Rusko – USA 1:2 (kon.) | Fínsko – Švajčiarsko 6:1 (kon.) | Rusko – Švajčiarsko 5:2 (kon.)
koniec
Rusko
5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Švajčiarsko
Sobota 05.01.2019, 22:08 • Rogers Arena, Vancouver • Majstrovstvá sveta do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z tohto zápasu odo mňa všetko. S konštatovaním, že Rusi získali bronzové medaily sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc. (00:39:42)
     
    Ruský kapitán Klim Kostin preberá i trofej za tretie miesto a na koniec medailového ceremoniálu zaznie ruská hymna.
     
    Rusi si teraz preberajú bronzové medaily a podávajú si ruky so Švajčiarmi.
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Švajčiarsko – Simon Le Coultre
    Rusko – Kirill Slepec
     
    Strely na bránu v tretej tretine: 3:17
    Strely na bránu celkovo: 24:36
     
    Na ľade vypukla radosť mladých Rusov, ktorí po výhre 5:2 získavajú bronzové medaile. Po priebehu turnaja sa dá povedať, že asi zaslúžene, dnes ale po skvelej prvej tretine predviedli v zvyšných dvoch tretinách veľmi rozpačitý výkon. Sklamaní Švajčiari predviedli v druhej a tretej tretine veľmi sympatický výkon, výrazne prestrieľali Rusov a chvíľami si vytvorili až drvivý tlak, skvele chytajúceho Kočetkova ale prekonali len dvakrát. Naopak, Rusi vyťažili z minima maximum a v tretej tretine potvrdili svoje víťazstvo, keď z troch striel na bránu strelili dva góly.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Vylúčenie v tíme Rusko (Grigorij Denisenko – 2 min., podrazenie).
     
    59:22
    Hollenstein sa na chvíľku vrátil do bránky, opäť z nej ale po vyhranom vhadzovaní vyštartoval na striedačku.
     
    59:06
    To je definitívny koniec švajčiarskych nádejí. Nussbaumer sa nechal vyprovokovať Kostinom a odplatil mu krosček sekaním. Kostinov zákrok rozhodcovia nevideli, Nussbaumerov ale áno.
     
    59:06
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Valentin Nussbaumer – 2 min., sekanie).
     
    58:41
    Švajčiari sa však zatiaľ nedokážu usadiť v útočnom pásme a aj keď majú puk pod kontrolou, tak si prihrávajú len na vlastnej polovici.
     
    58:10
    Hollenstein opäť zamieril na švajčiarsku striedačku!
     
    58:00
    Rusi v plnom počte.
    57:59 Kirill Slepec (RUS) - 5:2
     
    57:59
    Rusko dalo gól!

    Je asi rozhodnuté! Rusi sa dostali z útočného pásma a s pukom sa do útočného pásma dostal KIRILL SLEPEC, ktorý strelou do prázdnej bránky završuje svoj hetrik. Asistencia: Arťom Galimov, Pjotr Kočetkov.
     
    57:35
    Hollenstein mieri na striedačku a Švajčiari hrajú v šestici!
     
    57:30
    Aebischer pálil hneď po vyhranom švajčiarskom buly, Kočetkov puk vyrazil.
     
    57:24
    Kurashev strieľal z pravého kruhu po prihrávke Müllera, Kočetkov jeho strelu vyrazil ramenom. Švajčiarom zostáva zhruba polminúta presilovky.
     
    57:12
    A podobný scenár sa zopakoval i po ďalšej švajčiarskej kombinácii.
     
    56:49
    Švajčiari sa, ako už je dnes zvykom, po vyhranom vhadzovaní v presilovke usadili v útočnej tretine. V súboji v rohu útočnej tretine ale puk stratili a Rusi ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    56:05
    Dnešné stretnutie sleduje 12 225 divákov.
     
    56:00
    Rusi vôbec nestíhajú a faul Kostina proti prenikajúcemu spoluhráčovi je logickým vyústením. Švajčiari majú jednu z posledných príležitostí na oživenie medailových nádejí.
     
