Norimberk – Wolfsburg 0:2 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
0:2 (0:0)
VfL Wolfsburg
Piatok 14.12.2018, 20:30 • Max-Morlock-Stadion, Nürnberg • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:27:01)
     
    Ani druhý polčas neponúkol futbal vysokej úrovne, s jeho výsledkom sú však spokojnejší hráči Wolfsburgu, ktorý strelili dva góly a dnešný zápas tak vyhrávajú. Norimberg sa nedostal po prvom góle už prakticky k ničomu a tak asi zaslúžene prehral. Norimberg nezvíťazil už v deviatom zápase za sebou a ešte hlbšie sa v tomto kole namočí do boja o záchranu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+3. Josip Brekalo (WOF) - 0:2
     
    90+3
    VfL Wolfsburg dal gól!

    Je definitívne rozhodnuté! Domáci sa vrhli do útoku, stratili však loptu a hostia zaútočili do otvorenej obrany. Loptu dostal na ľavej strane JOSIP BREKALO, ktorý si zasekol obrancu a strelou k vzdialenejšej tyči nedal Bredlowovi žiadnu šancu.
     
    90+2
    Margreitter, ktorý už hrá teraz na hrote spadol po súboji s Knochem. Ani tentokrát rozhodca faul neodpískal. Po následnom dlhom aute sa k hlavičke v pokutovom území dostal Ishak, nedokázal ale svoj pokus nijak umiestniť a Casteels tak s ním nemal problém.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Dvakrát získal Norimberg rohový kop, oba rohy však odvrátil Brooks a následne v súboji o loptu Brekalo veľmi tvrdo zrazil k zemi Kerka. Rozhodca faul neodpískal.
     
    89
    Domáci držia loptu, hostia ich však vytlačili až na ich polovicu a rozohrávať útočnú akciu musel brankár Bredlow.
     
    88
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Federico Palacios, prichádza Patrick Erras.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Wout Weghorst, prichádza Renato Steffen.
    86. Adam Zreľák (NUR)
     
    86
    Po priamom kope vznikla pred bránou veľká skrumáž, na konci ktorej sa lopta odrazil k Adamovi Zreľákovi a ten obišiel brankára Casteelsa a strelil gól. Zreľák bol však v tesnom ofsajde a gól tak neplatí.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Ohis Felix Uduokhai (VfL Wolfsburg).
     
    85
    Hráči Norimbergu si posúvali loptu okolo pokutového územia, až kým si loptu neprevzal Misidjan, ktorý sa chcel uvoľniť na pravom krídle. Uduokhai ho zrazil k zemi.
     
    84
    Domáci až teraz zatlačili hostí k ich pokutovému územiu. Všetky priestory na kolmice alebo prieniky zatiaľ hostia skvele pokrývajú.
     
    83
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Simon Rhein, prichádza Sebastian Kerk.
     
    82
    Petrák získal loptu a posunul ju na pravú stranu, odkiaľ centroval Bauer. Loptu odrazil hlavou do autu Uduokhai, ktorý teraz na zemi naťahuje čas.
     
    81
    Hosťujúcich hráčov ale domáci vôbec nenapádajú. Loptu si teraz prihrávajú obrancovia Wolfsburgu pred vlastným pokutovým územím, nikto z domácich hráčov ich ale nenapáda.
     
    80
    Wolfsburg drží loptu a kombinuje na polovici domácich. Tí majú veľký problém dostať sa k lopte a čas na vyrovnanie sa im pomaly, ale isto kráti.
     
    79
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Yunus Malli, prichádza Josip Brekalo.
     
    77
    Ginczek centroval z ľavej strany, loptu zastavil obranca Mühl. Následne si ale Mühl neporozumel pri malej domov s brankárom Bredlowom, ktorý musel loptu pod tlakom odkopnúť, a tak sa dostala až na druhú stranu k brankárovi hostí Casteelsovi.
     
    75
    Misidjan dvakrát centroval z pravej strany, zakaždým mu ale obrancovia Wolfsburgu loptu vrátili. Tretí jeho center preletel až na druhú stranu, kde ju získali hostia.
     
    74
    Na druhej strane prihral Arnold pekne k pokutovému územiu Weghorstovi, útočník hostí sa ale neprekľučkoval cez Mühla. Lopta ale ostáva pod kontrolou hostí.
     
