Everton – Tottenham 2:6 (kon.)
koniec
Everton FC
2:6 (1:3)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 23.12.2018, 17:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Aj druhý polčas bol bohatý na góly, ale domáci predsa len museli dnes skloniť hlavu. Tottenham po gólovej nádielke vyhráva toto stretnutie 6:2 a tak cestuje domov s troma bodmi v kapse.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť. Prajem vám ešte pekný zvyšok večera i pokojné prežitie blížiacich sa vianočných sviatkov. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:54:27)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ešte sme sledovali po jednom útočnom výpade na oboch stranách, ale nič zaujímavého to neponúklo.
     
    90
    Tak predsa len sa ešte bude nadstavovať, o 3 minúty sa presúva toto stretnutie!
     
    89
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už ide naplniť a tak sme ešte zvedaví, či sa aj niečo bude nadstavovať. Nie je však dôvod to už zbytočne predlžovať.
     
    87
    Tottenham kombinuje na polovici súpera a snaží sa tak ešte niečo zaujímavé pred koncom zápasu vymyslieť. Uvidíme, či sa mu to aj podarí.
     
    85
    Everton vyrazil do rýchleho protiútoku, k lopte sa dostal Digne a centroval do pokutového územia, ale obrana súpera bola na túto situáciu dostatočne pripravená.
     
    84
    Hostia sa ešte snažia pokračovať vo svojej aktivite, ale domáci sa plne sústreďujú na defenzívu. Dočkáme sa ešte nejakého presného zásahu do konca stretnutia?
     
    83
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Lucas Moura.
     
    83
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Gylfi Sigurdsson, prichádza Cenk Tosun.
     
    82
    Po veľmi dlhej dobe musel zasahovať aj brankár Lloris. Sigurdssonov pokus však nebol nijak nebezpečný a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času tohto stretnutia ostáva desať minút. Zrejme už ani nebude dôvod to zbytočne naťahovať s nadstaveným časom.
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Oliver Skipp.
     
    78
    K lopte sa dostáva domáci výber, ktorý však už zrejme rezignoval a smerom dopredu sa moc nehrnie. Snáď ešte nezaujatý divák uvidí do konca stretnutia niečo zaujímavé.
     
    77
    Sledovali sme pokus z väčšej vzdialenosti, o ktorý sa postaral domáci futbalista Davies. Lloris však zasahovať nemusel a len absolvuje odkop od svojej brány.
     
    76
    Tottenham tak dnes určte naplní papierové prognózy, ale očakával sa väčší odpor domáceho celku. Everton nevstúpil do stretnutia zle, dokonca aj viedol, ale šesťgólová smršť súpera to celé pokazila.
     
    75
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Richarlison, prichádza Bernard.
    74. Harry Kane (TOT) - 2:6
     
    74
    Tottenham dal gól!
    Šiesty gól v domácej bráne, Tottenham bude s radosťou spomínať na toto stretnutie v Goodisonovom Parku! Son Hung-min našiel skvelým centrom v pokutovom území HARRYHO KANEA a ten aj v páde posiela loptu za Pickfordov chrbát – 2:6!
     
    72
    Digne výborne odcentroval do pokutového územia, jeho pokus našiel hlavu Richarlisona, ale ten už nemieril presne. Po dlhej dobe tu však bol útok zo strany Evertonu.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Christian Eriksen (Tottenham Hotspur).
     
    70
    Do konca stretnutia v Goodisonovom Parku ostáva približne dvadsať minút, zrejme aj nejaký ten nadstavený čas. Snáď ešte niečo zaujímavé uvidíme, ale už dlhšie sa také nič neudialo.
     
    68
    Má to za následok aj predbežné skóre zápasu 2:5! Hostia sa nemajú kam ponáhľať a domáci to už zrejme pomaly aj zabalili.
     
    67
    Everton však nič zaujímavého nevymyslel ani teraz a znova tak sledujeme kombináciu hosťujúceho výberu. Je tu teda nudnejšia pasáž zápasu.
     
    66
    Útočnú snahu Walcotta prerušuje ofsajd. Domáci sa tak dostávajú k lopte, ale dlhšie sa im už nepodarilo usadiť sa poriadne na útočnej polovici.
     
    65
    Na obraze hry sa stále nič nemení, častejšie je pri lopte Tottenham, ktorý už len pohodlne dohráva toto stretnutie. Tri body by hosťom už ujsť nemali.
     
