Spal – Chievo 0:0 (kon.) | Fiorentina – Empoli 3:1 (kon.) | Frosinone – Sassuolo 0:2 (kon.)
Sampdoria – Parma 2:0 (kon.) | Cagliari – Neapol 0:1 (kon.) | AS Rím – CFC Janov 3:2 (kon.)
koniec
AS Rím
3:2 (2:2)
CFC Janov
cz Nedeľa 16.12.2018, 20:30 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Esteban Rolón (Janov CFC), který musel takticky zastavit rychlý protiútok soupeře. Hra se přerušila, což vyhovuje hlavně Římanům.
    89. Goran Panděv (JAN)
     
    89
    To snad ani není možné, co nyní Goran Panděv zahodil! Makedonský útočník dostal přihrávku těsně za malé vápno a měl kolem sebe dost místa. Ovšem zbrklým zakončením zamířil jen vysoko nad branku římského AS.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Patrik Schick (AS Řím), když u postranní čáry zajel do Davidea Biraschiho. Český reprezentant je krátce na zeleném pažitu, ale už se nelichotivě zapsal do statistik zápasu.
     
    83
    Z hranice vápna zakončil Aleksandar Kolarov, jehož pokus vyrazil s vypětím všech sil gólman. Poté přišla dorážka, která v krkolomné pozici zaduněla jen o bližší tyč janovské branky. O dorážku se postaral Bryan Cristante, jenž mohl zaznamenat druhý gól v zápase.
     
    80
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Patrik Schick.
     
    76
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Cengiz Ünder, přichází Davide Santon.
     
    68
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Rômulo, přichází Goran Panděv.
     
    65
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Sandro, přichází Esteban Rolón.
     
    60
    Střídání v týmu Janov CFC: ze hřiště odchází Ervin Zukanović, přichází Pedro Pereira.
    59. Bryan CRISTANTE - 3:2
     
    59
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Domácí celek se poprvé v utkání dostává do vedení a nutno říct, že po krásné akci! BRYAN CRISTANTE si narazil míč s Justinem Kluivertem a střelou z jedničky uklidil balon do branky. AS si nyní bude muset dávat pozor na chyby v obraně, které doposud předvádělo. Asistence: Justin Kluivert.
    49. Danko Lazović (JAN)
     
    49
    Domácí brankář je zralý na vystřídání, další jeho chyba končí brankou CFC. Christian Kouamé přihrával do druhé vlny, kde se balon odrazil na hranici vápna. Tam operoval Danko Lazović, jehož technická ale ne moc vydařená střela, skončila za brankovou čárou. Celou situaci ještě diskutoval hlavní rozhodčí s kolegou u videa, který rozhodl, že gól pro ofsajd platit nemůže.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Nicolò Zaniolo (AS Řím).
    46. Cengiz Ünder (ASR)
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k zahájení druhého poločasu a AS začalo zhurta! Centr z pravé strany vyrazil před sebe Ionut Radu a s dorážkou rychle přispěchal Cengiz Ünder. Jeho pokus volal po brance, ale míč zamířil jen nad břevno. Domácí útočník se okamžitě chytá za hlavu, protože ví, že Řím měl v tomto momentu jít do vedení.
    45. Justin KLUIVERT - 2:2
     
    45
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Oba celky už se asi viděli v kabinách, s jistotou mohu říct, že Janov určitě! Jenže po přihrávce z levé strany se k balonu dostal rozběhnutý JUSTIN KLUIVERT, jenž křižnou střelou na zadní tyč znovu vyrovnává stav zápasu. Asistence: Aleksandar Kolarov.
    33. Oscar HILJEMARK - 1:2
     
    33
    Janov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro AS hodně ledová sprcha, protože Janov si bere svůj náskok zpátky! centr od praporku poslal na první tyč Rômulo, míč přizvedl Sandro a na zadní tyči zavřel situaci OSCAR HILJEMARK. Jeho zakončení opět rozveselilo hostující tábor fanoušků. Asistence: Sandro.
    31. Federico FAZIO - 1:1
     
    31
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Po standardní situaci je znovu vyrovnáno! Centr z pravé strany se od hostujícího hráče odrazil na penaltový puntík, kde už byl připravený FEDERICO FAZIO. Jeho pokus zamířil přesně do pravého spodního rohu branky, kam se Ionut Radu nemohl dostat.
    25. Federico Fazio (ASR)
     
    25
    Na pravé straně se rozeběhl Bryan Cristante, který se snažil přihrát před branku. Ale vybojoval pouze rohový kop. Ten na zadní tyči vrátil do ohně už zmíněný hráč. Po odrazu se ke střele dostal Federico Fazio, jenž napálil balon do boční strany sítě.
    17. Krzysztof PIĄTEK - 0:1
     
    17
    Janov právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba domácího brankáře a rázem se stav zápasu poprvé mění! Z obrovské dálky se napřáhl Oscar Hiljemark, jehož pokus vypadal jako nenápadný. Ovšem Robin Olsen balon neudržel a míč se kutálel do branky, kde ho ještě před brankovou čárou skluzem trefil KRZYSZTOF PIĄTEK. Asistence: Oscar Hiljemark.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Ervin Zukanović (Janov CFC), který zezadu ostře dohrál Cengize Ündera. První potrestání zde bylo jistě na místě.

    Michal Luxa

    Góly: 31. Fazio, 45. Kluivert (Kolarov), 59. Cristante (Kluivert) – 17. K. Piątek (Hiljemark), 33. Hiljemark (Sandro)

    Karty:   48. Zaniolo (ASR), 87. Schick (ASR) – 14. E. Zukanović (JAN), 90+4. Rolón (JAN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:8. Fauly: 9:15.
    AS Rím: Olsen – Fazio, Manolas (C), Juan Jesus – Florenzi, Cristante, N´Zonzi, Kolarov – Zaniolo, Kluivert (80. Schick) – Ünder (76. Santon).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Santon, Perotti, Ćorić, Karsdorp, Schick, De Rossi, Luca Pellegrini, Pastore, Marcano, Marcucci.

    CFC Janov: Radu – Biraschi (C), Romero, E. Zukanović (60. P. Pereira) – Rômulo (68. Panděv), Hiljemark, Sandro (65. Rolón), Bessa, Lazović – K. Piątek, Kouamé.
    Náhradníci: Marchetti, Russo – Rolón, Panděv, Lisandro López, Spolli, Omeonga, Veloso, I. Medeiros, Favilli, P. Pereira, Dalmonte.

    Rozhodca: Di Bello – Di Vuolo, Tasso