, 4&10, BAL 29 – FIELD GOAL CHARGERS
    MIKE BADGLEY se z 47 yardů nemýlil a upravuje skóre na rozdíl tří touchdownů! 3:23, tento zápas je hotový.
    FIELD GOAL - CHARGERS
     
    9:10
    Badgley tradičně poslal výkop před end zónu a Montgomery ho vrátil na linii 25 yardů.
     
    9:02
    BAL, 1&10, BAL 25
    Jackson našel Sneada na levé straně, 9 yardů.
     
    8:36
    BAL, 2&1, BAL 34
    Pozdě hozený míč Andrewsovi, už byl pokrytý.
     
    8:32
    BAL, 3&1, BAL 34
    Jackson sice dnes nehází dobře, ale běhá solidně. 7 yardů.
     
    8:04
    BAL, 1&10, BAL 41
    Pas na střed Brownovi, 9 yardů.
     
    7:39
    BAL, 2&1, 50
    Jackson znovu sackován! Na tělo se mu dostal Rochell a domácí ztrácí 10 yardů.
     
    7:07
    BAL, 3&11, BAL 40
    Na Hursta to vzduchem nevyšlo.
     
    7:02
    BAL, 4&11, BAL 40
    Pro Ravens už punt nic neřešil a hráli tento hodně dlouhý čtvrtý down. A zvládli to! Jackosn hodil přesný míč na střed Sneadovi pro 29 yardů!
    Snead si zaběhl pro 29 yardů!
     
    6:40
    BAL, 1&10, LAC 31 – TOUCHDOWN RAVENS
    Lamar Jackson se najednou rozházel a ukazuje, že i toto umí! Přesný dlouhý hod k pravému pylonu na rozběhnutého MICHAELA CRABTREEHO znamená první touchdown Ravens v zápase! 9:23
    TOUCHDOWN - RAVENS
     
    6:33
    EXTRA POINT – GOOD
    JUSTIN TUCKER v pohodě proměnil extra point a upravuje na 10:23.
    EXTRA POINT – GOOD
     
    6:33
    Ravens zkoušeli onside kick, ale ten bez potíží zachytil Jenkins. Bude se však opakovat, hráči Chargers se dotkli míče dříve, než směli.
     
    6:33
    Ani tento onside kick domácí nezvládli. Míč se snesl do náruče Allenovi a ten vyběhl ze hřiště na polovině.
     
    6:32
    LAC, 1&10, 50
    Ekeler se rozběhl doleva a zapisuje 6 yardů.
     
    5:43
    LAC, 2&4, BAL 44
    Znovu Ekeler, znovu doleva, tentokrát bez úspěchu.
     
    5:01
    LAC, 3&4, BAL 44
    Screen na Allena, ale ten byl ihned složen Weddlem. Ztráta yardu.
     
    4:55
    LAC, 4&5, BAL 45
    Jones zkusil co nejvíce přišpendlit soupeře před end zónu, ale jeho punt se dokutálel až do ní. Touchback.
     
    4:47
    BAL, 1&10, BAL 20
    Jackson nekompletuje přihrávku Crabtreemu.
     
    4:43
    BAL, 2&10, BAL 20
    Jackson shodil míč doprava Dixonovi, ale jen pro 4 yardy.
     
    4:16
    BAL, 3&6, BAL 24
    Znovu hod na Dixona, ale tentokrát na střed a domácí mohou hrát dál.
     
    4:16
    BAL, 1&10, BAL 34
    Domácí už musí hrát vesměs vzduchem, tlačí je čas. Andrews chytá 9 yardů a vybíhá ze hřiště.
     
    4:11
    BAL, 2&1, BAL 43
    Nepřesný míč znovu na Andrewse.
     
    3:39
    BAL, 3&1, BAL 43
    Jackson se rozběhl středem a získává 7 yardů.
     
    3:21
    BAL, 1&10, 50
    Spike Jacksona pro zastavení času.
     
    3:20
    BAL, 2&10, 50
    Dixon měl po zachycení míče ve středu pole moře místa a svým silovým způsobem se rozběhl vpřed. Až 11 yardů před cílem ho složil zezadu James, zisk 39 yardů!
    Pěkný pas od Jacksona!
     
    2:43
    BAL, 1&10, LAC 11
    Komplikace domácích, špatný start. 5 yardů trest.
     
    2:41
    BAL, 1&15, LAC 16
    Jackson netrefil krátkou přihrávkou Browna.
     
    2:38
    BAL, 2&15, LAC 16
    Jackson zkoušel hod do end zóny pod branku, ale Andrews byl střežen.
     
