Kazachstan – Dánsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.)
koniec
Švédsko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Streda 02.01.2019, 22:00 • Save-On-Foods Memorial Centre, Victoria, Kanada (kapacita: 7006 míst) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Emil Benström hodil předmět na led, čímž porušil pravidla IIHF, za což obdržel ještě zpětně osobní trest do konce utkání.
     
    59:38
    Luca Hollenstein! To je opravdu zápas švýcarského brankáře. Tentokrát dokázal ustát i šanci Emila Bemströma, který mohl pálit od prázdné poloviny branky. Jeho ránu ale ještě zablokoval obránce Moser.
     
    59:19
    Erik Brännström střílel těsně vedle branky!
     
    58:08
    Švédové riskují power-play!
     
    55:13
    Emil Bemström a Adam Boqvist měli na holích kontaktní branku! První jmenovaný sice stačil ještě vypálit, vyjetého Hollensteina ale nevychytal. Následný dojezd Boqvista z druhé vlny byl taktéž mimořádně nebezpečný, dorážka ovšem nebyla přesná.
     
    52:31
    To byly věci! Po návratu Zetterlunda na led se nejprve o obrovskou šanci postarali Philipp Kurashev a Nicolas Müller, ani jeden však své ránu, respektive dorážku nedotáhli k dokonalosti. Z brejku pak zahrozil právě vracející se Fabian Zetterlund a z dorážky ještě Rickard Hugg. Hollenstein však znovu perfektně zasahuje!
     
    50:19
    Na led zůstal ležet Nico Gross po tvrdém direktu Fabiena Zetterlunda (SWE) za švýcarskou bránou, Tre Kronor půjdou v této chvíli do čtyř, podle sudích šlo o faul loktem.
     
    46:52
    Švýcaři se budou muset popasovat s dalším oslabením. Za hákování Gustafssona před brankou je potrestán menším trestem Luca Wyss (SUI).
     
    44:19
    Filip Sveningsson ujížděl úplně sám na branku, nicméně Hollenstein ukazuje své přednosti! Jeho zákrok proti blafáku švédského útočníka byl výstavní.
     
    42:46
    Švédové si nyní svou přesilovku zkracují vlastní vinou, za hákování si v této chvíli půjde odsedět dvouminutový trest Isac Lundeström (SWE).
     
    42:36
    Fabian Zetterlund se dostal do obrovské šance! Jen tak tak netrefil kotouč před prázdnou brankou, Hollenstein si může pořádně oddechnout.
     
    41:53
    Valentin Nussbaumer (SUI) si nyní nepočínal zrovna příkladně. Puk se mu nepodařilo rozehrát, po vyhození kotouče přes hrazení vyfasoval trest za zdržování hry.
     
    38:18
    Valentin Nussbaumer se dostal do obrovitánské šance! Po minele švédského beka se dostal ke kotouči na útočné třetině a svůj samostatný únik málem zakončil třetí brankou svého týmu. PO blafáku ale pálil těsně vedle.
    33:59 Luca WYSS - 0:2
     
    33:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Absolutní zápasový favorit v této chvíli podruhé inkasuje! Přesilovková formace sice puk zahrála do rohu a spíše držela kotouč za brankou, jenže v mžiku se natlačila k tyčce, kde už měl Ersson potíže se zpracováním puku. Následné nahození kotouče LUCY WYSSE takřka z mrtvého úhlu nečekaně prošlo podél tyčky až do sítě. Asistence: Sandro Schmid, Marco Lehmann.
     
    31:59
    Švédové půjdou do tří mužů! Při výjezdu z obranného pásma se totiž před chvíli provinil špatným střídáním, za trestnou lavici si trest odpyká Jakub Olofsson (SWE).
     
    30:17
    Tentokrát přichází na řadu i švýcarská přesilovka, což může hrát v nastaveném trendu zápasu zásadní roli. David Gustafsson (SWE) totiž nyní obdržel menší trest za podražení.
     
    25:55
    A další jasná tutovka! Valentin Nussbaumer ujížděl p svém návratu na led naprosto sám na švédskou klec, výborný zákrok však předvádí také Ersson. Souboj golmanů graduje!
     
    25:46
    Lucas Elvenes měl na holi stoprocentní tutovku! Hollenstein si však zapisuje fantastický zákrok vyrážečkou, kdy ještě puk dostal na poslední chvíli nad horní tyčku. Celá hala nyní bouří!
     