    56:00
    Vylúčenie v tíme Rusko (Klim Kostin – 2 min., podrazenie).
     
    55:00
    Švajčiari hrajú v tretej tretine výborný hokej plný pohybu, gól ale zatiaľ nedali. Podarí sa im to v posledných piatich minútach?
     
    54:34
    Rusi v plnom počte.
     
    53:59
    Asi hlavný hrdina dnešného zápasu Kočetkov chytil ďalšiu strelu Le Coultreho od modrej.
     
    53:15
    Švajčiari sú opäť v ruskej obrannej tretine. Le Coultreho strelu od modrej dorážal Kurashev, puk sa ale od ľavej tyčky odrazil späť do hry.
     
    52:34
    K puku sa ale nakoniec dostali a vyhodili ho okamžite za Hollensteinovu bránu. Celá vyčerpaná ruská štvorica odchádza striedať.
     
    52:31
    Následne po rýchlej kombinácii pálil od modrej Le Coultre, Kočetkov jeho strelu opäť vyrazil. Rusi nie sú vôbec schopní sa dostať k puku a začínajú byť evidentne vyčerpaní.
     
    51:50
    Kurashev pálil po krížnej prihrávke z pravého kruhu, Kočetkov sa však stihol presunúť a jeho strelu vyrazil betónom. Švajčiari zatiaľ celú presilovku odohrali v útočnom pásme.
     
    50:34
    Opakovaný záber odhalil, že Schmida zasiahol hokejkou do tváre Ivan Morozov, ktorý i pôvodne zamieril na trestnú lavicu. Po chvíli ho ale rozhodcovia poslali na striedačku a na trestnú lavicu poslali nevinného Pavla Šena. Zvláštne rozhodnutie rozhodcov...
     
    50:34
    Vylúčenie v tíme Rusko (Pavel Šen – 2+2 min, nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    49:59
    Strely na bránu v tretej tretine: 2:8
     
    49:25
    Nahodenie zo stredu klziska tentokrát letelo priamo na brankára Kočetkova, ktorý puk pred približujúcim sa švajčiarskym hráčom radšej podržal v lapačke.
     
    48:40
    Dvakrát sa Švajčiari pokúsili nahodiť puk na zadný mantinel a dokorčuľovať ho, v oboch prípadoch bol ale pri puku ako prvý ruský obranca a puk vrátil do ich tretiny.
     
    48:12
    Švajčiari sa opäť previnili proti pravidlám ofsajdom. Na ich hokejky sa začína vkrádať nervozita.
     
    48:04
    Strely na bránu: 23:26
     
    47:34
    Rusi sú po góle akoby pokropení živou vodou. Kravcov s Denisenkom zamestnali takmer celú švajčiarsku obranu pri mantineli, ich pekná kombinácia ale neviedla k streleckému zakončeniu.
    46:33 Kirill Slepec (RUS) - 4:2
     
    46:33
    Rusko dalo gól!

    Prvá strela Rusov v tretej tretine však končí gólom! KIRILL SLEPEC získal puk vo vlastnom pásme, ušiel Švajčiarom a svoju individuálnu akciu zakončil presnou strelou medzi betóny Hollensteina. Bez asistencie.
     
    46:20
    Švajčiarom bol odpískaný ofsajd pri prechode do útočného pásma. V tretej tretine sú zatiaľ jasne lepším tímom a je ich plný ľad. Rusi si koledujú o vyrovnávajúci gól.
     
    46:02
    Rusi v plnom počte.
     
    45:23
    Švajčiari sa ale opäť dostali do útočného pásma a i do veľkej príležitosti. Po krásnej krížnej prihrávke pálil z pravej strany Sandro Schmid, Kočetkov jeho strelu chytil.
     
    44:49
    Švajčiari vyhrali buly a okamžite sa rozostavili v útočnej tretine. Müller si vymenil niekoľkokrát puk s Kurashevom a následne z ľavého kruhu strieľal. Strela nebola presná a Galimov puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    44:02
    Vylúčenie v tíme Rusko (Vitalij Kravcov – 2 min., držanie).
     
