Heerenveen – Utrecht 2:3 (kon.) | Amsterdam – Graafschap 8:0 (kon.) | Groningen – Emmen 1:2 (kon.)
Feyenoord – Sittard 0:2 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
8:0 (3:0)
BV De Graafschap
cz Nedeľa 16.12.2018, 14:30 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Holandská Eredivisie • 16. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Daley BLIND - 8:0
     
    90
    Ajax právě vstřelil branku!
    A ještě jeden gól na závěr zápasu! Neres převzal míč od Kristensena a zprava nacentroval na zadní tyč. DALEY BLIND nejprve trefil tyč, ale napodruhé se z otočky už nemýlil a jako druhý hráč zkompletoval hattrick!
    74. Daley BLIND - 7:0
     
    74
    Ajax právě vstřelil branku!
    Sedm! Kristensen z prvního doteku sklepával dlouhý nákop k malému vápnu a vytěžil z toho alespoň roh. Lasse Schöne zprava odcentroval a potrestal obrovský nedůraz v hostující obraně. DALEYMU BLINDOVI přistál míč přesně na noze a bez přípravy ho kopl do sítě, aniž by ho přitom někdo obtěžoval.
    69. Hakím ZIJACH - 6:0
     
    69
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácím teď padá do branky vše, na co sáhnou! Donny van de Beek má další asistenci za přihrávku na osu hřiště, odkud levačkou vystřelil z pětadvacetimetrové vzdálenosti HAKÍM ZIJACH a poslal balón ze svého pohledu k pravé tyči, kam Etemadi nedosáhl.
    65. Daley BLIND - 5:0
     
    65
    Ajax právě vstřelil branku!
    Další hezká dalekonosná trefa znamená stav pět ku nule! Dolberg si došel pro míč do hloubky a dal ho pod sebe na DALEYHO BLINDA. Tomu se otevřel prostor na střelu z dálky a krásně ji umístil pod břevno bezmocného Etemadiho.
    62. Hakím ZIJACH - 4:0
     
    62
    Ajax právě vstřelil branku!
    Pěkná trefa navyšuje rozdíl mezi oběma týmy na čtyři góly! Střídající Neres si pár minut po příchodu připisuje asistenci, když z pravé strany posunul míč na HAKÍMA ZIJACHA. Ten napřáhl levačkou a krásně uklidil míč k pravé tyči hostující branky. Etemadi zůstal nehybně stát a neměl šanci zasáhnout.
    32. Hakím ZIJACH - 3:0
     
    32
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tři nula! Přímo z rohu zakončení nepřišlo, ovšem tlak domácího týmu v těsné blízkosti pokutového území pokračoval. Tadić si pokryl míč a poslal ho na pravou stranu, odkud centroval Mazraoui a našel ve vápně trestuhodně volného HAKÍMA ZIJACHA. Ten si před zakončením mohli zazpívat koledu a přesto by mu ještě zbyl čas na velmi snadnou gólovou střelu.
    25. Noussair MAZRAOUI - 2:0
     
    25
    Ajax právě vstřelil branku!
    Žádné překvapení se v Amsterdamu asi konec nebude! Ajax po několikátém faulu na Dolberga rychle rozehrál. Zijach zprava přihrál do vápna na van de Beeka, který chytrou patičkou našel mnohem volnějšího NOUSSAIRA MAZRAOUIHO a ten přízemní střelou zvýšil už na 2:0.
    18. Dušan TADIĆ - 1:0
     
    18
    Ajax právě vstřelil branku!
    Byla to jen otázka času, kdy tato hra kočky s myší přinese první změnu skóre! Owusu vystoupil až k půlící čáře, kde si domácí hráči balón pohlídali a Zijach výtečným pasem vysunul DUŠANA TADIĆE. Ten z hrany vápna vypálil a o horní tyčku dostal míč za Etemadiho záda.

    Michal Břuchanský

    Góly: 18. Tadić, 25. Mazraoui, 32. Zijach, 62. Zijach, 65. Blind, 69. Zijach, 74. Blind, 90. Blind

    Karty:   67. van de Pavert (GRA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 17:2. Střely mimo: 13:1. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 3:11.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui (58. Kristensen), de Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne, van de Beek, F. de Jong – Zijach (71. Sinkgraven), Dolberg, Tadić (59. Neres).
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Huntelaar, Kristensen, Labyad, Neres, Sinkgraven, Wöber.

    BV De Graafschap: Etemadi – Owusu, Nieuwpoort, van de Pavert, Tutuarima – Olijve, El Jebli (76. Vet), E. Bakker – F. Narsingh (46. Abena), Nijland (67. Serrarens), van Mieghem.
    Náhradníci: Rondeel, van den Dam – Abena, Burgzorg, Hamdaoui, Klaasen, Serrarens, Straalman, Thomassen, Vet.

    Rozhodca: Blom – Diks, van de Ven