Kazachstan – Dánsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švajčiarsko 0:2 (kon.)
koniec
Švédsko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švajčiarsko
cz Streda 02.01.2019, 22:00 • Save-On-Foods Memorial Centre, Victoria, Kanada (kapacita: 7006 míst) • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:19
    Na led zůstal ležet Nico Gross po tvrdém direktu Fabiena Zetterlunda (SWE) za švýcarskou bránou, Tre Kronor půjdou v této chvíli do čtyř, podle sudích šlo o faul loktem.
     
    46:52
    Švýcaři se budou muset popasovat s dalším oslabením. Za hákování Gustafssona před brankou je potrestán menším trestem Luca Wyss (SUI).
     
    42:46
    Švédové si nyní svou přesilovku zkracují vlastní vinou, za hákování si v této chvíli půjde odsedět dvouminutový trest Isac Lundeström (SWE).
     
    41:53
    Valentin Nussbaumer (SUI) si nyní nepočínal zrovna příkladně. Puk se mu nepodařilo rozehrát, po vyhození kotouče přes hrazení vyfasoval trest za zdržování hry.
     
    31:59
    Švédové půjdou do tří mužů! Při výjezdu z obranného pásma se totiž před chvíli provinil špatným střídáním, za trestnou lavici si trest odpyká Jakub Olofsson (SWE).
     
    30:17
    Tentokrát přichází na řadu i švýcarská přesilovka, což může hrát v nastaveném trendu zápasu zásadní roli. David Gustafsson (SWE) totiž nyní obdržel menší trest za podražení.
     
    23:55
    Na švýcarské straně se znovu vylučuje. Švédové nyní mohou využít relativně nechtěného oslabení soupeře, který špatně střídal. Za hráčskou lavici si trest odpyká Valentin Nussbaumer (SUI).
     
    20:52
    Na Švédy čeká druhá přesilovka v utkání. Za podražení v obranném pásmu je vylučován Ramon tanner (SUI). Na Eggenbergera a spol. čeká zřejmě pořádně krušná chvilka.
     
    11:27
    No a přesilovka je minulostí. Erik Brännström (SWE) je vyloučen za nedovolené bránění, takže za 40 sekund začne početní výhoda Švýcarům.
     
    10:07
    Přesilovku si vyzkoušejí i Švédové. Matthew Verboon (SUI) zezadu narazil na mantinel Rickarda Hugga, který už se zvedl a bude v pořádku. Dvě plus deset minut.
     
    02:48
    Adam Ginning (SWE) pyká za podrážení.

    Martin Voltr

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 16. Brüschweiler (Burger), 34. Wyss (Schmid, Lehmann)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Boqvist, Sandin, Ginning, Lundkvist, Broberg – Fagemo, Elvenes, Gustafsson – Bemström, Hugg (A), Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Södergran, Bäck, Sveningsson – Hållander.
    Švajčiarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Burger, Moser, Barandun – Müller, Eggenberger (C), Kurashev (A) – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Schmid, Verboon, Wyss – Lehmann, Leuenberger, Gerber – Tanner.

    Rozhodca: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (oba FIN), Hynek (CZE).

    Diváci: 5946