    73
    Rozohrávka ale nebola veľmi vydarená a lopta sa dostala na hranicu pokutového územia k Ishakovi, ktorý však vystrelil veľmi nepresne a ohrozil skôr rohovú zástavku ako bránu Casteelsa.
     
    72
    Domáci držia loptu na polovici hostí, do dobrej streleckej pozície sa ale nedostali. Misidjan to skúšal i individuálne z pravej strany, Arnold však predviedol skvelý obranný zákrok a o loptu ho obral.
     
    71
    Stará známa dvojica – Misidjan a Uduokhai – sa opäť stretli pri autovej čiare a opäť končí faulom jedného z tejto dvojice, tentokrát Uduokhaia.
     
    71
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Matheus Pereira, prichádza Mikael Ishak.
     
    69
    Hostia domácich do ničoho nepúšťajú, naopak sami po zisku lopty podnikli zaujímavý útok, ktorý však končí len mizerným centrom Arnolda z ľavej strany. Lopta končí v rukaviciach brankára Bredlowa.
     
    68
    Hneď po rozohrávke však fauloval v strede poľa i pred chvíľou faulovaný Arnold a loptu tak získavajú opäť domáci.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Ondřej Petrák (1. FC Norimberg). Ten zasiahol prenikajúceho Arnolda rukou do tváre a zastavil tak rodiaci sa rýchly protiútok hostí.
     
    66
    Strely: 7:7
    Strely na bránu: 0:3
     
    65
    Arnoldov center doletel k zadnej tyči na úplne voľného Weghorsta, ktorý z tesnej blízkosti poslal loptu hlavou nad Bredlowovu bránu.
     
    64
    Ginczeka fauloval Rhein priamo pred svojim pokutovým územím. Hostia budú mať štandardnú situáciu z veľmi zaujímavej pozície.
     
    62
    Domáci sa začali tlačiť po inkasovanom góle dopredu. William ale skvelým zákrokom na ľavej strane loptu získal a založil útok hostí.
     
    60
    Zreľák napáda rozohrávku hostí veľmi vysoko, až k ich pokutovom území, Casteels s Brooksom ale napokon rozohrali presne.
    58. Daniel Ginczek (WOF) - 0:1
     
    58
    VfL Wolfsburg dal gól!

    DANIEL GINCZEK si spracoval nákop Arnolda pred pokutovým územím domácich a potiahol si loptu smerom k bráne. Streleckú pozíciu mu výrazne uľahčil kapitán domácich Margreitter, ktorý vletel do súboja tak nešikovne, že mu odtiahol z cesty kolegu z obrany Bauera, a tak Ginczek už nemal problém strelou po zemi prekonať vybehnutého brankára Bredlowa.
    57. Wout Weghorst (WOF)
     
    57
    Na ľavej strane sa cez obrancu uvoľnil Gerhardt, ktorý prihral po zemi presne do druhej vlny na nabiehajúceho Weghorsta. Strela útočníka hostí končí na ľavej tyči!
     
    55
    Arnoldov rohový kop odvrátila obrana domácich na Misidjana, ktorý si loptu potiahol sám až k pokutovému území hostí a tam strieľal cez obrancu mimo Casteelsovu bránu.
     
    54
    Ginczek sa tlačil s loptou medzi troch hráčov Norimbergu do pokutového územia, Bauer mu ale skvelým defenzívnym zákrokom loptu skĺzom odkopol.
     
    53
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva Adam Zreľák (1. FC Norimberg), ktorý vo vzdušnom súboji trafil lakťom do hlavy Knocheho.
     
    52
    Misidjan bežal za nákopom z vlastnej polovice a v súboji s ním spadol Uduokhai. Rozhodca odpískal faul, spomalený záber však odhalil, že obranca hostí zakopol, takže domáci prišli o nádejnú gólovú príležitost.
     
    51
    Pereira stratil loptu pred vlastným pokutovým územím, našťastie preňho ale nedokázal presne prihrať spoluhráčovi do pokutového územia Malli, a tak domáci loptu získavajú späť.
     
    50
    Casteelsov odkop od brány doletel bez zásahu hráčov až na druhú stranu k brankárovi domácich Bredlowovi. Ten však rozohral len do autu.
     
    49
    Ten bol rozohraný len po zemi na Misidjana, ktorý sa snažil prekľučkovať po pravej strane. Nepodarilo sa mu to, ale lopta sa dostala k Pereirovi, ktorý napriahol k strele spoza šestnástky. Jeho strela letí vysoko nad.
     
