Everton – Tottenham 2:6 (kon.)
koniec
Everton FC
2:6 (1:3)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 23.12.2018, 17:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
    74. Harry Kane (TOT) - 2:6
     
    74
    Tottenham dal gól!
    Šiesty gól v domácej bráne, Tottenham bude s radosťou spomínať na toto stretnutie v Goodisonovom Parku! Son Hung-min našiel skvelým centrom v pokutovom území HARRYHO KANEA a ten aj v páde posiela loptu za Pickfordov chrbát – 2:6!
    61. Son Hung-min (TOT) - 2:5
     
    61
    Tottenham dal gól!
    Goodisnov Park je svedkom siedmeho presného zásahu tohto stretnutia! Na veľký žiaľ domácich ho však dávajú hostia a už sa tak zdá byť o všetkom rozhodnuté. SON HUNG-MIN si parádne nabehol na prihrávku a presnou strelou prekonáva Pickforda – 2:5!
    51. Gylfi Sigurdsson (EVE) - 2:4
     
    51
    Everton FC dal gól!
    Ale pozor! Domáci rýchlo znižujú na rozdiel dvoch gólov a ešte tak z toho môže byť menšia dráma. Richarlison našiel presnou prihrávkou dobre postaveného GYLFIHO SIGURDSSONA a ten z hranice pokutového územia znižuje na 2:4!
    49. Christian Eriksen (TOT) - 1:4
     
    49
    Tottenham dal gól!
    Zdá sa byť už o osude tohto stretnutia rozhodnuté! Výbornú robotu teraz odviedol Harry Kane, ktorý presne odcentroval do pokutového územia a obrana dostala loptu len pred CHRISTIANA ERIKSENA, ktorý parádnou strelou poslal loptu do domácej brány – 1:4!
    42. Harry Kane (TOT) - 1:3
     
    42
    Tottenham dal gól!
    A dočkal sa aj dnes veľmi aktívny HARRY KANE! Hostia zahrávali priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti a ujal sa ho Trippier. Jeho priamy pokus na bránu však skončil len na konštrukcii, ale k odrazenej lopte sa dostal už spomínaný Kane a loptu dostáva do siete – 1:3!
    36. Dele Alli (TOT) - 1:2
     
    36
    Tottenham dal gól!
    Hostia dávajú svoj druhý gól v tomto zápase a tak predsa len otáčajú vývoj skóre vo svoj prospech! Tottenham sa parádne presunul až do pokutového územia, kde sa najprv strelou prezentoval Son Hung-min, s jeho pokusom si ešte Pickford poradil, ale na skvelú dorážku od DELE ALLIHO už nestačil – 1:2!
    27. Son Hung-min (TOT) - 1:1
     
    27
    Tottenham dal gól!
    Hosťom sa to napokon aj podarilo a to po veľkom zaváhaní domácej defenzívy! Zouma si teraz vôbec nerozumel s brankárom Pickfordom, pri ich zrazení sa lopta dostala na kopačku SON HUNG-MINA a ten aj z uhla poslal loptu od odkrytej domácej brány – 1:1!
    21. Theo Walcott (EVE) - 1:0
     
    21
    Everton FC dal gól!
    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia a vzhľadom na doterajší priebeh stretnutia ho troška prekvapivo dosahujú domáci futbalisti! Calvert-Lewin si prebral presnú prihrávku a skvelo prenikol až do pokutového územia, kde sa neulakomil na strelu a loptu posunul na THEA WALCOTTA, ktorý presnou strelou prekonáva bezmocného Llorisa – 1:0!

    Miroslav Revaj

    Góly: 21. Walcott, 51. G. Sigurdsson – 27. Son Hung-min, 36. Alli, 42. Kane, 49. Eriksen, 61. Son Hung-min, 74. Kane

    Karty:   32. Trippier (TOT), 71. Eriksen (TOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, K. Zouma, Digne – Davies, A. Gomes (53. Schneiderlin) – Walcott, G. Sigurdsson (83. Tosun), Richarlison (75. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Y. Mina, Tosun, Bernard, Schneiderlin, Niasse.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, D. Sánchez, Alderweireld, Davies – Moussa Sissoko (83. Lucas Moura), Winks – Son Hung-min (79. Skipp), Eriksen, Alli (46. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Rose, Lamela, Walker-Peters, Foyth, Lucas Moura, Skipp.

    Rozhodca: Tierney – Nunn, Hatzidakis