    63
    Aktivita hostí pokračuje ďalej, Son šprintoval za dlhou prihrávkou za obranu súpera, ale napokon ju nestihol. Hosťujúci futbalista dal už dnes dva góly a tak má samozrejme náskok na hattrick.
     
    62
    Pred Evertonom tak stojí veľmi náročná úloha, ktorá sa však zdá byť už nesplniteľná. Uvidíme, čo všetko nám ešte zvyšok tohto stretnutia ponúkne.
    61. Son Hung-min (TOT) - 2:5
     
    61
    Tottenham dal gól!
    Goodisnov Park je svedkom siedmeho presného zásahu tohto stretnutia! Na veľký žiaľ domácich ho však dávajú hostia a už sa tak zdá byť o všetkom rozhodnuté. SON HUNG-MIN si parádne nabehol na prihrávku a presnou strelou prekonáva Pickforda – 2:5!
     
    60
    Hodina zápasu v Goodisonovom Parku už uplynula, Tottenham aj naďalej vyhráva o dva presné zásahy a je tak veľmi blízko k zisku troch bodov. Everton sa však ešte snaží mu to celé skomplikovať.
     
    59
    Druhý polčas už plynie ďalej a aj s Dignem. Pri lopte sú hostia, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať a tak momentálne len kombinujú v okolí stredového kruhu.
     
    58
    Hra sa teraz musela na malú chvíľu prerušiť, na ihrisku ostal ležať Digne. Domáci futbalista by však podľa všetkého mal pokračovať v tomto stretnutí ďalej.
     
    57
    Na druhej strane sa teraz individuálne nedokázal presadiť Sissoko a tak lopta putuje na kopačky domáceho celku.
     
    56
    Ale aj domáci sa ešte pokúšajú niečo v tomto zápase vymyslieť, potrebujú však čo najrýchlejšie streliť kontaktný gól.
     
    55
    Pri lopte je momentálne hosťujúci celok, ktorý úspešne kombinuje na útočnej polovici a drží tak hru ďaleko do svojej brány. Uvidíme, čo všetko nám dianie v Goodisonovom Parku ponúkne.
     
    53
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Morgan Schneiderlin.
     
    52
    Gólové hody v Goodison Parku pokračujú, nezaujatý divák sa tak určite nenudí. Domáci fanúšikovia sú však naopak v smútku, ich celok prehráva o dva góly.
    51. Gylfi Sigurdsson (EVE) - 2:4
     
    51
    Everton FC dal gól!
    Ale pozor! Domáci rýchlo znižujú na rozdiel dvoch gólov a ešte tak z toho môže byť menšia dráma. Richarlison našiel presnou prihrávkou dobre postaveného GYLFIHO SIGURDSSONA a ten z hranice pokutového územia znižuje na 2:4!
     
    50
    Hostia teda už vyhrávajú trojgólovým rozdielom a to sa už zdá byť pre domácich neriešiteľné. Tottenham sa snaží pokračovať vo svojej aktivite a už pohodlne dohrať toto stretnutie.
    49. Christian Eriksen (TOT) - 1:4
     
    49
    Tottenham dal gól!
    Zdá sa byť už o osude tohto stretnutia rozhodnuté! Výbornú robotu teraz odviedol Harry Kane, ktorý presne odcentroval do pokutového územia a obrana dostala loptu len pred CHRISTIANA ERIKSENA, ktorý parádnou strelou poslal loptu do domácej brány – 1:4!
     
    48
    K lopte sa dostal domáci Sigurdsson, ktorý sa následne pokúsil odcentrovať do pokutového územia, ale jeho snahu dobre prečítala obrana súpera.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už teda v plnom prúde, výkopom ho odštartovali hostia. Tréner Tottenhamu spravil napokon aj jednu zmenu, domáci zatiaľ nestriedali.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Érik Lamela.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Prvý polčas v Goodisonovom Parku skončil a priniesol nám veľa zaujímavého. Oba tímy vstúpili do tohto stretnutia veľmi aktívne a v 21. minúte sa domáci ujali vedenia zásluhou Walcotta. Hostia však stihli veľmi rýchlo odpovedať, keď na 1:1 vyrovnal Son Hung-min po veľkej chybe domácej defenzívy. Zo strany Tottenhamu to však nebolo všetko, zásluhou Alliho a Kane pridali hostia ešte dva góly a tak je stav po prvom polčase 1:3! Pred Evertonom tak stojí ešte veľmi náročná úloha, druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Už sa však nič zaujímavého nedeje, čaká sa len na koniec prvého polčasu.
     