    43:38
    Sigrist nahodil puk pred bránku a od korčule obrancu sa odrazil do protipohybu brankára Kočetkova. Ruský brankár skvele zasiahol betónom a následne pokryl i dorážku Brüschweilera.
     
    42:48
    Následne po rýchlom protiútoku Rusov pálil od modrej Samorukov a dvaja jeho spoluhráči sa snažili jeho strelu pred bránkou tečoval, ani jednému sa to však nepodarilo.
     
    41:52
    Získali ho však rýchlo späť a pred bránkou Kočetkova vytvorili veľký závar. Kurashev si nakorčuľoval pred bránku z ľavého krídla a spolu s Müllerom následne dorážal vyrazený puk. Ruskí obrancovia puk napokon odpálili od vlastnej bránky.
     
    41:01
    Švajčiari sa však s pukom ďaleko nedostali. Len ho nahodili na zadný mantinel a odišli striedať.
     
    40:34
    Prvé vhadzovanie tretej tretiny vyhrali Rusi, ktorí okamžite prešli do útoku. V súboji za bránkou Hollensteina ale puk stratili.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 23:54.
     
    Švajčiari predviedli výrazne lepšiu hru ako v prvej tretine a zaslúžene túto tretinu vyhrali. Rusi vstúpili do druhej tretiny až príliš vlažne a Švajčiari sa dostali späť do hry. Pred treťou tretinou je tak všetko otvorené a uvidíme tak ešte veľký boj o bronz.
     
    Strely na bránu v druhej tretine: 9:13
    Strely na bránu celkovo: 21:19
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Po vyhranom vhadzovaní v útočnej tretine pálil od modré Alexejev. Jeho strelu ale nedokázal nikto v červenom tečovať a puk končí v rohu.
     
    39:23
    Starkov získal puk, sám ho potiahol do útočnej tretiny a z ľavého kruhu vystrelil. Jeho strela bola zrazená brániacim hráčom na ochrannú sieť.
     
    39:11
    Rusi vyhrali vhadzovanie a posunuli puk aspoň do stredného pásma, Švajčiari sa ale okamžite vrátili do ruskej tretiny.
     
    38:33
    Oddychový čas Rusov.
     
    38:33
    Následné vhadzovanie ale vyhrali a opäť zatlačili Rusov do ich tretiny. Tentokrát tak Rusi nemali na výber a tiež len vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.
     
    37:33
    Švajčiari sa po zisku puku snažili rozohrať okamžite na Kurasheva na modrej, ten ale puk nespracoval, a tak je odpískané zakázané uvoľnenie bielych.
     
    36:59
    Sigrist s Brüschweilerom potiahli puk do útočného pásma, v súboji pri zadnom mantineli ho ale nedokázali udržať.
    35:36 Yannick Brüschweiler (SUI) - 3:2
     
    35:36
    Švajčiarsko dalo gól!

    Ruský brankár Kočetkov sa hnevá na svojich spoluhráčov a právom! Po nahodení od modrej sa dostal k dvom dorážkam Sigrist, a aj keď Kočetkov predviedol dva svetové zákroky, tak k švajčiarskemu útočníkovi nikto z Rusov neprišiel. Preto mohol prihrať pred prázdnu bránu YANNICKOVI BRÜSCHWEILEROVI a ten zo vzduchu dorazil puk do prázdnej bránky. Asistencie: Justin Sigrist, Nico Gross.
     
    35:05
    Švajčiari sa napokon po veľmi kostrbatej kombinácii udržali v útočnom pásme, točia sa však zatiaľ len okolo mantinelov.
     
    34:50
    Müller sa pokúšal o individuálny prienik cez ruskú obranu, obrancovia v červenom ho ale na modrej čiare zastavili. Śvajčiari tak len nahadzujú puk na zadný mantinel.
     
