Akhisarspor – Liége 0:0 (kon.) | Besiktas – Malmö 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Jablonec 0:1 (kon.)
Genk – Sarpsborg 4:0 (kon.) | Lazio – Frankfurt 1:2 (kon.) | Marseille – Limassol 1:3 (kon.)
Fehérvár – Chelsea 2:2 (kon.) | Solún – Borisov 1:3 (kon.) | Rapid Viedeň – Rangers 1:0 (kon.)
Sevilla – FK Krasnodar 3:0 (kon.) | Villarreal – S. Moskva 2:0 (kon.) | Rennes – Astana 2:0 (kon.)
Larnaca – Leverkusen 1:5 (kon.) | Arsenal – Karabach 1:0 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:2 (kon.)
D. Záhreb – Anderlecht 0:0 (kon.) | Dudelange – Real Betis 0:0 (kon.) | Kodaň – Bordeaux 0:1 (kon.)
Razgrad – Zürich 1:1 (kon.) | Olympiakos – AC Miláno 3:1 (kon.) | Lipsko – Rosenborg 1:1 (kon.)
Slavia – Zenit 2:0 (kon.) | Lisabon – Vorskla Poltava 3:0 (kon.) | Trnava – Fenerbahce sk 1:0 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
2:0 (2:0)
Zenit Petrohrad
Štvrtok 13.12.2018, 21:00 • Eden Aréna, Praha • Európska liga • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Spomínané striedanie je v tejto chvíli realitou. Na pár sekúnd vybieha na trávnik Alexandru Baluta. Naopak, dnešný zápas sa trošku predčasne končí pre krajného obrancu Jaroslava Zeleného.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času diváci v Edene vytlieskávajú aj strelca druhého gólu Miroslava Stocha. Slovenského reprezentanta nahradzuje v samotnom závere Michal Frydrych.
    89. Jaroslav Zelený (SLA)
     
    86
    Žltú kartu vidí aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch. Rodák z Nitry trošku podcenil súboj s Igorom Smolnikovom. Ten už chcel nasadiť k akcii po pravej strane, no následne bol faulovaný.
     
    85
    Prvé striedanie na strane domáceho tímu. Milan Škoda prenecháva kapitánsku pásku Josefovi Hušbauerovi a zvyšok zápasu bude sledovať zo striedačky. Na jeho miesto prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    73
    Posledné striedanie na strane hostí z Petrohradu. Na ihrisko na záverečných približne dvadsať minút vybieha Daler Kuzjajev a zápas sa končí pre trošku málo výrazného Olega Šatova.
     
    67
    Hlavný rozhodca zo Škótska opäť vyťahuje z vrecka žltú kartu. Tentokrát je jej autorom Brazílčan Hernani, ktorý zbytočne ostro išiel do súboja s domácim podhrotovým hráčom Petrom Olayinkom.
     
    63
    Miroslav Stoch je skutočne majstrom striel spoza šestnástky. Tentokrát vystrelil pravačkou a opečiatkoval brvno brány ruského klubu. Na všetko sa z tesnej blízkosti prizeral jeho reprezentačný kamarát Róbert Mak.
     
    46
    Hosťujúci tréner sa počas prestávky odhodlal hneď k dvom striedaniam. Anton Zabolotnyj skončil a na jeho miesto prichádza Róbert Mak. Okrem neho nastupuje aj Sebastián Driussi, ktorý vymenil Elmira Nabiullina.
    41. Miroslav Stoch (SLA) - 2:0
     
    41
    Tím Slavia práve strelil gól! Ďalší hviezdny moment pre slovenského futbalistu MIROSLAVA STOCHA. Rodák z Nitry dostal trošku viac priestoru na pravom krídle, ľavačkou vystrelil cez brániaceho Elmira Nabiullina a s prispením žrde prekonal Michaila Keržakova.
     
    36
    Elmir Nabiullin bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia. Ruskému obrancovi totiž popri postrannej čiare utekal Jaromír Zmrhal a musel ho faulovať len za cenu kartového napomenutia.
    32. Jaromír Zmrhal (SLA) - 1:0
     
    32
    Tím Slavia práve strelil gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Peter Olayinka kolmicou uvoľnil Josefa Hušbauera, ten prihrávkou pod seba našiel osamoteného JAROMÍRA ZMRHALA, ktorý upratal loptu do odkrytej časti brány.
     
    25
    Hlavný rozhodca Andrew Dallas prvýkrát siaha do svojho vrecka. V hlavičkovom súboji s Mihom Mevljom si nedovoleným spôsobom pomohol Milan Škoda a je prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia.
    5. Michael Ngadeu (SLA)
     
    5
    Vladimír Coufal dostal výbornú loptu za obrannú líniu súpera, ale jeho center odvrátil Matías Kranevitter. Onedlho mali domáci výhodu rohového kopu a Michail Keržakov predviedol skvelý zákrok po hlavičke Michaela Ngadeua.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 32. Zmrhal, 41. Stoch

    Karty:   25. Milan Škoda (SLA), 86. Stoch (SLA) – 36. Nabiullin (PET), 67. Hernani (PET)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:10.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Ngadeu, Zelený (90+2. Baluta) – Hušbauer, T. Souček – Stoch (90. Frydrych), Olayinka, Zmrhal – Milan Škoda (C) (85. Traoré).
    Náhradníci: Kovář – Baluta, Deli, Frydrych, Matoušek, Sýkora, Traoré.

    Zenit Petrohrad: M. Keržakov (C) – Mammana, Neto, M. Mevlja, Nabiullin (46. Driussi) – Smolnikov, Marchisio, Kranevitter, Hernani – A. Zabolotnyj (46. Mak), Šatov (73. Kuzjajev).
    Náhradníci: Luněv – Aňukov, Driussi, Kuzjajev, Mak, Terentěv, Le Musajev.

    Rozhodca: Andrew Dallas – Francis Connor, Douglas Potter – Stuart Stevenson

    Diváci: 17 748