    45
    Napokon sa nadstavujú dve minúty!
     
    44
    Čoskoro sa naplní riadny hrací čas prvého polčasu a tak sme zvedaví, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať.
     
    43
    To je teda pre domácich veľmi nepríjemné. Budú mať tak čo zmeniť do druhého polčasu, ak ešte pomýšľajú na bodový zápis z toho stretnutia.
    42. Harry Kane (TOT) - 1:3
     
    42
    Tottenham dal gól!
    A dočkal sa aj dnes veľmi aktívny HARRY KANE! Hostia zahrávali priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti a ujal sa ho Trippier. Jeho priamy pokus na bránu však skončil len na konštrukcii, ale k odrazenej lopte sa dostal už spomínaný Kane a loptu dostáva do siete – 1:3!
     
    40
    Necelých päť minút ostáva do konca prvého polčasu, ak nerátame aj nadstavený čas. Hostia vyhrávajú o jeden presný zásah, čo sa im podarilo v priebehu desiatich minút, keď úspešne otočil vývoj skóre vo svoj prospech.
     
    39
    Pokračuje však aktivita hosťujúceho celku, ktorý tak teraz jasne režíruje dianie na ihrisku. Everton sa teda musí sústrediť výrazne na defenzívu.
     
    37
    Sme tak určite zvedaví, či domáci ešte stihnú zareagovať do polčasovej prestávky. Bolo by to pre nezaujatého diváka určite výborné, prvý polčas sa však už blíži k svojmu záveru.
    36. Dele Alli (TOT) - 1:2
     
    36
    Tottenham dal gól!
    Hostia dávajú svoj druhý gól v tomto zápase a tak predsa len otáčajú vývoj skóre vo svoj prospech! Tottenham sa parádne presunul až do pokutového územia, kde sa najprv strelou prezentoval Son Hung-min, s jeho pokusom si ešte Pickford poradil, ale na skvelú dorážku od DELE ALLIHO už nestačil – 1:2!
     
    35
    Neujal sa ani center do pokutového územia Tottenhamu. Hostia sa tak dostávajú k lopte a môžu sa pokúsiť rovnako zaútočiť.
     
    34
    Richarlison sa dostal k lopte, ale napokon je z toho len postavenie mimo hru. Oba tímy nepoľavujú zo svojej aktivity, ale teraz sa im nedarí vo finálnej fáze.
    32. Harry Kane (TOT)
     
    32
    Žltú kartu dostáva Kieran Trippier (Tottenham Hotspur).
     
    31
    Zatiaľ veľmi aktívne hrá dnes Harry Kane, ktorý sa ocitol v ďalšej šanci! V pokutovom území sa prezentoval zaujímavou technickou strelou, ktorá si však miesto medzi troma žrďami nenašla.
     
    30
    Po polhodine hry tak platí nerozhodný stav 1:1! Goodison Park sa určte má na čo pozerať, oba tímy sa snažia hrať aktívne a vytvárať tak šance na skórovanie.
     
    29
    Tottenham sa snaží o dokonanie obratu, ale Harry Kane si teraz nerozumel so svojimi spoluhráčmi a lopta tak putuje na kopačky domáceho výberu.
     
    28
    Začíname tak v tomto zápase odznova. Útočná aktivita pokračuje na oboch stranách, snáď ešte niečo zaujímavé do konca prvého polčasu uvidíme.
    27. Son Hung-min (TOT) - 1:1
     
    27
    Tottenham dal gól!
    Hosťom sa to napokon aj podarilo a to po veľkom zaváhaní domácej defenzívy! Zouma si teraz vôbec nerozumel s brankárom Pickfordom, pri ich zrazení sa lopta dostala na kopačku SON HUNG-MINA a ten aj z uhla poslal loptu od odkrytej domácej brány – 1:1!
     
    26
    Alli sa snažil presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu preniknúť cez obranu súpera. Tottenham však navyšuje svoju aktivitu a snaží sa ešte vyrovnať do polčasovej prestávky.
     
    25
    Zakrátko tu bol však ďalší pokus o útočný výpad zo strany domácich, ale Sigurdsson nereagoval adekvátne na prihrávku od svojich spoluhráčov.
     
    24
    Domáci sa však nestiahli niekam dozadu a takisto sa snažia hrať aktívne. Teraz sa však Calvert-Lewin dopustil len nedovoleného zákroku. Hostia rozohrávajú loptu z vlastnej polovice ihriska.
     
    23
    Tottenham však aj naďalej pokračuje vo svojej aktivite a veľa nechýbalo, aby hostia teraz vyrovnali! Harry Kane sa prezentoval nebezpečnou strelou, ktorá len tesne minula priestoroch troch žrdí.
     