    48
    Uduokhai fauloval dnes veľmi aktívneho Misidjana. Domáci budú mať priamy kop z pravej strany.
     
    47
    Hneď o ňu ale prišli a po narážačke Zreľáka s Misidjanom sa slovenský útočník dostal k možnosti nacentrovať, loptu si ale nechal utiecť za bránkovú čiaru, a tak bude rozohrávať od brány brankár Casteels.
     
    46
    Druhý polčas rozohrali domáci, ktorý sa okamžite pokúsili o nákop dopredu. Lopta ale doletela až do autu, a tak ju získavajú hostia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:30.
     
    Prvý polčas priniesol minimum zaujímavých momentov. Zápas sa odohrával hlavne v strede poľa, pretože ani jeden z tímov nechcel otvoriť hru a riskovať prvý inkasovaný gól. Verme teda, že druhý polčas prinesie lepší futbal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Arnoldov center však i tentokrát bez väčších problémov odvrátila obrana domácich, a tým založila protiútok domácich. Na jej konci bol Misidjanov center, ktorý letel asi dva metre nad bránou.
     
    43
    Misidjan fauloval na ľavej strane Gerhardta, hostia tak budú mať priamy kop.
     
    42
    Domáci ku koncu prvého polčasu prebrali iniciatívu a tlačia hostí k ich pokutovému územiu. Z podobnej pozície, ako pred chvíľou Petrák, strieľal Pereira, jeho pokus však letí vysoko nad.
     
    41
    Petrák dostal loptu na hranici pokutového územia a bez váhania vystrelil, jeho strela preletela len pár centimetrov nad brvnom Casteelsovej brány.
    40. Adam Zreľák (NUR)
     
    40
    Veľký závar vznikol pred bránou Wolfsburgu. Misidjanov ceter najskôr hlavičkoval Petrák, ktorého hlavička bola zblokovaná a rovnako dopadla i strela Zreľáka.
     
    39
    Misidjan si nabiehal na prihrávku Pereiru a v súboji s Arnoldom spadol v pokutovom území. Rozhodca napriek žiadostiam domácich penaltu nepíska.
     
    38
    Misidjan po zisku lopty zaútočil po pravej strane a nacentroval do pokutového územia. Palacios chcel jeho center sklepnúť hlavou na Zreľáka, Casteels bol ale rýchlejší a k lopte sa dostal ako prvý.
     
    37
    Hostia však získali okamžitým presingom po rozohrávke loptu späť a od vlastných obrancov rozbiehajú ďalší postupný útok.
     
    36
    Uduokhai si nabiehal na Brooksov pas na ľavú stranu. V súboji o loptu pri autovej čiare ale fauloval Margreittera.
     
    35
    Strely na bránu: 0:2
     
    34
    Wolfsburg drží loptu častejšie, ale k ničomu to zatiaľ nevedie. Ich pokusy o útoky po krídlach bez problémov zachytávajú krajní obrancovia.
     
    33
    Na druhej strane sklepol nákop z vlastnej polovice Zreľák hlavou na Rheina, ktorý strieľal z prvej z voleja. Jeho strela letí vysoko nad Casteelsovu bránu.
     
    32
    Uduokhaiovi sa otvoril priestor na ľavej strane, kade si potiahol loptu. Jeho následný center ale doletel až na tribúnu za bránou a atletickou dráhou.
     
    31
    Ďalší nákop od obrancov Wolfsburgu na nabiehajúceho Ginczeka letel príliš vysoko a skončil za bránkovou čiarou.
     
    30
    Po pomerne otvorenom úvode zápasu tempo úplne opadlo. Zápas sa zmenil na boj o stred poľa, ktorý ale zatiaľ neovládol ani jeden z tímov.
     
    29
    Rhein potiahol loptu po ľavej strane k pokutovému územiu hostí, kde sa snažil založiť útočnú akciu domácich, Jeho spoluhráči ale loptu nedokázali udržať.
     
    28
    Arnoldov center bol opäť mizerný a odhlavičkoval ho bez problémov obranca domácich.
     
    28
    Misidjan stiahol k zemi Uduokhaia pred pokutovým územím. Hostia budú mať priamy kop z dobrej pozície.
     
    27
    Hostia držali loptu na svojej polovici, až kým sa Brooks nerozhodol pre nákop na útočníkov. Bol však veľmi nepresný a doletel úplne presne na brankára Bredlowa.
     