    34:10
    Galimov po krátkej kombinácii s asistentmi tretieho gólu Romanovom a Denisenkom strieľal od modrej, Hollenstein si však dal pozor a strelu v pohode chytil do lapačky.
     
    33:52
    Po rýchlej sťahovačke sa dostal cez obrancu Kurashev a následne svojou strelou opečiatkoval pravú tyčku Kočetkovovej bránky.
    32:53 Klim Kostin (RUS) - 3:1
     
    32:53
    Rusko dalo gól!

    Romanov krásnou prihrávkou našiel Denisenka, ktorý posunul puk medzi kruhmi KLIMOVI KOSTINOVI a ruský kapitán strelou do pravého horného rohu Hollensteinovej bránky strieľa tretí gól ruského tímu. Asistencie: Grigorij Denisenko, Alexandr Romanov.
     
    32:41
    Slepec ostal chvíľku po súboji pri mantineli ležať na ľade, napokon ale sám odkorčuľoval na striedačku.
     
    32:13
    Oddychový čas Švajčiarov.
     
    32:13
    Rubinčik si nakorčuľoval s pukom za švajčiarsku bránku a tam sa točil s pukom. Švajčiarski obrancovia ho obrali o puk, následne ho ale len vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    31:05
    Eggenberger okamžite po naskočení z trestnej lavice dostal puk a tlačil sa po pravom krídle dopredu. Podkolzin je ale plný síl a zastavil ho pri mantineli.
     
    30:27
    Švajčiari v plnom počte.
     
    29:59
    Podkolzin opäť vyhral súboj pri mantineli a posunul puk na modrú Samorukovovi. Jeho strelu zablokoval švajčiarsky obranca.
     
    29:39
    Podkolzin sa vymotal spoza bránky a prihrával Kostinovi, ktorý puk pred bránkoviskom i trafil, avšak skvele zasiahol betónom brankár Hollenstein.
     
    28:49
    Rusi vyhrali vhadzovanie a usadili sa v útočnej tretine. Zatiaľ si ale len posúvajú puk popri mantineli.
     
    28:27
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Nando Eggenberger – 2 min., podrazenie).
     
    27:52
    Kurashev kľučkoval s pukom v útočnej tretine a stratil ho, Rusi už ale boli vyčerpaní a potrebovali striedať, takže ho len vyhodili do tretiny Švajčiarov.
     
    27:23
    Le Coultre opäť strieľal od modrej a sám sa i dostal k dorážke vlastnej strely, Kočetkov oba pokusy vyrazil ľavým betónom.
     
    27:12
    Nahodenie Le Coultreho od modrej brankár Kočetkov cez dvoch hráčov v bielom vôbec nevidel, stál ale veľmi dobre a puk ho trafil.
     
    26:48
    Rusi sú evidentne trochu zaskočení gólom Švajčiarska a bieli sú zrazu všade. Ruskí obrancovia majú obrovský problém s rozohrávkou cez napádajúcich švajčiarskych útočníkov a vyhadzujú puk len na zakázané uvoľnenie.
     
    25:49
    Strely na bránu: 15:10
    24:54 Valentin Nussbaumer (SUI) - 2:1
     
    24:54
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari sa vracajú do hry! Le Coultre nahodil puk od modrej na bránku. Kočetkovovi puk vypadol a k dorážke sa tak dostal VALENTIN NUSSBAUMER, ktorý si puk posunul do strany a na dvakrát prekonal ruského brankára. Asistencie: Simon Le Coultre, Justin Sigrist.
     
    24:09
    Rusi zatlačili súpera do jeho pásma. Slepec prihrával spoza bránky medzi kruhy, tam ale hráč v červenom puk netrafil, a tak strieľal až Galimov od útočnej modrej. Puk minul bránu, Śvajčiari ho ale vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
     
    23:01
    Samorukov získal puk a po prechode cez útočnú modrú okamžite pálil, pretože všetci jeho spoluhráči šli striedať, bránku ale netrafil.
     