    22
    Na rade sú tak teraz hostia, ktorí boli aktívnejší, ale tento gól ich trocha spomalil. Do konca prvého polčasu je však ešte času dosť, snáď uvidíme ďalšie zaujímavé situácie.
    21. Theo Walcott (EVE) - 1:0
     
    21
    Everton FC dal gól!
    Je tu otvárací zásah tohto stretnutia a vzhľadom na doterajší priebeh stretnutia ho troška prekvapivo dosahujú domáci futbalisti! Calvert-Lewin si prebral presnú prihrávku a skvelo prenikol až do pokutového územia, kde sa neulakomil na strelu a loptu posunul na THEA WALCOTTA, ktorý presnou strelou prekonáva bezmocného Llorisa – 1:0!
     
    19
    V pokutovom území domácich sa hnal za centrovanou loptou Alli, ale previnil sa len útočnom faulom. Pickford tak už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    18
    A zakrátko je tu ďalší nedovolený zákrok zo strany hostí. Zatiaľ nemusel hlavný rozhodca tohto stretnutia Tierney siahnuť k napomenutiu v podobe žltej karty.
     
    17
    Hostia sa však dopustili len nedovoleného zákroku a tak je lopta znova v moci domáceho výberu. Teraz aj troška nepresností na oboch stranách, čo pokazilo dojem z veľmi dobrého úvodu stretnutia.
     
    16
    Po dlhej dobe sa Everton pokúsil o útočný výpad, ale domáci nenašli recept na obranu súpera a len odovzdali loptu na kopačky Tottenhamu.
     
    15
    Domáci sa snažia troška upokojiť hru a tak kombinujú v zadných radoch. Rozbehnutí hostia chcú však útočiť a tak sa plne venujú vysokému napádaniu súperovej rozohrávky.
     
    14
    Tlak hosťujúceho výberu stále narastá, Harry Kane sa chystal na individuálnu akciu, ale napokon je z toho len postavenie mimo hru. Everton si tak mohol vydýchnuť.
     
    13
    Predchádzajúca situácia hostí zrejme poriadne nakopla a ihneď tu bola ďalšia veľká šanca! Son sa krásne uvoľnil až do pokutového územia, presnou prihrávkou našiel Eriksena, ktorý však stroskotal na výbornom brankárovi Pickfordovi!
    12. Harry Kane (TOT)
     
    12
    Harry Kane mohol otvoriť skóre tohto stretnutia! Po chybe obrany sa rútil na bránu domáceho výberu, následne sa snažil prelobovať vybehnutého brankára Pickforda, ale lopta ide tesne nad bránu!
     
    11
    Napokon z toho bol postupný útok a aj prvý pokus o zakončenie. Celkom dobrý center smeroval do pokutového územia hostí, ale hlavička v podaní Richarlisona bola nepresná.
     
    10
    Tottenham sa snažil o rýchle založenie útočnej akcie, ale po nedovolenom zákroku v strede poľa je lopta prisúdená domácim futbalistom. Everton sa teraz nikam neponáhľa.
     
    9
    Na druhej strane sa snažil preniknúť za obranu domácich Eriksen, ale zadáci Evertonu dobre čítali hru a dostávajú loptu do bezpečia. Hlavne obe defenzívy tak majú v úvode stretnutia plné ruky a nohy práce.
     
    8
    Hostia ustáli tento menší nápor domáceho výberu, Alderweireld zachytil prihrávku a posúva loptu na brankára Llorisa, ktorý sa už snaží založiť útočnú akciu svojho celku.
     
    7
    Na útočnej polovici sa teraz usadili domáci futbalisti, ale nedarí sa im výraznejšie sa presadiť cez súperovu obranu. Diváci na štadióne sa však zatiaľ určite nenudia, určité napätie tu je.
     
    6
    Postupne sa opäť striedajú útočné výpady na oboch stranách, stále však čakáme a prvú vážnejšiu situáciu v tomto zápase. Dnes by to však mohlo vyzerať na veľmi ofenzívne poňatie hry.
     
    5
    Tottenham je pri lopte, ale len kombinuje vo svojich zadných radoch. Hostia tak ihneď čelia vysokému napádaniu zo strany domácich, Everton sa tak snaží donútiť súpera chybovať.
     
    4
    Opäť však dobre zapracovala domáca obrana, ktorá súpera nepustila do zakončenia a tak je lopta späť na kopačkách futbalistov Evertonu. Oba celky sa ale snažia hrať veľmi aktívne smerom dopredu.
     
