Montreal – Ottawa 5:2 (kon.) | Florida – Toronto 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Detroit 4:3 (1:0 po s.n.)
Washington – Buffalo 4:3 (2:1 po s.n.) | Pittsburgh – LA Kings 4:3 (po pr.) | Columbus – Anaheim 1:2 (po pr.)
Nashville – NJ Devils 2:1 (2:1 po s.n.) | Colorado – Dallas 6:4 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 5:1 (kon.)
NY Rangers – Vegas 3:4 (po pr.) | Carolina – Arizona 3:0 (kon.) | St. Louis – Calgary 2:7 (kon.)
Boston – Buffalo 2:4 (kon.)
koniec po predl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Los Angeles Kings
cz Nedeľa 16.12.2018, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    63:59 Phil KESSEL - 4:3
     
    63:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hotovo, dobojováno! Jevgenij Malkin se snažil přihrát, ale kotouč byl mezi kruhy zastaven. Ruská hvězda ale situaci nevzdala a do kotouče píchla. Ke střele se poté dostal PHIL KESSEL, jenž ukázal, že se v takových situacích nemýlí. Asistence: Jevgenij Malkin a Olli Määttä.
     
    63:25
    Oddechový čas pro domácí.
     
    63:25
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Brendan Leipsic – 2 min., sekání).
     
    63:10
    Sidney Crosby číhal u zadní tyče, kam také mířil puk. Ovšem domácí kapitán přihrávku už nečekal, a tak se od něj černá guma odrazila jen vedle pravé tyče.
     
    62:26
    Alex Iafallo objel útočné pásmo a poté zakončil. Ovšem Matt Murray opět zasáhl. Hra se rychle přesunula před druhou z branek, kde Bryan Rust v dobré šanci přestřelil.
     
    60:56
    Jevgenij Malkin se doslova vykašlal na soupeře a pustil Los Angeles do přečíslení. Po prohození obránce se sám před brankou objevil Jake Muzzin, jenž stejně jako jeho kolega mezeru mezi betony gólmana nenašel.
     
    60:19
    Přihrávku přes celé střední pásmo až na útočnou modrou čáru dostal Tyler Toffoli, jenž se hnal sám na brankáře. Hostující útočník se pokusil zakončit mezi betony, ale Matt Murray drží Pens ve hře o druhý bod.
     
    56:17
    Králové mohli dokonce převrhnou misky vah na svou stranu, ale Matt Murray byl proti. Domácí brankář pokryl střelu z bezprostřední blízkosti, ale také dorážku Tylera Toffoliho.
    52:30 Alex IAFALLO - 3:3
     
    52:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po využité přesilové hře je vyrovnáno! Adrian Kempe viděl na kruhu osamoceného ALEXE IAFALLA, jehož pokus z voleje letěl přesně mezi ruku a tělo přesouvající se ho brankáře. Asistence: Adrian Kempe a Jake Muzzin.
     
    50:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Garrett Wilson – 2 min., hákování).
     
    44:33
    Přihrávku přes celou šířku pásma dostal Drew Doughty, jenž z jedničky vypálil golfákem. Jeho pokus mířil do protipohybu Matta Murrayho, který semaforem zlikvidoval povedenou akci Králů.
     
    42:39
    Králové jeli střídat, ale Penguins rychle rozehráli. Modrou čáru s pukem překonal Sidney Crosby, jehož pokus švihem nadělal brankáři obrovské potíže. Jenže i tentokrát si Jonathan Quick poradil a drží svůj tým ve hře o body.
     
    40:42
    Čtvrtá formace domáchc se mohla dočkat branky! Přečíslení zakončoval Derek Grant, jehož pokus vyrazil brankář nad sebe. Za dorážkou mířil Garrett Wilson, ale od puku ho odstavil bránící hráč, jinak by útočník Pittsburghu zakončoval do prázdné branky.
     
    39:14
    Tanner Pearson se mohl podruhé zapsat mezi střelce zápasu. Bývalý Král ujel spoluhráči a řítil se na brankáře. Ač atakován, tak se mu podařilo zakončit i zapsat dorážku. Ovšem Jonathan Quick se překvapit nenechal a zapisuje si dva zákroky betonem.
     
    38:24
    Tak to byla neskutečná akce kapitána Tučňáků! Sidney Crosby se od mantinelu proháčkoval až před branku, odkud trefil břevno. Při Jonathanu Quickovi nyní stálo štěstí.
    30:06 Matt LUFF - 3:2
     
    30:06
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Rozdíl ve skóre je opět jednobrankový! Nejprve jeli hosté do přečíslení, které nevyužili. Následně se k odraženému kotouči dostal MATT LUFF, jenž přes Jaka Guentzela nedal šanci brankáři. Asistence: Austin Wagner a Drew Doughty.
    28:29 Tanner PEARSON - 3:1
     
    28:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vytrejdovali jste mě? Potrestám vás! TANNER PEARSON vybojoval kotouč a poté se vydal před branku, kde si zkušeně položil bývalého spoluhráče a střelou pod břevno zvyšuje vedení Penguins. Bez asistence.
     