    26
    Malli skočil na členok Matheusovi Pereirovi. Okamžite sa na útočníka hostí vrhli domáci hráči, ani tentokrát ale rozhodca neudeľuje žltú kartu.
     
    25
    Dej zápasu sa zasekol pri stredovej čiare, kde prebehlo niekoľko tvrdých súbojov o loptu, ani jeden z tímov sa ale na polovici súpera neusadil.
     
    23
    Hra sa dosť upokojila v posledných minútach. Ani jeden z tímov nechce veľmi otvoriť hru a riskovať, že inkasuje ako prvý.
     
    22
    Misidjan veľmi tvrdým spôsobom podrazil Arnolda. Rozhodca mu nedáva žltú kartu napriek tomu, že by si ju za tento zákrok asi zaslúžil.
     
    21
    Zreľák je teraz jediným napádajúcim hráčom domácich, hostia tak bez problémov zakladajú svoju akciu.
     
    20
    Zreľák dostal prihrávku do nábehu od svojho útočného kolegu Palaciosa, v súboji jeden na jedného s Knochem ale neuspel a loptu stratil.
     
    19
    Podobne ale dopadol i postupný útok domácich. Ani jeden z tímov zatiaľ nie je schopný dostať sa k ohrozeniu súperovej brány postupnou kombináciou.
     
    18
    Hostia prechádzajú do postupného útoku, nepresnými prihrávkami v strede poľa sa ale sami brzdia a vytláčajú z nádejných pozícií.
     
    17
    Petrák vysunul na pravom krídle do nábehu Misidjana, ktorému však obranca hostí odkopol loptu na rohový kop. Práve Misidjan ho následne zahrával, jeho center ale letel priamo na Casteelsa, ktorý ho bez problémov chytil.
     
    16
    Držanie lopty: 41 % : 59 %
     
    15
    Bauerovi pred vlastným pokutovým územím odskočila lopta a Ginczek mohol zaútočiť, jeho kolega z obrany Mühl ho ale zastúpil a nedovolil prejsť útočníkovi hostí.
     
    14
    Domáci po zisku lopty prešli do útoku a bleskurýchle sa dostali k pokutovému územiu hostí. Ani Leiboldov, ani Misidjanov center sa však do pokutového územia nedostali.
     
    12
    Petrák v súboji o loptu v strede poľa fauloval Gerhardta. Následný nákop doletel až do rukavíc brankára Bredlowa.
     
    11
    Tí si ale vzadu nerozumeli a lopta sa opäť dostala ku Ginczekovi, ktorého strelu bez problémov vyrazil na rohový kop brankár Bredlow.
     
    10
    Rohový kop bez problémov vyboxoval brankár Casteels, lopta sa ale postupne dostala na druhú stranu k brankárovi domácich Bredlowovi a ten zakladá svojou rozohrávkou ďalšiu akciu domácich.
     
    9
    Center Misidjana odvrátil Ginczek, ktorý pomáha pri bránení defenzívnych štandardných situácií, na rohový kop.
     
    8
    Arnold zrazil k zemi Misidjana, ktorý si ho obhodil na pravej strane. Domáci tak budú mať priamy kop.
     
    7
    Domáci mohl opäť bleskovo zaútočiť, tentokrát ale Misidjanovi lopta odskočila. Následne bol v strede poľa faulovaný Matheus Pereira.
     
    6
    Domáci po zisku lopty okamžite zaútočili. Misidjan poslal presný center z pravej strany medzi obrancov na nabiehajúceho Adama Zreľáka, tomu však na spracovanie chýbalo pár centimetrov, a tak jeho pokus v skĺze letí nad bránu.
     
    5
    Rohový kop nepriniesol žiadne nebezpečenstvo, prvý brániaci hráč ho odhlavičkoval. Lopta ale zostáva u hráčov Wolfsburgu.
     
    4
    Z ničoho nič prišiel pas za obranu na nabiehajúceho Ginczeka, ten sa však už dostal do ostrého uhlu, a tak jeho strelu brankár Bredlow bez problémov vyrazil na rohový kop.
     