    22:30
    Švajčiari vyhrali vhadzovanie, obranca na modrej ale nedokázal puk spracovať a musia tak začínať z vlastnej tretiny.
     
    22:16
    Rusi si teraz vôbec neporozumeli a pokus o kolmú prihrávku skončil zakázaným uvoľnením.
     
    21:52
    Útok Samorukova po ľavom krídle skončil strelou na Hollensteina, švajčiarsky brankár si s týmto pokusom bez problémov poradil.
     
    21:29
    Kravcov získal puk za bránou Švajčiarov a prihral ho pred bránkovisko Kostinovi, ten ho ale vôbec netrafil.
     
    21:08
    Švajčiari od úvodného vhadzovania držia puk, v útočnej tretine sa ale nedokázali usadiť a Rusi každé ich nahodenie bez problémov zachytávajú.
     
    20:23
    Rusi v plnom počte.
     
    20:17
    Švajčiari v plnom počte.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 22:59.
     
    Rusi boli v prvej tretine jasne lepším tímom a zaslúžene vedú 2:0. Švajčiari sa dostávali na útočnú polovicu len veľmi sporadicky a až na dve možnosti Kurasheva v poslednej minúte prvej tretiny sa do nebezpečných príležitostí vôbec nedostali. Naopak, Hollenstein ich niekoľkokrát skvelými zákrokmi podržal v hre. Pokiaľ chcú Švajčiari aspoň skomplikovať Rusom cestu za bronzovou medailou, tak budú musieť v ďalšom priebehu zápasu výrazne pridať.
     
    Strely na bránu v prvej tretine: 12:6
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:26
    Kurashev sa najprv ocitol po prihrávke Müllera sám pred Kočetkovom, ruský brankár ho ale vychytal. Následne domáci rozohrali katastrofálne a osamotený Kurashev sa dostal znovu k puku, pokus o blafák mu ale nevyšiel a Kočetkov mu puk vypichol.
     
    18:32
    Presilovka Rusov sa okamžite končí a bude sa hrať 4 na 4.
     
    18:23
    Vylúčenie v tíme Rusko (Klim Kostin – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    18:17
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Simon Le Coultre – 2 min., sekanie).
     
    17:35
    Nahodenie puku z obrany Švajčiarov nezachytil nikto z hráčov v bielom, naopak po súboji pri mantineli vyletela pravá ruka hlavného rozhodcu nahor. Rusi majú výhodu a puk.
     
    16:36
    Müller vybojoval puk za bránkou a vracal ho pred ňu, ani jeden z jeho spoluhráčov sa ale k strele nedostal.
     
    16:06
    Švajčiari kombinujú v útočnom pásme, k strele sa ale nemôžu dostať. Rusi k nim okamžite pristupujú a vytláčajú ich k mantinelu.
     
    15:52
    Ojedinelú strelu Švajčiarov od modrej bez problémov chytil ruský brankár Košetkov.
     
    15:27
    Švajčiari zatiaľ vôbec nestíhajú tempu Rusov, ktorí kombinujú s ľahkosťou v útočnej tretine.
     
    14:46
    Ďalšiu rýchlu kombináciu na jeden dotyk zakončoval už trochu z uhlu Starkov. Hollenstein sa stihol presunúť k ľavej tyči a zasiahnuť betónom.
     
    14:11
    Rusi opäť prechádzajú do útoku. Podkolzin sa snažil prekľučkovať individuálne cez švajčiarskych obrancov, posledný mu z nich ale puk vypichol.
    13:44 Nikita Šaškov (RUS) - 2:0
     
    13:44
    Rusko dalo gól!

    Na konci oslabenia sa do prečíslenia 2 na 1 dostali Rusi a NIKITA ŠAŠKOV, ktorý to napokon zobral na seba, presnou strelou k pravej tyči prekonal Hollensteina. Asistencia: Vasili Podkolzin.
     
    13:42
    Rusi v plnom počte.
     
    13:20
    Švajčiari takmer celú presilovku strávili v útočnej polovici, k strelám sa ale veľmi nedostali.
     