    27:53
    Sidney Crosby z pravé strany našel u zadní tyče Bryan Rust, jenž byl před brankou zcela osamocený. Jenže tvrdou přihrávku nezpracoval, a tak pochopitelně netrefil ani poloprázdnou bránu Los Angeles.
    23:22 Jake MUZZIN - 2:1
     
    23:22
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Krásná akce Králů končí brankou! Anže Kopitar dostal přihrávku, po které už mohl zakončovat, ale zvolil ještě luxusní posunutí na JAKA MUZZINA. Hostující obránce nedal brankáři šanci, protože jeho zakončení z voleje zamířilo do míst, kam se nemohl dostat. Asistence: Anže Kopitar a Alex Iafallo.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Dustin Brown – 2 min., vysoká hůl).
    16:40 Neuznaná branka Tylera Toffoliho
     
    16:40
    Králové si vypracovali několik nadějných šancí, ale brankou končí ta nenápadná. Tyler Toffoli dostal přihrávku do pravého kruhu, odkud s přispěním obránce zamířil přesně do bližšího horního rohu branky. Ovšem domácí trenér požádal o pomoc video, a to rozhodlo, že se při překonání modré čáry jednalo o ofsajd!
     
    14:39
    Matt Murray teď snad ani neví, jak kotouč vyrazil, ale vysloužil si ovace ve stoje! Zakončení z levé strany vyrazil domácí brankář do druhého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Nikita Ščerbak, jehož pokus mířil okamžitě k přední tyči. Ovšem Matt Murray se rychle přesunul a opět ochránil svou svatyni.
    13:04 Bryan RUST - 2:0
     
    13:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jake Guentzel prodloužil z jedničky přihrávku na svého kapitána, který neváhal a našel spoluhráče. BRYAN RUST využil toho, že Jonathan Quick šel velmi brzo na led a střelou pod horní tyč jej překonal. Asistence: Sidney Crosby a Jake Guentzel.
     
    11:45
    Další nebezpečně vypadající pokus vyslal z pravého kruhu Derick Brassard, jenž mířil ke vzdálenější tyči. Hostující brankář toho moc neviděl, jelikož mu dobře clonil Bryan Rust, ale přesto černou gumu nějak vyrazil.
     
    10:38
    Los Angeles už mohlo vyhodit, ale zkoušelo to středem, kde stál Phil Kessel . Jeho zakončení po ledě vykopl ve složité pozici Jonathan Quick betonem.
     
    10:02
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Brendan Leipsic.
     
    09:51
    Mezi kruhy si najel Michael Amadio, jehož pokus mířil pod horní tyč. Jenže gólman Penguins vytáhl další velký zákrok ramenem a stále drží vedení svého celku.
     
    09:02
    Od modré čáry vystřelil Derek Forbort, jehož pokus domácí brankář moc neviděl, a tak jej jen vyrazil před sebe. V předbrankovém prostoru se nacházel ještě Nate Thompson, jenž mířil k levé tyči. Ovšem Matt Murray byl opět ve střehu.
    06:58 Matt CULLEN - 1:0
     
    06:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí celek udeřil v oslabení a dostává se do vedení! Do střelecké pozice se dostal MATT CULLEN, jehož zakončení švihem zamířilo na levé šibenice Quickovy branky. Asistence: Bryan Rust a Jack Johnson.
     
    05:22
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Olli Määttä – 2 min., držení).
     
    02:19
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Derek Grant – 2 min., sekání).

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 7. Cullen (Rust, J. Johnson), 14. Rust (Crosby, Guentzel), 29. Pearson, 64. Kessel (Malkin, Määttä) – 24. Muzzin (Kopitar, Iafallo), 31. Luff (Wagner, Doughty), 53. Iafallo (Kempe, Muzzin)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Riikola, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, J. Johnson, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), Aston-Reese – Sheahan, Brassard, Pearson – G. Wilson, Cullen, D. Grant.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Fantenberg, LaDue, Muzzin, Walker, Forbort – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Luff, J. Carter (A), Leipsic – Toffoli, Kempe, Ščerbak – Amadio, N. Thompson, Wagner.

    Rozhodca: McIsaac, Morton – Kovachik, Amell

    Diváci: 18 627