    3
    Hostia zatiaľ kombinujú na vlastnej polovici a nikam sa neponáhľajú. Domáci im to uľahčujú symbolickým presingom.
     
    2
    Arnolda, ktorý získal loptu v strede poľa, fauloval Bauer. Hostia získavajú loptu.
     
    2
    Loptu ale veľmi rýchlo po nepresnej prihrávke v strede poľa stratili, a tak môžu rozvinúť svoju prvú kombináciu domáci.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí rozohrávajú svoj prvý postupný útok od vlastných obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci Norimberg bude hrať vo vínovočervených dresoch, hostia v bielych.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Bredlow – Bauer, Margreitter (C), Mühl, Leibold – Matheus Pereira, Petrák, Rhein, Misidjan – Zreľák, Palacios.
    Náhradníci: Klandt – Goden, Ewerton, Ishak, Kerk, Kubo, Erras.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Uduokhai – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Ginczek, Weghorst, Malli.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Brekalo, Steffen, Klaus, Mehmedi, Rexhbecaj.

    Rozhodca: Jablonski – Grudzinski, Thielert.
     
    Keďže Norimberg bol štyri roky v druhej lige, tak nebolo možné, aby sa tieto dva tímy spolu stretli v Bundeslige. Jediný ich vzájomný zápas za túto dobu je tak pohárový zápas z decembra 2017, v ktorom Wolfsburg vyhral v Norimbergu 2:0 po predĺžení.

    Čo sa týka Bundesligy, tak bilancia z posledných 10 zápasov je vyrovnaná – Norimberg vyhral 4 zápasy, dva zápasy sa skončili remízou a Wolfsburg vyhral takisto 4 zápasy.
     
    VfL Wolfsburg

    Hostia sú na to o dosť lepšie ako domáci. Z deviateho miesta majú výrazne bližšie k pohárovým priečkam ako k zostupovým (na šieste miesto strácajú len štyri body). Taktiež ich forma sa výrazne zlepšila, keď z posledných troch zápasov získali sedem bodov za dve výhry a remízu. Čo sa týka počtu strelených i inkasovaných gólov, tak Wolfsburg patrí medzi priemer Bundesligy, keďže v oboch kolónkach má na konte 20 gólov.

    Posledných 5 zápasov:
    Wolfsburg – Borussia Dortmund 0:1
    Hannover – Wolfsburg 2:1
    Wolfsburg – RB Lipsko 1:0
    Frankfurt – Wolfsburg 1:2
    Wolfsburg – Hoffenheim 2:2
     
    1. FC Norimberg

    Nováčik Bundesligy podľa očakávania bojuje po svojom postupe o záchranu. Aktuálne je na 15. mieste, poslednom mieste zaručujúcom záchranu v súťaži len o skóre pred Stuttgartom. Forma domácich vôbec nie je dobrá – už osem zápasov za sebou nevyhral a z posledných piatich zápasov získali len dva body. Hlavným dôvodom je slabá obrana – 33 inkasovaných gólov je najviac zo všetkých tímov v súťaži. Okrem veľkého počtu gólov v zápasoch Norimbergu je pre slovenských fanúšikov lákadlom i slovenský reprezentant Adam Zreľák, ktorý má zatiaľ na konte dva strelené góly.

    Posledných 5 zápasov:
    Augsburg – Norimberg 2:2
    Norimberg – Stuttgart 0:2
    Schalke – Norimberg 5:2
    Norimberg – Leverkusen 1:1
    Bayern Mníchov – Norimberg 3:0
     
    Pekný piatkový večer prajem! Vitajte pri zápase 15. kola nemeckej Bundseligy medzi 1.FC Norimberg a VfL Wolfsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 58. Ginczek, 90+3. Brekalo

    Karty:   53. Zreľák (NUR), 67. Petrák (NUR) – 85. Uduokhai (WOF)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:14.
    1. FC Norimberk: Bredlow – Bauer, Margreitter (C), Mühl, Leibold – Matheus Pereira (71. Ishak), Petrák, Rhein (83. Kerk), Misidjan – Zreľák, Palacios (88. Erras).
    Náhradníci: Klandt – Goden, Ewerton, Ishak, Kerk, Kubo, Erras.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Uduokhai, Brooks – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Ginczek, Weghorst (87. Steffen), Malli (79. Brekalo).
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Brekalo, Steffen, Klaus, Mehmedi, Rexhbecaj.

    Rozhodca: Jablonski – Grudzinski, Thielert