    13:06
    Švajčiari sa ale opäť usadili v útočnej tretine. Kurashev strieľal z pravého kruhu a Kočetkov jeho strelu len vyrazil pred seba, tam však nebol na dorážku nikto v bielom.
     
    12:17
    Švajčiari vyhrali buly a okamžite sa rozostavili po útočnej tretine. Po nepresnej strele Müllera sa však k puku dostal Slepec a puk vyhodil.
     
    11:42
    Vylúčenie v tíme Rusko (Savely Olšanskij – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:43
    Prečíslenie 3 na 1 Rusi vôbec nezvládli. Slepec namiesto prihrávky zvolil strelu, trafil ale len masku brankára Hollensteina.
     
    09:41
    Od modrej vypálil Romanov a Hollenstein jeho strelu vôbec nevidel. Napriek tomu skvele reflexívne zasiahol ľavým betónom.
     
    09:01
    Strely na bránu: 9:1
     
    08:30
    Je jasné, komu fandí zaplnená Rogers Arena. Prvú švajčiarsku strelu na bránu vyslal z ľavého kruhu Eggenberger, Kočetkov s ňou nemal problém.
     
    07:51
    Kapitán Rusov Kostin si nakorčuľoval z krídla pred Hollensteinovu bránu, švajčiarsky brankár jeho pokus vyrazil ľavým betónom.
     
    07:17
    Ďalší pokus Švajčiarov o útočnú akciu zastavil ofsajd.
     
    06:30
    Až po prvej reklamnej prestávke sa Švajčiari na chvíľku usadili v útočnom pásme Rusov. Ich kombinácia ale skončila odrazom puku na striedačku Rusov. Skvele zasiahol tréner Rusov Bragin, ktorý reflexívnym zákrokom chytil odrazený puk.
     
    06:18
    Zaujímavá situácia sa teraz udiala mimo hracej plochy. Členovia švajčiarskeho tímu na tribúne kričali na striedačku svojho tímu, že gól kvôli údajnému ofsajdu nemal platiť. Na ich volanie ale nikto nezareagoval.
     
    05:23
    Rusi pokračujú v tlaku a Švajčiari nevedia, kam skôr v obrane skočiť. Hollenstein si pripisuje po strele Marčenka z ľavého kruhu ďalší úspešný zákrok.
    04:25 Kirill Slepec (RUS) - 1:0
     
    04:25
    Rusko dalo gól!

    Rusko korunuje svoj úvodný tlak vedúcim gólom! Po peknom prechode cez stredné pásmo našiel Ivan Morozov krížnou prihrávkou na pravej strane útočnej tretiny úplne voľného KIRILLA SLEPECA, ktorý si nakorčuľoval pred brankára Hollensteina a po peknom blafáku poslal puk pomedzi jeho nohy do brány. Asistencie: Ivan Morozov, Ilja Morozov.
     
    03:25
    Žuravljov potiahol puk do útočného pásma, kde ho poslal krížnou prihrávkou presne na strelu z voleja Ivanovi Morozovovi. Ruský útočník v dobrej pozícii bránu netrafil.
     
    02:42
    Teraz sa dokonca dvaja švajčiarski hráči pri rozohrávke pod tlakom napádajúcich ruských útočníkov zrazili, Kovalenko sa ale k puku nedostal.
     
    02:13
    Rusi vstúpili do zápasu veľmi aktívne a Švajčiari sa zatiaľ ani len nedostali na ich polovicu.
     
    01:33
    Nahodenie ruského obrancu sa odrazilo od zadného mantinelu do chrbta Hollensteina, ktorý si puk takmer zrazil do brány. Švajčiarsky brankár na poslednú chvíľu puk chytil na bránkovej čiare.
     
    00:55
    A hneď prišla i prvá veľká šanca zápasu! Denisenko sa pekne uvoľnil cez obrancu, posunul si puk na stred a zblízka vystrelil. Hollenstein len vyrazil puk späť k ruského útočníkovi, švajčiarsky brankár ale následne jeho dorážku chytil.
     