    3
    Ani hostia nič pri svojom prvom útočnom výpade nevymysleli. Kane si nabehol za obranu súpera, ale prihrávku dostáva do bezpečia Zouma. Tottentham tak ešte môže skúsiť niečo vymyslieť.
     
    2
    Everton sa ihneď presunul na útočnú polovicu a skúšal vymyslieť aj prvú útočnú akciu. Napokon však lopta po chybnej prihrávke smeruje len za postrannú čiaru a tak sa Tottenham oslobodil.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí odohrajú toto stretnutie v modrých dresoch. Hostia nastupujú v bielej sade dresov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hlavný rozhodca tohto stretnutia Tierney spoločne so svojimi asistentmi Nunnom a Hatzidakisom privádza oba celky na hraciu plochu. To je už teda signál, že sa toto stretnutie čoskoro začne. Prajem vám tak príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemný futbalový podvečer! Dnes je na programe dohrávka 17. kola anglickej Premier League a Goodison Park v Liverpoole bude hostiť stretnutie medzi domácim Evertonom a hosťujúcim Tottenhamom. Papierové prognózy hovoria v prospech hostí, ale domáci sú si vedomí, že ak dnes zvíťazia, môžu zaznamenať posun v tabuľke vyššie. To je teda určite výborná pozvánka na sledovanie tohto zaujímavého stretnutia, ktoré sa čoskoro začne. Zatiaľ si tak môžte podrobne naštudovať zostavy oboch celkov, tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, K. Zouma, Digne – Davies, A. Gomes – Walcott, G. Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Y. Mina, Tosun, Bernard, Schneiderlin, Niasse

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, D. Sánchez, Alderweireld, Davies – Moussa Sissoko, Winks – Son Hung-min, Eriksen, Alli – Kane

    Náhradníci: Gazzaniga – Rose, Lamela, Walker-Peters, Foyth, Lucas Moura, Skipp

    Rozhodca: Tierney – Nunn, Hatzidakis
     
    Vítam všetkých fanúšikov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Everton FC a Tottenham Hotspur. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:00.

    Anglická Premier League pokračuje svojim 18. kolom. V nedeľu je naplánovaná dohrávka, ktorá sa sa uskutoční v Goodisonovom Parku a proti sebe sa postavia celky z opačných častí tabuľky.

    Everton FC:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 24 bodov a to im stačí na 11. umiestnenie v tabuľke. Posledná forma Evertonu nieje nijak priaznivá, domáci nevyhrali už štyri zápasy za sebou. V poslednom meraní síl Everton nestačil na Manchester City, ktorému podľahol na jeho pôde 3:1. Táto časť tabuľky, kde sa Everton nachádza je však poriadne nabitá a v prípade víťazstva by sa domáci mohli posunúť výrazne vyššie.

    Tottenham Hotspur:
    Hostia sú na tm o poznanie lepšie, kedže na svojom konte majú 39 bodov a nachádzajú sa momentálne na tretej pozícii. Tottenham drží krok s čelom tabuľky, ale potrebuje zbierať víťazstvá, ak pomýšľa na dobehnutie druhého Manchesteru City. V poslednom meraní boli hostia úspešní, keď si doma poradili s Burnleym tesne 1:0.

    Tabuľkové postavenie tak do úlohy favorita stavia hosťujúci celok, ale o všetkom sa bude rozhodovať na ihrisku a domáci svoju kožu len tak lacno nepredajú. Môžme sa tak určite tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, na ktorého sledovanie vás prostredníctvom nášho prenosu pozývam!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 21. Walcott, 51. G. Sigurdsson – 27. Son Hung-min, 36. Alli, 42. Kane, 49. Eriksen, 61. Son Hung-min, 74. Kane

    Karty:   32. Trippier (TOT), 71. Eriksen (TOT)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 4:7. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 13:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, K. Zouma, Digne – Davies, A. Gomes (53. Schneiderlin) – Walcott, G. Sigurdsson (83. Tosun), Richarlison (75. Bernard) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Y. Mina, Tosun, Bernard, Schneiderlin, Niasse.

    Tottenham Hotspur: Lloris – Trippier, D. Sánchez, Alderweireld, Davies – Moussa Sissoko (83. Lucas Moura), Winks – Son Hung-min (79. Skipp), Eriksen, Alli (46. Lamela) – Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Rose, Lamela, Walker-Peters, Foyth, Lucas Moura, Skipp.

    Rozhodca: Tierney – Nunn, Hatzidakis