    23:55
    Na švýcarské straně se znovu vylučuje. Švédové nyní mohou využít relativně nechtěného oslabení soupeře, který špatně střídal. Za hráčskou lavici si trest odpyká Valentin Nussbaumer (SUI).
     
    20:52
    Na Švédy čeká druhá přesilovka v utkání. Za podražení v obranném pásmu je vylučován Ramon tanner (SUI). Na Eggenbergera a spol. čeká zřejmě pořádně krušná chvilka.
     
    19:33
    Na vrchol pravého kruhu dostal parádně nabito Nicolas Müller a Ersson měl plné ruce práce!
     
    18:07
    Krátce po vhazování se Švédové znovu dostali k brance, ale na druhé straně přichází důrazná reakce Ramona Tannera. Sám před Erssonem tečoval kotouč jen těsně nad branku!
     
    17:51
    Pontus Holmberg se na pravém kruhu krásně zbavil protivníka a měl na holi vyrovnání. Taky mířil ke druhé tyčce, ale Hollenstein perfektně natáhl svůj pravý beton!
    15:23 Yannick BRÜSCHWEILER - 0:1
     
    15:23
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je to tady, dobrý výkon outsidera ze Švýcarska nese zhodnocení v podobě vedoucí branky a arénou zní vůbec poprvé hitovka Charlotta! YANNICK BRÜSCHWEILER se dopředu vydal sám, což mu vůbec nevadilo. Jakmile přejel modrou čáru, natáhl ke střele a trefil se přesně ke druhé tyčce, kde byl Ersson se svou lapačkou pozdě – 0:1! Asistence: Gianluca Burger.
     
    13:26
    Kombinace skončila u Janise Mosera, jenž tvrdě pálil po ledě. Ersson vyrazil puk vysoko do vzduchu a Moser ho pak dorážel tak, že brankář musel zakročit kousek před brankovou čarou! Velká škoda pro Švýcary.
     
    11:27
    No a přesilovka je minulostí. Erik Brännström (SWE) je vyloučen za nedovolené bránění, takže za 40 sekund začne početní výhoda Švýcarům.
     
    10:33
    Emil Bemström si rozhýbal Hollensteina a když marně hledal spoluhráče na přihrávku, zkusil ho prostřelit po ledě. Tam ale místo nebylo.
     
    10:07
    Přesilovku si vyzkoušejí i Švédové. Matthew Verboon (SUI) zezadu narazil na mantinel Rickarda Hugga, který už se zvedl a bude v pořádku. Dvě plus deset minut.
     
    09:17
    Málem se jeden ze švédských forvardů prokousal až před brankáře, ale na poslední chvíli ho stínující zadák zbavil velké šance.
     
    07:57
    Pasáž plnou nepřesností ukončili švédové, jmenovitě šikovný zadák Adam Boqvist. Na pravé straně se stahovačkou zbavil soupeře a pak vyslal přízemní ránu, kterou musel hasit Hollenstein.
     
    06:06
    Kolem švýcarské branky se hodně zajímavě obtáčel Zetterlund, na druhou stranu pak zase prchnul Nussbaumer! V obou případech se útočníkům zakončení nepovedlo, protože už byli v tísni.
     
    03:52
    Leuenbergerovi střela ze zajímavé pozice sjela, Kurashev potom z první pálil nepřesně a rozvlnil boční síť. Jinak to nevypadalo tak zle.
     
    02:48
    Adam Ginning (SWE) pyká za podrážení.
     
    02:48
    Marco Lehmann nabral velkou rychlost a když ho švédský bek nestíhal, tak ho podrazil. Lehmann skončil v brance a Švýcaři si zahrají první přesilovku.

    Martin Voltr

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 16. Brüschweiler (Burger), 34. Wyss (Schmid, Lehmann)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Boqvist, Sandin, Ginning, Lundkvist, Broberg – Fagemo, Elvenes, Gustafsson – Bemström, Hugg (A), Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Södergran, Bäck, Sveningsson – Hållander.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Burger, Moser, Barandun – Müller, Eggenberger (C), Kurashev (A) – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Schmid, Verboon, Wyss – Lehmann, Leuenberger, Gerber – Tanner.

    Rozhodca: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (oba FIN), Hynek (CZE).

    Diváci: 5946