    00:33
    Prvý zákrok brankára Hollensteina po nahodení Ilju Morozova.
     
    00:23
    Úvodné vhadzovanie vyhrali Rusi a okamžite nahodili puk na zadný mantinel.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Rusi budú hrať v červených dresoch, Švajčiari v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu a zápas o bronz sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik – Muranov, Galimov, Slepec – Denisenko, Kravcov (A), K. Kostin (C) – Kovalenko, Šen, Starkov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Šaškov.

    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Müller – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

    Rozhodca: Alarie (CAN), Björk (SWE) – Hynek (CZE), Oliver (USA).
     
    Švajčiarsko

    Švajčiari sú najväčším prekvapením turnaja. V základnej skupine síce predviedli dobré výkony, získali však len štyri body za prehru po predĺžení s Českom a výhru nad Dánskom. Vo štvrťfinále ale ako štvrtý tím skupiny A vyradili víťaza skupiny B Švédsko 2:0 a po veľmi dlhej dobe tak hrajú o medaily. Aj keď prehrali v semifinále s Fínskom 1:6, tak o motiváciu v boji o bronz majú Švajčiari určite postarané. Navyše majú švajčiarski hráči určite ešte v živej pamäti zápas s Ruskom v skupine, v ktorom boli Rusom vyrovnaným súperom.

    Zápasy Švajčiarska na MS:
    Česko – Švajčiarsko 2:1 po predĺžení
    Švajčiarsko – Kanada 2:3
    Dánsko – Švajčiarsko 0:4
    Švajčiarsko – Rusko 4:7
    Švédsko – Švajčiarsko 0:2
    Fínsko – Švajčiarsko 6:1
     
    Rusko

    Rusi ako víťaz skupiny A kráčali turnajom bez porážky, až kým nenarazili vo včerajšom semifinále na tím USA. Do tohto zápasu nestratili ani bod a zdolali i domácu Kanadu, ktorej v podstate pokazili turnaj tým, že miesto Slovákov ich vo štvrťfinále čakali Fíni. Je však vždy otázkou, nakoľko vážne budú ruskí hokejisti brať zápas o bronzovú medailu, povzbudením ale pre nich môže byť, že svojho dnešného súpera už v skupine zdolali (7:4). V tomto zápase tak budú Rusi favoritom, a to i podľa kurzov stávkových kancelárií.

    Zápasy Ruska na MS:
    Rusko – Dánsko 4:0
    Česko – Rusko 1:2
    Švajčiarsko – Rusko 4:7
    Rusko – Kanada 2:1
    Rusko – Slovensko 8:3
    Rusko – USA 1:2
     
    Vitajte pri zápase o bronz na Majstrovstvách sveta v hokeji do 20 rokov, v ktorom si to o medailu rozdajú Rusko a Švajčiarsko.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.

    Michal Sadlek

    Góly a asistencie: 5. Slepec (Ivan Morozov, Ilja Morozov), 14. Šaškov (Podkolzin), 33. K. Kostin (Denisenko, Romanov), 47. Slepec, 58. Slepec (Galimov, Kočetkov) – 25. Nussbaumer (Le Coultre, Sigrist), 36. Brüschweiler (Sigrist, Gross)


    Rusko: Kočetkov (Tarasov) – Žuravljov, Ilja Morozov, Samorukov (A), Romanov, Alexejev, Olšanskij, Rubinčik – Muranov, Galimov, Slepec – Denisenko, Kravcov (A), K. Kostin (C) – Kovalenko, Šen, Starkov – Marčenko, Ivan Morozov, Podkolzin – Šaškov.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross (A), Berni, Aebischer, Moser, Burger, Barandun – Eggenberger (C), Kurashev (A), Müller – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Lehmann, Tanner, Leuenberger – Wyss, Schmid, Verboon – Gerber.

    Rozhodca: Alarie (CAN), Björk (SWE) – Hynek (CZE), Oliver (USA)

    Diváci: 12 225