    2:32
    BAL, 3&15, LAC 16
    Teď už to vyšo, Adrews zachytil na středu pro 9 yardů.
     
    2:06
    BAL, 4&6, LAC 7
    Jackson počkal, až se na hranici end zóny uvolní Crabtree a hodil mu míč. Ten s ním trochu tancoval, zbavoval se obránce a rozhodčí hlásí první down necelý yard od end zóny. Ale podle opakovaných záběrů se jedná o touchdown a domácí trenér hází challenge! Bude na základě videa rozhodnutí změněno?
     
    1:59
    BAL, 4&6, LAC 7 – TOUCHDOWN RAVENS
    Video jasně ukázalo, že MICHAEL CRABTREE chytal míč v end zóně a rozhodčí tak museli změnit své rozhodnutí! Ravens stále ještě zůstávají ve hře! 16:23!
    TOUCHDOWN - RAVENS
     
    1:59
    EXTRA POINT – GOOD
    JUSTIN TUCKER neměl problém s extra pointem a upravuje na 17:23!
    EXTRA POINT – GOOD
     
    1:59
    Domácí nakonec nekopali onside kick, ale Tucker poslal krátký výkop na linii 16 yardů. Benjamin krátkým returnem posunul hru na 22 yardů.
     
    1:54
    LAC, 1&10, LAC 22
    Gordon běžel doleva pro 2 yardy.
     
    1:51
    Druhý time out Ravens.
    Lamar Jackson - 156 yardů a 2 TD ve 4. čtvrtině!

     
    1:51
    LAC, 2&8, LAC 24
    Další 2 yardy, tentokrát z pravé strany, zapisuje stále Gordon.
     
    1:47
    Poslední time out Ravens.
     
    1:47
    LAC, 3&6, LAC 26
    Gordon sice využil volného místa na levé straně k průniku do prvního downu, ale Okung se dopustil držení, takže Ravens stále ještě žijí!
     
    1:41
    LAC, 3&16, LAC 16
    Rivers na poslední chvíli změnil akci a prudkým hodem na střed našel Gatese pro 9 yardů. To nic neřeší. Ravens mají šanci.
     
    0:54
    Druhý time out Chargers. Nechali uplynout maximum času.
     
    0:54
    LAC, 4&7, LAC 25
    Jones zvládl odkopnout punt bez zablokování míče, o což se hráči Ravens všemožně snažili, a míč se na linii BAL 34 vykutálel ze hřiště.
     
    0:45
    BAL, 1&10, BAL 34
    Jackson přihrál na střed Andrewsovi pro 13 yardů.
     
    0:29
    BAL, 1&10, BAL 47
    Spike Jacksona.
     
    0:28
    BAL, 2&10, BAL 47 – FUMBLE RECOVERY
    Je definitivně po zápase! Jackson byl sackován Nwosuoem, který mu zároveň vyrazil míč a sám ho po velkém boji zalehl!
    FUMBLE RECOVERY - Baltimore Ravens
     
    0:19
    LAC, 1&10, BAL 29
    Ještě jedna povinná hra a zakleknutí.
     
    Konec utkání.

     
    Druhý poločas překvapení nepřinesl a Los Angeles Chargers dotáhli zápas do vítězného konce. Ve třetí třetině jsme vidli hodně chyb na obou stranách. Zablokovaný field goal, minutý field goal, fumble recovery, zablokovaný punt, ale také jeden úspěšný field goal domácích z nohy Justina Tuckera. Když však na začátku čtvrté čtvrtiny hosté po touchdownu Melvina Gordona, dvoubodové konverzi Mika Williamse a dalšímu field goalu Mika Badgleyho utekli na 3:23, zdálo se být hotovo. Lamar Jacskon se ale vzepjal k parádnímu finiši a dvěma přesnými přihrávkami na Michaela Crebtreeho zdramatizoval závěr zápasu, víc už však Chargers nepřipustili.
     
    To vše před 70 432 diváky.
     
    Los Angeles Chargers postupují do divizního kola, ve kterém pojedou do Foxborough, aby vyzvali New England Patriots.
     
    Z tohoto utkání je to vše a za malý okamžik začíná poslední souboj Wild Card víkendu, Chicago Bears – Philadelphia Eagles. Takže nechoďte spát a jen přepněte na další onlajn. (22:34:15)

    Libor Štěpán

    Clete Blakeman
    70 432
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad BAL, 3&5, LAC 42 – U míče je Baltimore, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Los Angeles.